‘Hennis in vol moslima-ornaat in Irak, maar omgekeerd zou moslima-afgezante nooit in Westerse kledij op bezoek gaan’

Het zit auteur Frits Bosch nog altijd niet lekker dat de (liberale) VN-gezante Jeanine Hennis bij de Iraanse geestelijke Ali al-Sistani op bezoek ging in een volledig vormeloos zwart gewaad, met bijbehorende hoofddoek, noch het feit dat vele (voormalige) overheidsfunctionarissen zoals Hans Wiegel die kledingkeuze verdedigen. We nodigen zo zelf onze eigen onderwerping uit, aldus Bosch, die wijst op het principe van de wederkerigheid van handelen.

We zeggen en spreken 2019: het is alweer veertig jaar geleden dat de sjah van Iran vluchtte. Ayatollah Ruhollah Khomeini keerde terug uit zijn ballingschap, en hij begon de pluralistische revolutie om te vormen naar absolute macht voor de geestelijkheid. De Iraanse Revolutie was de theocratische revolutie, waarbij de pro-westerse sjah Mohammed Reza Pahlavi werd afgezet ten gunste van een dictatoriale Islamitische republiek onder leiding van Khomeini zelf. Inmiddels is een groot deel van de Iraanse bevolking de theocratie helemaal zat. Inclusief de kledingregels voor vrouwen.

Maar niet onze ex-minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD). Zij was als VN afgezant in Irak op bezoek bij de groot-ayatollah van Irak, onherkenbaar gehuld in zwarte djellaba met zwarte hoofdbedekking.

Daarover was het één en ander te doen in de pers. Journalist Rick Nieman had zondag in zijn tv-programma de leider van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, VVD-erelid Hans Wiegel, zakenvrouw Annemarie van Gaal en techondernemer Heleen Dura-Van Oord te gast. Nieman vraagt aan Baudet wat hij van het optreden qua outfit van Hennis vindt. Baudet keurt het af, “Wat voor signaal geeft zij af, vrouwen in Iran demonstreren om er van af te komen en draaien ervoor in de gevangenis en Hennis kleedt zich zo!” Nieman: “Ik heb er ook niet zo’n goed gevoel bij, vrouwen proberen in Iran zo min mogelijk haar te tonen en hun sjaal laten ze zakken.” Annemarie van Gaal: “Ze wil iets bereiken en dan moet je je aanpassen.” Wiegel: “Ik ben het daarmee eens, ze heeft een bepaalde positie, dan moet ze zich aanpassen en daarmee rekening te houden. Heleen Dura: “Ik vind het heel respectvol wat Hennis doet.” Baudet: “Integendeel, het is juist niet respectvol. Haar kledij is een teken van onderwerping. Melania Trump komt daar heel trots in normale kleding met het haar onbedekt.”

Het is een aloude kwestie en wie heeft gelijk? Antwoord: Thierry Baudet.

Het komt neer op de wenselijkheid van symmetrie van handelen. Men mag niet van de ander verwachten iets te doen wat men zelf per se niet zou doen. Hennis gaat in vol moslima-ornaat naar de ayatollah, maar omgekeerd zou een moslima afgezant nooit in Westerse kledij op bezoek gaan bij een Westerse functionaris. De gedachte zou zelfs niet opkomen. Er is dus geen symmetrie van handelen. Hennis dient zich dus niet zo uit te dossen. Het komt neer op “behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden”. En omgekeerd: “behandel anderen niet, zoals je zelf door anderen niet behandeld wilt worden”.

In de 17e eeuw introduceerden Europeanen het denkbeeld van de in de Bijbel overgeleverde voorbeelden van de regel, die in het Thoragebod der naastenliefde (Leviticus 19:18) als een algemene, begrijpelijke gedragsregel geldt. Het Bijbelse gezegde luidt: ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’. Dit staat bekend als de Gulden leefregel.

De islam kent een soortgelijke symmetrie als de Bijbel voorschrijft: “een oog voor een oog”, naar de Code van Hammurabi (1792-1749). Deze leefregel is dus circa 3800 jaar oud en is door zowel de islam als het christendom geaccepteerd en overgenomen. Het is moreel verwerpelijk zelf alle voordelen te willen genieten, terwijl je de ander alle risico’s laat accepteren; het is moreel verwerpelijk dat je de ander dingen wilt latendoen die je zelf nooit zult doen. Het draait telkens om symmetrie van handelen.

Dit is ook het centrale thema van het boek ‘Skin in the game’ van Nassim Thaleb. Subtitel: Hidden Asymmetries in Daily Life, ofwel de verborgen asymmetrieën in het dagelijkse leven, waar je voor uit moet kijken c.q. niet in moet trappen. Doe er niet aan mee! Dit boek is een ‘must’ voor functionarissen die een publieke functie vervullen of vervuld hebben, zoals Hans Wiegel. Blijkbaar kent hij de Gulden leefregel niet en vindt hij “dat je je moet aanpassen”, in dit geval onderwerpen. Wiegels visie is daarmee fundamenteel moreel verwerpelijk. En als dit Wiegels denktrant is, dan is te vrezen dat vele andere Westerse functionarissen dezelfde gedachtegang hebben. We moeten dan niet verbaasd zijn als we inderdaad onderworpen worden.

Frits Bosch, auteur van Onbehagen bij de elite en binnenkort Empathiewaan

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Troelstra

  Zo zie je maar weer bevestigd: De Islam kent geen wederkerigheid. De Islam eist totale onderwerping op. En dat maakt de Islam tot een zieke fascistische ideologie.

 2. HendrikJan

  Deze Hennis verloochend de (Nederlandse) vrouw.
  Zij buigt voor de onderdrukker, vandaar de roep van vrouwen in Moslim landen om vrijheid.
  Schandalige vertoning, Hennis neem inderdaad een voorbeeld aan Melania Trump.

  1. poldi

   Ook minister Kaag bij een ayatollah in Iran op bezoek en droeg ook zo’n kopvod en djellaba.
   Walgelijk gewoon !

   1. Dik

    “Droevig dieptepunt is dat oud-minister Hans Wiegel hieraan steun gaf met de woorden dat je ‘rekening moet houden‘ met je gastheren. Werkelijk? En wat nu wanneer je gastheer Hitler is? Of Stalin? Of Mao? Of Saddam Hoessein? Moet je altijd schuin je arm omhoog steken wanneer de nazi’s je op een feestje hebben uitgenodigd?”

    Citaat Paul Cliteur 11-2-2019

    1. Anna

     Dik. Hans Wiegel en de twee dames naast hem lieten zich goed kennen. Wieger is en blijft een VVDer die gaan met alle winden mee. Daar zaten 3 echte lafbekken.

    2. Julian

     Volgens mij gaat Trump eind deze maand een hand geven aan een van de grote slagers van de moderne tijd. Hij heeft de morele steun van een van de grootste antisemietenclub van de wereld KKK. Waarvan Trump ook niet vol en openlijk afstand van neemt.

 3. Gekko

  Typemiep Hennis heeft nooit veel inhoud gehad.
  Zij bukt voor iedereen.

 4. B. Pascal

  Links Nederland buigt voor de Islam. Het is een religie die hun ligt. Een doe-het zelf geloof! Remonstrantie, zelf verdienste. Geloof in de goedheid van de mens. Dat delen de Islam en het hedendaagse liberale humanisme. Nee, het christendom belijd dat de mens, tot in zijn wortel slecht is! Er is er niet één goed! Poef, dat is zware kost! Dat is niet meer van deze tijd!
  Liever gekleed in als burka-mamma dan vrij maar dan wel in schuldbesef! Beter gebukt onder repressie dan dat je zegt: wij mensen zijn allemaal van dezelfde lap gescheurd! Immers binnen de islam worden seksuele uitspattingen juist gepromoot! Dat ligt ons beter!
  Afgelopen zondag mochten de Halal keurmerken, gratis reclame maken bij de NOS. Lekker kletsen over het theologische vraagstuk Halal. Waar maak je dat nu nog mee op TV. Mogen de christenen theologische stukken behandelen op TV? In het NOS nieuws? Kerk en staat is dan gescheiden; Moskee en staat worden al meer en meer een eenheid! Dat is wat de Nederlandse Ayatollah’s groot maken!

  Het christendom vertelt je, tot je eigen schande, dat je tot niets in staat bent! Zonde bent! Dat wat de mensheid voortbrengt uiteindelijk ongeluk geeft! Dat je van genade leeft! Dat niemand zelf gekozen heeft te leven. Geen mens brengt iets in de wereld, geen mens brengt er wat uit!
  Nee, doe ons maar de Islam. Veel eenvoudiger! Kun je gewoon jezelf blijven!

  1. Troelstra

   Doe mij maar die rioolideologie de Islam WEG uit Europa, om te beginnen bij Nederland.

   Heeft de Islam ooit iets anders voortgebracht dan enkel parasieten?

 5. Adriaan

  Als je in een vreemd land bent, dien je je aan te passen aan de aldaar geldende zeden. Maar er is helemaal niks verkeerds als je je eigen kleiding draagt, wie je ook bezoekt. Ik spreek uit ondervinding omdat ik, samen met mijn vrouw, over de hele wereld heb gereisd en altijd had mijn vrouw haar eigen kleiding aan. Behalve als je een tempel of kerk bezoekt, dan is het logisch dat je de gebedsruimte niet in korte broek en ontbloot bovenlijf binnentreed.

  1. B. Pascal

   Inderdaad, wanneer je op politiek niveau spreekt spreek je op gelijkwaardigheid.

   Dus jij past je aan hun zeden, zij aan de onze. …. Helaas het laatste gebeurd niet.
   Per saldo, als het laatste niet hoeft, dan hoeft het eerste ook niet.
   Anders ben je niet gelijkwaardig als partij!

   1. Adriaan

    Precies!

  2. Siemien

   “Als je in een vreemd land bent, dien je je aan te passen aan de aldaar”

   Raar als je dit afzet met wat er nu gaande is in Nederland, de progressief agressieve door de strot drukkende genderneutrale bullsh*t

   1. Adriaan

    @Siemien, en dat heeft alles te maken hoe het gros van de Nederlander denkt en doet. Die heeft toch gestemd op deze coalitie? Te dom om hun blik op de toekomst te richten. Wij zijn straks de moderne slaven van de Islam. Er zijn al veel Nederlanders overgelopen naar die walgelijke ideologie. In WOII werden ze NSB’ers genoemd.
    Maar eerlijkheidshalve moet ik er ook bij zeggen dat het Christelijke geloof nog steeds in de brievenbus wordt gepropt. Vanmorgen belde er nog iemand aan of ik met hem over de bijbel wilde praten. Over de bijbel! Gelukkig is het een uitstervend ras deze leurders van ‘god’.

    1. B. Pascal

     Door zulke types als jou komen we onder de Islam. Want je kunt wel neutraal – atheïstisch zijn maar daar komt niets van terecht. Een mens kan met zichzelf in gesprek gaan. Dat redelijke van de mens, is een teken van ‘’er is meer’’. Je kunt de God van je voorvaderen overboord zetten. Maar weet dit; er komt echt wat anders voor in de plaats! God laat zich niet zomaar belazeren, door domme mensen. Wat je zaait dat ga je ook oogsten. Het lijkt er meer en meer op dat we het met jou ‘’atheïstische’’ vrienden moeten doen, ze hijgen allemaal naar de Islam! Vreemd voor atheïsten, de huichelaars laten zien het niet te zijn! Tasten als blinden aan de wand! Dus kies maar wie je dienen wilt!

 6. Siemien

  Het is natuurlijk een schande wat hier gebeurd

 7. Meriadoc Brandebok

  De bijbel schrijft geen symmetrie van handelen voor. Dit is juist een boodschap die op bepaalde momenten nadrukkelijk wordt afgewezen.

 8. Eugenie de la Fleur

  Omdat zij zich niet aan de regels aanpassen moeten wij dit ook niet doen? Sjonge jonge wat een jij-bak ook alweer.

 9. Troelstra

  Verschrikkelijk dit. En Baudet is weer spot on.

  Ik moet de eerste Imam nog tegenkomen die in spijkerbroek en T-shirt hier mensen ontvangt. Of in pak. Nee, hij moet persé in soepjurk, ongeschoren, en dan ook nog benadrukken dat hij vrouwen geen hand geeft.

  Aanpassen? Hou op. Dit is onderwerpen.

  Hennis is een VVDer dus een hypocriet die alles doet voor een graaibaantje.

  Minpunt van Baudet vind ik dat hij hier niet doorpakte. Toen de politiek correcte lafaards in dat programma riepen dat het ’s lands wijs ’s lands eer betrof had hij moeten vragen hoe het dan met ons land zit; daar dragen buitenlandse vrouwen namelijk hoofddoeken terwijl dat bij ons bepaald niet ’s lands wijs ’s lands eer is…

  Hollanders zijn een laf poldervolk.

  Ik denk dat die Wiegel het gewoon eens is met Baudet, maar dat kan hij als VVD-er natuurlijk niet zeggen. En zeker niet in de media.

  Een laffe Hollandse polderaar, dus.

 10. marco1

  Slecht vergelijk. Een moslima draagt het uit geloofsovertuiging daar kun je moeilijk van verwachten dat zij zich tegen haar geloof in gaat kleden om wille van de westerse samenleving waar geen kledingvoorschriften zijn. Hennis paste haar kleding aan aan de geloofsgebruiken van dat laan een soort van respect tonen , dit gad niet ge hoeve net als Melanie Trump maar in deze had Hennis gewoon net een iets hogere fatsoensnorm.

  1. HendrikJan

   marco1.
   Zouden dan al die Turkse dames, die op de resorts langs de kust hun boterhammetje verdienden, dan GEEN moslima zijn.?

   1. marco1

    Niet alle moslima’s zullen hun geloof op de zelfde manier beleven. Hennis was in Iran waar het wel het gebruik is. In Turkije is niet iedereen moslim dus ik weet niet of degene die hun boterhammetje verdienen in de resorts wel allemaal moslim zijn.

  2. van Urk

   Ah,ah respect. Als dit soort uitgenodigde vrouwelijke politici nou ook eens hetzelfde deed met de geloofsgebruiken volgens het recept van de SGP dan nam ik ze nog serieus ook. Hennis was trouwens voorstander op het verbod van religieuze symbolen in gemeentelijke instellingen en dat vrijheid van godsdienst wel kan worden geschrapt. Zij zag het verschil niet tussen geloof en Kerk. Maar kijk hoe zij met haar grote mond er in Irak bij loopt, alsof zij bekeerd is geworden.

  3. Satty

   Yep.

  4. Troelstra

   Ik vind buigen en kruipen voor Islamitische vrouwenonderdrukking helemaal niet fatsoenlijk.

 11. Rud56

  Hennis, in plaats van zichzelf te respecteren een falende vrouw zonder enige ruggegraat ! Maar ja, VN en VVD, hé. Verklaart veel, héél veel!

 12. Korporaal Monty

  Als een gast van u vegetarisch is zou u hem verplichten vlees voor u te bereiden als u bij hem komt eten?
  En zou u hem vlees voor zetten als hij bij u komt eten?

  Nu is vlees geen geloof maar het heeft wel iets met rekenschap met elkaar houden te maken.

  1. Satty

   Leg dat maar uit aan mensen die hun wil willen opleggen.

  2. Troelstra

   Rekenschap met elkaar? Breng dat die Moslim primaat maar eens bij!

  3. Janna47

   @Monty
   sorry maar….je houd rekening met en je geeft rekenschap van….beetje fout geformuleerd..

   1. Korporaal Monty

    Sorry nu snap je niet wat ik bedoel?

 13. Garrincha

  Zolang Mekka niet toegankelijk is voor niet-moslims is de islam een uitsluitende religie.

  1. Troelstra

   Heb je daar op de weg wel eens de verkeersborden gezien. Aparte rijstroken voor Moslims en niet-Moslims. Hoezo Islam geen apartheid?

 14. Mar

  “Melania Trump komt daar heel trots in normale kleding met het haar onbedekt.”

  Melania Trump was in Saoedi-Arabië en daar geldt het volgende:

  Volgens de kledingregels in het streng islamitische land dienen moslimvrouwen hun haren te bedekken met een hoofddoek. Die regel is echter niet verplicht voor bezoekers uit het buitenland.
  In Iran gelden wel voor alle vrouwen, ook die uit het buitenland, de strenge kledingvoorschriften.

  Michelle Obama ging in 2015 ook gewoon gekleed in Saoedi-Arabië. Het leverde toen de volgende tweet op van Donald Trump:

  “Many people are saying it was wonderful that Mrs. Obama refused to wear a scarf in Saudi Arabia, but they were insulted.We have enuf enemies
  08:40 – 29 jan. 2015”

  1. Siemien

   Je zegt het goed “moslimvrouwen” nou is Hennis geen moslimvrouw dussss

   1. Mar

    Hennis ging op bezoek bij de ambassadeur van Iran in diens ambassade in Irak, waar de voorschriften van het land Iran bepalend zijn.

    Melania Trump (en Ivanka Trump, Michelle Obama, Angela Merkel, Therese May) was op bezoek in Saoedi-Arabië, waar buitenlandse vrouwen op bezoek zich niet hoeven te houden aan de kledingvoorschriften.

    Het is heel simpel. Een kwestie van weten. Je goed informeren.

    1. Beukman

     @Mar
     Zeer verhelderend antwoord. Jammer dat Thierry niet meeleest hier.

    2. Troelstra

     Iran, dat is het land waar de vrouwen maar wat graag zich willen bevrijden van de dramdwang zich in te moeten laten zwachtelen. En naar al deze vrouwen die opkomen voor hun rechten en dat moeten bekopen met in de gevangenis gegooid en gemarteld worden geeft die Hennis een trap in hun gezicht.

    3. van Urk

     Hoe kan het dan zo wezen -als de voorschriften in Iran anders zijn ten opzichte van Arabische landen- dat onze vorstinnen wel hun hoofden bedekten tijdens hun bezoek aan de golfstaten..Zal wel typisch Nederlandse onderdanigheid zijn.

 15. Pescador

  Dat is dus de nederlandse slijmballen politiek, kamers vol schreeuwers zonder echte mening.

 16. Satty

  Je spreekt jezelf nogal tegen. Ik wist niet dat Melania in Irak is geweest, was Saudie Arabië en een compleet andere missie.

  Dat jij het woord moreel gebruikt in dit artikel is lachwekkend, je denkwijze is exact hetzelfde als het irakese regime. Jij wilt bepalen wat vrijheden van anderen zijn. Bah bah bah.

 17. Koos sssss

  Toegegeven, in haar tijd bij Defensie heeft ze beter opgelet dan we dachten; ze weet precies hoe ze als tank verkleed moet gaan.

  In Irak zet ze echter de normen en waarden van ons land bij het grof vuil. Over Hans Wiegel hoeven we geen woorden vuil te maken. Die man is inmiddels seniel. Waarschijnlijk een gezellige man bij een whisky en een sigaartje, maar voor landsbelang zijn zijn hersentjes inmiddels te ver versleten.

  En bimbo Van Gaal maakt het helemaal bont. Als onze mensen daar iets willen bereiken moeten die zich aanpassen.
  Als dat omgekeerd ook zou gelden voor die bijwoners uit moslimlanden, die hier leven, was haar commentaar ergens nog te pruimen. Maar bimbo vindt ongetwijfeld dat ze met het verkrijgen van een bijstandsuitkering al genoeg bereikt hebben en dat aanpassing dus niet nodig is.

  En als zo een moslima dan werkt, zit ze nog met een kopvod achter de kassa van een winkel. Wel iets bereiken, maar “aanpassen” komt in hun woordenboek niet voor.
  En bimbo Van Gaal zag dat het goed was.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Hennis heeft verraad gepleegd.
  Terwijl meisjes worden ingegraven
  Meisjes worden kapot gestenigd, opgehangen, levend begraven, ‘gegangraped’ met zuur verminkt
  Draagt Hennis het ideologische uniform van de onderdrukker.

  De geschiedenis zal hard oordelen over deze even griezelige als groezelige dame.
  Alhoewel
  Ik vermoed dat over 10 jaar niemand van de naam van deze huichelende kruipdame nog kent.

  1. Tante Sidonia

   Two Ravens Black Kettle

   Juist!!!!
   Maar……de “alles verwoestende correcte” bubbles, t.w. Den-Haag, NPO, Grachtengordel ( leugenkrant Volkskrant e.d.) willen dit niet zien!
   Hun dooddoeners: “niet alle Moslims zijn slecht!” Gutmenschen gezwam!

   1. Two Ravens Black Kettle

    Vandaar dat onmiddellijk de pompende geldkranen gesloten moet worden richting de 1984-NPO Vier Aapjes (genaamd Iknikszien, Iknikshoren, IkMondjeToe & DoofpotApparatsjik)

   2. Satty

    Jij veroordeeld dus mijn moeder zonder haar te kennen. Toch zal ik dat niet alle blanken aanrekenen. Wat geef jij weer een inkijk in het salafistisch/fascistisch brein.

    1. Tante Sidonia

     Satty
     OPROTTEN!!!

    2. Bosche draak

     Zoals jij iedereen hier veroordeelt zonder hun te kennen?

     Je bent een speciale manier van dom Salty….

 19. Duke

  Ze is een VVD-er. Daar is alles mee gezegd.

 20. Troelstra

  En als zo’n Moslim primaat waar die Hennis voor buigt en kruipt naar Europa toekomt, dan moeten er in de hal schilderijen en beelden en andere kunst waar naar Islamitische maatstaven teveel bloot in voorkomt worden afgedekt. Is dat aanpassen aan onze ’s lands wijs, ’s lands eer? Waarom moeten wij in eigen land ook nog buigen en kruipen voor die Moslim primaten.

  1. marco1

   Als dat waar is dan zou dat van de zotte zijn.

   1. Troelstra

    Zo diep zijn wij hier in Europa helaas al wel gezonken.

    Bron: RTL

    Woede in Italië over bedekken naakte standbeelden

    27 januari 2016 16:23

    Aangepast: 27 januari 2016 16:26

    Naakte standbeelden in Rome die worden bedekt vanwege het bezoek van de Iraanse president Hassan Rohani. Het leidt tot grote woede bij Italiaanse politieke partijen, kranten en de publieke opinie.

    De standbeelden in het stadhuis en een museum waar Rohani kwam, werden decent afgedekt.

    Ridicuul
    De critici noemden de actie ‘ridicuul’ en ‘een ontkenning van de eigen cultuur’. Achteraf blijkt dat minister van Cultuur Dario Franceschini noch premier Matteo Renzi van het besluit op de hoogte was. Het verzoek de beelden af te dekken, was gedaan door de Iraanse ambassade en het kabinet van de premier had toegestemd zonder Renzi in dat besluit te kennen.

    1. marco1

     Dat is idd wel wat teveel rekening houden met. Die president heeft maar gewoon te aanvaarden dat in het land dat hij bezoekt er andere normen,waarden en kunstvormen zijn dan in zijn eigen land.

 21. Troelstra

  En Nederland is alweer een stapje meer gebogen voor de Islam. Kindhuwelijken zijn toegestaan.

 22. fusilier

  In de zeventiger jaren lagen de perzische schonen nog gewoon in bikini aan hun strand, de islam heeft heeft hun alle vrijheid ontnomen , dat dit mens hennis hierin mee gaat is een schande en een klap in het gezicht van deze trotse vrouwen.

  1. PMG

   geklets!!!

 23. PMG

  Moeilijk hè Frits, is het nou Iran of Irak??? Maak eerst eens je huiswerk sukkel!

 24. Mar

  @van Urk

  “dat onze vorstinnen wel hun hoofden bedekten tijdens hun bezoek aan de golfstaten.”

  Ze bedekten alleen hun hoofden bij een bezoek aan een moskee. Verder waren ze gewoon gekleed tijdens alle bezoeken en activiteiten in de verschillende Golfstaten. Op Google afbeeldingen stikt het van de foto’s hiervan.

  Wie het Vaticaan bezoekt, een tempel in Thailand, de Klaagmuur in Jeruzalem, past de kleding aan volgens de voorschriften aldaar zonder morren. Hetzelfde principe.

 25. biggeorge

  Heeft Jeanine Hennis alweer een leuk baantje bij de VN ?? Maar goed het is weer het klassieke verhaal van westerse onderdanigheid aan de islam. Altijd de onderdanige broek aan om de verhoudingen en relatie goed te houden (bang voor islamitische agressie)

 26. Gerlos

  Dit had niet mogen gebeuren mevr. Hennis, zolang die moslims zich niet aanpassen aan onze westerse normen en waarden moeten wij dat zeker niet doen in die achterlijke cultuur landen

 27. Dik

  “Wat Jeanine Hennis gaat bereiken in haar nieuwe functie is duidelijk: een bestendiging van de patriarchale structuren en de klok terug voor vrouwenemancipatie. Dat is jammer. Niet alleen voor Nederland of voor het vrouwelijke geslacht, maar ook voor de Verenigde Naties.”

  Citaat Paul Cliteur 11-2-2019

 28. Anna

  VVDer Hennis heeft al vaker laten zien dat ze niet deugt. Kruipster Hennis heeft er alles voor over om een hoge baan en dito salaris te bemachtigen. Zo ook D66 Kaag. Moslimmannen lachen zich kapot.

 29. Christina

  Welke zichzelf respecterende vrouw gaat als moslima lopen??
  Dan verloochen je alles waar het westen voor staat, waar je land voor staat.
  In mijn ogen ben je dan een landverrader je verloochent je afkomst en die van elke Nederlandse vrouw!

 30. C.A.Barstow

  Smerige cultuur verraadster!

 31. Tante Sidonia

  Jensen nu: Wilders aanwezig en is onvoorstelbaar geweldig!

 32. Ome Wim

  Hennis heeft een goede leermeester gehad in de persoon januskop Rutte, zoals de wind waait, staat mijn petje, likken, slijmen, liegen en draaien zodra het uit komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.