Ze zijn niet te stoppen! Ruim 185.000 asielaanvragen in Duitsland in 2018

Oké eerlijk is eerlijk, het zijn er minder dan in 2016 of 2017, maar het aantal asielaanvragen in Duitsland blijft ongekend hoog! In 2018 waren het er 162.000 volgens de statistieken van Statista. Het is nu zaak dat deze aantallen zo snel mogelijk te laten slinken, want een langdurige blootstelling aan dergelijke hoeveelheden aan vreemdelingen gaat een land uiteindelijk wel schade opleveren. Sowieso op de korte termijn vanwege chaos en ook op de lange termijn wanneer de integratie van de nieuwe groepen niet goed lukt. 

Om te kunnen spreken over een ‘genormaliseerde asielinstroom’ zou de huidige instroom nog eens met 85% moeten dalen. Want in de jaren 2006 – 2009 ging het om slechts ~33.000 aanvragen per jaar. Nu fluctueren deze cijfers natuurlijk altijd, maar dat het Duitse regeringsakkoord inzet op 180.000 per jaar i.p.v. het in 2005 normale aantal van zo’n 30.000 per jaar spreekt boekdelen over de mate waarin men in Berlijn bezig is met culturele zelfdestructie. Aan de andere kant geloven ze er heilig in dat dit dé oplossing moet zijn voor de demografische tijdbom van de vergrijzing.

Bekijk zelf de cijfers met betrekking tot de asielaanvragen hieronder:

Aantal asielaanvragen in Duitsland

Het aantal asielaanvragen in Duitsland over de afgelopen decennia. Bron: Statista
Het aantal asielaanvragen in Duitsland over de afgelopen decennia. Bron: Statista

Zoals u aan de bovenstaande gegevens kunt aflezen is de piek van de Europese migratiecrisis ondertussen achter ons. De mainstream media rapporteren de gegevens dan ook als een ‘return to normal’ en verwijzen zelfs naar het regeerakkoord gesloten tussen CDU/CSU en de SPD. In dat akkoord staat dus dat er jaarlijks maximaal 180.000 – 220.000 asielaanvragen per jaar in behandeling worden genomen. 8.000 migranten werden vorig jaar teruggestuurd. Alsof dat quota een duurzaam integratiebeleid zou moeten voorstellen.

Natuurlijk niet, want als je elk jaar 200.000 personen opneemt en een Duits paspoort geeft dan zijn dit er al 2 miljoen in 10 jaar tijd. Over een periode van 50 jaar, inclusief 2 a 3 kinderen, spreek je dan over 25 miljoen nieuwe inwoners van niet-Westerse komaf! Op een bevolkingsomvang van pak en beet 80 miljoen blijft er dan weinig lebensraum over voor de originele Duitsers. Tja, de geschiedenis geeft de Duitsers blijkbaar in om zo destructief met hun eigen natie om te gaan: ze zijn flink aan het overcompenseren. Zo lijkt het.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, beseft de lange termijn impact, maar het doet hem blijkbaar weinig: “Het migratiegebeuren zal ons nog jarenlang achtervolgen.” Lekker eufemistisch weer! Als hij zich afvraagt waarom populistische partijen als AfD in opkomst zijn, de sfeer in de binnensteden steeds grimmiger wordt en het racisme en antisemitisme om zich heen grijpen, kijk dan gewoon even in de spiegel. Wellicht moet je wat minder experimenteren met de demografische bevolkingsopbouw? Wellicht dat het helpt?

De vraag voor de toekomst is dan ook hoeveel asielaanvragen de komende jaren worden gedaan. Gaan we daadwerkelijk een ‘return to normal’ zien met een zo’n 35.000 aanvragen per jaar? Dat zou goed zijn, zeker voor het Duitsland anno 2018. Al was het alleen al dat dit betekent dat de stabiliteit in de wereld toeneemt. In ieder geval lijkt de regering van Angela Merkel niet tot het inzicht te komen dat 180.000 asielaanvragen per jaar alsnog wel erg veel is.

En als dat inzicht je ontbreekt, dan vraag je ook om problemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Spaanse kok

  Ruim 185.000 asielaanvragen in Duitsland in 2018
  In 2018 waren het er 162.000 volgens de statistieken van Statista.
  .
  Teunis Dokter houdt wel van leugenachtige koppen boven een artikel.
  Dat hij zichzelf tegenspreekt in het artikel schijnt hem niet te deren.

  1. Zozo

   Spaans kokkie, heb je zelf aan de grens gestaan om ze te tellen, of heb je dat in je krantje gelezen. Om iemand als leugenachtig te beschrijven moet je wel een en ander onderbouwen, kun je dat niet, hou dan je gore bek. En weet je wat helpt tegen een gore bek, werken en niet de hele dag hier rondhangen, maak je eens nuttig.

   1. Troelstra

    Spaanse Kok is een NSB’er die leeft van kopgelden opstrijken.

  2. Lugar

   Negeren werkt het allerbeste.

 2. HendrikJan

  Merkel / Rutte en Macron zijn zetbazen van het grootkapitaal, die alles vanachter gesloten deuren beslissen.
  En geloof mij het zijn er veel meer, ik noem in Duitsland een aantal van ca 250000 in 2018.
  De omvolking loopt op schema.
  Laat je horen als je het anders wil.
  Stem verstandig in Maart en Mei.
  Het leven van je kinderen en kleinkinderen staat op het spel.

 3. Ritter

  De asielzoekers weten precies waar ze moeten zijn; daar waar het meeste gratis geld ( =sociaal stelsel) te halen valt.

  De meeste asielzoekers zijn illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen. Daarvoor reizen ze vaak door meer dan 6 veilige landen om het “tafeltje dek” te bereiken.

  Vaak zijn het moslims die hun islam meenemen naar Europa en niet zullen integreren. Dat betekend dat ieder jaar Europa een beetje meer islamiseert.

 4. Aytas

  Een beter argument om het Europees buitenland beleid kritisch te bekijken kun je niet bedenken. Bombardeer je mensen weg vluchten ze, respecteer je hun recht op inkomsten niet vluchten ze naar jou, logisch.

  1. toetssteen

   @Satya
   Heeft bv Nederland gebombardeerd in Eritrea?
   Enne, kunt u me even uitleggen waarom ik zoveel weldoorvoede jonge kerels zie die mijn inziens wel wat beter te doen zouden moeten hebben dan gebruik te maken van de veerboot naar Europa.
   Hoppa de schouders eronder en bouwen aan de toekomst voor je eigen kinderen!

   1. Siemien

    @Troelstra en Toetssteen

    Wat Aytas hier laat zien is zijn zieke geest en die laat hij hier de vrije loop, als een buikloop.

    Het is mij allang duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

    Aytas is een zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
    Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
    Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
    Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
    Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

  2. Troelstra

   Dus de Yemenieten vluchten naar Saudi Arabië omdat in Yemen de Saudische bommen vallen. En niet wij in Europa, maar zij in Saudi Arabië hebben geld en ruimte genoeg.

   En wat is hun recht op inkomsten? Versta jij daaronder gratis geld zonder tegenprestatie? Want wat hebben die asieleisers ooit gepresteerd? Nada niets. Presteren ho maar. Parasieten, dat zijn het. En parasieten dienen te worden geweerd aan de poort. Parasieten hebben geen rechten.

  3. Koos sssss

   Afrikanen zijn te lui om te werken en te dom om zich als samenleving te organiseren. Die kan je dus geen inkomen afpakken.

   Ze zijn wel slim genoeg om de weg naar gratis geld te vinden. Daarom zie je ze hier…… zich volvreten en onproductief zijn.

 5. Arie B

  Merkel schaft das wehl..

 6. Gerlos

  Geen probleem voor Mutti.

 7. fusilier

  En meer als drie miljoen mensen van de eigen bevolking in Duitsland leeft in armoede, en vele ouderen emigreren naar Hongarije waar het leven nog betaalbaar is.Terwijl die zogenaamde migranten nog geen cent betaald hebben voor de oude dag voorziening.

  1. Raveltje

   Dat is niet alleen in Duitsland zo, maar in vele landen, ook in Nederland

   1. Troelstra

    Een Wilkommenskultur zuigt parasieten aan. Durf parasieten parasieten te noemen!

 8. Gewoonomdathetkan

  Europa vermoord zichzelf!!!

  1. Troelstra

   Benoem het beestje bij de naam! Het zijn gewoon parasieten.

 9. Gewoonomdathetkan

  95 % is gelukszoeker

  1. Troelstra

   Parasiet is als het beestje bij de naam genoemd. En parasieten kunnen we missen als kiespijn. Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.

 10. Gewoonomdathetkan

  Aytas tis ook allemaal de schuld van de boze blanke mensen!!.
  Op alles maar dan ook echt alles reageer jij tegendraads.

  1. Siemien

   Zie reactie nummer 8..

 11. Mendelssohn

  Er vertrekken nogal wat Britten vanwege de Brexit naar Duitsland.

  1. Zozo

   Dit antwoord heeft toch niets met dit onderwerp te maken, maar het zal weer de schuld van Trump en Wilders zijn. Je moet wel alert bijven, ga maar slapen en droom niet van de Brexit.

   1. Ad Infinitum

    Iedereen om welke reden dan ook, kan asiel aanvragen in Duitsland.

 12. Troelstra

  180.000 – 220.000 asielaanvragen, dat zijn er 180.000 – 220.000 teveel. En tegen iedere asielaanvraag staat ook nog hun nasleep. Tel uit de jaarlijkse omvolking. En met verder gaande Afrikanisering en Arabisering worden wij hier op ons eigen Europese continent alleen maar meer en meer shit hole.

  Een wijs advies: Stem de kartelpartijen weg!

 13. Troelstra

  Ze zijn wel te stoppen hoor. Stem namelijk de kartelpartijen weg!

 14. Bes Tolen

  Onder het aantal asielzoekers zullen niet de gezinsherenigers zitten. De jarenlange propaganda van de massa immigratie kennen we ondertussen wel.
  Dat het aantal Duitsers terug loopt hoeft op zich geen ramp te zijn. Het aantal Duitsers is vaker terug gelopen. Daarbij waren tijden van epidemieën nota bene vaak gunstig voor de welvaartsontwikkeling en die van oorlogen ongunstig. Een opmerkenswaard verschil, dat aangeeft dat materiële destructie door oorlog diep ingrijpt. Blijkbaar werden na een epidemie de bestaansmogelijkheden voor de bevolking vaak vergroot. Ontmoedigde een natuurramp minder dan een oorlog.
  De meeste Duitsers van nu zijn weinig begripsvolle en onfrisse hazen. Ze zijn ongelukkig en kleingeestig. Oneerlijk en onverdraagzaam tegenover eigen mensen. Alle politieke en maatschappelijke mislukkingen wijten ze namelijk aan hun medeburgers, die het niet met hun eens zijn.
  De Duitse politiek is er die van onverlaten geworden. Merkel zit alleen maar te dubben over hoe ze haar eigen zielenheil het beste kan dienen wat dan gelijktijdig zou inhouden dat zulks niet anders kan zijn dan dat haar extremistische christelijke dogma’s de leidraad voor alles moeten zijn. Zo werkt dat. Merkel is vrijwel dictator in een door het daar schatrijke christendom beheerst land.
  Christelijke leiders houden er idiote opvattingen op na wat in de geschiedenis al vaak tot ondergang van hun volk heeft geleid. De voorbeelden zijn er in het Midden Oosten, Turkije en Zuid Oost Rusland. En nog eerder het Byzantijnse (Oostromeinse) Rijk en Joego Slavië. Bogomielen e.d. christelijke stromingen waren funest. De huidige paus is ook een ramp.
  Kohl was vaak al idioot (met uitspraken als: ”Es ist wieder Zeit fuer juden in Deutschland” wat als een maffe christelijke uitspraak kan worden gekenschetst) maar de zich nooit verantwoordende Merkel is een groter idioot en de grootste idioot na Hitler en misschien blijkt ze later wel de grootste te zijn geweest. Als heel Europa blijvend kapot is gemaakt. Duitsland is momenteel een ramp voor Europa.

 15. fusilier

  Mee eens merkel en macron zijn een ramp voor Europa.

 16. poldi

  Maar 195.000 asielaanvragen in 2018 !
  En hoeveel dit jaar ?
  Moslims jullie zijn “welkom” in de EU en dankzij de open grenzen kunnen jullie meewerken aan de exponentieel stijgende en voortwoekerende islamisering.
  Zeer beangstigend.

  1. poldi

   195.000 moet 185.000 zijn.
   Ach wat maakt het eigenlijk uit want bij die 195.000 zitten op z’n minst zo’n 10,000 illegalen bij.

 17. Piet51

  Die 25 miljoen in 50 jaar tijd is wel heel creatief rekenwerk. Asielzoekers komen blijkbaar niet te overlijden en ze krijgen allemaal, zowel mannen als vrouwen, 2 à 3 kinderen. Want dan pas wordt de rekensom:
  200.000 (=jaarlijkse instroom) x 50 (=aantal jaren) x 2,5 (= gem. aantal kinderen) = 25.000.000 mensen???

  1. Piet51

   Nog een grappige aanvulling die het belachelijke, of is het misleidende?, van de DDS-rekensom laat zien. Want je kunt op dezelfde manier ook het huidige aantal Duitsers extrapoleren naar 50 jaar na nu, door bijvoorbeeld uit te gaan van gemiddeld 1,5 kind per gezin. Dan zou het aantal Duitsers volgens dezelfde idiote rekenmethode over 50 jaar 6 miljard zijn:
   80.000.000 x 50 x 1,5 = 6.000.000.000. Dus 6 miljard over 50 jaar, wie gelooft dat?

   Een rekentoets is zo’n gek idee nog niet, toch?

   1. Rien Noppen

    🙂

   2. Piet51

    Even nagegaan wie Teunis Dokter is en dat is toch wel zorgelijk. Teunis Dokter is masterstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen en doet onderzoek naar framing en fake news. Tevens is hij oud-Presidium van de Universiteitsraad en heeft hij een eigen onderneming. Zijn artikel staat bol van de framing en is één brok fake-nieuws. Maar misschien is het bedoeld als serieus onderzoeksobject om na te gaan hoe erop gereageerd wordt?
    Een reactie van Teunis zou ik op prijs stellen.

    1. Piet51

     Ik zag te laat, dat ik mijn onder lichte irritatie opgestelde bericht met de over 50 jaar te verwachten aantallen Duitsers als dezelfde rekensom wordt gemaakt, al gepubliceerd had. Die som klopt natuurlijk niet, is grote onzin en had niet gepubliceerd moeten worden. Er komen namelijk niet elk jaar 80 miljoen Duitsers bij. Excuus voor de verwarring. Dat sommetje over asielzoekers blijft m.i. wel grote onzin, framing en fake-nieuws.

     1. Siemien

      Feit blijft dat er teveel blijven komen, het stopt namelijk niet dat is het probleem..

     2. Piet51

      @Siemien
      Dat er teveel blijven komen is geen feit, maar jouw verwachting. De trend is in ieder geval dalend, dus daar gaat het al anders. Hoe het in de toekomstige praktijk zal uitpakken blijft voorlopig een vraag. Maar of dat 50 jaar lang zo blijft is eigenlijk geen serieuze vraag, want de wereld is nog nooit 50 jaar onveranderd gebleven. Wie zal het zeggen of er over enkele tientallen jaren geen uittocht uit Duitsland komt, bijvoorbeeld omdat Europa door klimaatverandering onleefbaar is geworden?
      Het sommetje van Teunis Dokter is suggestief, framing, misleidend, een professional in communicatie onwaardig.

     3. Lugar

      “Dat er teveel blijven komen is geen feit, maar jouw verwachting.”

      Bewezen kletskoek!

     4. Piet51

      @Lugar
      De laatste twee jaar was de instroom minder dan het jaar ervoor. Dat zal misschien niet zo blijven, maar niemand kan daar zekerheid over geven. “Bewezen kletskoek” lijkt me dan een onterechte kwalificatie.

     5. Lugar

      @Piet: Je legt de nadruk op minder instroom, de instroom was gigantisch!
      Bovendien heeft Nederland het Marrakeshpact getekend, daardoor zullen er niet minder maar juist meer migranten deze kant op komen. Dat is een feit!

     6. Siemien

      Piet, je snapt het niet, punt is dat het niet stopt en als het niet stopt blijven ze komen, dit is een feit, net als 1+1=2
      Dit is dus de tegenwoordige manier van denken, de trend is dalende dus komen er niet meer asielaanvragen, zie je de manier van denken, dit klopt dus niet, er blijven mensen komen voor asielaanvragen.

      Laten we vooral hopen dat er spoedig een uittocht komt..

     7. Piet51

      @Siemien
      Het enige feit dat je schrijft is, “punt is dat het niet stopt en als het niet stopt blijven ze komen”. Daar is geen speld tussen te krijgen, maarmee is het een uitspraak zonder enige waarde, een wijdopen deur. Dat er mensen zullen kunnen blijven komen voor asielaanvragen, zou kunnen, maar zou ook anders kunnen uitpakken. Voorlopig is de trend dalend, maar dat geeft inderdaad geen zekerheid. De schrijver gaat ervan uit, dat er de komende 50 jaar geen grote veranderingen zullen komen. Daarmee doen we de inventiviteit van mensen, en zeker van Duitsers, ernstig tekort.

     8. Siemien

      “Voorlopig is de trend dalende”

      Wat komt zijn gezinsherenigingen, waar hoor ik het geluid van de afgewezen asielaanvragen dat mensen weer terug moeten?

    2. Piet51

     @Lugar
     Dat er door het Pact van Marrakesh meer vluchtelingen komen is ook geen feit. Dat is nog toekomst en daar kun je optimistisch over zijn, zoals ik, of pessimistisch, zoals jij.

     1. Rien Noppen

      Inderdaad, Piet, het doel van het pact is juist door het maken van internationale afspraken het aantal immigranten terug te brengen.
      De bangmakerij rond dit akkoord mist elke feitelijke grond.

     2. Lugar

      @Piet: Optimistisch? Waarover?

     3. Piet51

      @Lugar
      Ik ben optimistisch over het emigratiethema, de instroom en de gevolgen daarvan. Ik ben optimistisch over onze toekomst, de manier waarop we ons cultureel verder ontwikkelen. Ik ben zelf heel internationaal georiënteerd, ben veel in het buitenland, woon half elders, ken veel buitenlanders, spreek veel talen, ken en help asielzoekers en
      coach jonge asielzoekers bij hun opleidingen en zoektocht naar werk. Mij valt vooral op, dat het net als wij net mensen zijn, met hun positieve kanten en helaas ook met negatieve kanten. De meesten die ik in Nederland ken, willen maar één ding: werk om hun gezinnen te onderhouden of zelf een goede toekomst op te bouwen. Ik ken geen enkele Nederlander die niet hetzelfde wil, hoewel ze er zeker zullen zijn.

 18. Ome Wim

  In maart en mei kan de kiezer zelf bepalen welke kant ze op willen, je krijgt waar je op stemt.

  1. Original NL

   Quote….. je krijgt waar je op stemt……
   Dat is tot nu toe een utopie gebleken…maar ik zie licht aan de horizon.

 19. Original NL

  Quote……..Ze zijn niet te stoppen! ……..
  Oh..echt wel!!

  1. Lugar

   “Ze zijn niet te stoppen! ”

   Zeker, te beginnen met 20 maart 2019. En daarna doorzetten. PVV & FVD gaan het voortouw nemen om deze waanzin te beëindigen.

 20. poldi

  Plagiaat
  ———-

  Zolang Den Haag aan de haal gaat met regels die ze zelf heeft afgesproken, zullen ook volgende kabinetten hoofdpijn krijgen van het asielbeleid.
  Met het leger asieladvocaten, de elitetroepen van de asielindustrie, als lachende derde.

 21. Lugar

  Binnenkort meer! Er zullen namelijk weer wat (minderjarige) mensen worden geprikt.

 22. Rosasolis

  Zowel Trouw, als radio 4 hebben gisteren vermeld dat al de Duitse marine- en reddings boten worden uit de Middellandse Zee gebied terug gestuurd. Zonder nieuwe migranten aan boord. De dreiging van meer migranten uit Afrika, die via de mensenhandelaren proberen naar Europa binnen te komen, wordt nu eindelijk aan banden gelegd. Eerst door Italie en Griekenland, en nu Frankrijk en Duitsland. Binnenkort zal ook Spanje hun grenzen dicht houden. Er moet meer waarschuwingen komen aan alle Afrikaanse regeringen. Maar ook meer hulp aangeboden voor landen die aan grote problemen lijden.

 23. DeBruijn

  Frankfurt krijgt binnenkort naamsverandering Frankstanboel.

 24. Bes Tolen

  Duitsland is voor een belangrijk deel een theocratisch geregeerd land. De Duitse kerken krijgen op jaarbasis naar externe berekeningen elk jaar minstens € 150.000.000.000 (honderdenvijftig miljard euro) via de inkomstenbelasting en procenten uit erfenissen door de staat geïnd, uitgekeerd.
  De CDU houdt uiteraard dit systeem in stand en Merkel is de eerste gedienstige. Dat betekent ook dat de belangrijkste pijler van de massa immigratie het op en top georganiseerde christendom van Duitsland is en daarmee wordt heel Europa besmet. We komen dus nooit meer door het huidige Duitsland van de problemen af tenzij hard door democratische politiek kan en wordt ingegrepen. Maar met de huidige Duitse politieke partijen zal dat echt niet gebeuren. ”Populistische” politiek zou ook aan soortgelijke wantoestanden in andere EU-staten, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje, een eind moeten kunnen maken. In die landen zit geld genoeg maar het komt in verkeerde handen. Elders trouwens ook maar de prioriteit moet echt liggen bij genoemde landen.

 25. Bes Tolen

  Flikker toch op, Piet51. Zojuist las ik dat twee asielzoekers, hier in 2014 binnen gekomen, een goed en bekend autobedrijf in Winschoten hebben overgenomen. De wethouder Hemmes nota bene wethouder van Pekela, nota bene van de SP, opent op 2 februari het representatieve bedrijf, eerder Rijks geheten. Anderen willen zo’n bedrijf ook wel overnemen maar ja de financiën krijgen ze niet! En al helemaal niet op tijd. Wel het zegt alles dat de Syriërs wel de gelden krijgen. Subsidies en geld van banken. [Overigens draagt een bestaand autobedrijf niet aan meer werkgelegenheid bij].
  Onroerend goed van Nederlanders, waaronder dat fors rendeert, moeten Nederlanders inleveren omdat de banken niet meer financieren. Vorig jaar voor miljarden aan euro’s. Terwijl het daarbij veelal echt om leningen gaat waarvoor rente en aflossing op tijd geheel kunnen worden betaald.
  Maar lieden uit de vreemde, die hun eigen land niet willen opbouwen, krijgen hier voorrang. Dat terwijl ze alk te vaak zo niet in meerderheid uit regio’s komen waardoor ze al geen vluchtelingenstatus moeten krijgen.
  In deze Nederlandse krimpregio waar ik nu vertoef, is heel duidelijk veel wat heel fout is aan de gang. Allerlei fondsen staan ter beschikking tot aan de sociale werkgelegenheid toe (geld van Afeer, eerder Synergon) wordt er voor gebruikt.
  De oorspronkelijke bevolking wordt zo uitgeroeid. Verraad tot en met.

  1. Piet51

   @Bes Tolen
   Dat klinkt allemaal niet goed. Maar ik kan net zoveel, zo niet veel meer, voorbeelden geven, waarin Nederlanders door mede-Nederlanders rn door allerlei regelingen worden benadeeld. Het aantal asielzoekers dat bevoordeeld wordt is heel klein en bij de meeste gevallen hoort een verhaal.

 26. Bes Tolen

  Piet51, besef wat u hier de mensen aandoet. Ik heb ook die verhalen aangehoord en wat bleek later? Dat ze massaal de kluit hadden belazerd. Daar kwamen ze vaak zelf mee. Wat nooit van invloed was op hun verworven verblijfstatus. Ik hoorde bij voorbeeld die verhalen aan bij mijn beste vriend. Mijn vriend, die niet zo naïef was, is een paar jaar geleden overleden maar zijn vrouw, CU stemmer, leeft nog. Is nog altijd heel naïef terwijl ze die openbaringen van ex asielzoekers toch ook hoorde. ”Het ging ons om een betere toekomst voor onze vijf kinderen” en dergelijke bekentenissen. Ook: ”we hadden het niet echt slecht daar”.
  Dat mensen zichzelf zo strelen door goed te zijn voor lieden, die zij zielig vinden en daarmee de positie van de bevolking van hun eigen land naar de knoppen helpen. Godgeklaagd.

 27. Holysmoke

  Het is wel zielig want west europa is straks leeggezogen en onleefbaar, waar moeten die arme mensen dan naar toe gaan, wij zijn er dan niet meer om voor ze te zorgen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.