Ze zijn niet te stoppen! Ruim 185.000 asielaanvragen in Duitsland in 2018

Geen categoriejan 23 2019, 20:00
Oké eerlijk is eerlijk, het zijn er minder dan in 2016 of 2017, maar het aantal asielaanvragen in Duitsland blijft ongekend hoog! In 2018 waren het er 162.000 volgens de statistieken van Statista. Het is nu zaak dat deze aantallen zo snel mogelijk te laten slinken, want een langdurige blootstelling aan dergelijke hoeveelheden aan vreemdelingen gaat een land uiteindelijk wel schade opleveren. Sowieso op de korte termijn vanwege chaos en ook op de lange termijn wanneer de integratie van de nieuwe groepen niet goed lukt.
Om te kunnen spreken over een 'genormaliseerde asielinstroom' zou de huidige instroom nog eens met 85% moeten dalen. Want in de jaren 2006 - 2009 ging het om slechts ~33.000 aanvragen per jaar. Nu fluctueren deze cijfers natuurlijk altijd, maar dat het Duitse regeringsakkoord inzet op 180.000 per jaar i.p.v. het in 2005 normale aantal van zo'n 30.000 per jaar spreekt boekdelen over de mate waarin men in Berlijn bezig is met culturele zelfdestructie. Aan de andere kant geloven ze er heilig in dat dit dé oplossing moet zijn voor de demografische tijdbom van de vergrijzing.
Bekijk zelf de cijfers met betrekking tot de asielaanvragen hieronder:

Aantal asielaanvragen in Duitsland

[caption id="attachment_218474" align="aligncenter" width="627"]Het aantal asielaanvragen in Duitsland over de afgelopen decennia. Bron: Statista Het aantal asielaanvragen in Duitsland over de afgelopen decennia. Bron: Statista[/caption]
Zoals u aan de bovenstaande gegevens kunt aflezen is de piek van de Europese migratiecrisis ondertussen achter ons. De mainstream media rapporteren de gegevens dan ook als een 'return to normal' en verwijzen zelfs naar het regeerakkoord gesloten tussen CDU/CSU en de SPD. In dat akkoord staat dus dat er jaarlijks maximaal 180.000 - 220.000 asielaanvragen per jaar in behandeling worden genomen. 8.000 migranten werden vorig jaar teruggestuurd. Alsof dat quota een duurzaam integratiebeleid zou moeten voorstellen.
Natuurlijk niet, want als je elk jaar 200.000 personen opneemt en een Duits paspoort geeft dan zijn dit er al 2 miljoen in 10 jaar tijd. Over een periode van 50 jaar, inclusief 2 a 3 kinderen, spreek je dan over 25 miljoen nieuwe inwoners van niet-Westerse komaf! Op een bevolkingsomvang van pak en beet 80 miljoen blijft er dan weinig lebensraum over voor de originele Duitsers. Tja, de geschiedenis geeft de Duitsers blijkbaar in om zo destructief met hun eigen natie om te gaan: ze zijn flink aan het overcompenseren. Zo lijkt het.
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, beseft de lange termijn impact, maar het doet hem blijkbaar weinig: "Het migratiegebeuren zal ons nog jarenlang achtervolgen." Lekker eufemistisch weer! Als hij zich afvraagt waarom populistische partijen als AfD in opkomst zijn, de sfeer in de binnensteden steeds grimmiger wordt en het racisme en antisemitisme om zich heen grijpen, kijk dan gewoon even in de spiegel. Wellicht moet je wat minder experimenteren met de demografische bevolkingsopbouw? Wellicht dat het helpt?
De vraag voor de toekomst is dan ook hoeveel asielaanvragen de komende jaren worden gedaan. Gaan we daadwerkelijk een 'return to normal' zien met een zo'n 35.000 aanvragen per jaar? Dat zou goed zijn, zeker voor het Duitsland anno 2018. Al was het alleen al dat dit betekent dat de stabiliteit in de wereld toeneemt. In ieder geval lijkt de regering van Angela Merkel niet tot het inzicht te komen dat 180.000 asielaanvragen per jaar alsnog wel erg veel is.
En als dat inzicht je ontbreekt, dan vraag je ook om problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten