‘Verkrampt links en van realiteit losgeweekte Rutte veroorzaakten de klimaathysterie. Hun drijfveren? Geld en macht’

Schreef ik enkele weken geleden nog verbaasd te zijn over het uitblijven van een linkse revolte tegen haar eigen beleid, enkele weken later ontspint zich dan toch een aanstaande ‘Grande Finale’.

De idiotie is dat het proces van klimaathysterie al sinds Al Gore aan de gang is: al in de vroege jaren 2000 ging in de Amercentrale in Geertruidenberg de eerste biomassa de ketels in. Geen haan die er destijds naar kraaide, want het geweten dwong ons immers om vooral groene stroom te gaan kopen. De elektriciteitsbedrijven lachten zich een kriek, want zij hadden een schitterend verdienmodel gevonden.

Door de presentatie van het Klimaatplan en de consequenties daarvan voor de burgers lijkt dan nu toch door te dringen welk absurd lage realiteitszin er in Den Haag heerst. Kritische publicaties in de Volkskrant, het Financieel Dagblad, De Telegraaf, zelfs op Joop.nl, maar ook  in de lokale suffertjes zoals het Eindhovens Dagblad duiken ze in de laatste weken plots op.

De mainstream media onderneemt op dit moment niets anders dan een poging haar vege lijf te redden. Zachtjes opeens kritische artikelen plaatsen, iets dat ze al meer dan een decennium geleden hadden kunnen doen over dezelfde onderwerpen maar doelbewust achterwege heeft gelaten. Wegkijken kan niet meer, ze worden door de publieke opinie gedwongen de feiten te publiceren omdat dezelfde publieke opinie het niet langer pikt voorgelogen te worden. De mainstream media onderschat immers al jaren de macht van internet: nieuws ‘factchecken’ kan de burger vanuit de luie stoel.

Het beste jongetje van de klas, Nederland, loopt plots voorop, maar niet zoals voor de politiek de bedoeling was. De draconische middelen die in het klimaatplan staan opgesomd worden plots stuk voor stuk door de media op feitelijke basis om zeep geholpen. 0,0003 graden opwarming tegengehouden blijkt te kloppen, €1.000 miljard blijkt te kloppen. Buma die wat ongemakkelijk op een stoel draait, geconfronteerd met de realiteit dat de verbannen benzine-auto’s straks in Afrika nog 20 jaar lang een tweede leven gaan leiden. Rutte die niet verder komt dan ‘een elektrische auto is ook een auto’, Wiebes die een in 2016 door hemzelf afgeschafte maatregel voor de subsidie van elektrische auto’s (‘We hebben er zes miljard euro in gestopt en er nul klimaateffect voor teruggekregen’) plots weer verkondigt als de enige waarheid…

De ontmaskering van de zittende politici is aanstaande. Verkrampt heeft links het plots over ‘klimaatrechtvaardigheid’ in plaats van ‘het klimaat’. Rutte lijkt compleet losgeweekt van de realiteit. Hun politieke lot is bezegeld. Om de beul en de guillotine nog even te omzeilen hebben ze een list bedacht: de daadwerkelijk te nemen maatregelen worden over de dag des oordeels getild (20 maart) door aan te geven dat er nog 4 maanden ‘gerekend’ moet worden. Kortom: pas na 20 maart zullen zij op basis van deze conclusies beleid kunnen ontwikkelen, de komende maanden zullen zij niet in staat zijn vragen te antwoorden en trachten de discussie te mijden. Trap er niet in!

Al maken de politici de komende maanden nog de grootst denkbare draai, het is te laat. Alle (energie)rekeningen van de komende jaren zijn niet het gevolg van het klimaatplan, maar van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Al gaat het klimaatplan uiteindelijk in het rond archief, er is al 100 miljard ‘geïnvesteerd’ in de afgelopen jaren in deze luchtkastelen, zonder enig meetbaar effect. Geen effect met biomassa, niet met windmolens en niet met elektrische auto’s. En die rekening zal nog grotendeels betaald moeten worden. Duitsland deed het ons voor, 500 miljard in een bodemloze put, een elektriciteitsnet dat elk moment kan klappen en geen enkele CO2-reductie met uiteindelijk boeren die geen voedsel meer produceren maar brandstof, of met een windmolen op hun akker de schaapjes inmiddels op het droge hebben.

De nuchtere Nederlander, bij wie zuinigheid in de volksaard zit, is wakker geschud door de grootste verdieners aan de klimaathysterie: de politiek samen met de energie-industrie die plots de rekening doorsturen. Laten we dus vooral niet vergeten wie de veroorzakers van deze hysterie zijn: de media én de politici met ieder maar twee drijfveren: geld en macht. De politiek blijkt uiteindelijk niet opgewassen tegen de feiten: ze zijn tandenloos geworden nu de feiten (eindelijk) naar boven komen. De mainstream media doet een ultieme poging haar gezicht te redden.

Denk daar aan op 20 maart en laat u niet beïnvloeden door een door Erdogan gestuurde Turkse minister die Rotterdam weer wordt uitgezet! Meer dan tien jaar wegkijken door media en politici liggen achter ons. Dat maak je onmogelijk goed in de aankomendedrie3 maanden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. flessenpost

  Het is zo jammer dat dit voorbij gaat aan de grootste bulk van het stemvee, die worden pas wakker als zij het werkelijk in de portemonnee gaan voelen en het te laat is.
  We worden ‘bestuurd’ door gewetenloze idioten wat grenst aan het criminele en geldwolven, men zou dat gajes door de straten dienen te ranselen.

  1. Lugar

   @FP: Ik verwacht dat het op 20 maart a.s. bijltjesdag wordt.

   1. Roughwood

    Ik hoop dat van harte met u, maar verwacht ook dat het kabinet er alles aan zal doen om te voorkomen dat de exacte rampcijfers aangaande deze waanzin voor 20 maart as. bekend worden. Website Rijksoverheid op 21 december jl.: ‘Het ontwerp van het Klimaatakkoord is klaar. Daarmee ligt er een omvangrijk samenhangend pakket waarmee Nederland in 2030 de uitstoot van CO2 met ten minste 49 procent kan terugdringen. De komende maanden rekent het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de afspraken door.’ Daar kan men dus alle kanten mee op, dat kunnen er zomaar eens 4 worden…

    1. Lugar

     @Ruwhout: Inderdaad, de heersende elite kenende gaan ze even bakzeil halen en zodra de zetels binnen zijn naaien ze de boel waar diezelfde kiezers bijstaan.

     Maar deze keer is het anders, nu weet de gemiddelde kiezer wél dat het héél véél miljarden gaat kosten, FVD heeft dit talloze keren herhaald en ze is niet voor niets de snelstgroeiende politieke partij (qua leden) van Nederland.

     Wat dat betreft heb ik vertrouwen in het gezonde verstand en de portemonnee van de Nederlandse kiezers, vooral omdat die miljarden weggegooid zullen worden in een kansloze put van flauwekul.

 2. Aytas

  ‘Verkrampt heeft links het plots over ‘klimaatrechtvaardigheid’ in plaats van ‘het klimaat’.’

  De vvd zit al jaren in het centrum van de macht, gewoon rechts. Heeft wilders het er ooit eerder over gehad?

  Andy vd dobbelsteen heeft een verhaal omtrent klimaat wat volgens mij de werkelijkheid mooi weergeeft. De huidige anti stemming wordt gevoerd door de fossiele brandstoffen industrie. Die beweren weer heel veel wat ook net zo hard niet klopt. Het enige wat ook hij raar vindt is het voorop lopen en het kosten verhaal.

 3. Gekko

  Eerst maar even het 1e loonstrookje van 2019 afwachten. Als de beloofde koopkrachtverbetering tegen valt, barst de bom. En komen de gele hesjes echt in opstand.

  1. Lugar

   Dat denk ik niet, op 20 maart 2019 verwacht ik wel een flinke politieke verschuiving, als voorbode voor de EU-verkiezingen en de Tweede Kamer verkiezingen van 2021 en hopelijk eerder.

   1. Gekko

    Ik verwacht overigens wel dat VVD en CDA gaan terug krabbelen. Met het oog op de verkiezingen zullen zij afstand nemen van de klimaatplannen.

    Of dat met PVV, FvD en SGP een meerderheid gaan opleveren? Waarschijnlijk niet, dan zijn er nog 1 of 2 partijen nodig. Dat zouden aanvang SP en 50+ moeten zijn.

    Helaas zijn Henk Krol (50+) en Liliane Marijnissen (SP) lichtgewichten die niet in staat zijn de portee van de klimaatplannen te doorgronden.

    1. Lugar

     “Of dat met PVV, FvD en SGP een meerderheid gaan opleveren?”

     Ik weet het ook nog niet, maar het zal mij niet verbazen omdat ik geloof dat dit de enige nuttige coalitie is om af te rekenen met het gajes dat ons de afgrond van de EU, Marrakesh en de klimaatmiljarden in stort.

 4. Arie B

  Ik las een artikel op climategate. De ondertekenaars zijn mensen die toch aardig affiniteit in de materie hebben. Laat de klimaathysterici hier eens een wetenschappelijk antwoord op geven..

  1. Lugar

   “Laat de klimaathysterici hier eens een wetenschappelijk antwoord op geven…”

   Dat verwacht ik niet, dat zou hun eigen religie ondergraven en ervoor zorgen dat het uitzicht op de miljarden in gevaar komt. De belastingen en heffingen zijn immers in gedachte al uitgegeven aan de subsidieclubjes en klimaatveranderingsgelovigen.

  2. Aytas

   Als jij het manifest bedoeld zou ik toch eens kijken wie hun broodheer is. Zoals je eigenlijk met al dit soort dingen moet doen, voor of tegen.

   1. Arie B

    Ik zie graag jouw argumenten om dit onderuit te trekken zonder bij aanvang de boodschap verdacht te maken. Dit zijn gewoon specialisten uit alle lagen van de maatschappij en onderwijs.

    1. Aytas

     Gaat het om het ook door de telegraaf gepubliceerde manifest?
     Dat zijn mensen die allemaal bijna banden met de fossiele brandstof industrie hebben.

     Nogmaals onderzoeken zijn vaak gefinancierd, dat moet je gewoon meenemen.

     1. Arie B

      Dat weet ik uiteraard. Ik zie geen enkele aanleiding om aan de inhoud en conclusies van deze wijze dames/heren te twijfelen.

  3. Duijndam

   “Ik las een artikel op climategate.”

   🙂

   1. Arie B

    En nu graag je inhoudelijke reactie? Of ben je van plan weer zo oppervlakkig verder te leven en te reageren?

    1. Gekko

     Eens een trol, altijd een trol.

    2. Duijndam

     Climegate is geen serieuze bron, Arie, dat had je kunnen weten.

     1. flessenpost

      En dat maak jij uit zakkenwasser? Ik heb meer vertrouwen in climategate dan in het gelul wat uit jouw nek wordt geproduceerd.

     2. Arie B

      Gast, onderstaand je verwrongen mening eens met een zinnig argument op hun manifest? Een professor heeft al meer verstand in zn teen dan jouw hele familie.. Ik kan jou helaas niet meer serieus nemen.

    3. Siemien

     Duijndrammertje zuigt wat met one-liners en vraagt jouw naar een bron

     1. Duijndam

      jou

 5. Lugar

  Hun drijfveren: Geld, macht en religie, klimaat- en migratiereligie.

 6. Spaanse kok

  Een artikel, geschreven door een reageerder, welke andere reageerders voor dom en nog erger uitmaakt, gaat mij te ver.
  Mogelijk gemakzucht van de redactie, maar voor mij een brug ver.

  1. flessenpost

   Flikker dan op Spaanse kraag met je eeuwige gezeik op de redactie.

   1. Spaanse kok

    Ik zal een inderdaad op artikelen van deze auteur niet reageren.
    Heb een hekel aan mensen met 2 petten.

    1. fockingworst

     @spaanse kok houd niet van mensen met 2 petten.
     @spaanse kok houd wel van mensen met 2 paspoorten

     1. Spaanse kok

      Even heel behulpzaam 2 x een T naar boven gegooid.

     2. Siemien

      @FW je hept natuurlijk gelijk, het mooie is dat je dit kunt zien doordat trolletjes gaan taalneugen als je gelijk hebt, let maar.. 😉

     3. Duijndam

      “taalneugen”

      🙂

    2. flessenpost

     Daar ben je ook veel te dom voor om op de gedegen onderbouwde artikelen van RPML te reageren, dat gaat ver boven je pet.

     1. Spaanse kok

      Dat ik uw niveau nooit zal halen is een juiste constatering.

     2. Siemien

      Voor dit soort uitspraakjes moet je bij Aytas zijn

    3. tomygun

     SP kok en je hebt zelf een Nederlandse en een Spaanse Pet ?

  2. Groeneveld

   Dat weten we toch Spaanse Griep: ieder artikel gaat jou te ver en boven de pet. Geeft niet hoor, je mag je onzin hier gewoon blijven verkondigen.

   1. Spaanse kok

    Gelukkig, Groentje is veilig van zijn kast afgekomen en staat weer in veilig op de grond.

  3. Duijndam

   Neem RPML niet serieus, Spaanse kok. Dit boze gebabbel slaat nergens op.

 7. Eugenie de la Fleur

  Ik voorspel een monsterzegen op 20 maart voor Groenlinks. Eindelijk voldoen we dan aan de missing link waardoor we het klimaatbeleid doorheen kunnen krijgen voor de nodige hervormingen. Weg met aardgas!

  1. Groeneveld

   Eugenie is een masochiste met Stockholm-syndroom. Ze wordt graag volledig kaalgeplukt en uitgebeend. Een trouwe godsdienstwaanzinnige en nuttige idioot in dienst van de klimaatreligie.

  2. Arie B

   Ow jah, weg met aardgas! Komt er maar in accu’s… ongelofelijk die domheid, tenenkrommend.

  3. tomygun

   Het Eu genie voorspeld op welke kermis sta je ?

  4. Siemien

   Het probleem in Nederland is, dat Nederlanders tot het uiterste gedreven worden en als de bom barst, dat gaat gebeuren namelijk, er dan ineens gezegd word, ooh we wisten niet dat er mensen met zóveel problemen waren in het land, of deze dat de Nederlanders de schuld krijgen van dingen waar ze geen schuld aan hebben…

 8. Tante Sidonia

  Kop:
  ……..”Geld en macht”……………
  Klopt voor 1000%.
  Linkse principes worden VVD principes.
  VVD principes worden Linkse principes.
  Werkelijkheid: bijna de gehele 2e kamer inclusief de regering, willen over de rug
  van werkende en veel belasting betalende burgers, schatrijk worden!
  Geheel- Den-Haag, één oplichtersbende gesteund door Hilversum en Grachtengordel (Volkskrant,etc,.)

  1. Lugar

   @Sidonia: Heffingen, belastingen en opgelegde premies.

 9. Piet Klein

  De klimaatverandering is wel degelijk een serieus probleem en het beperken van de broeikasgassen is zeer van belang. Het trieste is dat er een onzinnig plan gemaakt is door inderdaad verkrampt links en de losgezongen Rutte met een stemvee, de firma onbenul, als coalitiepartijen. Het trieste is dat het debat volledig ontspoort door een coalitie die onzin plannen produceert en op vele onderwerpen de chaos probeert te vergroten en critici die dankzij deze puinhoop het tegenovergestelde lijken te willen doen. Maar dat er actie nodig is op het beperken van de broeikasgasssen en wel op wereldschaal is zeer evident. En voor degenen die begrepen hebben dat moeder natuur nog wel grotere klimaatveranderingen kan bewerkstelligen. Die hebben gelijk alleen is dat nu niet het geval en zijn wij zelf de dominante factor waar we verandering in zouden kunnen brengen. Het is maar zeer de vraag of de politiek op wereldschaal en zelfs de politiek in Nederland de kwaliteit heeft adequate te opereren. U als kiezer kan er misschien iets aan doen. De kans lijkt echter groot dat we een rondje Titanic gaan doen, in ieder geval iets wat daar op lijkt.

  1. Duijndam

   @Piet Klein, we zijn het eens over de noodzaak van de energietransitie. Hoe meent u dat die, anders dan met de maatregelen in het ontwerp-Klimaatakkoord, moet worden gerealiseerd?

  2. Lugar

   “De klimaatverandering is wel degelijk een serieus probleem…”
   Dat is nog maar de vraag, als je de vraag stelt nadat je het antwoord hebt geformuleerd dan heb je inderdaad gelijk. Ik durf te beweren dat het helemaal geen probleem is en dat wij met z’n alleen moeten geloven dat het een probleem is.

   “U als kiezer kan er misschien iets aan doen.”
   Enig idee hoe groot Rusland is, China & Amerika? Die landen doen niet mee! Wanneer je dan als regering wel miljarden aan offers van de bevolking afeist, dan snap je wel waar de schoen/portemonnee gaat wringen.

   1. Eugenie de la Fleur

    Sukkeltje 🙂

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ja, ja, Eugènie de La Fleur,

     Lugar hier heeft nu wel een punt. Eerlijk is eerlijk.

     “…Enig idee hoe groot Rusland is, China & Amerika? Die landen doen niet mee! Wanneer je dan als regering wel miljarden aan offers van de bevolking afeist, dan snap je wel waar de schoen/portemonnee gaat wringen…”

     1. Natte Scheet

      Nee @Lugar heeft helemaal geen punt. Dit is niks dan een jij-bak verhaal van “hullie doen het ook niet” drogredenering

  3. Floris

   Piet Klein: “De klimaatverandering is wel degelijk een serieus probleem en het beperken van de broeikasgassen is zeer van belang.”
   ——————————————————————————
   Piet doet een gewichtige mededeling maar onderbouwt niets. Zijn stuk bevat geen enkel inhoudelijk argument.

  4. Ben Wouters

   @Piet Klein

   Maar dat er actie nodig is op het beperken van de broeikasgasssen en wel op wereldschaal is zeer evident. En voor degenen die begrepen hebben dat moeder natuur nog wel grotere klimaatveranderingen kan bewerkstelligen. Die hebben gelijk alleen is dat nu niet het geval en zijn wij zelf de dominante factor waar we verandering in zouden kunnen brengen.

   Leg eens uit hoe een beetje CO2 (toen misschien wel 0,1%) de diepe oceanen kan opwarmen. Ten tijde van de dinosaurussen was het 15-20 graden warmer dan nu, doordat de temperatuur van het diepe oceaan water ook veel hoger was.
   Sinds die tijd koelen we af en zitten we de laatste 30 miljoen jaar in een ijstijd.
   Laten we blij zijn dat er nu even géén gletsjer ligt tot aan de Utrechtse heuvelrug.

 10. Duijndam

  De linkse oppositie verzet zich niet tegen de noodzakelijke energietransitie maar meent dat de lasten ervoor eerlijk moeten worden verdeeld en niet eenzijdig bij de lagere inkomensgroepen terecht moeten komen. Dat is vanuit hun politieke profiel logisch en bovendien essentieel voor het noodzakelijke draagvlak onder de burger.
  Er is ook toenemend verzet tegen het feit dat er geen CO2-heffing voor het bedrijfsleven in de plannen is opgenomen. Dat is inderdaad een gemiste kans en ook een wonderlijke afwijking van de klimaatplannen in andere Europese landen. De logica lijkt dezelfde te zijn als bij de dividenbelasting en ook in dat verband bleek dat een ondeugdelijk argument.

  Dat de energietransitie doorgaat staat niet serieus ter discussie, al het leugenachtige rechts-populistische gebral ten spijt, het gaat de komende tijd alleen over de vraag hoe.

  1. Natte Scheet

   Inderdaad. Uiteindelijk zijn er maar twee partijen die de klimaatwetenschap ontkennen. Verreweg de meesten staan achter het beleid van CO2 reductie. Dat de lagere inkomens ontzien zouden moeten worden vind ik ook

   1. tomygun

    Die wetenschap is vaak niets anders dan een linkse natte scheet .

  2. Stanly2000

   Ernst,
   “Er is ook toenemend verzet tegen het feit dat er geen CO2-heffing voor het bedrijfsleven in de plannen is opgenomen.”
   En wie denkt u gaat deze heffing dan betalen, de aandeelhouders of de consument?

   1. Duijndam

    Uiteindelijk zal die CO2-heffing worden doorberekend naar de consument maar het bedrijfsleven op dat punt wel dwingen concurrerend te zijn en naar innovatie te streven.

    1. Stanly2000

     Ernst als de heffing door de consument wordt betaald zal het streven naar innovatie niet erg toenemen vrees ik en concurrerend met wie. Het bedrijf dat de heffing ook doorberekend of het buitenlands bedrijf die niet meedoen?

     1. Duijndam

      Natuurlijk wel, de producent zal toch concurrerend willen aanbieden?

     2. Stanly2000

      Er is dan maar een oplossing. om te kunnen concurreren. Op naar het niet aan deze waanzin meedoende buitenland. Niet direct misschien maar bij uitbreiden zal wel degelijk overwogen worden om te verhuizen. Het bedrijf moet toch winst maken.
      Tel uit je winst!

 11. TD

  Als je een gewone Nieuw-Zeelander vraagt of hij weet waar Nederland ligt en hoe groot het is,krijg je waarschijnlijk als antwoord:een groot land zoals de VS,ongeveer gesitueerd naast het veel kleinere Duitsland!
  Dat is omdat de mensen daar veel geluiden horen mbt immigratieland Nederland,Rutte hier en Klaver daar,Energietransitie,Wilders,FVD,Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie,President Rutte in gesprek met Angela Merkel,Theresa May, Trump.
  Men is in de waan dat Nederland een van de belangrijkste machten is in Europa.

  1. Lugar

   Grappig want NZ is 5 x groter dan Nederland.

   1. Aytas

    Met nog geen 6 miljoen inwoners. Geloof dat Nederland niet zo’n rol speelt in de wereld als gesuggereerd wordt.

   2. TD

    Lugar:
    Ja,haha

 12. Westerling

  De Ierse schrijver en staatsman Edmund Burke schreef ooit; hoe groter de macht, hoe
  gevaarlijker het misbruik.

  1. Lugar

   @Westerling: Kijk zelf maar:

   – Verhoging belastingen
   – Invoering van de sleepwet, denk ook aan de fiscus die hier baat bij heeft!
   – Afschaffing van het referendum
   – Meer ongevraagde en ongewenste macht en invloed van Brussel
   – Leugen op leugen op leugen!

   1. tomygun

    Lugar , na 20 maart zal je geen belasting vehoging meer
    mogen zeggen na 20 maart heet dat belasting verbetering !

    1. Siemien

     Zo, scherp hoor..

 13. TD

  Nederland gaat er álles aan doen om bij te dragen aan maatregelen die het klimaat moeten redden!
  Gezien de (niet)hulp van grote naties,werkt het op de lachspieren “De muis die de olifant redt van de verdrinkingsdood”

  1. Lugar

   @TD: Helemaal juist! Wel ten kosten van miljarden aan heffingen, premies en belastingen.

   Landen die (nog) niet meedoen aan het mondiale klimaatakkoord:

   Amerika, 325,7 miljoen inwoners = 231 x groter dan Nederland
   China, 1,3 miljard inwoners = 225 x groter dan Nederland
   India = 1,3 miljard inwoners = 77 x groter dan Nederland
   Rusland, 144,5 miljoen inwoners = 402 x groter dan Nederland
   Colombia, 47 miljoen inwoners = 26 x groter dan Nederland
   Turkije, 80 miljoen inwoners = 18 x groter dan Nederland
   Iran, 82 miljoen inwoners = 38 x groter dan Nederland
   Irak, 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   1. TD

    Lugar:
    Het is ongelooflijk,dat het niet doordringt!
    Het heet “klimaathypnose”

    1. Lugar

     @TD: Men is van God los en haastig op zoek naar Zijn vervanger(s). Moeder Aarde, Vader Zon en Milieu de Geest zijn nu ontdekt en ‘de wereld’ (VN, EU, Nederlandse Ultralinkse Regering) wil dat wij miljarden gaan offeren aan de nieuwe ‘goden’.

   2. Aytas

    He hij begint het aantal inwoners te noemen. We komen er wel.

 14. Heras

  Het trieste is…dat nederlanders de kop van jut zijn. En nog triester is…dat de economie een vertraagde groei zal laten zien omdat nederlanders weer de hand op de houden. Ze moeten immers de hogere kosten kunnen blijven betalen.

 15. Heras

  De hand op de knip houden, bedoel ik

 16. poldi

  Wat mij zo opvalt is dat de publieke omroep onder de paraplu van de gestuurde klimaathysterie ons dagenlang tracht te hersenspoelen met kostbare maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen.

  Met geen woord over het manifest van zo’n 20 bekende niet-gesubsideerde natuurkundigen en deskundigen die het hele klimaatakkoord tot aan de grond toe afbranden en het effect nagenoeg als nihil en veel te kostbaar beoordeelden.

  Plagiaten
  ———-
  Wat is dit voor een politiek-intellectueel klimaat waarin prijswinnende wetenschappers met een lange staat van dienst, die zich roeren in het debat – wat lovenswaardig is – door Tweede Kamerleden en andere klimaatbelanghebben worden verdacht gemaakt en geschoffeerd?

  Het vervelende aan dat klimaatdebat is: het is veel minder urgent dan massa-immigratie, open grenzen, (radicale) islam, ontworteling, vervreemding, sociaal-economische kloof, maar de ‘voorstanders’ zijn nóg compromislozer en rancuneuzer. Het is een enorm turn off debat.

  1. Lugar

   “Wat mij zo opvalt is dat de publieke omroep…”

   Ik kijk daar al een paar jaar niet meer naar, Staatstelevisie verdient ons wantrouwen.

   1. Arie B

    Idem.. alleen doet het me nog pijn dat ik verplicht moet meebetalen aan die staatspropaganda. Dat moet ik -voor mn gemoedsrust- weer compenseren met wat minder belastingafdracht op iets anders

    1. Lugar

     @Arie B: Het is inderdaad jammer dat wij eraan meebetalen. Ik spreek steeds meer mensen, vooral jongeren, die niet eens meer een televisie hebben, laat staan een televisieaansluiting.

     Wat mij betreft wordt dat hele NPO afgeschaft, ik geloof niet in Staatsnieuws- en propaganda.

   2. Hermann

    Voor de verkiezingsuitslagen moet u toch aan de buis gekluisterd zitten? Uw herhaalde oproepen wilt u toch graag terugzien in feiten.

 17. Troelstra

  GROTERE KANS ELFSTEDENTOCHT 2019 DOOR ZONNEVLEKKEN

  De zomer van 2018 is één van de warmste en droogste zomers van de afgelopen 100 jaar. En, hoewel je het niet direct zou verwachten, kan het komende winter behoorlijk koud worden. Een aantal astronomen denkt dat we deze winter te maken krijgen met een zonnevlekkenminimum. Komende winter zou daardoor een strenge winter kunnen worden, met hopelijk weer eens een Elfstedentocht. De laatste paar keer dat de Elfstedentocht werd georganiseerd was er immers ook sprake van zo’n zonnevlekkenminimum.

  Minder zonnevlekken dan normaal
  Gemiddeld komt iedere 11 jaar een zonnevlekkenminimum voor. Of er sprake is van een zonnevlekkenminimum wordt bepaald door het aantal zonnevlekken op de zon te tellen. Op basis van gegevens van de afgelopen 200 jaar denken astronomen dat de zon een 11-jarige cyclus heeft met een maximum en een minimaal aantal zonnevlekken.

  Normaal gesproken zou pas in 2020 weer een zonnevlekkenminimum voorkomen. Maar omdat er dit jaar meer dagen zonder dan met zonnevlekken waren, zou het zonneminimum al een jaar eerder op kunnen treden.

  Komt er een Elfstedentocht dit jaar?
  De afgelopen 60 jaar hebben alle Elfstedentochten, op 1 keer na, plaatsgevonden tijdens een zonnevlekkenminimum. Dat kan toch geen toeval zijn? Als we afgaan op het zonnevlekkenminimum is de kans dus groot dat de ‘Tocht der Tochten’ deze winter eindelijk weer verreden wordt.

  Helaas betekent dat nog niet dat we direct de ijsmeesters bijeen moeten roepen. Het KNMI twijfelt namelijk aan het verband tussen de Elfstedentocht en het aantal zonnevlekken. Al klopt dit verband als het over de periode na 1950 gaat. Maar helaas zijn dit te weinig getallen om het statistisch te kunnen onderbouwen.

  “Er waren in deze periode maar zes Elfstedentochten. Dan geldt eigenlijk de wet van de kleine getallen. En is het waarschijnlijk puur toeval dat beide gebeurtenissen in hetzelfde jaar plaats vinden.” Aldus het KNMI.

  Het is daarom nog maar de vraag of we komende winter eindelijk een opvolger van Henk Angenent krijgen. Hij was in 1997 de laatste winner van de Elfstedentocht.

  Klimatologen voorspellen mogelijke nieuwe ‘kleine ijstijd’
  Ondanks dat het KNMI onvoldoende wetenschappelijk grond ziet om dit soort berichten echt serieus te nemen, volgen wij ze met grote belangstelling. Want als de voorspellingen met betrekking tot het zonnevlekkenminimum wel kloppen, dan zou het zo maar kunnen dat we langdurig de kou ingaan.

  De laatste keer dat de zon van de 11-jarige cyclus afweek was tussen 1645 en 1715. Je leest het goed, dat duurde gelijk 70 jaar! En in deze periode, die bekent staat als het Mauder-minimum was de temperatuur op aarde ongeveer 1,5 graad kouder dan gemiddeld.

  Wat zijn jouw verwachtingen voor winter 2019?
  Wat denk jij? Zullen we een koude winter krijgen dit jaar? Of juist niet? En waarom denk je dat? Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

  1. Lugar

   @Troelstra: Misschien komt er zelfs wel weer wat zure regen, dat weet je maar nooit op DDS.

   1. Lugar

    60/30

    1. Lugar

     @Allen: En als je geen trollen wilt, moet je er ook niet op reageren. Doe je dat wel dan houd je ze zelf in leven.

     #gelukkig2019

 18. plakband

  Deze regering kijkt echt geen 10 jaar vooruit. De klimaathysterie en de dure oplossing worden gebruikt om de belastingbetalers rijp te maken voor schone kernenergie. De veelbesproken CO2-reductie wordt nl grotendeels bereikt door het spul ondergronds op te slaan. Op termijn is deze CO2-bom veel gevaarlijker dan welke kerncentrale dan ook.

  1. Lugar

   @Plakband: Juiste analyse! Daarom gaat 20 maart interessant worden.

 19. Arie B

  Ik gooi mooi een paar blokken in mn haard..

  1. Lugar

   @Arie B: Gister een stroomstoring verderop in de straat waardoor de hele straat zonder stroom zat. Gelukkig ben ik nog aangesloten op het gasnet. Als ze dat gaan veranderen dan zal ik een dieselaggregaat aanschaffen, extra vervuilend stroom opwekken.

 20. Lugar

  “Wie een trol voert moet niet vreemd opkijken dat hij in z’n stront stapt”
  ~Lugar~

 21. poldi

  Dankzij Rutte in 3 kabinetperiodes is Nederland inmiddels volgestroomd met migranten (hoofdzakelijk Moslims).
  Per jaar Komen er 100.000 migranten bij (volgens de laatste berichten van hedenmorgen).
  We beginnen (ik niet) er onderhand aan te wennen …….alle grote Nederlandse steden zijn reeds voor meer dan de helft bezet door Moslims, hun invloed neemt per dag toe. Ik voorspel u dat NL binnen 10 a 15 jaar een Moslim MP zal hebben en dat een partij als Denk binnen die tijd de grootste partij zal zijn. Een gegeven is dat
  autochtone Moslims hele sterke binding hebben met hun thuisland en dat Denk (en nog meer Moslim partijen) onder direkte regie
  komen van Erdogan cs. Nederland wordt deel van een Moslimkalifaat dat zich uitstrekt van de Rode Zee tot de Noord Atlantische Oceaan.
  Het is onbegrijpelijk dat de VVD van Rutte ūberhaupt nog kiezers heeft, maar dat geldt ook voor het CDA. ….., D66 en CU…….Heeft men oogkleppen op?
  Komende statenverkiezingen móeten ervoor zorgen dat het regime van de lanverrader Rutte vleugellam wordt door deze barbaarse coalitie in de senaat haar meerderheid te ontnemen.
  Nederland ligt inmiddels al aan het infuus…….het is crisis!

  1. Tante Sidonia

   …..en wordt het nieuws om 20.00 uur gedaan door een tante met hoofddoek.
   En dat gebeurt eerder dan u denkt!
   Leve Hilversum!!!

   1. Hermann

    Dat doet u dus zelf, neem ik aan. Ik kijk er naar uit. 🙂

    1. Tante Sidonia

     Hermann

     Nee,….nee,…….ik laat mijn mooie blonde lokken niet bedekken door een lap!
     PS
     gesolliciteerd als nieuwslezeres:
     afgewezen.
     ” U voldoet niet aan onze eisen: te weinig pigment, te lichte ogen, te blond haar en voorts niet aan extra, toekomstige, eisen; t.w. kleding; U verscheen op het sollicitatie gesprek met blote armen en rok.
     “Wij wensen u een fijne toekomst!”

 22. fusilier

  Er zit nog 230 miljard ton olie in de grond,genoeg voor nog meerdere generaties. Mensen laat je niet gek maken ,of bestelen door die geldwolven in Den Haag.

 23. Lugar

  In december 2018 stemde 112 Kamerleden van VVD, CDA, SP, D66 CU, PvdA, GL, 50Plus voor de desastreuze Klimaatwet. Alleen de Eerste Kamer kan deze wet nog stoppen.

  #20maart2019

 24. Arie B

  We verschepen onze goede auto’s naar Oost-Europa en Afrika, waar ze voor een habbekrats aan de man worden gebracht en nog 30 jaar doortuffen. Ondertussen moeten we in Nederland enórme electriciteitscentrales bouwen die worden gestookt met houtvezels geimporteerd uit Canada. Tegelijkertijd worden auto accu’s geproduceerd waarvan de CO2 productie-footprint gelijk staat aan 8 jaar CO2 uitstoot van een oude diesel auto. Terwijl wij dit doen en dubbel zo veel CO2 de atmosfeer in rammen zitten Amerika, China, Rusland, Turkije, India enz enz zich kapót te lachen! Van zure regen naar gat in de ozonlaag, dit is het volgende verdienmodel voor een handjevol mafklappers, niet realiserend dat ze ons land en de rest van Europa er fináál de afgrond mee in trappen.

 25. ratje56

  https://buff.ly/2R8jAxF – #climategateNL

  Even voor de Chappies alhier….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.