Haha! Komische PVV presenteert belangrijkste 4 punten op verkiezingsposter Eerste Kamer

Geen categoriefeb 25 2019, 9:00
Stop Marrakesh. Geen hogere energienota. Etc.
Ach wat leuk! De PVV heeft een nieuw verkiezings-A4-tje. Nou ja, A4-tje. Dit keer hebben Wilders en co. hun grootse plannen (in verband met de Provinciale Statenverkiezingen, die feitelijk natuurlijk Eerste Kamerverkiezingen zijn) op een ware poster gezet. Dat is weliswaar groter, maar helaas blijken de punten net zo uitgewerkt als op het a4-tje. Dat wil zeggen: totaal niet. Want de PVV doet niet aan plannen uitwerken.
Afijn, hier dus de verkiezingsposter van de PVV:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1089152327716651008
De punten zijn:
1. Grenzen dicht. Weg met Marrakesh en minder Islam.
2. Geen hogere energierekening. Weg met klimaatakkoord.
3. Geen geld naar Afrika, Brussel en asielzoekers, maar naar u.
4. Nederlanders weer op 1.
Behalve dat het opvalt dat de PVV nogal van de frase "weg met" houdt, is het ook opvallend dat de PVV op geen van deze punten ook maar iets voor elkaar zal kunnen boksen. Als het klimaatakkoord uiteindelijk toch maar niet doorgaat komt dit door druk op de VVD en CDA van hún kiezers; niet door het geblaat van meneer Wilders. Wat betreft de grenzen dicht: dat gaat sowieso niet gebeuren, want Nederland zit in de Europese Unie. Je kunt wel 'grenzen dicht, grenzen dicht' roepen, maar als EU-lidstaat gaat dat niet. En zo kunnen we wel even doorgaan. Ja, er gaat wel degelijk geld naar Afrika, Brussel, én naar de EU; hoeveel zetels de PVV ook haalt in de Eerste Kamer.
Kortom, de punten van de PVV zijn volstrekt irrelevant. Het zijn allemaal lege 'beloftes,' puur gedaan voor de bühne, maar die geen enkele invloed zullen hebben op de realiteit. En ja, eigenlijk is dat natuurlijk gewoon een perfecte samenvatting van de rol van de PVV in de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten