Zware explosie centrum van Parijs!

Geen categoriejan 12 2019, 12:00
In het centrum van Parijs, bij de Rue de Trévise, zijn zeker twintig mensen gewond geraakt door een grote explosie! Twee van hen zijn zwaar gewond en verkeren in levensgevaar. Via De Telegraaf.
Volgens de politie lijkt de oorzaak van de explosie een gaslek te zijn. Er stond een bakkerij in brand, waarna enige tijd later heel de pui werd weggeblazen door een enorme knal! Heel de straat ligt bezaaid met puin en diverse gebouwen en voertuigen in de buurt hebben ernstige schade opgelopen. Politie en brandweer hebben het gebied afgezet en zo'n beetje alle omringende straten staan vol met brandweerwagens.
De slachtoffers lijken niet alleen voorbijgangers te zijn geweest maar ook mensen die in nabijgelegen gebouwen verkeerden. Volgens een getuige op de Franse televisie werd het 'overweldigende geluid' van de explosie opgevolgd door luide schreeuwen en kreten van pijn en lijden van slachtoffers.
De explosie vond rond 09:00 plaats en sommigen dachten in eerste instantie dat het om een aardbeving ging. Voor wie uit het kozijn naar buiten keek, moet de eerstvolgende gedachte haast wel die van een aanslag zijn geweest.
Gelukkig lijkt dit vooralsnog niet het geval te zijn, althans, daar gaat de politie nog steeds niet vanuit. Een ander gelukje, voor zover je het zo kunt noemen, is het feit dat Parijs zich vandaag weer opmaakte voor demonstraties van de 'gele hesjes'. Dit heeft ervoor gezorgd dat veiligheidstroepen al paraat stonden en dat vele winkels uit voorzorg al waren dichtgetimmerd. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan het feit dat het (voor nu) om slechts twintig slachtoffers gaat, en niet een veelvoud daarvan. De explosie was namelijk vlakbij het winkelgebied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten