Paus neemt standpunt in: ‘Pedofilie is duivels en wreed, doet denken aan mensenoffers’

Paus Franciscus heeft aan het slot van een vierdaagse conferentie ineens een glashelder standpunt over pedofilie ingenomen: ‘het is duivels en wreed, het doet denken aan mensenoffers!’ Slachtoffers zijn duidelijk niet onder de indruk. Dat meldt de Telegraaf.

Voor slachtoffers voelt deze uitspraak eerder als een trap na dan als het begin van een harde aanpak van pedofilie binnen de Rooms-Katholieke kerk. Na jaren van ontkenning, zwijgen, overplaatsingen en simpelweg tegenwerking, is dan éíndelijk het hoge woord eruit: pedofilie is slecht!

Concrete maatregelen volgen natuurlijk nog, want daar hadden ze nog maar jaren voor om over na te denken en dat is, zoals u weet, toch allemaal vrij kort dag. Hoe het ook zij, de kerk gaat nu stappen ondernemen want, zo vindt de Paus, dit mag toch echt niet meer voorkomen en verhullen is ook niet langer oké!

De Paus meent dat de kerk ‘morele autoriteit en ethische geloofwaardigheid’ zou moeten uitstralen, dat blijkt nu toch echt niet meer te lukken als je je als organisatie wereldwijd aan kleine kinderen vergrijpt. Toch fijn dat dat punt eindelijk is binnengedrongen bij de hoogste baas, nu nog maar zien hoe hier concrete invulling aan wordt gegeven.

Het lijkt mij namelijk sterk dat de smerige mannetjes binnen de kerk nu ineens allemaal ontmaskerd en aangepakt gaan worden. De kerk is namelijk groter dan alleen de Paus en enige bereidheid om mee te werken aan strafrechtelijke vervolging werd tot dusver nou niet bepaald blijk van gegeven. Terecht dus dat zo’n beetje alle slachtoffers een houding hebben aangenomen van ‘eerst zien, dan geloven’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Heinz

  Schaf het celibaat af. Dan hebben de broeders en zusters van de Liefde er ook nog wat aan, onderling.

  1. slayer

   het zijn zoiezo al een stelletje leipo,s met hun jurken meiters en wc borstels , maar als je kiest voor geheelonthouding , hoezo ga je dan kinderen misbruiken !!! vallen kinderen niet onder geheel ofzo? zieke mafketels

 2. TD

  Zonder het celibaat was het nooit zover gekomen,maar zonder celibaat krijgen we te véél paters,kapelaans,nonnen en pastors,alle illegalen worden dan geestelijke,gratis geld,niet werken en wel veel vozen!

 3. santiago

  Gewoon het hele vaticaan aschaffen. Alle gestolen geld, goud,juwelen en kunst verkopen en het geld verdelen onder de mensen die het nodig hebben. Al die oude hufters, kardinalen, bisschoppen etc een AOW uitkering o.i.d. , oprotten en je bek dicht houden.

 4. Nuts

  De MI en Q beweging van Trump zal dit jaar nog veel meer ‘lekken’ naar buiten gooien over de Paus, het Vaticaan, Koninkshuizen en hollywood sterren met betrekking tot (kinder)misbruik…..en satanisme. (Mafketels)

  2019 is het jaar van de schandalen.

 5. PMG

  Lijkt mij, na te hebben uitgevonden wat er gaande is binnen deze club, de hoogste baas (op aards niveau) carnaval kan gaan vieren.

 6. Bes Tolen

  De uitspraken van deze paus doen vaak vreemd aan. Zo ook nu. In het Oude Testament (OT) komt het onderwerp mensenoffers in de vorm van kinderoffers een aantal keren voor. De vraag is waar de paus precies op doelt als hij over mensenoffers spreekt, blijft wel open staan. Bijvoorbeeld ook dit. Heden ten dage zijn er nog godsdiensten, die zich aan mensenoffers schuldig maken. Daar doelt hij denkelijk niet op. Het komt mij voor dat de vergelijking va de paus erg geforceerd is en totaal mank gaat. Offers zijn in principe heel wat anders. Dat kinderoffers ook verschrikkelijk zijn, nog verschrikkelijker en regelrecht uit de macht van de godsdienst voortspruiten, doet ondertussen de vraag stellen of deze paus wel voldoende bekwaam is op eigen terrein.
  De Rooms katholieke kerk staat wat de bestrijding van pedofilie en andere schanddaden zwak in haar schoenen. Van jongs af aan wordt men als lid geïndoctrineerd en aan geestelijken in opleiding wordt een scala van slecht uitgewerkte ideeën over seksualiteit en christendom aangeboden en er is daarenboven ook nog het verplichte celibaat. Het eerste en het tweede zijn altijd machtsmiddelen geweest van de kerk. Achterlijkheid, die het westen kenmerkt als het om seksualiteit gaat, hebben we aan de Rooms katholieke kerk te wijten. De Rooms katholieke geestelijkheid is daarvan ”het visitekaartje”.

 7. lancar

  Religieuze mensen zoals pedofielen, homo’s, lesbiennes, vrouwen en andere uitersten die volgens de basis van de zogenaamde heilige schriften gelijk staat aan vee zullen altijd uit eigen belang er ook alles aan doen om als volwaardig te worden aangezien. En alles wat deze door het godsgeloof gediscrimineerde mensen ook zullen doen om zich alsnog geliefd te maken, ze zullen ondanks al hun moeite en overdreven vroomheid bij leven het zout der aarde blijven proeven en vooral daar waar ze denken thuis te zijn.

  … Dit, omdat de religieuze mensheid onverbeterlijk, hypocriet en egoïstisch is ingesteld, want de Bijbelse passages die de vernedering en minachting van dit soort gelovige mensen behandelen zullen dankzij hun goedgelovigheid rotsvast blijven bestaan als het woord van hun kwaadaardige, sadistische en onbarmhartige God.
  … Ook al likt dit soort zielige figuren, bij wijze van spreken, de reet van God/ Allah of van welke god dan ook, God/ Allah houdt toch niet van ze, maar ze worden juist door Allah/ God en overige goden veracht tot in de eeuwigheid. Het staat allemaal geschreven in de zogenaamde heilige boeken, en wat eenmaal geschreven staat is voor de goedgelovige mensheid onuitwisbaar!

  En de hypocriete religieuze predikers o.a. de Paus en consoorten en andere meelopers van het christelijk geloof prediken, los van hun godsdienstleer en soms onder druk van het schijnheilige kerkelijk volk, een gematigde en aangepaste godsdienstleer om het zout der aarde te accepteren als een kind van God. Ze laten deze mensen geloven dat God van iedereen houdt en ook van degenen waarin in de heilige boeken vaststaat dat ze minderwaardig, rechteloos, vies en bedriegers zijn.

  … Maar voor de veranderingen die de godspredikers in godswoord aanbrengen, daarvoor hebben ze geen toestemming verkregen van God noch van Allah. Dit houdt onder meer in dat de religieuze predikers in alle varianten ongeacht godsdienst professionele oplichters en bedriegers zijn teneinde hun medemensen te bekeren en te misleiden om hun eigen zakken te kunnen vullen.

  … Immers, in de zogenaamde heilige boeken van de onbestaande God/ Allah staat nergens geschreven dat vrome aardlingen zoals de Paus en andere religieleiders naar willekeur de heilige teksten mogen veranderen. Daarom zijn hun mondelinge mutaties sowieso ongeldig en blijven aldus de oneerbare en gruwelijke teksten van onderdrukking in de heilige schriften onverminderd van kracht.

  Daarnaast moet de religieuze mensheid het niet raar vinden wanneer een man of vrouw vreemdgaat, overspel pleegt of meerdere vrouwen of mannen op nahoudt, wat ook allemaal door God/ Allah zijn toegestaan. Dat veelwijverij in Suriname, de Nederlandse Antillen en verder in andere delen van de wereld waar het godsgeloof zich heeft genesteld plaatsvindt, is doodnormaal in de ogen van Allah/ God.

  Dat de volken in de derdewereldlanden door de religieuze indringers het godsgeloof met de zweep werd ingebracht was een geslaagd onderdeel van het onderdrukkingsmechanisme van de Katholieken/ Moslims en een vooropgezet plan.
  … Het is voorzeker niet vreemd, dat die achtergestelde volken een godsdienst trauma aan het kolonialisme hebben overgehouden en derhalve geloviger zijn dan de paus waardoor het averechtse van het Godsgeloof een vaststaand onderdeel is geworden in hun leven.

  Het is derhalve ook niet verwonderlijk dat de benadeelde volken en allen die met het godsgeloof behept is mondiaal gezien heden ten dage de Bijbel/ Koran letterlijk naleven en massaal gehoor geven aan polygamie en vervolgens overspel, jaloezie, bedriegerij en pedofilie bedrijven als een overgeleverd erfgoed en voorts alles doen wat hun God hun verboden heeft.

  De onderhavige godspredikers doen tegenwoordig veel moeite om met allerlei loze beweringen en leugens de kerk te redden van de ondergang. Deze zogenaamd gematigde godspredikers beogen uit eigen belang met hun leugenachtigheid sympathie voor de kerk te herwinnen (die na de vele affaires van kindermisbruik, pedofilie en machtsmisbruik) in een dip is geraakt, zodat men geld blijft geven aan de kerk om het kwaad te blijven voeden wat de kerk onder de mensheid heeft gebracht.

  … Daarom zullen de teksten ten aanzien van vernedering keer op keer door eenieder ongestraft hergebruikt mogen worden namens God/ Allah. En God/ Allah zal dit zoals gewoonlijk ook voor altijd goed vinden. Dat de religieuze volken wereldwijd onderling in haat en nijd leven is ook een religieuze traditie die als afkomstig van hun Schriftuurlijke God moet worden beschouwd welke het masterplan van de religieuze mensheid omvat

 8. sjun

  Het innemen van een standpunt kost niks. Hoe zou meneer Jorge Mario Bergoglio zich laten aanspreken door de bijbelse teksten uit Jeremia 3:19 en Mattheus 23:9? Of mag ik dat niet vragen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.