DENK vs. PVV - Moddergooien met Kuzu: "Wilders poept in zijn broek voor DENK."

Geen categoriefeb 15 2019, 20:00
DENK bedrijft weer politiek van het hoogste niveau... Zij reageren op een wetsvoorstel van PVV-leider Geert Wilders om iedereen met een dubbel paspoort het stemrecht te ontnemen. Ze halen álles uit de kast: 'Fascistoïde maatregel', 'angsthaas' en 'Marokkanen- en Turkenhater'.
Wilders wil geen actief en passief stemrecht voor mensen met een dubbel paspoort. De redenatie is waarschijnlijk dat er een loyaliteitsconflict kan ontstaan. Bijvoorbeeld als je in Nederland stemt voor een tolerante 'uitkering en subsidie'-partij, waardoor je flink wat toegestopt krijgt, terwijl je in het andere land vooral conservatief/rechts stemt
Volgens DENK-leider Tunahan Kuzu wil Geert Wilders "1,3 miljoen Nederlanders monddood maken," en "het fundamentele recht om politiek actief te zijn (...) van ze afpakken." Flinke aantijgingen! Kuzu trekt het zelfs breder, want naast dat Wilders kennelijk zo'n 600.000 Turkse en Marokkaanse Nederlanders tot tweederangs burgers wil maken, vallen ook Duitse (60.000) en Belgische Nederlanders (30.000) aan zijn stunt ten prooi! Wát een verschrikking!
Hey maar jongens van DENK, zijn er ook nog fatsoenlijke argumenten die jullie wellicht willen maken?

"Omdat Wilders DENK met democratische middelen niet aankan wil hij middels een wetswijziging vertegenwoordigers van DENK de mond snoeren," meent de partij. Kuzu: “Deze wanhoopsdaad toont aan dat de tijd van Wilders voorbij is. Wilders poept in zijn broek voor DENK.”

Oh oké, ja zo kan het natuurlijk ook... Jammer, want het had best een interessante discussie kunnen worden! Ach ja, lekker moddergooien door met termen als 'fascistoïde maatregel', 'wanhoopsdaad' en 'angsthaas' te smijten getuigt natuurlijk ook van begrip en waardering voor het Verlichtingsideaal genaamd 'parlementaire democratie'.
Het leuke is dat hier nog over nagedacht is ook. Ze mekkeren namelijk niet alleen om Turken en Marokkanen maar gooien ook wat Nederlanders in Duitsland en België in de mix van slachtoffergroepen, om vervolgens de schijn te kunnen wekken dat DENK daar ook maar ene moer om geeft. Dat biedt dan de weer de mogelijkheid voor twee extra beschuldigingen, namelijk: 'germanofoob' en 'belgofoob'.
Hierdoor raken ze met hun eigen argumenten in de knoei, want dan zou een Duitse Nederlander, Duitser zijn (want 'germano-') en een Belgische Nederlander, Belg (want 'belgo-'. Maar ja, 'germano-/belgo-nederofoob' bekt natuurlijk totaal niet lekker!
Wat een rioolpolitiek zeg. Eigenlijk te belachelijk voor woorden en levert eerder steun op voor het PVV-voorstel dan dat men overtuigd is geraakt van de positie van DENK...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten