Slecht nieuws voor Verstappen-fans: geen overheidssteun aan F1 Grand Prix Zandvoort!

Voor Verstappen-fans, die hoopten dat de Formule 1 binnenkort naar Nederland komt hebben we slecht nieuws: de Rijksoverheid heeft laten weten bij monde van de minister van Sport Bruno Bruins (VVD) dat Nederland geen financiële bijdrage zal leveren aan het sportfestijn, zo meldt NOS Teletekst. Daarmee slinken de kansen voor de organisatie van een F1 Grand Prix op het circuit van Zandvoort, immers moet er nog behoorlijk worden geïnvesteerd in de faciliteiten.

Dat met de entree van Max Verstappen in de Formule 1 en zijn sterke laatste deel van het afgelopen seizoen de F1 weer populair is in Nederland moge duidelijk zijn. Dankzij Verstappens geweldige rijstijl en marketingwaarde weet hij steeds meer kijkers voor zich te winnen. Logisch dus dat de Formule 1 graag Nederland wil bezoeken. Twee mogelijke locaties zijn geschikt. Het traditionele circuit van Zandvoort, dat met haar rijke historie een geweldig verhaal in zich draagt en het TT Circuit van Assen.

Terwijl in Zandvoort grote investeringen noodzakelijk zijn, kan de F1 goedkoper worden georganiseerd in Assen. Met de uitspraken van minister Bruins nemen de kansen voor Assen ook weer toe! Immers vroeg de organisatie te Zandvoort om een structurele financiering van ruim 5 miljoen euro per jaar! De kosten voor aanpassingen van Assen zijn lager dan in Zandvoort: ongeveer 2 miljoen euro.

Voor dat geld is het lange rechte stuk dan verlengt om het geschikt te maken voor de DRS en zijn de juiste kerbstones aangelegd. Maar Assen heeft dan weer het probleem dat ze geld nodig hebben voor de F1-licentie: kosten 20 miljoen euro!

Overigens zijn er volgens de minister voldoende marketingkansen voor Zandvoort en is overheidssteun helemaal niet noodzakelijk. Hartstikke goed, minister! Dit soort grote jongens moeten het gewoon zelf kunnen regelen toch? Zo kan het circuit sponsoren aantrekken en wellicht nog andere creatieve marketingmethoden toepassen om geld binnen te hengelen. Maar de eigenaar van het circuit, Prins Bernhard jr., kon het natuurlijk niet nalaten om alsnog geld te vragen uit de staatskas.

Maar dit is niet het einde voor de Formule 1 in Nederland. Het TT Circuit Assen maakt kans om Zandvoorts aanbiedingen te overbieden. Immers is de infrastructuur aldaar ingericht om tienduizenden mensen een plezierige tijd te bieden en zijn de Drenten veel minder geld kwijt om het circuit geschikt te maken voor de F1. Afwachten dus maar weer en kijken welke van de twee het gaat redden. Welke het wordt maakt niet uit: als de F1 er maar komt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Spaanse kok

  Mooi.
  Geen belastinggeld naar andermans hobby.

  1. slayer

   precies! hetzelfde geld wat mij betreft voor musea en theater ,als ze hun eigen broek niet kunnen ophouden is er blijkbaar niet genoeg interesse .

 2. marco1

  Het zou ook een beetje raar zijn te drammen over klimaat maar dan wel overheidssteun geven voor F1 in Nederland. Wel spijtig voor de liefhebbers.

 3. Satty

  Als het maar niet in assen komt, dat is een traditioneel motorcircuit.

  1. marco1

   Het had Assen wel een hoop geld op kunnen leveren.

   1. Satty

    De middenstand in ieder geval wel. Ken je de tt nacht? Altijd wel gezellig.

    1. marco1

     Ja dat ken ik . Maar ondanks dat het een groot evenement en eigenlijk een soort festival. Ook hou ik van motoren maar dan meer van Harleys maar motorrace als sport is niet aan mij besteed. Net als autorace vind ik dat enkel rondjes rijden achter elkaar.

    2. edoc431

     ja was altijd wel gezellig meppen daar hahahaha

     1. Satty

      Het is maar wat je leuk vindt. Dat soort gedrag verpest het voor de meeste mensen.

 4. HendrikJan

  Ik kijk indien mogelijk op TV, naar alle races van onze Max.
  Maar dit weer gaan organiseren in Nederland, is niet haalbaar.
  Laten we terug gaan, naar 1985 in onze gedachten.
  En accepteren dat zo’n circus, niet meer in Nederland mogelijk is.
  Laten we gewoon weer gaan slootje vissen of tollen of stoepranden.

  1. marco1

   Teruggaan naar 1985. Tja kon dat maar.

   1. Julian

    Oh. je wil terug naar loonmatiging en een torenhoge werkeloosheid…

    1. marco1

     Ja naar die tijd.

 5. edoc431

  Zandvoort ??? wie zegt dat de f1 in Zandvoort word gehouden ???

  1. tomygun

   Ha ha edoc , de kans is groot maar de meeste vergeten
   de azijn pissers die bijna op de baan gingen wonen .
   Daar zal een orange sapje niet helpen .

 6. Maurits Dekker

  Goed nieuws voor Verstappen-fans: Het circuit in Assen ligt klaar voor de NL F1.

 7. TD

  “Er gaat géén cent naar Griekenland” zei kabinet Rutte.

  Er gaat géén cent naar F1 Grand Prix op het circuit van Zandvoort,of tóch zoals Griekenland??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.