Elektrische auto kopen vanwege Klimaatakkoord? Je wordt genaaid waar je bij staat!

Geen categoriejan 12 2019, 13:00
In het AD neemt men het aanbod van elektrische auto's onder de loep. Dit natuurlijk vanwege het Klimaatakkoord. Geen zorgen, de goedkoopste is maar 22.360 euro en kan wel 100 km rijden op een volle accu!

"De verwachting is dat veel mensen wachten tot 2021, als er 6000 euro aanschafsubsidie komt voor emissieloze auto's,"

aldus brancheorganisaties. Ja, leuk, maar die 6000 euro geldt pas vanaf 40.000 euro! Je zou dus 34.000 euro moeten sparen om een deugmobile van 40.000 euro aan te kunnen schaffen! Voor de enkeling die dat niet tegen 2021 opzak heeft is dat natuurlijk geen fijn vooruitzicht!
Gelukkig zijn er dus ook goedkopere opties! De Hyundai Ioniq El. is helaas 5 euro te goedkoop voor de aanschafsubsidie, hij kost namelijk 33.995 euro, maar daaronder zijn ook prima mogelijkheden om slechts een keer per één à twee dagen op te laden! De Renault Zoe heeft het grootste bereik met wel 300 kilometer, en daaronder varieert de actieradius van 100 kilometer tot wel 170 kilometer! Dus wat zeur je nou?
De laadtijden liggen ergens tussen de 4,5 en 6,75 uur, maar er zijn gelukkig ook 'snellaad-opties' waardoor de auto in 20 tot 30 minuten is opgeladen, maar dan niet de volle actieradius kan bereiken. Zo'n laadpaal die dat faciliteert moet je alleen wel eerst zelf even aanschaffen! Kost slechts iets van 300 - 2000 euro, afhankelijk van de capaciteit, het type auto en de lengte van de kabel, maar goed, je wilt toch elektrisch rijden?!
Voor wie over een paar jaar pas die paar extra euro op de bank heeft staan, er zijn prima modellen in aantocht! Op de Mini E (200km actieradius) na, die slechts 20.000 euro kost, heeft de rest een prijsklasse van 35.000 tot 155.000 euro! Gewoon even tien à twintig jaar niet op vakantie gaan en even een wijntje minder tijdens etentjes, dan heb je het zo bij elkaar!
Het feit dat zo'n beetje alle voorzieningen en belastingen duurder/hoger worden had je kunnen verwachten. Je hebt natuurlijk zélf voor de politieke partijen die nu in het kabinet zitten, gestemd en we willen toch met z'n allen betalen voor het klimaat? Je had gewoon kunnen studeren voor chirurg of advocaat, maar nee, je 'passie' lag bij het beroep van kapster, kelner of vrachtwagenchauffeur. Proberen we een keer het milieu te redden, loop je vast weer te klagen! Ga maar lekker met de fiets, ondankbare hond!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten