Islamsterdam is een feit: Politie kijkt toe hoe Mohamed ‘zionisten moet je verbranden’ Toujgani gezellig doet met imam die politie-iftars organiseert

Blogger Carel Brendel deed wat speurwerk en zag wat interessante feitjes! Mohamed Toujgani, die ooit opriep om zionisten te verbranden, was aanwezig bij de gezellige ‘islamavond’ georganiseerd vanuit het Amsterdamse instituut Dar el-Huda. De organisatie waarvan de leider ook politie-iftars bijwoont om lekker tolerant te doen met oom agent.

Hier wordt helder blootgelegd hoe flinterdun de lijn is tussen de islamitische ‘jongeren- en welzijnswerkers’ met ‘sociaal-culturele activiteiten’ en regelrechte islamisering. Het politiekorps van Amsterdam en de lokale politiek trapt er keer op keer met open ogen in. Het ongemak op de foto’s reflecteert dit ook.

Het meest idiote is nog wel dat de politie op zo’n iftar of vergelijkbare activiteit, moet toezien hoe zo’n discutabele imam in licht verhullende taal een eigen achterban aan het ronselen is en islamitische waarden preekt, met als doel deze in de samenleving uit te dragen.

Nu zou dat nog niet eens zo’n probleem zijn als het overduidelijk om gematigde figuren ging die hun best doen om islam met Nederlandse waarden te verenigen (al kan dat volgens mij niet), maar dat is zo overduidelijk niet het geval met deze imams! Kwestie van tijd voor de pleuris daar finaal uitbreekt!

Daar lijkt Amsterdam zich overigens wel van bewust, maar zoekt de oorzaak van de dreiging in de hoek van ‘extreemrechts’, want ‘antisemitisme is de afgelopen jaren toegenomen. Inderdaad ja, extreemrechts is de reden dat synagogen beveiligd moeten worden terwijl politieagenten aan tafel zitten met iemand die contact heeft met een gast die zionisten wil verbranden. Welkom in Islamsterdam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

125 reacties

 1. Korporaal Monty

  “Islamsterdam is een feit”

  Morgenmiddag op de Dam.
  De eerste openbare lijfstraffen en hand afhakingen van de velen die nog zullen volgen.

  1. Gekko

   Poging tot humor? Resultaat is dramatisch, kapitein Haak.

   1. HendrikJan

    Inderdaad Gekko, na Theo van Gogh is niets meer vreemd in Amsterdam.
    Deze Halsema is door bepaalde figuren, op die stoel gezet in Amsterdam en niet zonder reden.
    De totale omvolking, duurt te lang in Nederland.

   2. Mart

    Kpl Monty is een realist,het zal niet zo lang meer duren zolang deze”trent”doorzet.

  2. marco1

   Kunt u een filmpje van het afhaken van zoeen hand plaatsen, ik ben erg benieuwd hoe dat eruit ziet en in zijn werk gaat.

   1. Siemien

    Nou Marco, er circuleert hier op DDS een filmpje waar je ziet dat een kind van 6/8 iemand van dichtbij in z’n kop schiet en in dat zelfde filmpje een jochie iemand hoofd er afsnijd, dus wees voorzichtig met wat je vraagt…

    1. Korporaal Monty

     Als we de kop van deze topic moeten geloven zal dit binnenkort de normaalste zaak op de Dam zijn.

     1. Rien Noppen

      Het is daarom ook zelden verstandig de koppen van topics op DDS te geloven.

     2. Siemien

      Nou Korporaal Ernst/W.im vergeleken met nog niet zo heel lang geleden gebeurd dit al in de wereld, maar goed, dat je vette islamitische harses in een plek steekt waar de zon niet schijnt omdat je graag meer islam ziet in Nederland, is ons aller duidelijk natuurlijk…
      En je voorbips maatjes,

      AYTAS, QUISPEL, KOOS VAN WINTEREN, RIEN NOPPEN, DUIJNDAM, DENDERMONDE, CJD, ONNO, ONSLOW, CODE134, MERIADOC BRANDEBOK(OCCULT FANTASIETJE) SPAANSE KOK, GUUS, TENGO, ELU, EU-KOK, KONG, BEUKMAN, FRITS JANSEN, ROSASOLIS, HENK-JANSEN, PROFESSOR ZONNEBLOEM, ADOLF HEINZ, ADOLF MEINOUD MARINUS, SVETLANA, BECKER, JOHNNY ROEST, SUZANNE, FORTIORI.

      zijn het hier volledig met jouw eens…

     3. Vit

      @Rien Noppen

      Nou Rien op GeenStijl is een foto te zien van politiechef Aalbersen op z’n knietjes naast een haatbaard (geen photoshop), gekker moet het echt niet worden hoor, zo’n iemand noemden ze in de oorlog een collaborateur.

     4. Rien Noppen

      gebeurt

    2. Dik

     @Siemien: Je laat je verleiden door figuren die pogen de boel te ridiculiseren of op z’n minst te bagatelliseren. Dat de islamisering van Nederland op stoom is (27-10-2010) is allang een feit, dat er hier islamisten huizen die de islam uit de wind willen houden evenzeer.

     1. Korporaal Monty

      “Dat de islamisering van Nederland op stoom is”

      Laat me raden, het kassameisje had een hoofddoekje op.
      Of heb je vandaag nog meer last van de islam gehad?

      Ik denk het niet.

    3. marco1

     Dat filmpje ken ik en mede dit soort filmpjes geven goed aan dat jihadistenkindjes beter met moeders in jihadisten gebied kunnen blijven dan ze terug hierheen halen. Mijn opmerking naar Monty was een beetje flauw omdat hij afhaken ipv afhakken had geschreven.

 2. marco1

  Het leek er even op of die man in jurk tot de verbranding opriep tijdens de iftar waar de politie aanwezig was. Nadat stuk gelezen heb lijkt het erop dat dit niet het geval is gewee st. Wat de politie verder te zoeken heeft op een iftar (wat dat dan ook mag zijn) als er geen ongeregeldheden verwacht worden is voor mij een vraagteken maar goed.

  1. Top

   Dan is ‘begrijpend lezen’ voor u een opgaaf. Er staat toch duidelijk ‘ooit’. Maar goed, je leeftijd en opleiding, zegt mij meer dan genoeg. Vader nooit thuis,of überhaupt niet voorkomend in je leventje en moeder altijd jeuk, wat zich resulteerde in vele nieuwe pappa’s. Ik heb hier te maken met een pathetische lege huls, met babbels.

   1. marco1

    In de kop zie ik nergens ooit staan. Verder kan ik u in volle overtuiging melden dat u met betrekking tot mijn ouders er echt geheel naast zit.

    1. Top

     ” Carel Brendel deed wat speurwerk en zag wat interessante feitjes! Mohamed Toujgani, die OOIT opriep om zionisten te verbranden, was aanwezig bij de gezellige ‘islamavond”. Nogmaals, goed lezen simpelton!
     Als je het met overtuiging moet schrijven, is het een leugen. Je hoopte het wel, maar is nooit waarheid geworden. Beetje medelijden met je. Zo goed?

     1. marco1

      Ja begrijpend lezen is moeilijk voor je. Ik had dus eerst alleen de kop gelezen en daar zie ik echt geen ooit staan. Maar verder heb ik geen zin in jou en je rare insinuaties over mijn ouders wat een inkijkje geeft in je laag bij de grondse karaktertrekjes.

    2. Bosche draak

     Als u eens wat minder loopt te hannesen en wat meer de google toepast dan hoeft u niet zo naar de bekende weg te vragen.

 3. TD

  De burgemeester is verantwoordelijk voor de aansturing van politie,en aangezien deze fan is van de islamitische cultuur, kleding en tegenstander van verplichte integratie,wekt deze post bij mij geen verbazing!

  1. TD

   De burgemeester zou de politie kunnen instrueren NIET aanwezig te zijn op zulke gelegenheden,omdat er bepaalde onwenselijke elementen aanwezig zijn waar de plaatselijke politie niet mee aan één tafel moet gaan zitten!
   Dat is geen goed signaal naar de autochtone bevolking!

   1. Rien Noppen

    Dat zou kunnen maar daar zijn geen aanwijzingen voor.

    1. TD

     Waar zijn geen aanwijzingen voor?

 4. Rien Noppen

  Als er strafbare uitingen worden gedaan moet er worden vervolgd. Daar is kennelijk geen sprake van.
  De rest is stemmingmakerij.

  1. marco1

   Dan was de politie mooi voor niks massaal uitgerukt. Hadden ze beter hun tijd aan meer dringende zaken kunnen besteden.

  2. Top

   Blablabla Blaaskaak.

   1. Rien Noppen

    We danken ons cornucootje hartelijk voor zijn gedegen inhoudelijke reactie.

    1. marco1

     De man kan er niks aan doen. Hij denkt misschien dat iedereen is grootgebracht door een moeder die altijd jeuk heeft. Mensen van zijn niveau denken wel vaker dat zijn thuissituatie het gangbare voor iedereen is of was.

     1. Top

      Waar staat ‘man’?

     2. Top

      “marco1
      Ja begrijpend lezen is moeilijk voor je. Ik had dus eerst alleen de kop gelezen en daar zie ik echt geen ooit staan. Maar verder heb ik geen zin in jou en je rare insinuaties over mijn ouders wat een inkijkje geeft in je laag bij de grond karaktertrekjes.”

      En als je ziet dat je fout zit, gaan we stoer doen? Sorry excuus voor een mens ben je. En ik heb het niet zo met een millenium lafaard.

      Oh ja, en grondse? is dat een woord bij je moeder thuis? Zo ja, weer wat geleerd.

