Nederland: sociaal, tolerant, liberaal, democratisch en individualistisch? Al lang niet meer!

Nederland: sociaal, tolerant, liberaal, democratisch en individualistisch? Al lang niet meer!

Roderick Veelo schetst in zijn column op The Post Online een schrikbeeld en een trend van wat er gaande is in Nederland. Hij noemt het 'een slecht begin van het jaar voor de vrije meningsuiting', maar het gaat volgens mij veel verder dan dat.

Hij noemt: Duitse AfD-politicus aangevallen door gemaskerde personen, aangifte tegen SGP-voorman Kees van der Staaij, de aanslag op Charlie Hebdo, de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, de beveiliging van Geert Wilders en Charlie Hebdo-journaliste Zineb el-Rhazoui, de zelfcensuur van cabaretiers in de documentaire Dat zijn geen grappen, het mobiliseren van publieke verontwaardiging zoals bij Johan Derksen en René van der Gijp en natuurlijk de aanval op de advertentie-inkomsten van GeenStijl ('deplatforming'). Zelf zou ik daar nog aan toe willen voegen het systeem van schijndemocratie in de Tweede Kamer, wat Thierry Baudet 'partijkartel' noemt.

Zo wordt het namelijk in één klap helder dat Nederland allang niet meer de sociale, tolerante, liberale, democratische samenleving is die het ooit zegt te zijn geweest.

Plak daar ook nog 'individualisme' bij en je had een aardige beschrijving van Nederland. Individualisme betekent tegenwoordig echter ook niets meer dan 'leden van een groep die denken zelfstandig en in vrijheid tot de keuze te zijn gekomen om zich lid te maken van hun desbetreffende groep, die toevallig allemaal tot dezelfde conclusies komen.' Collectivisme dus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties