Klimaatleider Kim Jong-un reist per trein, Jesse Klaver zondigt en pakt vliegtuig!

De allergrootste klimaatleider van de wereld, de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un, geeft dit weekend het superieure voorbeeld aan Jesse Klaver hoe je een leider moet zijn van de Groene Khmer. Dat doet de communistische Koreaan door naar de top met zijn Amerikaanse collega Donald J. Trump te reizen. Niet per vliegtuig, maar met de trein! Dat is een reis van wel twee dagen, maar de communistisch leider neemt liever het zekere voor het onzekere.

Dat de Noord-Koreaanse leider de enige ware klimaatleider op aarde is dat zegt hij zelf wel vaker. Maar dat hij zijn opdracht om het juiste voorbeeld te geven zo letterlijk nam hadden we natuurlijk niet verwacht. In Hanoi spreekt Jong-un met de Amerikaanse leider Donald Trump. Die overigens wel met het vliegtuig reist, want anders duurt de reis te lang. De twee landen staan nog steeds tegen over elkaar op tal van onderwerpen.

Tijdens het laatste overleg tussen Kim en Trump werden veel foto’s gemaakt, maar bleef het qua toezeggingen rustig. Of de twee landen nu dichter bij elkaar zullen komen is maar de vraag. Maar dat Jong-un zijn collega erop gaat wijzen dat de VS achterloopt wat betreft de vergroening moge duidelijk zijn. Wanneer men vanuit de ruimte foto’s zou nemen van zowel Korea als de VS dan blijkt al vrij snel hoe weinig lichtvervuiling er in Noord-Korea eigenlijk is. ‘S nachts is het in Noord-Korea welhaast donker. Dit staat in schril contrast met de VS waar veel lichten te zien zijn.

Wat moeten de mensen in Noord-Korea toch een fijne nachtrust beleven met zo weinig lichtvervuiling. In de VS is dat heel anders. Dat laatste is natuurlijk een doorn in het oog van Kim. die dreigt immers al jaren met de vernietiging van elk ander land dat niet zijn voorbeeld van de Groene Khmer volgt. Vroeger werden zijn dreigementen van nucleaire vergroeningscampagnes nog serieus genomen. Maar er is iets veranderd. Nu wordt hij laatdunkend ‘rocket man’ genoemd.

Dat Kims groene leiderschap aan het afbrokkelen is blijkt wel uit andere relevante ‘feiten’. Een eerste tegenslag is bijvoorbeeld dat klimaatadept Jesse Klaver (GroenLinks) afgelopen week niet met de trein naar Griekenland, maar met het vliegtuig reisde. Daar was hij op bezoek bij Griekse politici. Vliegen is natuurlijk niet toegestaan en klimaatleider Kim gaat dan ook met de trein. Het is waarschijnlijk dat Kim zijn collega Trump gaat vragen de sancties op windmolenparken stop te zetten.

In ruil daarvoor zullen de VS Kim vragen zijn klimaatretoriek in te dammen, geen groene raketten meer de hemel in te schieten en zich verder goed te gedragen. Verder is het niet de verwachting dat de top tot iets zinnigs zal leiden, behalve dat het een prima marketingmoment is voor beide leiders om unieke plaatjes te tonen aan de rest van de wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Laten we het over echte leiders hebben zoals Klaver. Zowel Kim als Trump hebben daar niets mee te maken.

  1. Eugenie de la Fleur

   Beide heren zijn namelijk despoten

   1. HendrikJan

    Klaproos weet jij wel wat één poot betekend.?

    Grapje van HendrikJan.

    1. joker

     @ HendrikJan.
     Goede grap, maar Vingerplantje begrijpt ‘m niet.

  2. joker

   Lees zojuist, dat iemand Yasser Feras een “leider” noemt; nadat ik plm. 10 minuten heb zitten gieren van het lachen, schrijf ik toch maar even dat Yasser Feras, half Marokkaan/half Nederlander, géén leider is maar een hypocriete blaaskaak.
   Nadat hij zegt : “mensen, we moeten veel minder gaan vliegen das goed voor ’t milieu én klimaat” springt het menneke in een vliegtuig en vertrekt naar elders op de wereld.
   Dit soort vreemde wezens wil álles gaan doen wat ze de burgers willen verbieden c.q. ontraden. Laat het kereltje eerst eens wat werk-ervaring opdoen in de grote, boze wereld.
   Échte leiders leiden hun land naar de wensen van hun volk, zoals bijv. in Hongarije, Polen, Tsjechië en Italië.

   1. Piet51

    “Échte leiders leiden hun land naar de wensen van hun volk, zoals bijv. in Hongarije, Polen, Tsjechië en Italië???” Maar waaruit bestaat dan het volk in die landen. Deze leiders worden inderdaad door een deel ven het volk gesteund. Maar dat deel brokkelt wel steeds verder af. En alleen met harde en ondemocratische maatregelen kunnen deze leiders zich handhaven.

    Klaver is inderdaad jong en kijkt daarom nog fris tegen een aantal thema’s aan. Maar hij heeft meer ervaring dan alle actieve deelnemers hier op de DDS-site samen. Je kunt hem als tegenstander zien, prima, maar niet als onervaren groentje en blaaskaak. Hij heeft in ieder geval veel meer gezien dan Baudet en menig andere politicus. Zelfs Wilders, de kampioen pluche-plakker, heeft alleen nog maar de politieke arena leren kennen en dan ook nog eens vanuit een jarenlang geïsoleerde positie. Hoe verkleurd wordt je blik dan?

  3. toetssteen

   Eugenie
   Trump is democratisch gekozen en er stond echt niet in elk stemhokje een Rus! Geen enkel stemhokje,
   En inzake die hertelling, daar is men veelal mee gestopt omdat Trump nog meer stemmen bleek te hebben. Slecht een enkele maal pakte het anders uit en dat werd breed uitgemeten.

 2. Korporaal Monty

  Maar waarom wil mensen Trump dan de Nobelprijs voor de vrede geven voor een klimaattop?

  1. bejaarde

   Omdat hij misschien wel doet wat hij zegt (beloofde).

   1. joker

    @ bejaarde.
    Hij, Trump, is , v.w.b. het nakomen van beloftes, de tegenpool van ons aller Pinokkio.
    Deze laatste liegt en bedriegt dat het een lieve lust is !

    1. Piet51

     @joker
     Je vergelijkt appels en peren. Het nakomen van beloftes is niet hetzelfde als nooit liegen. Dat nakomen van beloftes valt ook bij Trump behoorlijk tegen. Denk aan Obamacare en “de muur”. Veel van wat onder zijn presidentschap wel is bereikt, is nauwelijks aan hem te danken, maar aan zijn voorganger.

     Maar Trump is wel een aartsleugenaar. Je hebt misschien niet de lijstjes gezien van alle leugens en halve waarheden die we van Trump sinds zijn inauguratie hebben kunnen vernemen. Hij vertelde het afgelopen jaar 15 leugens per dag, een ongekend record. Het totaal was op 31 december 2018 ongeveer 7600 leugens.
     Al die uitspraken zijn controleerbaar en daarom niet te ontkennen. De geïnteresseerde hoeft maar te Googlen op “Trump” en “leugens” en het boekje gaat open.

  2. Ritter

   Korporaal Monty

   President Zuid-Korea: Trump verdient Nobelprijs voor de Vrede

   Als het aan de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ligt, krijgt de Amerikaanse president Donald Trump de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om een eind te maken aan het conflict met Noord-Korea over zijn kernwapenprogramma. “Alles wat wij nodig hebben is vrede”, zei Moon in een bijeenkomst van zijn kabinet.

   Hij prees Trump eerder al voor zijn rol in het Koreaanse conflict. “Hij verdient veel lof voor het bewerkstelligen van de gesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea”, zei Moon

   1. Piet51

    @Ritter
    Noord Korea staat met de rug tegen de muur. De voedselrantsoenen zijn vorige week verlaagd van 500 naar 300 gram. Stel je dat eens voor, 300 gram eten per dag! Dat is ongeveer wat een Nederlander dagelijks alleen al opeet aan een stukje vlees en groente. En dan komen aardappelen, pasta of rijst en brood bij lunch en ontbijt met dik beleg en allerlei zoetwaren er nog eens bij. Maar niet bij de gemiddelde Noord Koreaan. In zo’n situatie wil je met iedereen wel praten, zelfs met je aartsvijand.

   2. Piet51

    @Ritter
    Het is heel nobel van de president van Zuid Korea, Moon, dat hij Trump de Nobelprijs voor de vrede gunt. Maar er is nog lang geen vrede. En de gesprekken die nu al een tijd plaatsvinden zijn toch vooral de verdienste van Moon zelf. Hij heeft het wat moeizame begin van de toenadering ambitieus opgepakt en er al vast wat van gemaakt. Als dus iemand een prijs verdient is het waarschijnlijk Moon zelf, alleen nu nog even niet.

 3. Ritter

  Word het niet eens tijd dat President Trump de Nobel Prijs voor de vrede krijgt?

  President Trump onderhandelt met NK; iets wat voorheen voor onmogelijk werd gehouden en b.v. Obama niet is gelukt. Na 42 jaar een oorlog situatie is er nu sprake van ontdooiing.

  De President van Zuid Korea heeft dan ook gezegd dat President Trump in aanmerking komt voor de Nobel Prijs voor de vrede.

  Hij trekt de troepen terug uit de oorlog in Afghanistan en uit Syrië nu ISIS is verslagen.

  Deze man heeft meer voor de wereld vrede gedaan dan menig President voor hem.

  1. Tante Sidonia

   Ritter

   Pluim!
   ++++++++++

  2. Satty

   Trump heeft nu al meer drone aanvallen laten uitvoeren dan Obama in 8 jaar en die stond al aan de top.

   1. marco1

    Hopelijk hebben die drones dan doel getroffen en minimaal onschuldige slachtoffers. Als dat zo is lijkt het mij een zeer geslaagde actie.

    1. Satty

     Drones zijn niet selectief in de doelen. Zou je zelf gemakkelijk kunnen opzoeken, het is gewoon terreur.

     Hoe zit het nu Marco, geldt voor mij een andere wetgeving als voor jou?

  3. Rien Noppen

   Er wordt door Trump helemaal niet onderhandeld met Noord Korea.
   Hoe kom je aan die onzin?

 4. Tante Sidonia

  Zoals gebruikelijk is staan GOEROE’S boven zijn/haar volgelingen.
  In dit geval GOEROE YASSER Klaver: alles wat hij verbiedt geldt niet voor hem: hij is immers “een door God/Boedha/Allah ” uitverkoren profeet!
  En ook bij deze GOEROE; meerderheid vrouwen! Die bij het horen van Yasser spontane masturbatie en klaarkomende neigingen “ontvangen” van Yasser.
  Maar de werkelijkheid: GOEROE’s sterven altijd uit of worden betrapt op leugens/oplichting en andere enge zaken.
  Binnen 5 jaar TV-programma’s vol met ex-volgelingen Yasser: “we hadden hem nooit moeten volgen!”

  1. marco1

   Ja

  2. Gekko

   Tante, als geboren Marokkaan zal Goeroe Klaver niet groot geschapen zijn.

   1. Rien Noppen

    We krijgen een inkijkje in de geesteswereld van Gekko.

    Gênant.

    1. Gekko

     “Oh Noppen, draai eens aan mijn knoppen,
     Oh Rien, mag ik uw eikeltje zien”.

 5. HendrikJan

  Hadden wij in Nederland maar zo’n kanjer als Trump, aan het roer staan.

  Wij bezitten in Nederland als MP, een fervente aanhanger van de leugenstrategie.

  Kijk en die half Marokkaanse inwoner van Nederland, praat alleen maar en doet niets.

  En Jetten is omhoog geduwd door Ollongren en dat is alles.

  1. Korporaal Monty

   “Hadden wij in Nederland maar zo’n kanjer als Trump,”

   Maar die hebben we niet.
   Niemand hier in Nederland kan in de schaduw staan van de ‘Grote’ Trump hij is gelukkig uniek.
   Niemand kan hem evenaren.

   We moeten het doen met de pluche plakkers die wij hebben.

   1. Piet51

    @Korporaal Monty
    Je bedoelt Wilders, de kampioen pluche-plakker?

   2. Piet51

    @Korporaal Monty
    Laten we blij zijn, dat we hier niet iemand als Trump hebben. Gelukkig is hij uniek, zodat de kans dat we hier ook zo iemand krijgen heel klein is. En gelukkig zijn de Nederlandse kiezers, ondanks hun verdeeldheid, toch meestal verstandig en kiezen ze voor een serieuze politicus van links, rechts of er tussenin en niet voor een charlatan. Want een leider als Trump zou een ramp zijn, voor Nederland en voor Europa.

  2. sonar

   HendrikJan ,hieruit blijkt dat klaver toch onkruid is .

 6. TD

  Jesse Klaver verdedigt het reizen per vliegtuig,omdat hij naar eigen zeggen geen seconde gemist kan worden in de 2e kamer!
  Wie stroopt er anders de mouwen op om rechts te bevechten!

  1. Korporaal Monty

   “Wie stroopt er anders de mouwen op om rechts te bevechten!”

   Volgens mij doen ze dat onderling heel goed zelf.
   Hebben ze helemaal geen hulp voor nodig.

 7. Uiterst Links

  Wie legt meer zoden aan de dijk. Klimaatgoeroe Klaver die lekker rondrijdt in een dikke BMW of een leider die zelf het goede voorbeeld geeft?

  1. Hermann

   Gezien de BMX van Kim, zal hij ook niet elk uitstapje per fiets afleggen. Hij schijnt te beschikken over een beestachtig grote gepantserde Mercedes. Zijn bodyguards moeten meerennen met het karretje.

  2. Achja

   Vraag me af of een trein met 21 rijtuigen om een leider te vervoeren zo veel groener is als een vliegtuig. Bovendien rijd de beste man vaak met drie treinen. In totaal dus 60 gepanserde wagons die dus een paar duizend pond aan extra metaal mee zeulen. Dan heb je nog de helicopters en vliegtuigen die vanuit de lucht inspecteren. De buitenkant mag dan wel groen zijn denk de diesel niet. Ik durf te wedden dat Klaver zijn reis minder co2 uitstoot veroorzaakt heeft.

   1. Tante Sidonia

    Achja

    Even voor de duidelijkheid: de grote leider Kim “wint” het van GOEROE YASSER Klaver!
    1 x per 2 jaar treed de Grote leider Kim naar het buitenland!
    GOEROE YASSER Klaver: elk lullige waanzinnige klimaat vergadering/bijeenkomst, waar ook ter wereld, moet GOEROE YASSER Klaver aanwezig zijn om zijn evangelie te verkondigen! Dit doet hij niet per fiets, boot, luchtballon of trein!

 8. Niet L niet R

  Er is geen een president van America die Kim zo duidelijk een halt heeft toe geroepen als de huidige president Trumph, en ook het lef heeft om met Kim te gaan onderhandelen!

 9. Ries

  Reist Kim per trein omdat hij aanslagen per vliegtuig vreest? Het is absolut niet om het klimaat te sparen. Maar de gecontroleerde armoede schijnt toch zijn voordelen te hebben. Nu de klimaatspijbelaars nog even opstoken over Kim’ s succesvolle ‘klimaatpolitiek’.

  1. Teunis Dokter

   Klopt Ries, het is een gepantserde trein. Het stukje is een satire!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.