Islamitische hogeschool failliet! 750 studenten gedupeerd, sommige docenten al maanden geen loon!

Geen categoriefeb 22 2019, 16:00
De Rotterdamse islamitische hogeschool van de stichting Europe Islamic University of Applied Sciences, is bankroet. Hierdoor komen 750 studenten en 25 docenten op straat te staan. Dat meldt de NOS.
Curator Marcel Windt geeft aan dat de stichting geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om tegen het faillissement in beroep te gaan. De faillissementsaanvraag kwam van docenten die al maanden geen salaris hadden ontvangen, een enkeling zelfs al een heel jaar!
Voor die docenten natuurlijk hartstikke zuur, maar voor de studenten wellicht net zo erg. Zij lopen waarschijnlijk studievertraging op omdat hun lesprogramma's niet altijd zullen aansluiten bij andere hogescholen.
Marcel Windt heeft er dan ook de curieuze taak bij gekregen waar hij moet gaan indexeren hoe iedere student er voor staat en welke vakken met wat voor cijfer zijn afgerond. Hiermee gaat hij ze vervolgens helpen om te kijken bij welke school ze kunnen worden ondergebracht.
De school is al eerder in opspraak geweest, namelijk toen minister Van Engelshoven in november al dreigde de accreditatie in te trekken omdat de financiën niet op orde waren. Daar kregen ze drie maanden te tijd voor en ja, die zijn nu voorbij! Niks verbeterd en weinig stappen ondernomen, maar gewoon dood laten bloeden dus. En nu zitten bijna 800 mensen flink in de problemen! Eind maart zit het erop voor de school en haar docenten.
Over de oorzaak en de reden dat de situatie in de tussentijd niet is verbeterd wordt niets gezegd. Dit zal op een later moment wel aan het licht komen lijkt me.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten