Zware explosie centrum van Parijs!

Zware explosie centrum van Parijs!

In het centrum van Parijs, bij de Rue de Trévise, zijn zeker twintig mensen gewond geraakt door een grote explosie! Twee van hen zijn zwaar gewond en verkeren in levensgevaar. Via De Telegraaf.

Volgens de politie lijkt de oorzaak van de explosie een gaslek te zijn. Er stond een bakkerij in brand, waarna enige tijd later heel de pui werd weggeblazen door een enorme knal! Heel de straat ligt bezaaid met puin en diverse gebouwen en voertuigen in de buurt hebben ernstige schade opgelopen. Politie en brandweer hebben het gebied afgezet en zo'n beetje alle omringende straten staan vol met brandweerwagens.

De slachtoffers lijken niet alleen voorbijgangers te zijn geweest maar ook mensen die in nabijgelegen gebouwen verkeerden. Volgens een getuige op de Franse televisie werd het 'overweldigende geluid' van de explosie opgevolgd door luide schreeuwen en kreten van pijn en lijden van slachtoffers.

De explosie vond rond 09:00 plaats en sommigen dachten in eerste instantie dat het om een aardbeving ging. Voor wie uit het kozijn naar buiten keek, moet de eerstvolgende gedachte haast wel die van een aanslag zijn geweest.

Gelukkig lijkt dit vooralsnog niet het geval te zijn, althans, daar gaat de politie nog steeds niet vanuit. Een ander gelukje, voor zover je het zo kunt noemen, is het feit dat Parijs zich vandaag weer opmaakte voor demonstraties van de 'gele hesjes'. Dit heeft ervoor gezorgd dat veiligheidstroepen al paraat stonden en dat vele winkels uit voorzorg al waren dichtgetimmerd. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan het feit dat het (voor nu) om slechts twintig slachtoffers gaat, en niet een veelvoud daarvan. De explosie was namelijk vlakbij het winkelgebied.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties