VVD gaat door de knieën voor pardontrio: CDA, CU en D66 krijgen hun kinderpardon

Nou ja, ‘kinderpardon’: de ouders mogen natuurlijk ook in Nederland blijven. 

Het heeft even geduurd, maar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben dan toch een akkoord bereikt over het kinderpardon. Waar het op neerkomt is dat alle huidige gevallen een pardon krijgen. De kinderen en hun ouders (en mogelijke broers en zussen) mogen dus in Nederland blijven, hoewel ze feitelijk geen vluchtelingen zijn. Dat is precies wat het pardontrio wilde. En wat de VVD daarvoor terugkrijgt? Nou, dat het pardon hoegenaamd niet van toepassing is op toekomstige gevallen. Vanaf nú zal de wet wél geïmplementeerd worden.

Lachwekkend natuurlijk. Er is werkelijk geen enkele reden om te geloven dat er later niet gewoon wéér een algemeen pardon komt. In Amerika hebben ze daar ervaring mee. Het begon allemaal onder president Reagan, en sindsdien krijgen miljoenen illegalen met enige regelmaat een nieuw pardon.

Oh ja, en er komt ook een soort van reviewsituatie, waardoor ‘schrijnende gevallen’ bij voorbaat benoemd worden zodat de minister niet geheel op eigen houtje een pardon kan verlenen aan nepasielzoekers die al jaren in Nederland zijn. Dat zou dan ook winst zijn voor de VVD.

Een lachertje, ik kan niet anders zeggen. De VVD is voor de zoveelste keer door de knieën gegaan voor de coalitiepartners — wat je inhoudelijk trouwens verder ook van het pardon moge denken. De nepliberalen zijn al jaren de grootste partij, hebben al negen jaar de premier, maar als de coalitiepartner maar even ‘boe’ of ‘bah’ roept gaan ze meteen door de knieën. Steeds weer.

Nou ja, gelukkig dat er tegenwoordig alternatieven zijn voor de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Spaanse kok

  Heeft de reageerder die dit gisteren voorspelde toch gelijk gekregen.

  1. Blikopener

   Spaanse kok mag even de reet likken van Noppen. En lekker dat ze het allebei vinden!

   1. Meriadoc Brandebok

    Met het verkeerde been uit het Deutsche bed gestapt?

  2. Top

   Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp Jabba!

 2. tomygun

  DISCO ! DISCO DUCK .
  DISCO ! RUBBER DUCK !

 3. Koos sssss

  Dus hoe scoor je in Nederland levenslang gratis geld? Je reist naar Nederland en vraag asiel aan. Je fokt een paar kinderen en rekt je asielprocedure zo lang als je kan.
  Dat kost de belastingbetaler -niet jou als migrant- bijna een miljoen Euro, maar dan heb je ook wat.
  Want zodra het hoogste orgaan jou ook te kennen geeft dat je weer terug moet heb je kindertjes, die al helemaal in Nederland zijn ingeburgerd.

  Door dit toe te staan ondermijnt onze regering proactief onze verzorgingsstaat. Vele varkens maken de spoeling dun. Met nog meer belasting heffen maakt onze overheid die spoeling telkens wat groter om dit migrantenfeest gaande te houden.
  Maar ook die kruik gaat te water totdat die barst.

  1. Lugar

   “Door dit toe te staan ondermijnt onze regering proactief onze verzorgingsstaat.”

   Inderdaad, bovendien zijn er sinds Rutte I al meer dan 400.000(!) asielzoekers bijgekomen. Logisch dat FVD al sinds haar begin pleit voor een stop op deze massa-immigratie. De autochtone Nederlander komt amper aan een huis en de sociale voorzieningen, waaronder het zorgstelsel, worden in rap tempo versobert. Voor de nieuwkomers geen probleem want alles is al gratis.

   1. Crassus

    Er zal gebouwd moeten worden in een rap tempo om aan de vraag naar huizen te voldoen. Aangezien Nederland vakmensen op verlerlei gebied tekort komt is de oplossing nog ver weg. Moeten de mensen maar importeren die het kunnen.
    (BNR Radio Bouwwereld zegt het vaker). De Nederlander staat niet graag op de stelling. Is meer voor de kantoortuin.

    1. Koos sssss

     Over 10 jaar valt de babyboom weg en komen nogal wat woningen vrij. Houdt rekening met een overschot aan woningen over 10 jaar.

     Overigens kan je migranten ook in leegloopgebieden woonruimte toewijzen.
     Wie niets bijdraagt aan de samenleving heeft ook niets in te brengen.

  2. Aytas

   Dommer als dit kun je niet praten. Begrijp je ook maar iets van belastingen en werkgelegenheid koos?

   1. Koos sssss

    Ik begrijp best iets van belastingen en werkgelegenheid, Aytas. Vanwege automatisering en robotisering verdwijnen er al jaren lang duizenden banen in ons land. In o.a. de financiele dienstverlening was een ontslagronde van meer dan 10.000 personeelsleden bij een grote bank/verzekeraar nog precies nieuwswaardig.

    In Brabant is een enorm distributiecentum in de maak, waar hoegenaamd geen mens meer aan te pas komt.

    Lager- en middelbaar geschoolde banen verdwijnen daarmee op grote schaal en die vergrijzing is in dat opzicht een zegen. Daarmee blijft een gigantisch overschot aan arbeidskrachten uit.

    Migranten hebben over het algemeen een enorme taalachterstand, zijn niet
    (passend) geschoold en hebben een culturele achterstand. Waardoor 9 op de 10 kansloos zijn op de (krimpende) arbeidsmarkt.

    Dat zijn mensen, die leven op kosten van de belastingbetaler. Nu we met die belastingen op het punt zijn aangeland, waarop de belastingbetaler minder te besteden heeft in de winkel (een rap groeiende groep) voegen de extra bestedingen van migranten in de winkels niets toe.

    Jij schijnt maar niet te kunnen begrijpen, dat de luxe positie, waarin ook modale burgers kapitaalkrachtig genoeg zijn, om wat extra te kunnen betalen voor opvang van migranten op dit moment zover is afgekalfd, dat we op een kritisch punt zijn gekomen.
    Het punt, waar wederom nog meer belastingverhoging, om nog meer migranten op te vangen als regelrecht gevolg heeft, dat steeds meer Nederlanders richting de armoedegrens opschuiven.

    Wat op termijn een explosieve situatie oplevert. Steeds meer experts waarschuwen voor situaties als een burgeroorlog.

    Maar goed Aytas, overeenkomstig jouw afkomst zal je niet verder denken dan je avondeten. En voor jou is er dus niets aan de hand. Nog niet.

 4. Meriadoc Brandebok

  Fijn dat er een compromis op tafel ligt. Een kabinetscrisis afgewendt.

 5. Rien Noppen

  Ik ben blij met de uitkomst, vooral voor de kinderen maar ook voor het Kabinet dat op dit lastige dossier creativiteit en veerkracht toont.

  Een goede uitkomst is dat de discretionaire bevoegdheid bij een onafhankelijke commissie wordt neergelegd.

  1. Aytas

   Yep

  2. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand ophoudt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten.
   Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

   1. plakband

    @Top, maak je niet zo druk. Nop betekent niks. Noppen = 2x niks. Rien is frans voor niks. Rien Noppen is dus 3 x niks. #stemzeweg.

    1. Adriaan

     Deze is leuk, plakband. Creatief gedacht 🙂

  3. Adriaan

   Noppen, hoe bedoel je onafhankelijk?

   1. Rien Noppen

    Men zal de samenstelling van de commissie waarschijnlijk vooral uit rechters laten bestaan, geen politici in elk geval.

 6. plakband

  Het kinderpardon is geen oplossing. Het kinderpardon is een probleem. #stemzeweg.

  1. Lugar

   “Het kinderpardon is een probleem.”

   Klopt, er zullen opnieuw zo’n 1500 nieuwkomers bijkomen.

   #stemzeweg

 7. henk vintage

  Hiddema kwalificeert dit pardon op de enige juiste manier: Bedonderpardon.

  1. Aytas

   Hiddema is een man zonder moraal. Lees maar eens oude interviews en mensen die hem van vroeger kennen, de man is werkelijk om van te kotsen, geweten heeft die man niet.

   1. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Nog steeds geen werk? handje ophouden is makkelijker? Je lijkt wel een economische kindvluchteling. Walgelijk persoon1

    1. Vit

     Wat zegt ze?

    2. Lugar

     “Je lijkt wel een economische kindvluchteling.”

     Een kenmerk van mensen die hier gratis geld krijgen.

 8. Benny

  Hoe kan men een regering vertrouwen als deze continu zelf de regels aan haar laars lapt., de wet zelf ondermijnt, de autochtonen bevolking naait waar ze bij staan, en vreemdelingen in de watten legt………. Mensen word wakker…… En stem massaal deze regering weg zowel lokaal als nationaal. Het is als of ik in een hele slechte b film ben geland….. Wat een smerig zooitje landverraders daar in den haag

 9. Aytas

  ‘. De kinderen en hun ouders (en mogelijke broers en zussen) mogen dus in Nederland blijven, hoewel ze feitelijk geen vluchtelingen zijn.’

  De andere mogelijkheid is om de kinderen het slachtoffer van een falend systeem te laten worden of van onverantwoordelijke ouders. De mentaliteit waar jij voor staat is walgelijk.

  1. TD

   Aytas:
   Als ik kapitein was op de middellandse zee,voer ik stoicijns zo’n boot vol met illegalen voorbij,zeker weten!

   1. biggeorge

    voorbij?? was je er niet overheen gevaren?? met de punt vol de flank in!! Dat de haaien hun buikjes maar rond mogen vreten

 10. lvdv

  En weer passen we het systeem niet aan. Oh ja, we veranderen het naampje van diegene
  met bevoegdheid. Gaan trachten om procedures te versnellen, waarbij wordt vergeten dat
  elk pardon een reden kan zijn om een procedure te starten. Stellen dat regels voortaan
  zullen worden gehandhaafd, zoals dat bij het vorige pardon was gesteld. Regels welke
  voor geen hout blijken te werken, waarbij er weer schrijnende gevallen zullen ontstaan.

  Er weer een moment zal komen dat men vindt dat er een pardon moet komen.
  Er blijven immers nu al schrijnende gevallen over welke niet onder het pardon vallen.
  Een aantal welke de komende tijd zal toenemen, daar de procedures voorlopig niet
  versneld kunnen worden. Een slimmerik zal voorstellen om het voortaan geen pardon
  meer te noemen, zodat er niet meer gesproken kan worden van een pardon.
  En men weer kan spreken van een win-win situatie met veel verliezers.

 11. TD

  De Nederlandse vlag moet van die boot af,de bemanningsleden zijn notabene Duitsers.
  Moeten we verdomme een crowdfunding organiseren om een paar huurlingen te charteren,en die de klote boot tot zinken te laten brengen?.

 12. Vit

  Nu nog de procedure termijn vastzetten op maximaal 3 maanden na aankomst, maar er dan wel uit indien asiel niet is toegewezen.

 13. TD

  Wat betreft het kinderpardon?
  Nederlandse regering is totaal geschift.

 14. Stanly2000

  Het schijndebat gaat beginnen!

  1. Lugar

   Klopt, alles is netjes dichtgetimmerd. Nu is de kiezer aan zet. Op woensdag 20 maart 2019 kunnen we de eerste klap uitdelen door de huidige coalitie en de gedogers in de Eerste Kamer de meerderheid te ontnemen door op FVD & PVV te stemmen!

   #stemzeweg

   1. TD

    Duurt mij te lang,mijn geduld is verbruik.
    Smerige regering!

    1. Lugar

     @TD: Je gaat toch wel stemmen?

     1. TD

      Lugar:
      Incl stemmachtigingen!

     2. Lugar

      +1

 15. Eminem2

  “Waar het op neerkomt is dat alle huidige gevallen een pardon krijgen.”

  Dat staat geenszins vast. Wellicht dat de ochtendkranten het vandaag niet goed weer hebben gegeven, maar daarin lees ik alleen iets over een herbeoordeling door de Stas van de dossiers van de betreffende kinderen. En uit een herbeoordeling kan natuurlijk van alles komen, dus dat is verre van een harde toezegging. Sterker nog: bij het vorige “pardon” was ook zoiets toegezegd, waarna links van een koude kermis thuiskwam aangezien er vrij weinig mensen mochten blijven naar aanleiding van de toenmalige herbeoordeling.

  En in ruil hiervoor is een verdere verstrenging van het asielbeleid afgesproken, inclusief het vervallen van de door de VVD zo verfoeide discretionaire bevoegdheid van de Stas door deze voortaan bij het hoofd van de IND neer te leggen en die direct al aan het begin van de asielprocedure toe te passen. Zodat een beroep hierop in een later stadium niet meer mogelijk is.

  Als links dit als een overwinning ziet, dan hebben ze zich behoorlijk een rad voor ogen laten draaien. De VVD kan dit namelijk met veel meer recht als een overwinning opeisen. Maar de vraag is uiteraard hoe de beeldvorming bij rechtse kiezers zal zijn: volgen zij de draai die Wilders hieraan geeft? In dat geval zal de VVD mogelijk een nog groter verlies lijden bij de aanstaande PS-verkiezingen dan nu al wordt voorspeld.

 16. biggeorge

  kortom 700 parasiterende asielfamilies zien een all inclusive leven in de bijstand tegemoet .

  1. Rien Noppen

   Ik zie dat de bitterheid groot is.

 17. AS210854

  Als je 3 km te hard rijdt krijg je een bekeuring, als je uit een veilig land komt, en hier de zaak bedonderd, liegt en bedriegt krijg je een huurwoning, levenlange uitkering, mooie inrichting enz enz. Onbegrijpelijk.

  1. Lugar

   Inderdaad +1

 18. Rosasolis

  Deze laatste kinderpardon gaat alleen door voor de huidige kinderen die een aantal jaren geleden in Nederland geboren zijn en hier zijn opgegroeid. Maar dit wordt dan de laatste keer. Want na deze kinderen, vervalt de kinderpardon. Eindelijk wordt het verleden tijd. Er komt een nieuwe strenge wet, die door de Immigratie Dienst wordt uitgevoerd.

 19. Rosasolis

  Hopelijk zal de redactie van DDS de abonnees op de hoogte houden van de nieuwe immigratie wet dat binnenkort zal komen…althans dat werd zowel op de radio, als in de krant verteld. Dit is de allerlaatste kinderpardon. Nieuwe illegale migranten kregen niet zomaar een kinderpardon meer. Volgens berichten, is de hele coalitie akkoord gegaan voor een nieuwe, strenge wet, die nu in aanmaak is.
  Eerste regel zal worden: illegalen met een criminele achtergrond worden onmiddellijk uit Nederland gezet… als zij wel of niet kinderen hebben. De hele nieuwe wet en uitvoering zal nu gaan naar de IND,
  (Immigratie- en Naturalisatiedienst).

  1. Gekko

   “Schattig en naïef”. Die woorden van Baudet zijn ook op jouw van toepassing, Rosalis. Het allerlaatste kinderpardon, zeg je? Die al zeker het 10e allerlaatste kinderpardon. En er is geen enkele garantie dat er niet nog eens 10 bij komen. Sowieso is er geen enkele garantie in de politiek. Nou ja, 1: dat je altijd weer bedonderd wordt.

   1. Rosasolis

    @Gekko. Als er iemand “Schattig en naief” is, is dat Baudet, die alleen maar weet van sensatie te proberen te veroorzaken. Er is alweer heel veel aandacht over de kinderpardon in Trouw vandaag. Artikelen, rapporten, en interviews met deskundigen. Waarbij als Rode Draad in al deze uitgebreid informatie: kinderpardon kan niet en mag niet meer! Maar inderdaad, daden zijn belangrijker dan woorden.

  2. Niet L niet R

   Wie gelooft dit sprookje nog van de regering?

 20. Niet L niet R

  Natuurlijk zijn zij door hun knieën gegaan, wie had wat anders verwacht die gekeken heeft naar het slechte tooneelstuk , dat de regering ons heeft voor geschoteld, allen kleven aan het pluche!

 21. Gerlos

  En over vier jaar met een nieuwe coalitie is dit probleem weer aanwezig en komt er weer een kinderpardon. Oplossing grenzen sluiten

 22. Bes Tolen

  Wat zo vergeten wordt, is dat er al enkele tientallen jaren talrijke zware wetsovertreders zijn, die Nederland en de bevolking immense ellende en schade toebrengen en speciaal daarenboven in veel individuele gevallen, nog altijd buiten schot blijven. Daar is geen enkele oprechte reden toe. De rechtsstaat eist, dat deze mensen hoe groot hun aantal ook is en wie het ook zijn met welke motieven ook, door de juridische autoriteiten dus het parket, officieren van justitie vervolgd worden. Zonder aanzien des persoons en veelal zonder het onjuiste mom vrijheid van godsdienst moet het want dat is blijkbaar tot heden wel de valse reden dat ze niet vervolgd worden. Hoognodig tijd al die wetsverkrachters te vervolgen.

 23. sjun

  Dit Volgmigratiekabinet zal worden afgerekend op de zoveelste kostencumulering ten koste van het Nederlandse volk. Stem niet langer voor omvolking, afroming en uitverkoop van Nederlandse spaarcenten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.