Daar gaan we weer: renovatie Binnenhof gaat MILJOENEN meer kosten dan gepland

Geen categoriefeb 28 2019, 13:00
Je verwacht het niet...
Toen het kabinet duidelijk maakte dat het fors wilde investeren in het renoveren van het Binnenhof zag iedereen met ook maar iets van gezond verstand natuurlijk meteen dat het 'geschatte kostenplaatje' uiteindelijk veel hoger zou uitvallen. Nou, we zijn nu op een punt beland waar het kabinet dat óók moet toegeven.
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Raymond Knops (CDA) dat het geplande budget van 475 miljoen euro uiteindelijk toch te weinig zal blijken. Er is (vrijwel zeker) meer geld nodig. Aldus de NOS:

Voor de verbouwing is 475 miljoen euro beschikbaar, maar staatssecretaris Knops schrijft aan de Tweede Kamer dat de "huidige marktsituatie aanleiding geeft voor financiële spanning op het beschikbare budget". Volgens Knops moet de komende maanden duidelijk worden hoe groot de prijsstijging in de bouwsector is en wat dit betekent voor de renovatie.

Ah ja, de "prijsstijging" in de bouwsector, he? Hoewel iedere gewone Nederlander dit al van verre zag aankomen gold dat natuurlijk niet voor de ministers, voor wie het allemaal als één grote schok komt. Verbazing alom... maar hé, we hebben het nu eenmaal gepland, dus het moet natuurlijk wel doorgaan:

Knops erkent in zijn brief dat in de voorbereidingen wel enige vertraging is opgelopen, maar hij hoopt nog steeds dat de werkzaamheden volgend jaar zomer kunnen beginnen.

Want ach, uiteindelijk wordt dit natuurlijk betaald door de belastingbetaler. Zoals iedere Nederlandse politicus weet heeft die ont-zet-tend diepe zakken. Toch?
Ik denk dat we dankbaar moeten zijn als het uiteindelijke prijskaartje onder de 600 miljoen blijft. Want die magische grens van 500 miljoen -- een half miljard euro!!!!! -- gaan we ongetwijfeld wel voorbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten