Geert Wilders (PVV) start petitie: 'Energie-oplichters Rutte 3, wegwezen!'

Geen categoriefeb 20 2019, 17:00
Geert Wilders is he-le-maal klaar met Mark Rutte! Dat zijn wel meer mensen en daarom lanceerde de PVV een petitie om Rutte 3 flink in de zeik te nemen. Middels de petitie roept de partij de Nederlandse burger op om te tekenen bij het kruisje en het kabinet naar huis te sturen! Hoe meer handtekeningen de petitie krijgt, hoe sterker Wilders in de Tweede Kamer kan roepen dat Rutte moet opstappen.
In een persbericht van de partij stelt de PVV-voorman het volgende:

"Nederlanders zijn voorgelogen over de hoogte van de energierekening. Net als we door Rutte zijn voorgelogen over het meeprofiteren van de economische groei. Mensen gaan er vaak fors op achteruit. En de energierekening explodeert. We worden bestuurd door oplichters. Dit kabinet Rutte moet opstappen! Met deze petitie hoop ik op zoveel mogelijk steun."

De petitie met de doeltreffende naam 'Energie-oplichters Rutte 3, wegwezen!' heeft alleen nog niet zo veel handtekeningen. Slechts 1.736 op het moment van schrijven. Nederlanders zijn ook wel een beetje petitie-moe natuurlijk. Er zijn er zoveel en de impact van petities lijkt klein. Tenzij er meer dan 100.000 mensen tekenen, dan kom je nog eens ergens. Maar voor nu is de actie van Wilders nog niet zo succesvol met een kleine 2.000 handtekeningen.
Volgens Wilders heeft Rutte de Nederlandse burger 'voorgelogen' over de 'prijsontwikkelingen van de energierekening'. Nu is het zeker waar dat het kabinet heeft geblunderd. Het blunderkabinet doet dat wel vaker. Maar of er sprake is van 'leugens' dat is maar zeer de vraag. Het lijkt er meer op dat er een 'honest mistake' is gemaakt door een aantal ambtenaren en bewindslieden. Knullig, dat zeker, maar leugens?
Toch is het mooi dat de PVV zo hard van leer gaat tegen Rutte. De oppositie is al vaak genoeg in de Tweede Kamer benadeeld en de coalitie blokkeerde over tal van onderwerpen het debat. En met hun éne zetel meerderheid kunnen ze dat maken. Behalve Wilders was ook Thierry Baudet (FvD) en de rest van de oppositie ontstemd over de hoge energierekening. Baudet lanceerde geen petitie, maar bood een alternatief aan om de stijging van de energierekening te compenseren.
Het kabinet geeft haar fout toe, maar is echter niet bereid de fout goed te maken. Geen compensatie dus! Logisch dat Geert Wilders dan maar een petitie start. In alle wanhoop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten