LOL! PVV-twitteraars denken dat 'PVV de grootste' zorgt voor einde cordon sanitaire

Geen categoriefeb 11 2019, 11:00
Nee, dat doet het niet.
Kijk, dit soort tweets vind ik nou écht vermakelijk:
https://twitter.com/EvertGDavelaar/status/1094726475641774080
Evert G. Davelaar is nogal pro-PVV. Dat mag, we leven in een vrij land. Maar het is wel een beetje jammer dat hij leugens gebruikt om zijn favoriete partij te promoten. Er klopt namelijk helemaal niets van dat het cordon sanitaire doorbroken wordt als de PVV (op magische wijze) de grootste partij van het land wordt: de overige partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie en mogelijk de SGP, gaan niet samenwerken met Wilders en co. Nu niet, nooit niet.
Hoewel dat een paar jaar geleden nog ietwat overdreven was liggen die tijden ver achter ons. Wilders is de laatste jaren helemaal doorgeslagen (of, in termen die eigenlijk beter bij hem passen: geradicaliseerd). Hij en zijn partij maken er tegenwoordig geen geheim meer van dat ze niet alleen iets tegen "de islam" hebben, maar tegen moslims. Zo wist Wilders onlangs te vertellen dat Joram van Klaveren, als hij nog PVV'er was geweest, gedwongen zou worden om uit de partij te stappen na zijn bekering. De PVV wil dus geen moslims in haar gelederen. Je reinste discriminatie, maar Wilders schaamt zich er niet eens meer voor.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn "minder, minder, minder," of over zijn agressieve tweets. Wilders is radicaal geworden. Een extremist.
De andere partijen -- zeker de mainstream partijen -- gaan daarom nooit en te nimmer met hem samenwerken. Ze hebben het in 2010 even geprobeerd, maar daarna werd Wilders alleen maar extremer. Daarmee heeft hij zichzelf voor eens en altijd buiten de macht gepositioneerd. Ja, zelfs als hij 40 zetels zou behalen (wat hem nooit lukt omdat er niet genoeg radicale Nederlanders zijn, gelukkig maar) zou het cordon sanitaire nog altijd in stand gehouden worden.
PVV-twitteraars kunnen de hoop wat dat betreft wel opgeven. De PVV is een oppositiepartij; nu en voor altijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten