Lilian Marijnissen geeft kabinet de middelvinger: "Wij gaan dit kabinet niet aan een meerderheid helpen"

Geen categoriefeb 25 2019, 12:00
De SP wil dus vasthouden aan haar principes.
Nee, ik ben geen fan van Lilian Marijnissen en al helemaal niet van haar partij. Laten we wel wezen, de SP is een extreem-socialistische club. Vroeger was dat nóg erger, maar tegenwoordig is de partij natuurlijk niet opeens een liberale partij. Of zelfs maar sociaaldemocratisch. Nee, de SP is roder dan rood.
Maar toch. De partij houdt haar principes, haar waarden, wel degelijk hoog. En daar kan ik eigenlijk alleen maar respect voor opbrengen, zelfs. Zeker als die principes inhouden dat Marijnissen het kabinet wil laten vallen als dat niet aan een meerderheid in de Eerste Kamer komt na de Provinciale Statenverkiezingen:

De SP gaat op geen enkele manier compromissen sluiten met het kabinet Rutte III. Dat beloofde partijleider Lilian Marijnissen zaterdag aan de leden op de partijraad. “Wij gaan dit kabinet niet aan een meerderheid helpen.” De SP houdt vast aan een eigen koers en wil geen concessies doen, ook niet als het kabinet in de Eerste Kamer wel water bij de wijn doet.

Als iedere oppositiepartij dit standpunt inneemt is het binnenkort natuurlijk gewoon einde oefening voor het kabinet. Helaas heeft DDS-redacteur Teunis Dokters slecht nieuws:
https://twitter.com/DokterTeunis/status/1099945820500180993
En dan hebben we het nog niet eens gehad over een partij als GroenLinks. Ook Jesse Klaver zal de regering als puntje bij paaltje komt gewoon steunen, zolang hij zijn klimaatwaanzin maar krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten