Weg met ons! Vrije Universiteit Amsterdam wil opleiding Nederlands schrappen!

Weg met ons! Vrije Universiteit Amsterdam wil opleiding Nederlands schrappen!

De Vrije Universiteit van Amsterdam wil de opleiding Nederlands schrappen van het curriculum! Het aantal studenten nam dusdanig snel af dat het niet meer rendabel was om de opleiding aan te bieden. Dat is in modern Nederlands natuurlijk een 'recipe for disaster'

De Tweede Kamer is nu natuurlijk in rep en roer, want ineens is de Nederlandse cultuur toch wel relevant en moet de universiteit verplicht worden de opleiding aan te blijven bieden. Dat schiet natuurlijk ook voor geen ene meter op, want daarmee wordt de opleiding niet ineens aantrekkelijker.

Daar komt ook nog bij dat de minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven is, een D66'er die in iedere scheve lantaarnpaal een blijk van ongelijkheid ziet. Het grappige is dat vooral CDA en D66 nu hoog van de toren blazen, terwijl zij toch ook met de handen aan het stuur hebben gezeten. De VVD maakt zich nergens zorgen om: 'dan ga je maar naar een andere stad' is hun argument.

In tien jaar tijd daalde het aantal studenten voor de opleiding Nederlands met 60 procent. Dit hebben ze dus lang en breed aan kunnen zien komen en zijn daar zelfs meerdere malen op gewezen! Wederom een goede reden om die partijen keihard af te straffen tijdens de komende verkiezingen. Laten we ook vooral de ChristenUnie niet vergeten, hoewel die zich met minister Slob momenteel vooral op basis en voortgezet onderwijs richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties