De oogkleppen van Leo Lucassen: ‘Onzin dat links pleit voor wagenwijd open grenzen!’

Lucassen reageert op een radio-interview met ‘een CDA’er’ die links en rechts wegzet als zwart-wit kijkers en pleit voor het midden. Hoewel z’n schets aardig hout snijd, moet Lucassen links weer even verdedigen met een Tweetje!

Poeh ja, lastig hoor, linkse figuren signaleren die ‘voor open grenzen pleiten en vinden dat we iedereen maar moeten opvangen’! Nu kun je zwaar autistisch gaan zitten doen en stellen dat ze dit niet létterlijk zeggen, maar zo’n beetje alle argumentatie die ik van links tegen ben gekomen, komt gewoon op hetzelfde neer.

De zwakzinnigen die menen dat grenzen slechts ‘een sociaal construct’ zijn, menen dat ‘natie-staten niet bestaan’, waardoor we ‘allemaal samen op deze aardkloot leven’ en ‘allemaal één zijn’ wil ik voor het gemak wel buiten beschouwing laten.

Voor de één is het van belang om alleen échte (politiek/economische) vluchtelingen op te kunnen vangen. De ander stelt dat, om te kunnen beoordelen of iemand een échte vluchteling is, diegene eerst een aanvraag moet kunnen doen. Daar heeft zo’n vluchteling recht op, door mensenrechten. Oké, ja, is zo, máár… Of het nou moreel-ethisch, juridisch of een combinatie ervan is, het effect is telkens weer hetzelfde! Men komt wel binnen maar gaat niet weg!

De ideale situatie zou zijn dat een vluchteling kan worden opgevangen en, nadat de situatie weer bekoeld is, naar huis kan. Wie dat onderstreept pleit in principe dus niet voor ‘wagenwijd open grenzen’ en dit kan zelfs vanuit rechtse politiek worden verdedigd. Wat rechts echter ziet en waar links met een dikke boog omheen draait, is dat de praktijk heel anders is!

Die ‘échte vluchtelingen’ kunnen namelijk pas als zodanig worden beschouwd wanneer zij in bijvoorbeeld Nederland een aanvraag hebben gedaan voor asiel en tijdelijk verblijf. Worden ze afgewezen, dan moeten ze dus terug. Zo hoeven ze ook niet als asielzoeker, vluchteling of migrant in de boeken komen te staan, want hun verzoek is afgewezen. Wat zijn het dan wel? ‘Vreemdelingen’.

Landen waar ze vandaan kwamen willen deze vreemdelingen echter niet terug en dus zit Nederland ineens met ze opgescheept, want afgewezen vreemdelingen vanaf de kust naar het land van herkomst lanceren is tegen de mensenrechten. Daar komt nog bij dat zo’n vreemdeling keer op keer in beroep kan tegen de uitspraak en uiteindelijk dan toch maar mag blijven omdat Nederland weer ‘te traag’ was met haar procedures en Afrikaanse landen ons in de tussentijd keihard uitlachen.

Waar rechts dit dus als een onwenselijke situatie beschouwt, houden zulke linkies zich ‘gewoon aan de internationale verdragen’ en ‘betreuren het gebrek aan samenwerking’ maar geven gewoon een duimpje omhoog als de Nederlandse overheid zich ‘aan de regels houdt’, ook al is het effect desastreus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Spaanse kok

  Quote : De oogkleppen van Leo Lucassen.
  .
  Gelukkig komen we op DDS, zowel bij redactie als bij reageerders, nooit van dat soort oogkleppen tegen.
  Hier treft uitsluitend mensen met een open en onbevooroordeelde visie op zaken aan .

 2. Rien Noppen

  Lucassen heeft, zoals altijd, weer gelijk. Niemand zal een linkse politicus of opiniemaker kunen citeren die pleit voor open grenzen. Het is pure rechtse lasterlijke framing.

  Ook linkse politici hebben er altijd alles aan gedaan om de instroom te beperken en ook alle linkse partijen pleiten voor een terughoudend immigratiebeleid.

  1. Gekko

   Lucassen heeft inderdaad weer gelijk.

   Maar niet deze Leo Lucassen. Dat is een wegkijker.

   Sid Lucassen daarentegen is een realist. Hij heeft wel gelijk. Altijd!

   1. Rien Noppen

    Begin er maar eens mee om de naam van je idool Sid Lukkassen Correct te spellen, Gekko.

    1. Gekko

     Ironie is niet aan Noppen besteed.
     Maar dat was me al eerder opgevallen.

    2. Adriaan

     En jij jouw woord kunen, eikel

     1. Dik

      Waarom zou jij jezelf ergeren? Als je voert blijft t’ie leven.

   2. Original NL

    Quote…Ook linkse politici hebben er altijd alles aan gedaan om de instroom te beperken en ook alle linkse partijen pleiten voor een terughoudend immigratiebeleid……
    Het staat er echt!!!!!!
    #stemzeweg!!!

  2. BB

   Heeft zoals altijd weer gelijk?
   Klakkeloos daarvan uitgaan, tja…

 3. HendrikJan

  Links is voor open grenzen, zonder voorbehoud, wat er dan ook allemaal binnen mag komen.
  Iedereen is welkom. Asielzoekers uit oorlogsgebied, die naam noemt men niet meer.
  Alles wat onterecht binnen de landsgrenzen is, hoeft niet weg.
  Neem voor het gemak zo’n type als Frau Halsema, Wir Schaffen Das.

  En de verstandige Nederlander, die heeft het over de rechten van de asielzoekers uit een oorlogsgebied, voor de rest heeft die verstandige Nederlander geen inbreng, maar ze moeten wel meebetalen.

  1. Spaanse kok

   Gele Hesjes
   Altijd gebruiken ze geweld zoals in Parijs.
   In Nederland doen ze er niet voor onder, toevallige wachtenden worden in het gelaat met vuurwerk bestookt.
   Zoals Michael reeds vaak vastgesteld heeft: Een stelletje linkse oproerkraaiers, welke alleen maar ellende willen veroorzaken.

  2. Rien Noppen

   “Links is voor open grenzen, zonder voorbehoud, wat er dan ook allemaal binnen mag komen.”

   Kan HendrikJan een linkse politicus noemen en citeren die dit bepleit?

   1. Spaanse kok

    Quote : Kan HendrikJan een linkse politicus noemen en citeren die dit bepleit?
    .
    Zouden er op DDS dan toch mensen ronddwalen met oogkleppen?

   2. HendrikJan

    Frau Halsema.

    1. Rien Noppen

     Waar beweerde Halsema dat ze zonder voorbehoud voor open grenzen is, HendrikJan?

     1. Rien Noppen

      HendrikJan staat met de mond vol tanden en bewijst en passant het gelijk van Lucassen.

     2. Gekko

      Ik zal even voor HendrikJan antwoorden.

      Femke Halsema pleit inderdaad voor open grenzen. Dat doet zij in haar boek’ Nergensland’.

      In dit boek betoont zij zich een hartstochtelijk fan van John Kennan. Die heeft in zijn boek ‘Open borders’ beweerd dat een open immigratie altijd een economisch voordeel oplevert voor het ontvangende land.

      Kennan’s boek is nadien genadeloos neergesabeld door vele economen. Maar dat heeft Halsema kennelijk gemist. Of, meer waarschijnlijk, dat paste niet in haar politieke ideologie, en dus heeft ze die kritieken genegeerd.

     3. Rien Noppen

      Heeft Gekko een citaat waaruit blijkt dat Halsema zonder voorbehoud onze grenzen wil opengooien?

     4. Rien Noppen

      Uiteraard heeft Gekko geen citaat dus ook hij bewijst het gelijk van Lucassen.

     5. Blikopener

      Uitstekend artikel Wout Willemsen. En je hebt gelijk waar je schrijft “Landen willen deze vreemdelingen echter niet terug en dus zit Nederland ineens met ze opgescheept, want afgewezen vreemdelingen vanaf de kust naar het land van herkomst lanceren is tegen de mensenrechten. Daar komt nog bij dat zo’n vreemdeling keer op keer in beroep kan tegen de uitspraak en uiteindelijk dan toch maar mag blijven omdat Nederland weer ‘te traag’ was met haar procedures en Afrikaanse landen ons in de tussentijd keihard uitlachen.

      Waar rechts dit dus als een onwenselijke situatie beschouwt, houden zulke linkies zich ‘gewoon aan de internationale verdragen’ en ‘betreuren het gebrek aan samenwerking’ maar geven gewoon een duimpje omhoog als de Nederlandse overheid zich ‘aan de regels houdt’, ook al is het effect desastreus.”

      Dat is precies de kern van de zaak. Terwijl Noppen blijft jagen op letterlijke citaten waarin linkse softies open grenzen bepleiten (ze kijken wel uit: zo makkelijk laten die ratten zich niet vangen) vinden diezelfde moreel verhevenen de mensenrechten belangrijker dan de grote nadelen voor ons land. Links is altijd hypocriet. Lulletje Lucassen voorop.

     6. Gekko

      He Noppen, ga zelf Nergensland eerst maar eens lezen.
      Steek je niks van op. Maar dan kan je tenminste mee praten.
      Nu lul je maar een eind in de ruimte.

     7. Rien Noppen

      @Gekko, ik las dat boek maar las nergens dat Halsema open grenzen zonder voorbehoud bepleit.

      Ik ga er vanuit dat jij het boek niet las en maar wat fantaseerde.

  3. NoDoubt

   Links heeft een dubbele moraal, open grenzen iedereen binnenlaten en ook nog denken dat je de klimaat kunt beheersen maar we zijn het dichtstbevolkte gebied in Europa en doen al aan roofbouw of onze aarde en er komen er nog meer en onze verzorgingsstaat wordt te duur dus btw verhoging, klimaatbeheersing als idiotherie want het is niet bewezen en wij gaan voorop, en ondertussen gaat nl naar de 3e wereldland met zeer rasse schreden. Waar we heel lang voor hebben opgebouwd wordt door asielzoekers Links en de verborgen agenda van Rutte verkwanseld. Islam zal niet integreren want dat heeft Mohammed verboden. En de blanke witte man krijgt overal de schuld van en ondertussen wordt NL leeggezogen want het nieuwe slachtoffer is gevonden met dank aan het feminisme die zonodig overal gelijk in gesteld wilt worden tot de oorlog uitbreekt, dan wordt het huilie huilie . Gelukkig zijn er nog bewegingen die voor de echte vrouwenrechten opkomen en zich niet laten onderdrukken door de Islam of Europese agenda.

 4. Equilibrium

  Wat wordt links weer panisch verdedig.

  1. Spaanse kok

   Links verdedigen? Zeker niet.
   Onzin bestrijden? Altijd.

  2. Original NL

   Ik heb nog nooit een linksaffer ook maar één woord over immigratie beperkingen horen blaten…!

   1. Spaanse kok

    Ik vermoed dat u stokdoof bent.
    Of speciaal ontwikkelde oogkleppen voor oren.

 5. PMG

  Nep club CDA, gesneden katers!

 6. Satty

  ‘Nu kun je zwaar autistisch gaan zitten doen en stellen dat ze dit niet létterlijk zeggen, maar zo’n beetje alle argumentatie die ik van links tegen ben gekomen, komt gewoon op hetzelfde neer.’

  Je hebt werkelijk geen idee hoe de sp denkt of het PvdA? Je frames beginnen lachwekkend te worden. Je bent simpelweg oneerlijk. De grenzen moeten open en ik ben heel wat traditioneel rechtser als jij, ik vind het van de zotte dat een heel continent moet bloeden zodat jij je luizenleven kunt behouden maar dat zal wel een links standpunt zijn zeker.

  1. sjun

   Die mensen kunnen toch ook hun grenzen veelbeperkter openen en zelf aan de slag gaan? Of worden ze met betrekking tot eigen initiatief te zeer overvraagd?

  2. marco1

   Als het zo is wat je zegt Satty, en ik ben met dat kapitaalvlucht en dat het westen de broek ophoud met geld uit Afrika ook nog bereid om dat voor waar aan te nemen. Dan nog lijkt het mij beter om mensen die ongeveer hetzelfde denken en leven in 1 bepaald gebied samen te laten leven. Ik denk dat dat gewoon beter is om het leefbaar te houden.

 7. Heras

  De mening van deze man hebben wij helemaal niet nodig. Iedereen voelt op zn klompen aan dat het fout gaat. Wat moeten we nu met die aso asielzoekers, waarbij de medewerkers in coa s bedreigd worden . De regering heeft gewoon te traag gereageerd bij de binnenkomst van al die mensen. Ze hadden direct adequaat moeten handelen. Grenzen “wagenwijd” openzetten is hetzelfde als “niet reageren”.

 8. Gerlos

  Ik heb er toch echt wel een andere mening over heer Lucassen,

  1. Rien Noppen

   Als je die andere mening ook nog een beetje kunt onderbouwen mag die er zijn hoor.

 9. Gerlos

  Ik heb een heel andere mening heer Lucassen, de immigratie golf hebben wij te danken aan de linkse kliek die Nederland verziekt.

  1. Rien Noppen

   Nee hoor, Gerlos, het is met name ook Lucassen die heeft uitgezocht dat de massa-immgratie vooral een rechts beleid is. Lins verzette zich er juist tegen.

   Googel maar even op: ‘Niet links, maar rechts zit achter ‘multiculti”. Er gaat een wereld voor je open.

   1. TD

    Rien Noppen :
    Niets daarvan!
    Het misselijkmakende begrip “multiculturele samenleving” is in Nederland ingevoerd begin 70er jaren,gepropageerd en voor het éérst een gespreksonderwerp geworden door Jan Pronk van de PVDA.

 10. Lay down your souls to the gods rock and roll

  NEE!!!!! natuurlijk pleit links niet voor open grenzen, hoe halen we dat in godsnaam in ons hoofd, hoe komen we er trouwens op.
  * Marrakesh pact is getekend door Groen links 2 leider Rutte o.d.v. * Oliver Hardy/Blunder (Frans Timmermans)
  * illegaal is niet meer strafbaar
  * De coalitie is gezwicht voor het kinderpardon (lees : besodemieter pardon)
  En dan heeft Leo Lucassen het gore lef om te beweren dat links niet pleit voor open grenzen, de 3 bovenstaande snoeiharde bewijzen, bewijzen echter het tegendeel. Hendrik jan werd gevraagd : Kan Hendrik Jan een linkse politicus noemen en citeren die dit bepleit, die zal ik dan wel even voor hem beantwoorden : Harbers,Rutte,Jetten, Klaver,Marijnissen en Asscher. En natuurlijk de reactie van Lucassen is typisch links: weg duiken, een andere kant opkijken en de ogen dicht doen. Nou meneer Lucassen U kunt weer lekker gaan slapen. Droom maar lekker dat duizenden misschien wel miljoenen Afrikanen via de “Toorenburg route” naar Nederland komen. Wat kan jou het allemaal schelen, het houd per slot van rekening de spanning erin ,we hebben nog geen spanningen genoeg in Nederland.
  * o.d.v. = onder druk van

  1. toetssteen

   @Lay Down
   Plus veel van mij en laat de zwatelaars maar kleppen.

   1. Rien Noppen

    Proost, Toetssteen!

 11. Tante Sidonia

  Van wie is de term : “Multi-Culti is een verrijking!” Niet van rechts!
  Ook voor links geldt:
  “Lekkere dingen zeggen, want,…….20 maart komt snel dichterbij!”
  Effe Popie Jopie doen!
  Links betekent niets anders ……………. bedenkt maar iets!

  1. Rien Noppen

   Googel even op: ‘Niet links, maar rechts zit achter ‘multiculti”, Lay Down.

   Je weet nergens van.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt je huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Links verzette zich tegen massa -immigratie ???? hahahaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ja!!!en dan riep Joop Den Uil zeker van : Nederland is vol i.p.v. Hans Jan Maat.
  Ga gewoon lekker verder slapen en dromen.

  1. Tante Sidonia

   Lay down your souls to the gods rock and roll

   Duizend maal PLUIM!

 13. Siemien

  Heel onze zittende regering wenst open grenzen, of zover open dat er geld mee verdiend wordt..

  1. Van Havezaat

   U heeft dit zeer goed geformuleerd en het is correct!
   Zeer goed, Siemien.
   Salut.

   Rusland is niet de vijand.

 14. Van Havezaat

  Links is een gevaar voor het land.
  Links is ervoor het land, uw land, ons land, eenvoudig weg te geven aan total vreemden.
  Links vindt het onethisch je eigen cultuur, je eigen land, alles met de “Groep” eeuwen lang opgebouwd in goede en slechte tijden.
  Links vindt dat alles moeten we maar vergeten, weg met de grenzen, weg met de eigen kultuur want daar hebben we “geen recht” meer op.
  Op naar Soros’ Nieuwe Wereld Orde (NWO).
  Allemaal slaaf worden van de NWO.
  Links ziet er naar mening meer en meer als communisten uit.
  De grootste naar mijn mening, zit in de EU, en zijn naam is Fr Timmermans.
  Hij is een globalist en voorstander alle grenzen en kulturen in Europe “aus zu radieren” (zijn eigen woorden). Om te beginnen!
  Deze heer kon wel eens de volgende dictator van de EU worden als opvolger van Drunken Juncker. Het is niet te hopen dat de EU dan nog bestaat.
  Met de komende Europa “Verkiezingen” hebt U uw kansen.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

 15. Bes Tolen

  Het doet vreemd aan, dat een onnozele en nog niet droog achter de oren zijnde als deze Leo Lucassen zoveel publiciteit krijgen. Zijn hele mening komt neer op het credo van het CDA dat het gelijk altijd aan het midden is. Dat is per definitie onwaar en misleidend. Maar bij christelijke gelovigen is het wel een massaal voorkomend en veel te gemakkelijk uitgangspunt. Het troost hen en ontneemt hen zorgen voor hier als het de foute kant uit gaat. Ze hebben daarbij altijd nog de hemel in het vooruitzicht. De relativering, die al te vaak tot passiviteit in het eigen leven leidt bij een groot deel van de godsgelovigen.

 16. Tante Sidonia

  BREAKING NEWS!!!!!
  Boerka’tje Femke op de linkse zender NPOI

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.