Jos Heymans helemaal van slag: ze gebruiken grof taalgebruik in de Tweede Kamer!

Geen categoriefeb 11 2019, 10:00
Er worden zelfs -- oh nee! -- beledigingen gebruikt!
Ach gut! RTL-verslaggever Jos Heymans is helemaal van slag door het taalgebruik van parlementariërs. Die zijn, stelt hij, tegenwoordig veel te vaak bezig met het beledigen van elkaar. Met name DENK'er Selcuk Öztürk (ik ben ook geen fan) maakt zich daar nogal eens schuldig aan. Zo noemde hij PVV'er Machiel de Graaf onlangs een fraudeur en diens partijgenoot Dion Graus een pooier. Dat vindt Heymans écht niet kunnen.
Oh ja, en dan was Geert Wilders er ook nog die vorig najaar suggereerde dat Alexander Pechtold te druk was met zijn vriendinnetje in Meppel om zijn werk in de Kamer goed te kunnen doen. Wal-ge-lijk. Aldus Heymans.

Teksten uit de laatste decennia als 'even dimmen' (Jan Marijnissen tegen de Kamervoorzitter), en 'doe even normaal man' (Geert Wilders tegen Mark Rutte) zijn weliswaar niet fraai, maar geen belediging. Dat is nu anders. Het is onmiskenbaar dat de verwijten steeds persoonlijker en harder worden. Geert Wilders suggereerde vorig najaar dat Alexander Pechtold het te druk had in Meppel, verwijzend naar de ex-vriendin van de D66-leider. En nu worden Kamerleden door collega’s weggezet als pooier en fraudeur. Arib, waar blijf je?

Ik word hier een beetje moe van. Zoals Heymans zelf ook moet toegeven in zijn columnpie ging het er heel vroeger nog veel harder aan toe, zo waren er toen politici die elkaar uitdaagden tot een duel. Ja, een echt duel. Met het doel om de andere definitief uit te schakelen. Maar nu zijn we helemaal van slag door een scheldwoord of twee?
Kom op zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten