snapshot7

Nausicaa Marbe: 'Tegen Orbán-vererende mansplainers (‘in Hongarije geen onderdrukkende moslims’) zeg ik: donder op!'

Geen categoriefeb 11 2019, 17:00
Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe heeft zeer weinig op met de Nederlandse fan van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Ze vindt ze "mansplainers", en dus heeft ze voor hen slechts één zinnetje als boodschap: "Donder op, je begrijpt er niks van!"
https://twitter.com/nausicaamarbe/status/1094894242844102656
Het is al een tijdje in opkomst: Nederlandse fans van de Hongaarse pseudo-dictator Viktor Orbán. De man heeft alle media in zijn land gelijkgeschakeld en het politieke systeem zo ingericht dat de oppositie geen schijn van kans maakt, maar toch is zijn populariteit in ons land stijgende. Dat komt met name door Geert Wilders, die zichzelf een groot bewonderaar toont van de autocraat uit Boedapest.
Columnisten die kritische artikelen schrijven over de laakbare situatie in Midden-Europa, kunnen dan ook gepeperd commentaar verwachten van de politieke karavaan van Ome Geert. Zoals Nausicaa Marbe, de Telegraaf-columniste. Zij is van Roemeense komaf, en geboren in de tijd van het communisme. Marbe is daarom maar al te bekend met de wijze waarop politieke leiders in die contreien pogen de bevolking klein te houden. Zoals vrouwen te behandelen niet als gelijkwaardige mensen, maar broedmachines. Ze ziet helemaal niets in de akelige ideeën van Orbàn om vrouwen te chanteren meer vrouwen te krijgen. Allereerst beaamt Marbe de teksten van FTM-journaliste Lise Witteman:

"Baar meer kinderen en je hoeft geen belasting meer te betalen, is de oproep van Orban vanwege het nijpende arbeidstekort, ipv te proberen de vlucht van hoogopgeleiden te stoppen en mensen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden aan te bieden.. Facepalm"

"In een land waar politieke leiders oproepen tot ‘meer kinderen baren’ worden vrouwen tweederangsburgers. Tegen Orbanvererende mansplainers die in mijn tl dit komen ontkennen (‘want in Hongarije geen onderdrukkende moslims’) zeg ik alvast: donder op, je begrijpt er niks van."

Daar mogen alle Orbán-aanbidders van de lage landen dus nog even op kauwen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten