Jos Heymans helemaal van slag: ze gebruiken grof taalgebruik in de Tweede Kamer!

Jos_voor_Jody_0
Foto: Jos Heymans in één van de uitzendingen voor RTL Nieuws. Bron: Screenshot RTL.

Er worden zelfs — oh nee! — beledigingen gebruikt!

Ach gut! RTL-verslaggever Jos Heymans is helemaal van slag door het taalgebruik van parlementariërs. Die zijn, stelt hij, tegenwoordig veel te vaak bezig met het beledigen van elkaar. Met name DENK’er Selcuk Öztürk (ik ben ook geen fan) maakt zich daar nogal eens schuldig aan. Zo noemde hij PVV’er Machiel de Graaf onlangs een fraudeur en diens partijgenoot Dion Graus een pooier. Dat vindt Heymans écht niet kunnen.

Oh ja, en dan was Geert Wilders er ook nog die vorig najaar suggereerde dat Alexander Pechtold te druk was met zijn vriendinnetje in Meppel om zijn werk in de Kamer goed te kunnen doen. Wal-ge-lijk. Aldus Heymans.

Teksten uit de laatste decennia als ‘even dimmen’ (Jan Marijnissen tegen de Kamervoorzitter), en ‘doe even normaal man’ (Geert Wilders tegen Mark Rutte) zijn weliswaar niet fraai, maar geen belediging. Dat is nu anders. Het is onmiskenbaar dat de verwijten steeds persoonlijker en harder worden. Geert Wilders suggereerde vorig najaar dat Alexander Pechtold het te druk had in Meppel, verwijzend naar de ex-vriendin van de D66-leider. En nu worden Kamerleden door collega’s weggezet als pooier en fraudeur. Arib, waar blijf je?

Ik word hier een beetje moe van. Zoals Heymans zelf ook moet toegeven in zijn columnpie ging het er heel vroeger nog veel harder aan toe, zo waren er toen politici die elkaar uitdaagden tot een duel. Ja, een echt duel. Met het doel om de andere definitief uit te schakelen. Maar nu zijn we helemaal van slag door een scheldwoord of twee?

Kom op zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

42 reacties

 1.   

  Moet ik uit dit artikel begrijpen dat DDS er geen moeite mee heeft als Kamerleden elkaar persoonlijk aanvallen en bedreigen?

  Dat kan toch niet waar zijn?

  1.   

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1.   

    Kan nu helemaal niemand deze vervelende lul van DDS af trappen. Zo moe van.

    1.   

     Jij doelt op NOP.?

     1.   

      Worst.

    2.   

     @santiagotrolwat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   2.   

    Dit is inmiddels de 5e keer dat ik dit van u lees en jij noemt anderen kansloos? Ik geloof mijn ogen niet :)

   3.   

    @Worst: +1

    1.   

     Je zou haast gaan denken dat worst en lugar een pot vochtig is.

     1.   

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     2.   

      Fucking the worst, wat een lieve reactie van u.
      Werkelijk hartverwarmend.
      Ook u een prettige voortzetting van uw fantastische en zinvolle leven.

     3.   

      Is ook zo kokkie. Helemaal goed.

 2.   

  Ik vind schelden niet kunnen want het is niet fleur om naar te luisteren. Mensen zouden een beetje beter op hun taalgebruik moeten letten en dat geldt ook voor hier op deze site.

  1.   

   Het is niet fleur om naar te luisteren?
   Wat is dat nu voor een quats?

   En heb liever dat ze schelden dan dat ze elkaar zo lopen te demoniseren dat er geflipte demonstranten opstaan die politici om het leven brengen.
   Een gevalletje Fortuin zo u wilt

   1.   

    Begrijp ik van Bosche Draak dat hij schelden fatsoenlijk vindt? Ik ben het daar grondig niet mee eens

    1.   

     U begrijpt er niks van maar daar heb ik maling aan, liever dat men eerlijk is met alle botheid die ermee gepaart kan gaan.
     Dan elkaar zoete woordjes fluisteren terwijl je een mes in je rug geplant krijgt.

     Maarja, mensen als u met gebruik aan inhoud zeuren altijd over de vorm…

   2.   

    Denkt u dat schelden het moorden zal voorkomen of in het verlengde ervan kan liggen?

    1.   

     :)

 3.   

  Ik stoor me aan het uitschelden van elkaar voor rotte vis, wie dat ook doet, en ook aan het doorlopende bij de voor- en achternaam noemen van bewindslieden. Men behandelt elkaar hoffelijk en duidt de bewindslieden aan bij de naam van hun ambt (“minister”, “staatssecretaris” of “excellentie”). Maar ik veronderstel dat deze vervlakking gewoon een afspiegeling is van de vervlakking in de samenleving, alwaar leraren en leraressen worden aangeduidt bij de voornaam en mensen elkaar door de stront trekken.

 4.   

  Hypocriet rtl gezeur. Begin eerst eens met onze MP zelf.

  1.   

   Of ga een bij een basisschool of de plaatselijke voetbalclub luisteren. Wat een lul die Joske. Ga eens lekker met pensioen.

   1.   

    Zo te horen staat u geregeld op het voetbalveld.

    1.   

     Kokkie. Zou jij ook eens moeten doen.

     1.   

      Ik vertoef liever met vrienden op La Marquesa Golf

 5.   

  Mocht het taalgebruik op sociale media en blogs een toekomstbeeld voor de politiek zijn, ziet het er bedroevend uit voor de toekomst.
  Het meest ergerlijke is voor mij mensen welke trots zeggen te zijn op Nederland om vervolgens onze prachtige taal totaal te vernachelen.

  1.   

   Inderdaad SK, aan de spandoeken van onze toekomstige leiders, die mee liepen in de red de planeet stakingsacties was duidelijk te lezen hoe onze toekomstige leiders zullen communiceren. Een voorbeeld, STOP MET MASTURBEREN RED DE IJSBEREN.

 6.   

  U zal het van mij niet verwachten, maar ik ben het eens met ‘Meriadoc Brandebok’ (what’s in a name…). Er is weinig over van wat ooit stijlvol was. Maar volgens mij is het allemaal begonnen in de jaren ’70. Onder de linkse druk van ‘het moet toch kunnen’ werd meester Van den Berg ineens Jan Jaap en het werd usance dat men bij de eerste woorden in een gesprek meteen begon met ‘jij’ en ‘je’. In diezelfde tijd werd een kerkdienst opgeluisterd met een beatband. Om jongelui te trekken… Ook hier heeft men autoriteit verkwanseld.

  1.   

   Quote : Onder de linkse druk
   .
   Gelukkig, ik dacht al, waar blijven de linkse schuldigen.

  2.   

   +++

 7.   

  Wel even met de tijd meegaan hè! Als Rutte, Jetten, Klaver en Edje Nijpels (leugenaars van de zuiverste graad) een grote bek hebben over de rest van NL maar zelf bijvoorbeeld geen flikker aan het klimaat doen dan MOETEN ze daar flink op aangepakt worden.
  Het is al walgelijk dat hun eigen partij ze daarop niet afrekent, dat moeten de kiezers dus binnenkort doen.

  WALK YOUR TALK!

 8.   

  nog even snel dan anders kom ik te laat.
  Ik vind het schelden ook niet fraai.
  Maar vooral van zo’n mongool als Ozzietoerk.

 9.   

  De redacteur mist het punt. Het gaat niet om het schelden an sich.

  Denk-kamerlid Oztürk deed in het debat een infame beschuldiging van fraude. Dit is werkelijk ongehoord en overschrijdt alle grenzen van fatsoen. Omdat de Kamervoorzitter niet ingreep (Arib is echt ongeschikt) moest PVV-er de Graaf wel verbaal reageren. Dat deed hij te heftig, maar bood daarvoor later excuses aan.

  Oztürk heeft zijn beschuldiging echter helemaal niet ingetrokken. Daarop namen D66 en SP het nog voor De Graaf op. Maar Arib bleef stuntelen. Pas na afloop van het debat kwam ze met een soort van statement.

 10.   

  Het zal er nog een keer van komen dat politici echt met elkaar op de vuist gaan. We importeren namelijk steeds meer mensen die uit dat soort milieus komen. Oost-Europeanen wel te verstaan, want daar zijn matpartijen schering en inslag. Turkije rekening ik gemakshalve tot die groep.

 11.   

  Van mij mag de politiek heel direct zijn, als het maar onderbouwd is. Je kunt wilders gerust landverrader noemen in het parlement, dat is namelijk zo bewezen maar klootzak gaat te ver.

  1.   

   Per ongeluk heb ik jouw reactie gelezen, maar onderbouw jij nou eens waarom jij vind dat Wilders een landverrader is, in het kort graag.

   1.   

    Hij laat zich betalen door de Amerikaanse David horowitz en voert 1 op 1 diens agenda. Dat is landverraad want overduidelijk niet het best voor Nederland. Als denk op die manier gefinancierd wordt zal het hier terecht een klagen zijn en zal ik mee klagen.

    Je zou al m’n reacties moeten lezen, wie weet leer je wat, zou je mij met onderbouwde reacties aan het denken kunnen zetten. Zo makkelijk dit weg drukken wat je niet aanstaat.

    1.   

     @Satty
     “Hij laat zich betalen door de Amerikaanse David horowitz en voert 1 op 1 diens agenda. Dat is landverraad want overduidelijk niet het best voor Nederland.”

     En waarom is dat zo?

     Ik hou niet zo van jouw agressieve schrijfwijze, ook nu weer met je wie weet leer je wat.

     1.   

      Salty is nou eenmaal een narcist die altijd gelijk heeft (aldus de stemmen in haar hoofd) en zoniet dan toch.

      Lekker links laten liggen….

     2.   

      Ik verwacht geen antwoord en dat is logisch, want wat zij stelt is natuurlijk complete flauwekul en dat ziet ze ook wel in, daar hoef je geen IQ van boven de 100 voor te hebben.

      Verder sla ik haar reacties over, beter voor mijn hart.

   2.   

    Vit ,klabak satty keek in de spiegel en schrok zij of hij zag ineens een landverrader en de spiegel barste uiteen.

 12.   

  Ik snap wel dat MvdG de aloude “ad hominem” hier gaat zitten verdedigen, het is zijn favorite vorm van argumentatie. Ikzelf schaar me eerder achter Heymans. Die veredelde scheldpartijen zijn beschamend en tenenkrommend, en hebben helemaal niets met inhoudelijk debat te maken. Moeten mensen die schelden parlementariërs als voorbeeld nemen? Geen wonder dat de samenleving steeds verder polariseert.

  1.   

   Het is slechts het gevolg van de “moet kunnen” instelling die pak ‘m beet zo’n 50 jaar rondwaart.
   Je/jij ipv U
   Gezag/respect/handhaving zijn allemaal vies bah.
   En alles moest vooral vrijheid blijheid zijn.
   Iedereen heeft rechten en niemand heeft plichten.

   Zie daar het resultaat, de platvloersheid regeert!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!