Update! Toch doden gasexplosie Parijs! Vier mensen overleden

Update! Toch doden gasexplosie Parijs! Vier mensen overleden

De gasexplosie in Parijs blijkt toch ernstigere gevolgen te hebben gehad dan in eerste instantie gedacht! Het leek eerst te gaan om minimaal 20 gewonden, waarvan 2 in levensgevaar. Via de Telegraaf.

Het dodental blijkt op vier te staan. Dit werd bevestigd door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij rapporteerden eerst echter 12 zwaargewonden waarvan er vijf in levensgevaar verkeerden. Twee daarvan zijn brandweermannen die tijdens de explosie aanwezig waren. De explosie kwam waarschijnlijk namelijk als een gevolg van de brand in een bakkerij.

Het lijkt er dus op dat er 12 zwaargewonden waren waarvan vijf in levensgevaar en nog eens 24 lichtgewonden. Van die vijf zijn er dus waarschijnlijk vier van overleden. Het AD spreekt echter van zeker 36 gewonden waarvan een aantal in kritieke toestand. Zij maken echter bekend dat twee van de overleden slachtoffers de brandweerlieden zijn. Een van hen zou onder puin zijn bedolven door de explosie, maar dit moet nog worden bevestigd.

Op het moment zijn er meer dan tweehonderd brandweerlieden en agenten ingezet, evenals twee traumahelikopters. Bekijkt u ook vooral de foto's en videobeelden via de bovenstaande link. Niet vanwege de sensatie maar het geeft echt goed weer wat voor een regelrechte ravage het is. Je ziet de 'doelloze staar' in de ogen van sommige mensen, wat misschien nog wel meer zegt over de explosie dan al het puin om hen heen.

Ik hoop dat de overige slachtoffers het zullen overleven en zonder al te veel problemen het ziekenhuis weer kunnen verlaten. Mijn steun en medeleven hebben ze, en ik hoop dat er mensen om hun heen zijn waar ze dit mee kunnen verwerken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties