Beelden! Johan Derksen maakt Jan Lammers kapot: ‘Wil zelf F1-baasje spelen!’

Johan Derksen is niet te spreken over de handelswijze van Prins Bernhard jr. en zijn plan om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Volgens Derksen is de grootgrondbezitter van de Oranjetelg met zoveel bezig dat hij écht geen vijf miljoen euro staatssteun nodig heeft. Daarom uitte Derksen stevige kritiek op de prins en zijn compagnon Jan Lammers. Volgens Derksen kan Assen de organisatie van een F1-race prima handelen en ‘zeurt Lammers omdat hij F1-baasje wil spelen’. 

Afgelopen week meldden wij al slecht nieuws voor Verstappen-fans. Het circuit Zandvoort krijg namelijk géén overheidssteun. Dus goed nieuws voor de belastingbetaler! Betekent dit dat de F1 niet naar Nederland komt? Nee, gelukkig niet. Het lijkt zelfs dat de kansen van  Assen weer te groeien want ‘Assen is niet afgeschreven’ aldus Derksen. En dat klopt. Het circuit Assen maakt ondertussen meer kans om een succesvolle F1-race te organiseren. En dan ook nog eens voor minder geld.

Lammers liet weten dat ‘Assen het verpest voor Zandvoort’, maar dat is niet juist. Zandvoort verpest het voor Zandvoort omdat ze niet in staat zijn zonder overheidssteun de F1 te organiseren. Zo simpel is het Jan! Derksen noemde Lammers ‘een lul die er alleen zit voor zichzelf en niet voor de sport’. Volgens Derksen zou dit duidelijk moeten blijken uit de wijze waarop Lammers omgaat met de spanningen tussen Assen en Zandvoort.

Volgens Derksen is de F1 gebaat bij ‘een goede infrastructuur en een goed circuit’. Assen heeft beide, terwijl Zandvoort aan slechts één van de twee voorwaarden voldoet en dan ook nog geld nodig heeft van de staat. Logisch dus, dat de in Drenthe wonende Derksen, pleit voor een F1-race in Drenthe. Volgens Derksen kan zo’n evenement succesvol worden georganiseerd, daar in Assen. ‘Er is een vliegveld, er is een snelweg, ze hoeven geen overheidssteun en de industrie helpt mee’.

Derksen ging nog verder. Volgens hem zou Lammers ‘de provincie discrimineren’. Tja, Jan Lammers, de man van het circuit Zandvoort die kan fluiten naar de F1, zo lijkt het. Het Assen circuit organiseert jaarlijks Nederlands grootste sportevenement. Dus vertrouwen dat de mensen in Drenthe het goed kunnen dat is er wel. Tienduizenden mensen zijn er jaarlijks te vinden rondom het circuit wanneer de MotoGP wordt gereden.

Met het optreden van Derksen, zijn kritiek en hoe de discussie nu verloopt in de pers lijkt het er steeds meer op dat niet Zandvoort, maar Assen een mogelijke F1-race gaat organiseren! Maar volgens Jan Lammers is Assen kansloos en gaat de F1 zeker niet naar Assen. Afwachten dus maar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. santiago

  Johan heeft volkomen gelijk. Assen is de mooiste plek voor de F1 op alle fronten. Ons vastgoedprinsje en ons huilebalkje Jantje Lammers willen het graag in Zandvoort. Gewoon bek houden. De F1 gaat mooi naar Assen. Super locatie.

  1. Siemien

   Eens, Zandvoort heeft alleen historie, waar ik mij kapot aan erger is die gast van Oranje, heeft bak-ken met gaat vervolgens bedelen bij de gemeente..

   1. santiago

    Siemien. Helemaal goed. Bovendien gun ik het dat achterbakse huilerige mannetje van Lammers al helemaal niet. Meelopertje van de grote criminelen waar het race geld zat waar hij van leefde. Een IQ van 40, maar arrogant.

    1. Siemien

     Ik heb geen probleem met Lammers die heeft behoorlijk wat betekent voor de autosport.
     Ik vind dat Assen het beter voor elkaar heeft, het kost nagenoeg niets vergeleken bij Zandvoort.

     Maar die gast van Oranje wat een misselijk mannetje is dat, die heeft nooit wat hoeven doen behalve met het belasting geld van ons huisjes opkopen..

 2. Spaanse kok

  Knabbel en Babbel zijn het roerend met elkaar eens

  1. Siemien

   Nee jij trekt volle zalen! jij blinkt echt uit in inhoudelijkheid.

 3. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Volkomen met Johan eens, ALS!!! je alles nou eens terug draaien kon naar het jaar 1985 toen de allerlaatste F1 verreden werd. En dat de organisatie daarna zegt dat het circuit niet veilig is. Hadden ze er destijds gelijk werk van moeten maken om het dan wel veilig te maken, dan was de Formule 1 nu nog in Zandvoort geweest. Echter ze hebben het circuit en de werkzaamheden links laten liggen. En moeten nu op de blaren zitten eigen schuld. Wat ook opvalt is dat naast de werkgelegenheid ook alle sportevenementen -schaatsen uitgezonderd- naar het Westen moet, ook de international darts league (IDL) altijd in Rotterdam Ahoy, er zijn ook hallen in de rest van Nederland, concerten idem dito. Vermoedelijk is de infra structuur van Zandvoort in 34 jaar ook wel in de verdrukking is geraakt, misschien omdat er gebouwen omheen is gebouwd, let wel vermoedelijk, dus zal er misschien wel allemaal aanpassingen gemaakt moeten worden voor een betere infrastructuur. Assen is kant en klaar in feite en wordt jaarlijks gebruikt voor de TT en daar is ook de ruimte. Ik juich het alleen maar toe. Laten ze op Zandvoort maar Card racen of het achteruit rijden organiseren.

 4. Suidland

  Zal mij benieuwen wat Groen Links en D66 van deze discussie vinden.

 5. victus

  Zandvoort? Ga maar eens richting circuit op een zomerdag. Een file die begint bij Haarlem! Infra is totaal niet berekend op zo’n festijn. Assen is veel beter te bereiken en ook een mooier circuit. Zandvoort is een mooi circuit voor de BN’rs die daar “racen” in een opgevoerde Dacia.

 6. Niet L niet R

  Denk dat Derkse volkomen gelijk heeft!
  Kom uit de regio Zandvoort en bij mooi weer is het strand al niet meer bereikbaar, dat is al vele jaren zo!
  Betere wegen naar Zandvoort zijn bijna niet mogelijk en dat weet Lammers!
  Verder bizar om vijf miljoen aan een circuit te gaan spanderen, maar die Bernard lijkt veel op zijn Opa en denkt dat alles kan net zo als huisjesmelker zijn in Amsterdam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.