     3. marco1

      Dan lees mijn reactie nog een keer goed stoer topje. Verder kom je waarschijnlijk dommer over dan je bent met je verdere reactie. Dat je een asociaal stuk vreten bent was uit eerdere reacties van je wel duidelijk.

     4. Top

      Nooit Iets over punten en komma’s, geleerd?

     5. Aytas

      Marco1
      Dit zijn dus de zwakkeren die we uit de wind moeten houden. Top is zelfstandig niet in staat om in een prestatie maatschappij te overleven. Met dit soort mensen vind ik dat we mededogen moeten hebben.

    2. Top

     Graag gedaan speklap!

   2. Dik

    @Top: Het zijn islampleitbezorgers. Telkens wanneer de islam in het nieuws is stellen zij zich, net als voormalig president Barack Hoessein Obama, ten doel, de negatieve stereotypering van de islam te bestrijden, tegen beter weten in waarbij ze opzettelijk onwetend zijn.

    Het is een heel zielige en beklagenswaardige Nedermoslim, die door zijn Marokkaanse vriendjes niet als zodanig aanvaard wordt uit racistische overwegingen. Maw, hij doet zijn uiterste best om de moslim uit te hangen-hij kan schrijven zonder taalfouten-maar zijn getinte moslimvriendjes vinden hem een verrader. Terecht overigens.

    Hij is geen moslim en moet er ook niets van hebben… Maar ondertussen tracht hij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora die wanstaltige islam uit de wind te houden en gelijkertijd het christendom besmeurend en zijn antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Hamas geen terreurorganisatie zou zijn.

  3. Scarletti

   De strafbare uitingen zijn nooit vervolgd vandaar dat antisemitische uitschot nog vrij rondloopt

   1. Top

    En dan nog niet eens gesproken, over de Islam-hollenkruipers op dit forum.

    1. Siemien

     Die zijn er genoeg, die vinden het jammer dat er niet meer islam is in Nederland.
     Die vinden dat ze gelijke rechten hebben terwijl er wel degelijk onderscheid wordt gemaakt, de Nederlander word harder gestraft dan verkrachtende vluchtelingen bv..hè

     1. Top

      Dat is altijd de reactie van de minder hersenbedeelden. Hebben in hun eigen belevingswereld geen ‘aansluiting’ meer, kiezen dan voor de verkeerde kant. Deden hun opa’s en oma’s ook in de tweede wereldoorlog. Het zit bij hen in de genen. Onderzoeken genoeg te lezen over dit “fenomeen”. en pas er voor op! Ze staan naast je, bij de A.H., voor het stoplicht, in het stadion, op campings. Laf gedrag en verraad, zit ”de linkse Nederlander’ in de genen.

   2. Top

    Procentueel gezien, zijn er uit NL, de meesten Joden gedeporteerd. De aantallen ‘landverraders’ zijn na de oorlog stil gehouden en gepasseerd, omdat er geen ruimte genoeg geweest zou zijn, om al die klojo’s te bergen. Pas, toen de ‘bevrijders’ door de straten reden, kwamen die lafaards, uit hun gootsteenkastjes, om een paar vrouwen kaal te scheren, waarvan sommigen, als spion hebben gewerkt, voor het verzet. En je ziet nu hetzelfde soort de kop op steken, kijk maar naar sommigen op dit forum.

    1. Dik

     @Top: Ik denk dat je gelijk hebt, echt stoer zijn we niet.

    2. victus

     En dan de “Binnenlandse Strijdkrachten” vlak na de bevrijding. Ook een bij elkaar geraapt zooitje tuig zonder normen of regels. Moesten vaak op hun plek worden gezet door de Engelse en Canadezen die het banale en losgeslagen gedrag tegen meelopers en krijgsgevangen Duitsers meer dan zat waren.

 5. Duke

  Aanwezig zijn op een iftar hoort niet als politie omdat ze niet ook bij andere religieuze seminars aanschuiven. Die knielende Welten in uniform is ronduit schokkend, want het geeft het beeld weer alsof de Amsterdamse politie zich al heeft onderworpen aan de islam.

  1. Augustinyak

   En zo is het maar net, de enige bemoeienis die de politie dient te hebben met moslims is arresteren en deporteren bij overtreding van de wet!

   1. Scarletti

    U bedoelt waarschijnlijk repatriëren, oftewel terug naar huis brengen.

    1. Rien Noppen

     Augustinyak stelde hier al vaker voor om alle Nederlandse moslims op te sluiten in concentratiekampen.

     De man is volledig de weg kwijt.

     1. Top

      Blablabla Blaaskaak

     2. Spaanse kok

      Top of Flop was vroeger leuk.
      Nu is Top een Flop zonder weerga.

     3. Top

      Hallo Jabba de lul! Weer je holletje uit geglibberd?

   2. Augustinyak

    Nee ik bedoel heel helder deporteren, terug naar eigen habitat, wegwezen met dat schorem. En voordat je ermee komt, ook wanneer zij hier zijn geboren!

    1. Scarletti

     Dat zeg ik terug naar huis ookwel habitat. Dat is repatriëren. Deporteren is iets anders

    2. Spaanse kok

     U bedoelt waarschijnlijk repatriëren, oftewel terug naar huis brengen.
     Nee ik bedoel heel helder deporteren, terug naar eigen habitat.
     .
     Soms ligt humor op straat, maar ook op DDS.

  2. Siemien

   En buiten dat, de islam respecteert de politie niet als autoriteit..

   1. Spaanse kok

    Quote : de islam respecteert de politie niet als autoriteit..
    .
    Respecteren als autoriteit?
    Nederlands is best een lastige taal.

    1. Siemien

     Eerbied hebben voor de autoriteit, respect betekent namelijk eerbied.
     En dat heeft de islam dus niet.

     Ben jij nou echt zo dom??

     1. Bosche draak

      Ziet u hoe Spaanse kwak uw vraag niet eens wist te beantwoorden?
      De vraag stellen is hem beantwoorden.
      Kokhals zegt wel iets van Top, maar hijzelf is nog nooit leuk geweest…

 6. Siemien

  Ja dit is precies wat Fatima Halsema wilde..

  Op 27 oktober 2010 heeft Kamerlid Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

  1. Rien Noppen

   Uiteraard is het geen doelstelling van beleid, dat zou lijnrecht ingaan tegen de Grondwet. De Regering kon dan ook niets anders doen dan de motie overbodig te verklaren.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak!

   2. Vit

    @Rien Noppen

    Daar moeten de heren politici dan nodig wat aan doen of heb je dat liever niet?

 7. Heras

  Waarom zien toch zo weinig mensen gevaar van de islam niet. Vanmorgen nog een filmpje gezien van een moslim in een duits asielzoekerscentrum. Hij schreeuwde , dat ze hier niet gekomen zijn om te zwoegen, maar om te zorgen dat ,,jullie dochters een hoofddoek zullen gaan dragen”. Dat is precies hun doel, meer islam. En mochten(volgens de koran) ze-de bevolking zich niet willen bekeren dan moet je ze als slaaf gebruiken. En dat gebeurt ook: wij werken om hun ww uitkering te betalen.

  1. marco1

   Toch zien een hoop mensen wel dat een teveel aan islam niet wenselijk is in het westen.

  2. Rien Noppen

   Ik zag laatst nog een filmpje van een dolle Nederlandse politicus die riep te zullen regelen dat er minder Marokkanen in Nederland kunnen leven.

   Over gevaar gesproken.

   1. Troelstra

    Er is toch onder de weldenkenden niemand die staat te wachten op meer Marokkanen?

    1. Rien Noppen

     Ik zit ook niet op meer Brabo’s te wachten maar geen haar op mijn hoofd denkt er aan om ze met geweld uit Nederland te deporteren.

     1. Bosche draak

      Moet je proberen kutjebef, dan vinden ze jouw eerdaags terug, begraven onder de Sint Jan.
      En je Moslim bilmaatjes gaan je dan niet redden

     2. marco1

      En kunt u dan ook voorbeelden geven waarom meer Brabo’s een probleem zou zijn voor de samenleving? Misschien dat u het niet weet maar Brabant is ook nog eens een deel van Nederland dus waar zouden ze dan naartoe gebracht moeten worden?

     3. Rien Noppen

      Vergeleken met de enorme milieuproblemen die Brabo’s veroorzaken met hun varkensstallen en hun afschuwelijke carnavalmuziek zijn de problemen die een beperkt aantal moslims veroorzaken te verwaarlozen.

     4. marco1

      Dat zijn 2 goede punten, hoewel er tijdens de carnaval toch behoorlijk wat mensen van boven de sloot naar Brabant komen om te genieten van dat afschuwelijke feest met dito muziek.Maar waar wilde u de Brabo’s dan naartoe doen?

     5. Gekko

      Noppen: “Er staat een paard in de gang”. Geweldig nummer toch? Helaas, gezongen door een Rotterdammer. Nu niet meer de Brabo’s de schuld geven, he.

     6. marco1

      @Gekko : en aangezien dat die behoorlijk zijn zakken heeft gevuld met meerdere carnavalnummers zal die vast blij zijn met de Brabo’s.

   2. Top

    Blablabla Blaaskaak!

 8. Aytas

  Salafisten zijn extreem rechts, laat dat duidelijk zijn. Het is van de zotte als er daadwerkelijk vriendschappelijk wordt omgegaan met politiek salafisten, die zijn gevaarlijk. Wat gezien de bron weer erg valt te betwijfelen. Het is weer Interresant te lezen dat ook wout het bestaan van mensen als mijn moeder ontkent. Extreem rechts is kut of het nou een flut journalist is die haat zaait of een salafist.

  1. marco1

   Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen Aytas. Ik ken ook mensen uit Iran die heel prettig en warme mensen zijn en toevallig ook moslim. Maar als er een overdaad aan Islam is kun je in bv een plaats als Birmingham goed zien dat het de samenleving niet ten goede komt.

   1. Aytas

    Marco1 daarom denk ik dat het constant generaliseren niet goed is. Ik ontken het gevaar met de islam niet, wat mij betreft kan het zeer gevaarlijk zijn, elk geloof wat mij betreft. Ik geloof niet dat het constant trappen op mensen die niets misdaan hebben en dat ook niet van plan zijn een samenwerking tegen dat extremisme op gang helpt. Mijn moeder praat veel met jonge moslima om hun te vertellen dat er geen enkele reden is om je door je geloof te laten onderdrukken. Mijn moeder zal nooit met wilders in gesprek gaan, die kwetst haar zonder reden.

    Ik zag je discussie met top, dat is zo’n zwakkere die ik laatst bedoelde, die overleeft niet zonder hulp.

    1. marco1

     Ik ben het met je eens Aytas , ben ik trouwens wel vaker. Alleen denk ik wel dat als er teveel islam in bv Nederland is de extremen de gewone moslims mee zullen trekken en dag vind ik gewoon niet gewenst in het westen. Dat dit gebeurd met een teveel aan islam is in bv Birmingham echt overduidelijk te zien. Generaliseren is zeker niet goed maar je mag als samenleving wel duidelijk je grens kenbaar maken.

     Wat betreft de discussie met dat minderwaardig figuur zag ik niet als een discussie. Iemand die over ouders begint of over leeftijden speculeert zonder kennis beschouw ik nog als minder dan het vuil onder mijn nagels.

    2. Siemien

     “Ik ontken het gevaar met de islam niet”

     Jawel dat doet Aytas natuurlijk wel, sterker nog, Aytas kijkt weg, gooit het op 1 hoop om vervolgens zijn welbekende riedeltje neer te plempen hier, over dat het allemaal wel meevalt want moeders praat met moslima’s.

     Ik zelf zie Aytas als zwakzinnig met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Afrika en weer terug die zij probeert te projecteren op anderen…

  2. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

 9. DeBruijn

  Er zijn allang sharia straten in Nederland. Moslim meisjes die zonder hoofddoek naar buiten gaan en commentaar krijgen van de overbuurman dat zij geen goede moslim zijn is schering en inslag. Stond tijdje terug een verhaal in het AD van die meiden, die bang waren. Zij waren niet meer gelovig, maar als dat naar buiten kwam, dan waren ze hun leven niet zeker meer.

  1. Rien Noppen

   Kan DeBruijn een voorbeeld van zo’n straat noemen?

   1. edoc431

    Kun jij straten noemen waar dat niet het geval is ???

    1. Rien Noppen

     Ja, alle straten die ik ken in Nederland.

    2. fockingworst

     @edoc kanaleneiland overvecht (Utrecht) Rotterdam zuid Amsterdam west.

   2. Siemien

    Straten?! hele wijken zal je bedoelen DeBruijn

   3. Gekko

    Laat ik voor Siemen antwoorden: Hoefkade, Den Haag (Schilderswijk).

    1. Gekko

     Voor DeBruijn dus.

    2. Rien Noppen

     Onzin, dat is volgens mij een gewone Winkelstraat. Gebeurt nooit wat.

     Kom je wel eens buiten?

     1. fockingworst

      @riennoppentrol komt sowieso niet buiten, want die is hier 14 uur per dag 7dagen per week op dds vanuit zijn smoezelig zoldertje het zielig manneke.

     2. Siemien

      Nee hoor Rientje, de schilderswijk hoort Nederlands maar is dat natuurlijk helemaal niet, moet je eens met een keppeltje op lopen..

     3. Gekko

      Sterker nog, Noppen, ik kom regelmatig op de Hoefkade. Dit is inderdaad een winkelstraat, maar wel voor de islamiet. Ga maar eens kijken als je in de buurt ben.
      Tip: gedraag je niet te opzichtig of nieuwsgierig, daar houden de baardmannen niet van. “Wat kijken jij, heb iek wat van jou aan?”.

     4. fockingworst

      @gekko precies, @riennoppentrol woont notabene in den haag, op zijn trollekes blind wegkijken doet ie.

    3. Siemien

     Precies Gekko, en dat is er nog maar 1 we hebben ook Molukse wijken in Nederland die accepteren geen Nederlanders in hun wijk..

     1. HendrikJan

      Zijn de door jouw bedoelde Nederlanders, Marokkanen woonachtig in Nederland.?
      Dan klopt je verhaal voor een deel wel.
      Maar als het Autochtone Nederlanders betreft en nazaten van onze KNIL militairen, dan ben ik benieuwd naar de wijken en de problemen.

     2. Siemien

      In 2017 waren er 45 gemeenten met een aparte Molukse wijk..

      nos.nl/nieuwsuur/artikel/2181241-molukkers-beschermen-eigen-wijk-niet-molukkers-niet-welkom.html

      Nieuwsuur 03-07-2017

      Molukkers beschermen eigen wijk, niet-Molukkers niet welkom.

      Hoewel ze goed geïntegreerd zijn, leeft een groot deel van de Molukkers in Nederland geïsoleerd.
      In de Molukse wijken koesteren ze hun eigen identiteit.
      Niet-Molukkers zijn er vaak niet welkom, tenzij getrouwd met een Molukker. “Gemengde huwelijken konden we niet tegenhouden, dus hebben we de toelatingscriteria aangepast.”

      Elijah Latupeirissa woont samen met 74 andere gezinnen in de Molukse wijk in Hoogeveen. Ook daar moet de wijk vooral Moluks blijven, wat ook ooit de belofte was van de Nederlandse regering. “Het heeft te maken met ons historisch-perspectief, en dat willen graag in stand houden”, vertelt hij.

      In 2014 verzette de buurt zich tegen de komst van een Nederlands gezin. Vrijgekomen huizen in de wijk zijn alleen bestemd voor Molukkers, vindt Melanie Tuasuun van de Molukse raad. “De huizen zijn voor kinderen of kleinkinderen van de oorspronkelijke bewoners. En als die er niet zijn, wordt er gekeken naar de hele Molukse gemeenschap in Nederland.”

      Boze buurtbewoners bekladden het huis met de tekst: ‘Molukse wijk, alleen Molukkers’ RTV DRENTHE

      In Nijmegen heeft een woningbouwvereniging onlangs afgesproken om de woningen in de Molukse wijk Hatert weer alleen toe te wijzen aan Molukkers. En ook in Gennep wil de Molukse gemeenschap het exclusieve recht op woningen terug.

      Naast een begraafplaats
      Van de 71 Molukse wijken in Nederland zijn er nu nog 45 over. De enclaves werden in de jaren 60 gebouwd aan de rand van steden en dorpen, langs een snelweg, bij een begraafplaats of grenzend aan een industrieterrein.

      Molukkers bouwden er een leven op, tien jaar nadat zij in Nederland waren aangekomen. Een aarzelend nieuw begin, want de meerderheid van de Molukkers verkeerde in de veronderstelling dat hun verblijf hier tijdelijk zou zijn. Zodra het weer veilig was in hun thuisland, de Republiek der Zuid-Molukken, zouden ze terugkeren. Die tijd kwam niet.

      De Molukse wijken waren ghetto’s, als niet-Molukker kwam je er niet.
      Frank Westerman
      Frank Westerman, onlangs dubbel bekroond voor zijn boek Een woord een woord over de achtergronden van de Molukse gijzelingen in de jaren 70, groeide op in Assen, een stad met drie Molukse wijken.

      Volgens hem was de provinciehuis-gijzeling in 1978 in zijn stad een kantelpunt. “Daarna is er ingezet op beter begrip en de erkenning dat Molukkers een andere identiteit hebben.”

      Vanuit de gedachte van groepsgewijze integratie koos de overheid voor eigen wijken voor Molukkers. “Dat waren getto’s, het was er onveilig. Als niet-Molukker kwam je er niet meer”, zegt Westerman, die vindt dat de Nederlandse overheid mede-verantwoordelijk is voor het isolement.

      In 1995 werden de barakken in Lunetten vervangen door huizen ANP

      Ook in de wijk Lunetten bij Vught wordt de Molukse identiteit streng bewaakt. Een Nederlandse vrouw was er niet welkom. Toch is wethouder Peter Pennings trots op de wijk.

      Volgens hem is het behouden van Lunetten het inlossen van een schuld. “Die mensen hebben in het begin ongelooflijk kou geleden. Ze woonden in niet-geïsoleerde barakken. Het was afzien.”

      Pennings pleit ervoor dat Lunetten tot cultureel erfgoed wordt verklaard. “Ik ben er trots op dat we kunnen laten zien hoe de geschiedenis was en hoe het nu nog steeds is.”

      Bekijk de reportage:

      Video afspelen 07:25
      Molukkers beschermen eigen wijk, niet-Molukkers niet welkom

   4. DeBruijn

    Ja dat kan ik, de straat waar mijn nichtje woonde. Zij werd voor h.o.e.r. uitgemaakt elke dag, gepest en lastig gevallen. Is van ellende verhuisd.

    Ook worden jonge meiden die niets meer met de islam te maken hebben, met geweld bedreigd. Daarom zitten veel opvangtehuizen vol met vrouwen uit die hoek.

    Dus hou op met die zalvende toon, als u niet weet waar u over praat.

 10. edoc431

  Ik zie dat yayayayayayatasje marcootje in bescherming moet nemen hahahaah
  marcootje dit is je kans douw hem in zijn hol hahahahahaah

  1. Spaanse kok

   Haha, dat was even lachen met 134code.
   Ik kom haast niet meer bij, wat een humor heeft dat wezen.

  2. marco1

   Sneu

  3. Rien Noppen

   “marcootje dit is je kans douw hem in zijn hol”

   DDS lijkt in toenemende mate een toevluchtsoord voor oudere mannen die niet uit de kast durven komen.

   1. Siemien

    Voor jouw als in de kast zittend kindervriendje hebben ze blijkbaar een uitzondering gemaakt.

    1. Rien Noppen

     jou

     1. Siemien

      Voor jouw als in de kast zittend kindervriendje hebben ze blijkbaar een uitzondering gemaakt.

    2. Dik

     @Siemien: Kansloos, zonde van je tijd!

   2. fockingworst

    @riennoppentrol als het riennoppentrolleke niks meer heeft over de inhoud , dan maar de verpakking.

    1. Top

     Ik reageer in de meesten gevalle,n met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten, dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger, van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat, op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig, niet hoog genoeg voor.

  4. Bosche draak

   Dat apetas en marcymarc maar lekker een hotelletje boeken en ons met rust laten.
   Spaanse kwak komt het zooitje wel filmen, is die ook weer eens van de straat.

 11. Mart

  Ze kweken daar in Amsterdam een prachtgroep joden vervolgers……..was in de laatste bezetting òòk aardig gelukt.

 12. Politiek Profeet

  Amsterdam huilt…tranen met tuiten….waar het eens heeft gelachen…..als een boer die kiespijn heeft.
  Feiten…………feiten alleen geven aan dat de stad reddeloos verloren is.
  Politie die heult! met de islamitische vijand, politie die kruipt voor terroristen in spe en in actieve dienst.Politie en de zogenaamde driehoek, zijn politiek verworden tot HANDLANGERS van de 5de colonne, die bestaan uit de gevestigde politieke wanorde, de imams,en het Denk-electoraat,aangevuld met illegalen en de linkschmensch annex deugmensch….
  Totdat de vlam in de pan slaat, de vulkaan uitbarst, dan komen de Amsterdammers tot het besef en realiteit…dat Amsterdam hun stad niet meer is en zij moeten rennen voor hun leven.
  Ik zeg nu tegen al die wijfelaars…..bekijk het maar, je had tijd genoeg om voor jezelf op te komen middels je stemgedrag…maar je verrotte het.,dikke lul, 3 bier…..

 13. Troelstra

  SCP: Veruit meeste moslims negatief over Nederland

  Veruit de meeste moslims in ons land hebben een weinig positief beeld van de Nederlandse samenleving.

  Edwin van der Aa 07-06-18, 23:21 Laatste update: 08-06-18, 11:13

  Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat gisteravond laat werd gepubliceerd. Ook worden de moslims hier steeds religieuzer.

  Volgens het SCP-onderzoek is het vertrouwen van de moslims in Nederland in de regering en de politie niet groot. Ook deelt het leeuwendeel de perceptie van een niet al te positief en soms vijandig maatschappelijk klimaat.

  ,,Ze voelen zich vaak buitengesloten, unfair behandeld en menen dat ze niet dezelfde kansen krijgen als de autochtone Nederlander”, vertelt onderzoeker Willem Huijnk. ,,De sociaal-culturele afstand is groot en ook onderschrijven zij conservatieve waarden.”

  Vaakst betaald werk
  Alleen de seculiere (nauwelijks praktiserende) moslims kijken positief naar onze samenleving, meldt het onderzoek. Zij zijn het meest progressief in hun opvattingen, hebben het vaakst betaald werk, voelen zich verbonden met Nederland, en hebben relatief veel sociale contacten buiten de herkomstgroep. Alleen is deze groep maar heel klein: slechts 7 procent van de Turkse en 2 procent van de Marokkaanse moslims.

  Volgens het Planbureau worden de moslims in ons land ook steeds religieuzer. Voor veel moslims, ook jongeren, is het geloof een belangrijk deel van hun leven. Zo is in de afgelopen tien jaar het bidden toegenomen. Van de Marokkaans moslims bidt 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit een derde. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt wekelijks een moskee.

  Vaker een hoofddoek
  Ook dragen Marokkaanse moslima’s steeds vaker een hoofddoek. Bij Turkse moslima’s is deze toename er niet. Het overgrote deel van de Marokkaanse moslims (87 procent) vast alle dagen tijdens de ramadan.

  1. Troelstra

   Drie generaties lang al aanwezig hier in Nederland en dit zijn de bedroevende percentages van de voortgang. De Islam is gewoon niet integreerbaar. De Islam is gewoon niet inpasbaar.

   Alleen de seculiere (nauwelijks praktiserende) moslims kijken positief naar onze samenleving, meldt het onderzoek. Zij zijn het meest progressief in hun opvattingen, hebben het vaakst betaald werk, voelen zich verbonden met Nederland, en hebben relatief veel sociale contacten buiten de herkomstgroep. Alleen is deze groep maar heel klein: slechts 7 procent van de Turkse en 2 procent van de Marokkaanse moslims.

   1. Troelstra

    Na generaties hier al aanwezig niks blijk van door een soort intellectuele centrifuge heen te zijn gaan; Alleen maar verder terug naar af richting de Middeleeuwen. En dat is waar de Islam voor staat: De Zwarte Middeleeuwen.

    Volgens het Planbureau worden de moslims in ons land ook steeds religieuzer. Voor veel moslims, ook jongeren, is het geloof een belangrijk deel van hun leven. Zo is in de afgelopen tien jaar het bidden toegenomen. Van de Marokkaans moslims bidt 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit een derde. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt wekelijks een moskee.

    Vaker een hoofddoek
    Ook dragen Marokkaanse moslima’s steeds vaker een hoofddoek. Bij Turkse moslima’s is deze toename er niet. Het overgrote deel van de Marokkaanse moslims (87 procent) vast alle dagen tijdens de ramadan.

  2. Rien Noppen

   “Volgens het SCP-onderzoek is het vertrouwen van de moslims in Nederland in de regering en de politie niet groot. Ook deelt het leeuwendeel de perceptie van een niet al te positief en soms vijandig maatschappelijk klimaat.”

   Ja, vind je het gek?

   1. sjun

    Gezien de Mohammedaanse leer als opgetekend in koran, hadith en soenna die leidt tot gewelddadige afscheiding en eigen staatvorming niet. Ook waar die eigen staat uiteindelijk gevormd is (Pakistan) blijft het geweld bestaan omdat angst en onderdrukking in het systeem van islam geworteld zit. Overal waar islam de agenda bepaalt werkt enkel een keiharde hand om een openbare orde te kunnen handhaven. Geen wonder dus dat ook onder moslims wantrouwen jegens overheden gevonden wordt.

   2. Siemien

    Maar de moslim dient zich natuurlijk ook gewoon aan te passen en niet andersom, en omdat moslims dit structureel weigeren krijg je scheve gezichten, dat moslims dit aanpakken om in hun slachtofferrol te gaan zitten is niet het probleem van Nederland.

    Volgens algemeen onderzoek is gebleken dat de islam niet thuis hoort in Nederland, ook is het vertrouwen van de Nederlanders in de regering en de politie niet groot. Ook deelt het leeuwendeel de perceptie van een niet al te positief en soms vijandig maatschappelijk islamitisch klimaat.”

    1. Vit

     Indoctrinatie in combinatie met labiliteit veroorzaakt een ernstige hersenbeschadiging Siemien.

   3. Troelstra

    Ik niet. Want dit krijg je met een zieke doctrine welke hun onderworpenen (Moslims) het gif van de haat tegen de buitenwereld (niet-Moslims) injecteert.

 14. Gerlos

  Heel Amsterdam gaat naar de klote met deze moslim knuffelaars en de echte Amsterdammers hebben heg nakijken Met dank aan deze activistische rode bende

  1. Gekko

   Kan er niet mee zitten, Gerlos. Amsterdam wilde zo nodig Halsema als burgemeester. Dus hier kon je op wachten. Mevrouw wil de islamisering geen strobreed in de weg leggen. Zij is van het type: “Weg met eigen volk”. Dus laat Amsterdam maar naar de gallemiezen gaan.

 15. PMG

  Hoe lang gaan we dit nog tolereren Nederland? Als er bij de volgende verkiezingen geen duidelijke ommezwaai komt dan weet ik het niet meer. ‘Ich habe es nicht gewusst’ geldt dan niet meer! Het is heel makkelijk, kijk 1 keer op de website van FVD en neem de standpunten door, wedden dat je denkt: wauw, waarom heb ik hier niet veel eerder naar gekeken maar me altijd alleen maar lopenirriteren aan die Baudet?

 16. Eric 1

  Een gematigde Islam bestaat niet

  1. Dik

   Inderdaad, en de radicale islam is een pleonasme.

 17. Holysmoke

  Alles maar om de islamieten tevreden en rustig te houden, als ze de zin niet krijgen barst het geweld bij ze los, ze moeten al het andere beschermen tegen deze barbaren,

 18. Michael M

  En mocht het in de toekomst fout gaan door opkomend extremistisch gevaarlijke imams, denk maar niet dat deze gevaarlijke extremistische imams andere religies en links mee bevriend blijven en daarbij gevrijwaard blijven. Zij zullen zich ook tegen hen keren.

 19. Ome Wim

  Het wordt steeds “leuker” in Nederland, zet de grenzen nog maar verder open voor de Islam dan zijn straks de Christelijken, wij dus, aan de beurt, met dank aan een handvol laffe politici en (s)linkse Islam-knuffelaars

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.