Paus neemt standpunt in: 'Pedofilie is duivels en wreed, doet denken aan mensenoffers'

Geen categoriefeb 24 2019, 15:00
Paus Franciscus heeft aan het slot van een vierdaagse conferentie ineens een glashelder standpunt over pedofilie ingenomen: 'het is duivels en wreed, het doet denken aan mensenoffers!' Slachtoffers zijn duidelijk niet onder de indruk. Dat meldt de Telegraaf.
Voor slachtoffers voelt deze uitspraak eerder als een trap na dan als het begin van een harde aanpak van pedofilie binnen de Rooms-Katholieke kerk. Na jaren van ontkenning, zwijgen, overplaatsingen en simpelweg tegenwerking, is dan éíndelijk het hoge woord eruit: pedofilie is slecht!
Concrete maatregelen volgen natuurlijk nog, want daar hadden ze nog maar jaren voor om over na te denken en dat is, zoals u weet, toch allemaal vrij kort dag. Hoe het ook zij, de kerk gaat nu stappen ondernemen want, zo vindt de Paus, dit mag toch echt niet meer voorkomen en verhullen is ook niet langer oké!
De Paus meent dat de kerk 'morele autoriteit en ethische geloofwaardigheid' zou moeten uitstralen, dat blijkt nu toch echt niet meer te lukken als je je als organisatie wereldwijd aan kleine kinderen vergrijpt. Toch fijn dat dat punt eindelijk is binnengedrongen bij de hoogste baas, nu nog maar zien hoe hier concrete invulling aan wordt gegeven.
Het lijkt mij namelijk sterk dat de smerige mannetjes binnen de kerk nu ineens allemaal ontmaskerd en aangepakt gaan worden. De kerk is namelijk groter dan alleen de Paus en enige bereidheid om mee te werken aan strafrechtelijke vervolging werd tot dusver nou niet bepaald blijk van gegeven. Terecht dus dat zo'n beetje alle slachtoffers een houding hebben aangenomen van 'eerst zien, dan geloven'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten