Islamitische hogeschool failliet! 750 studenten gedupeerd, sommige docenten al maanden geen loon!

De Rotterdamse islamitische hogeschool van de stichting Europe Islamic University of Applied Sciences, is bankroet. Hierdoor komen 750 studenten en 25 docenten op straat te staan. Dat meldt de NOS.

Curator Marcel Windt geeft aan dat de stichting geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om tegen het faillissement in beroep te gaan. De faillissementsaanvraag kwam van docenten die al maanden geen salaris hadden ontvangen, een enkeling zelfs al een heel jaar!

Voor die docenten natuurlijk hartstikke zuur, maar voor de studenten wellicht net zo erg. Zij lopen waarschijnlijk studievertraging op omdat hun lesprogramma’s niet altijd zullen aansluiten bij andere hogescholen.

Marcel Windt heeft er dan ook de curieuze taak bij gekregen waar hij moet gaan indexeren hoe iedere student er voor staat en welke vakken met wat voor cijfer zijn afgerond. Hiermee gaat hij ze vervolgens helpen om te kijken bij welke school ze kunnen worden ondergebracht.

De school is al eerder in opspraak geweest, namelijk toen minister Van Engelshoven in november al dreigde de accreditatie in te trekken omdat de financiën niet op orde waren. Daar kregen ze drie maanden te tijd voor en ja, die zijn nu voorbij! Niks verbeterd en weinig stappen ondernomen, maar gewoon dood laten bloeden dus. En nu zitten bijna 800 mensen flink in de problemen! Eind maart zit het erop voor de school en haar docenten.

Over de oorzaak en de reden dat de situatie in de tussentijd niet is verbeterd wordt niets gezegd. Dit zal op een later moment wel aan het licht komen lijkt me.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. HendrikJan

  Die 800 personen hebben zich zelf in de problemen gebracht.

  En het is simpel, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

  Het leert ze na te denken in het leven.

  Mooie woorden zijn geen garantie, voor een goed resultaat.

  1. marco1

   Idd Hendrik jan.

  2. Toverkol

   Tja…. al zouden ze wel afgestudeerd zijn, welk bedrijf zit op iemand te wachten met zo’n diploma ?

   1. Vraagtekentje

    Het kalifaat? 🙂

  3. Meriadoc Brandebok

   Waarom hebben de studenten zichzelf in de problemen gebracht? Zoals ik het lees heeft het bestuur wat zitten aanprutsen.

   De school is al eerder in opspraak geweest, namelijk toen minister Van Engelshoven in november al dreigde de accreditatie in te trekken omdat de financiën niet op orde waren. Daar kregen ze drie maanden te tijd voor en ja, die zijn nu voorbij! Niks verbeterd en weinig stappen ondernomen, maar gewoon dood laten bloeden dus.
   – (DDS)

 2. C.A.Barstow

  Heel goed, dat is nummer één nu de rest nog.

 3. J.Rademaker

  Opleiding , master islamitische sociale verzorging.
  Ja dat sluit moeilijk aan op andere opleidingen.

 4. marco1

  Hoezo sneu hadden ze maar een normale school moeten zoeken. Ze willen graag apart doen nou dat krijg je ervan als je cultuur boven kwaliteit stelt.

 5. Vit

  Ach gossie toch wat jammer nou.

  1. Rien Noppen

   Ja, dat is inderdaad jammer, vit.
   Voor de integratie is het beter dat dit type scholen, net zoals christelijke scholen, zich gaandeweg moderniseren en aanpassen aan de eisen voor goed onderwijs.

   1. Vit

    Ik vermoed zomaar dat serieuze vakken ondergesneeuwd worden, het is niet voor niets een islamitische school, hopelijk kijken die studenten wat verder dan hun neus lang is. Zelf heb ik op een school met de bijbel gezeten, alleen kregen ze het er niet in bij mij, zelfs niet met fysiek geweld.

    1. Spaanse kok

     Quote : alleen kregen ze het er niet in bij mij, zelfs niet met fysiek geweld.
     .
     Over geweld op de Islamitische hogeschool heb ik niets gehoord.
     Doen ze toch dingen beter dan uw school met de bijbel.

     1. Vit

      Time flies, in mijn tijd kon je met een liniaal krijgen als je kritische vragen had, of de slappe lach kreeg bij het verhaal van Jonas.

     2. Vit

      Eigenlijk is christelijk Nederland behoorlijk geseculeerd, in mijn jeugd liep half Den Haag nog uit voor het bezoek van een bisschop, tegenwoordig krijg je daarvoor niemand meer voor uit de veren, hopelijk gaat het met de islamietjes net zo.

     3. Rien Noppen

      Ja, vit, zo zal het met de moslims ook gaan. De secularisering onder die bevolkingsgroep gaat net zo snel en op dezelfde manier als bij christenen.

     4. Spaanse kok

      @Vit.
      Christelijk geloof deed er 2000 jaar over.
      Over 400 jaar maar kijken of moslims ook zover komen.

     5. Vit

      Laten we het hopen, ik zal dat niet meer meemaken waarschijnlijk.

     6. Raveltje

      Ze zijn al islamiet met de paplepel……
      Is het geloof al ingetimmerd

     7. sjun

      Nooit Rotterdamse berichten gelezen over geweld in islamitische internaten of deze bewust genegeerd?

      Enfin, de moderne wereld heeft de leefwereld van islam weer eens overmocht. Bedroevende kwaliteit van bestuur leidde ertoe dat er een groep misleide jonge mensen op achterstand zijn gezet en enorm benadeeld in onze kennissamenleving. Nadat er nog wat goedgelovigen worden leegetrokken om de failliete bedel van de school te ondersteunen zullen de poorten uiteindelijk toch sluiten of gaat er een sponsor in het buitenland gevonden worden die wat radicalere scholing eist. Ook dan is nog maar zeer de vraag wat studenten met de gedoceerde ‘kennis’ n de Nederlandse maatschappij zouden kunnen gaan den om productief hun eigen broek op te kunnen houden.

      Gelukkig ging het om een ‘universiteit’ waarop een een hbo-master islamitische geestelijke zorg gehaald kon worden. Tsja… zomaar wordt duidelijk wat zoal aan onderwijsverdomming bijdraagt. Dat begint al met het devalueren van HBO titels.

      Maar niet getreurd, wellicht levert dit hele circus het AD nog nieuwe inclusieve columnisten als Hanina Ajarai op?

   2. Top

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand ophoudt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten.

 6. henk vintage

  Alleen maar openbare scholen in Nederland.
  Geen scholen op geloofsbasis, geloven doe je maar thuis.
  Een school is om te leren en niet om sprookjes te verkondigen.

  1. Rien Noppen

   Henk mag dat vinden, maar dan moeten we eerst de Grondwet aanpassen. Misschien weet hij hoe lastig dat is.

  2. toetssteen

   @henk vintage
   Alleen particuliere scholen. Mijn ervaring is dat het uitstekend werkt. Ja, de ouders moeten betalen (maar bij lage belasting is dat al minder problematisch). En guess, dan weten ouders ineens de scholen te vinden waar de kinderen na doorlopen de meeste kans maken op een baan.
   Ik heb het over Singapore. Prima systeem met particulier onderwijs en waar nota bene veel islamitische leerlingen kiezen voor de katholieke scholen.
   Tja dat kruis moeten ze maar slikken en evenzo het schooluniform zonder kopvod.

   1. Christina

    Hier zitten ook volop moslims op katholieke scholen, en niet de moslims passen zich aan maar de scholen des te beter!
    Geen kruizen meer met Pasen, geen kerst meer in de kerk, en bidden daar hoeven de allah aanhangertjes niet mee te doen!!
    En volop kopvodden op de schoolpleinen!!

 7. TD

  In Nederland hebben en hadden we alle soorten van onderwijs die voor iedereen die de Nederlandse taal machtig is, geacht is te kunnen genieten,maar als een school zoals de islamitische hogeschool van de stichting Europe Islamic University failliet gaat,rest voor de scholieren niets anders dan gebruik te maken van de Nederlandse faciliteiten!
  Nederland heeft geen enkele verplichting om deze tak van onderwijs te redden en/of te sponsoren!
  Dit land waar wij wonen is Nederland,een land waar iedereen die gerechtigd is hier te verblijven en onze taal spreekt en schrijft,onderwijs kan volgen,in welke richting naar dan ook!

 8. Korporaal Monty

  “docenten die al maanden geen salaris hadden ontvangen, een enkeling zelfs al een heel jaar!”

  Maar deze scholen worden toch vanuit het buitenland gefinancierd?
  Hoe heeft dit dan kunnen gebeuren.
  Zijn ze in onmin gevallen bij hun buitenlandse geldschieters, niet conservatief genoeg misschien?
  Vreemd verhaal.

  1. TD

   Korporaal Monty :
   Dat is een sluikse manier om de Nederlandse overheid deze Islamitische school financieël in leven te laten houden,het is tenslotte van multicultureel belang,dus dat gaat vast lukken met onze meevoelende,begripvolle regering!

   1. Korporaal Monty

    Logisch natuurlijk, maar daar hebben ze dan wel lang mee gewacht.

    Of spelen die docenten dit spelletje gewoon mee en ontvangen ze gewoon een uitkering uit het buitenland?

  2. marco1

   Een jaar geen salaris dan vraag ik me af wat die docenten erbij deden. Escort of plantjes?

   1. sjun

    Poeder en koppelen voor introuwen?

 9. koeiepoep

  Op islamitische scholen, behandelt men voor moslims gevoelige onderwerpen, vanuit de visie van de koran. Zoals daar zijn het ontstaan van de aarde en de evolutie- leer. Tel uit je winst…

 10. tomygun

  Yep zo ken ik de Afrotjes dat is de afro standaard .

 11. sjun

  Waar islam komt, komt armoede. Want niet voorniets is de grote trek deze kant op gekomen. Nu krijgt de maatschappij alweer de rekening doorgeschoven van lamentabel beleid.

 12. Rud56

  Gut, kon Allah hun niet terzijde staan of SA??

  1. Original NL

   ….Gut, kon Allah hun niet terzijde staan ….
   Zelfs allah haat moslims!!

   1. Raveltje

    Dat is een goeie

 13. Stopperspil

  Als ik me niet vergis is dit toch dezelfde school die belastingfraude pleegde met giften. De honderden mensen die een gift aan de school deden kregen een nota met een fiks hoger bedrag. Daardoor konden ze de fiscus flessen voor in totaal een paar miljoen. Vermoed dat de oprichters van de school zich intussen in een Turks vakantieoord vrolijk zitten te maken over de naïeve Hollanders. Vreemd trouwens dat er in de media zo weinig over deze belasting-affaire is geschreven.

 14. HendrikJan

  Er is geen enkel Moslimland op 2 of 3 olieboeren na, wat zich zelf kan bedruipen zonder geld/hulp uit het Westen.
  Vandaar die omvolking, van de vrije Westerse wereld.

 15. Gerlos

  Nu de les gaan volgen in een van de hogescholen in ONS LAND en aanpassen zoals er les wordt gegeven en aanpassen aan onze normen en waarden en kleden naar de westerse maatstaven dames.

 16. Rud56

  @Gerlos,
  Weet je wat er zal gebeuren: universiteiten en hogescholen gaan zich aan hun aanpassen en zo zal die verrotte islam hier meer en meer invloed krijgen!
  Let maar op!

 17. Veteraan

  Een goed begin lijkt me. Hoeveel nog te gaan ?
  Waanzin om een islamitische studie/school/opleiding toe te staan.
  Brengt natuurlijk alleen maar shit en afstand naar de NL samenleving.
  Kweken van terroristen en uitkeringstrekkers.

 18. Ries

  Ik begrijp niet dat allah dat niet heeft opgelost. De school was toch halal genoeg?

 19. Meriadoc Brandebok

  Balen voor de studenten.

  1. marco1

   Hoezo die zijn lekker vrij zonder dat ze aan onzinnige optochten hoeven mee te doen.

 20. Politiek Profeet

  Studenten?

  Horigen en lijfeigenen van een verderfelijke ideologie…..
  Geestelijke slaven ,gebruiksobjecten en wilsonbekwamen…..
  Ziehier de zogenaamde islamitische student.

 21. Peter Loosduinen

  Zij kunnen de opleiding islamitisch koekenbakken volgen !

 22. Politiek Profeet

  halal en niet te vreten.

 23. Vanduinen

  Op den duur lijkt men aan hoger Islamitisch onderwijs niet te kunnen ontkomen. Willen wij onderwijs aanbieden aan Reformatorisch gerichte scholieren, dan moet dit ook mogelijk zijn.

  1. sjun

   Tuurlijk Vanduinen. Financiering van Hoger islamitisch onderwijs zet zoden aan de Hollandse dijk, El Azhar leverde immers talloze nobelprijswinnaars af…

   1. Rien Noppen

    Het argument van Vanduinen verwijst naar de Grondwet, Sjun. Je opmerking is om die reden onnozel.

    1. joker

     @ Rien Noppen.
     Jammer Noppen, je kunt nu je “opleiding” niet afmaken !!

 24. sjun

  Het blijft sneu voor de misleide studenten die niet licht op gangbare scholen zijn te plaatsen omdat ze een enorme leerachterstand hebben opgelopen. Maar was het ook door hen niet te verwachten dat een pretstudie voorschriftenleer zelden tot maatschappijlijk te exploiteren kennisvergaring leidt?

 25. Eric 1

  Goed zo. Zo zie ik het graag weg met die scholen ze horen hier niet ga je lekker naar land van herkomst op een islam school zitten

 26. ruudjeenjose

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt het islamitisch onderwijs in Nederland. Ook de islam als geheel zal worden tegengewerkt. Wil je islam?dan flinker je maar naar je eigen land waar alla woont.

  1. Vanduinen

   Het recht op onderwijs:
   Wettelijke bescherming van de vrijheid van onderwijs
   De vrijheid van onderwijs is opgenomen in meerdere wetten: het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (artikel 2 van het eerste aanvullende protocol), de Nederlandse Grondwet en de Belgische Grondwet. Dit recht kan afgeleid worden uit artikel 26 van de universele verklaring van de rechten van de mens, alwaar gesteld wordt:[1] Aan de ouders komt in de eerste plaats het recht toe om de soort van opvoeding en onderwijs te kiezen welke aan hun kinderen zal worden gegeven.

   Zo zit dat. De grondwet wijzigen is niet eenvoudig, José

   1. sjun

    Jammer niet zo, recitatie van islamitische voorschiftenleer inpassing van de daden van Mohammed bij het wassen van bejaarden (voor zover de seksespecifieke overgeleverde voorschriften dat toestaan) is natuurlijk geen onderwijs ter vergroting van de zelfredzaamheid in Nederland vergelijkbaar met Nederlandse taal en rekenen die op elke buurtschool kan worden geleerd.

    Niet elke grol hoeft op kosten van’t Algemeen tot in het oneindige onderwezen te worden.

 27. Holysmoke

  Weg er mee

 28. Karel de Grote

  U hebt typisch geen Nederlands taalonderwijs gehad. Een hoge school (Wa IS DA?) heeft gewoon leerlingen en leraren.

 29. Karel de Grote

  Nog één over het Nederlands,”Kan het spelen van computerspellen Alzheimer voorkomen?”. Ook in uw DDS. Hebt u wel eens van de Olympische spellen gehoord?
  Spellen doet men bij een dictee en het meervoud van spel is spelen en niet spellen. Maar omdat iemand het fout zegt wordt het na 3 jaar in de van Dale opgenomen terwijl heel veel Neerlandici het er niet mee eens zijn. Echter maakt van Dale de dienst niet uit voor het officiële Nederlands.Overigens ook het groene boekje niet, het Nederlands is vrij, kent praktisch geen grammatica wat het zo moeilijk maakt voor buitenlanders. Alleen ambtenaren zijn verplicht ABN te gebruiken. Dus ABN, Wa IS DA?

 30. AAA

  Gewoon lekker opzouten naar je moslim land allemaal.Probleem opgelost …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.