Politiecommissaris Peter van den E. ontslagen wegens corruptie!

Wie had dat gedacht? Van ‘oom agent’ naar criminele vent! Peter van den E. werkte al 40 jaar bij de politie maar is sinds 2016 al geschorst. Na flink intern onderzoek is gebleken dat Peter zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van bevoegdheden, het aannemen van giften van derden en belangenverstrengeling: corruptie dus! Via de NRC.

Met ‘geschorst’ wordt natuurlijk bedoeld dat hij op non-actief werd gezet, zodat enige schade verder beperkt bleef. Hij kreeg twee jaar lang gewoon salaris. Bittere pil maar dat is nu eenmaal standaardprocedure. In de tussentijd heeft de politie dus intern onderzoek gedaan en daar werden toch behoorlijke ontdekkingen gedaan en als bewezen geacht!

Lekker gratis reisjes meepakken, geld aannemen van apparatuurleveranciers voor de politie en kosteloos verblijven op een wijnboerderij in Frankrijk, kortom een héérlijk leventje! Dat is helaas voor hem nu toch echt ten einde. En niet alleen voor hem, want hij is al de derde in een jaar tijd die de scheidslijn tussen politie en crimineel meer als een richtlijn beschouwde.

Opvallend is dat het in alle drie de gevallen om hooggeplaatste pipo (-litie)’s gaat. Een politiecommissaris, een oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie en nu dus wéér een politiecommissaris.

Peter is het echter niet met z’n ontslag eens en meent het beter te weten dan de club agenten die twee jaar lang onderzoek hebben gedaan. Hoewel dit natuurlijk een belachelijke laatste poging is om z’n gezichtsverlies te redden en hij z’n advocaat waarschijnlijk toch met onrechtmatig verkregen geld bekostigt, levert dit Peter van den E. wel een leuke bijnaam op: Peter Beter Weter, van den gratis maaltijd Eter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. marco1

  Het is een kwetsbare positie , iedereen is te koop alleen hoe hoog is je prijs.

  1. hans-e-pans

   Kan hij het kabinet ook eens doorlichten?

 2. Florissa

  Misdaad loont ,ook bij de poltie ,afpakken van geld en goederen gaan ze niet doen? Of alleen bij burger criminelen .

 3. observer

  War er niet ergens een foto van hem, geknield in een moskee?

  1. Spaanse kok

   Nee, maar wel in de Sint-Catharinakerk.

   1. Gekko

    Wat had hij aldaar in zijn mond?
    Een ouwel of een frikadel gezond?

   2. toetssteen

    @SK
    Akerboom!

 4. santiago

  De politie Amsterdam. 25 jaar geleden zat ik daar in de horeca. Naggen en dalven hoorde bij het korps. Stelletje schijnheilige flikkers van hoog tot laag. Allemaal bijklussen en het liefst in de baas zijn tijd met de dienstauto. Dan zie ik daar zo’n Akerboom met zijn hypocriete dominees smoelwerk. Weet hij veel wat er gebeurt in zijn korps. Als Peter zijn bek los trekt kunnen ze het halve korps wegens corruptie naar huis sturen. Nieuwe leden melden zich niet meer aan, want welke gezonde hollandse jongen wil er in zo’n klote stad, met als grote baas Femke Halsema, nog werken.

 5. HendrikJan

  HendrikJan, noemt het beestje altijd gewoon bij zijn naam, Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het hoeveelste incident is dit vandaag.
  De Nederlandse normen en waarden, zijn langzaam aan verdwenen in de sloe.
  Een MP die niet vies is van leugen.
  Ik heb te doen met de Linkse wegkijkers, die elke dag weer in hun hemd worden gezet door de waarheid.

  1. Spaanse kok

   Wat houdt u tegen om dit keiverrot land te verlaten.
   Klagers zijn er genoeg, door hun zal u niet gemist worden.

   1. HendrikJan

    Waarom klootzak, moet ik na 80 jaar mijn Vaderland verlaten.
    Omdat ik de waarheid durft te spreken.
    Omdat ik morgen met mijn Gele hesje aan weer meeloop.
    Omdat jij te bedonderd bent, om de waarheid te erkennen.

    1. Spaanse kok

     Mijn waarheid is dat mijn prachtige Nederland een van de fijnste plekken op deze aarde is.
     Was er hier een beter klimaat of mijn reuma minder , had ik mijn 2e residentie in Spanje niet nodig.
     Ik wordt doodziek van mijn vaderland-onderkotsers.

     1. Meriadoc Brandebok

      De feiten:

      RANGLIJSTEN: NEDERLAND ZIT ZWITSERLAND OP DE HIELEN IN DE STRIJD OM DE TITEL VAN ‘BESTE LAND TER WERELD’

      21 JULI 2018

      Een waarschuwing vooraf: als u vindt dat het helemaal misgaat in Nederland, dat onze economie steeds verder kopje-onder gaat en dat de innovatiekracht, het ondernemerschap, en het welzijn van onze burgers er alleen maar op achteruitgaan, stop dan nu met lezen. Want dit wordt een positief artikel. Het is op feiten gestoeld en door onafhankelijke, buitenlandse waarnemers bepaald, maar voor sommigen wellicht toch onverdraaglijk positief.

      Voor eigen risico dus, de uitslag van de Ranglijst der Ranglijsten voor 2018: Nederland staat wederom op plaats twee, achter Zwitserland, en we zijn weer een stuk richting de eerste plaats opgeschoven. Dat laatste komt doordat Nederland dit jaar een plaats is gestegen op de ranglijst voor meeste concurrerende landen, terwijl Zwitserland op die lijst juist daalde. Ook gingen we een plek omhoog op de ranglijst voor meest innovatieve economieën. De achterstand op Zwitserland is daardoor – net als vorig jaar – geslonken. Als het zo doorgaat zal Nederland de Zwitsers in de komende jaren serieus kunnen bedreigen, en mogelijk de toppositie overnemen.

      Het is de derde keer dat ik deze ranglijst presenteer. In 2016 telde ik voor het eerst vijf belangrijke, mondiale ranglijsten op. Twee daarvan meten de concurrentiekracht. De World Competiveness Scoreboard van het Zwitserse onderzoekbureau IMD doet dat aan de hand van honderden variabelen die iets zeggen over onder meer scholing, patenten, ICT-uitgaven, onderzoek en ontwikkeling, het gebruik van big data en kennisoverdracht. Samen geven deze indicatoren een beeld van de concurrentiekracht, meent IMD. In 2016 stond Nederland op de achtste plaats op deze ranglijst. In 2018 staan we op nummer vier. We hebben de voormalige nummer één Zwitserland (nu op vijf), volgens IMD zelfs al ingehaald.

      ‘Het verschil loopt al twee jaar op rij terug, en met dit tempo lopen we ze binnen enkele jaren in’

      De onderzoekers van het World Economic Forum (WEF) berekenen ook elk jaar een indicator voor de concurrentiekracht van landen, maar gebruiken andere gegevens en een andere methode. Nederland stond in 2016 op de vijfde plaats, en is inmiddels naar plaats vier gestegen, nog wel achter lijstaanvoerder Zwitserland.

      De derde ranglijst kijkt naar de innovatiekracht van landen. De Global Innovation Index (GII) van het Franse Insead veegt een grote hoeveelheid aan innovatie gerelateerde gegevens in een enkel cijfer. Nederland stond in 2016 nog op plaats acht van deze ranglijst en steeg in 2017 naar plaats drie. Deze week werd de GII voor 2018 gepubliceerd, en bleek Nederland wederom te zijn gestegen. We zijn nu na Zwitserland, de meest innovatieve economie ter wereld. Vooral als het gaat om de efficiënte manier waarop wij kennis gebruiken, onze vooruitstrevende bedrijven en onze creativiteit, scoort Nederland uitmuntend.

      Omdat er in het leven meer is dan concurreren en innoveren voeg ik ook de Human Development Index van de Wereldbank toe. Dat is een brede indicator voor het welzijn in een land. Het laatste rapport dateert uit 2016, en Nederland staat op de zevende plaats. Omdat we het uiteindelijk allemaal doen voor een gelukkige bevolking is er de vijfde ranglijst, de Happiness Index van de economen Richard Layard en Jeffrey Sachs. Editie 2018 zet Nederland op de zesde plaats van gelukkigste landen (een plaats hoger dan in 2016), net achter Zwitserland en ruim achter de Scandinavische landen.

      Deze vijf ranglijsten bij elkaar opgeteld levert de Ranglijst der Ranglijsten op. Nederland komt met een vierde, vierde, tweede, zevende en zesde plaats op een totaal van 23. Dat is minder dan de vijftien van Zwitserland. Maar het verschil met de Zwitsers loopt nu al twee jaar op rij terug. Met dit tempo halen we ze binnen een paar jaar in.

      Onze achtervolgers, Denemarken en de Verenigde Staten laten juist een gaatje vallen. Hun totaalscore liep dit jaar op. In de top vier is Nederland het enige land dat zich sinds 2016 telkens heeft verbeterd.

      Nederland is het op een na beste land ter wereld, en hard op weg om de nummer een van de troon te stoten. Knappe pessimist die daar nog een negatieve draai aan weet te geven.
      – (Bron: Finsncieel Dagblad)

     2. Spaanse kok

      @Merijn.
      Nu wachten op reageerders welke het Financieel Dagblad een onbetrouwbare bron vinden.

     3. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, want het FD is uiteraard onderdeel van het links-socialistische elitaire eurofiele cuktuur-marxistische mediakartel dat de natiestaten wil omvolken. 🙁

     4. Blikopener

      Meria, jouw ‘lijstje der lijstjes’ gaat voornamelijk over innovatiekracht, concurrentiekracht en economische kracht onder auspicien van het World Economic Forum. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Het enige niet-materiele lijstje is de Hapiness Index waar Nederland een mager zesde plaatsje scoort.

      Uiteraard wordt in deze jubelzang niet meegenomen dat Nederland zwaar overbevolkt is, tot de meest vervuilde landen van Europa behoort, er nauwelijks natuur is, geen huizen zijn te krijgen en Nederland tot de duurste landen behoort met de hoogste belastingdruk.

      Als slechts naar enkele aspecten wordt gekeken doet Nederland het niet slecht. Als naar ALLE aspecten wordt gekeken en daar ook werkelijk op wordt geinterviewd, zal Nederland onderaan elke lijst bungelen.

     5. Meriadoc Brandebok

      Ik zal nog maar even zwijgen over het feit dat onze jeugd de gelukkigste is, ons land in de top tien van mooiste landen staat om in te wonen en onze gezondsheidszorg in de top tien van de wereld staat.

      Ja, over het algemeen gaat het zeer goed met Nederland en is het ook één van de mooiste plekken om in te wonen. Als professionele weg-met-onser zul je er natuurlijk alles aan doen om dat te ontkennen, maar de Nederlanders weten wel beter. Nederland is in een uitstekende conditie.

     6. Blikopener

      “….Nederland is ook één van de mooiste plekken om in te wonen..”
      —————————————————————————–
      Haha, die Guus. Dit lijstje is opgesteld door USNews waar Nederland op de achtste plaatst staat en waar als gehanteerde criteria golden “Nederland scoort goed op terreinen als ondernemerschap, vooruitstrevendheid, emancipatie en duurzaamheid. Ook het vestigingsbeleid van ons land krijgt een pluim.”

      Vind je dat criteria die leiden tot ‘één van de mooiste plekken om in te wonen’? Bij mooi denk ik toch echt aan heel andere dingen en niet aan een dichtgeslibde moerasdelta.

      De dichter De Genestet schreef al “O land van mest en mist, van vuilen, kouden regen. Doorsijperd stukske grond, vol killen dauw en damp. Vol vuns, onpeilbaar slijk en ondoorwaadbre wegen!

     7. Meriadoc Brandebok

      Ondoorwaadbre wegen? De kwaliteit van de Nederlandse wegen staat op plaats drie en als het gaat om de snelheid waarmee men de bestemming bereikt staan we op plaats vierentwintig.

      Nederland is één van de prachtigste landen om in te wonen. Daar is geen twijfel over mogelijk.

     8. Gekko

      Guusje is van het knippen en plakken. Maakt niet uit wat. Zijn bijdragen slaan altijd als een tang op een varken. Want Guusje snapt de inhoud niet.

      Soms krijgt Guusje een schouderklopje van de echte trollen hier: Noppen, Sp. kok, Kong en Koudvuur. Dan wordt Guusje helemaal blij. ‘t Ventje snapt niet dat ze hem dollen.

     9. Meriadoc Brandebok

      DFTT.

     10. HendrikJan

      Mijn eerste woorden, blijken gewoon de waarheid te bevatten.
      Wat je ventileer is wat ik bedoel, wegkijken.
      Wat ik oa bedoel, is dat wij al weken bezig zijn om een familielid, een redelijk vervolg van leven te geven, in een tehuis na een tweede tia.
      En jij brengt je tweede huis ter sprake.
      Daar lopen zo dadelijk de Gele hesjes voor, Nederland is een kei verrot land geworden.

     11. Meriadoc Brandebok

      Dat is geen argument, HendrikJan. Ik heb een familielid een prima plaats kunnen geven in een verzorgingstehuis nadat zij een beroerte kreeg.

      De gele hesjes willen onder meer dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Als dat gebeurt zakt Nederland weg in een economische en politieke chaos.

      Maar misschien kun je je eens afvragen waarom er zo weinig gele hesjes zijn in Nederland, waarom de PVV niet aan de macht is en waarom een meerderheid voor de EU is. Ik zal het je zeggen: Nederland is een prachtig land en de meeste mensen hebben het goed. En willen het graag goed houden.

     12. Spaanse kok

      HendrikJan is een schoolvoorbeeld van de eeuwige verongelijkte beroepszeurder.
      Omdat anderen hun zaakjes beter geregeld hebben en weinig tot geen oog hebben voor zijn persoonlijke problemen, zijn het wegkijkers.
      Ik kijk inderdaad weg van uw persoonlijke gezever en kijk/luister liever naar mensen met een positievere instelling.

 6. Willem Bever

  @Kokki wat is er mis met de veroorzakers het land uit te trappen. Beetje omgekeerde wereld he in je hoofd

  1. Spaanse kok

   Voor een ieder die mijn prachtige, heerlijke, trotse Nederland onderkotst geldt hetzelfde advies: Ga naar waar je het beter hebt!

   1. Blikopener

    Spaanse kok is duidelijk een extreem-rechtse chauvinistische nationalist en patriot. Is het Volksfront niks voor je Kokkie?

    1. Rien Noppen

     Stel je niet aan, Blikopener.

     1. Blikopener

      Bemoei je er niet mee Cock.

     2. Spaanse kok

      Turkentrekker merkt op:Bemoei je er niet mee Cock.
      .
      Strak plan.

 7. Willem Bever

  ja gelukkig had je men advies al opgevolgd

 8. Willem Bever

  Iemand die het begrijpt 🙂

 9. Westerling

  @HendrikJan

  Je kan beter niet reageren op die linkse mafklappers. Het zijn de nakomelingen van de linkse landverraders uit de Tweede Wereldoorlog.

  1. Lugar

   +1

 10. Bes Tolen

  Nederland is m.i. corrupt. Heel veel wat niet deugt, wordt goed gevonden dan wel verhuld. Dat is de beproefde methode. Denk maar aan alles wat met de massa immigratie te maken heeft. De meest verschrikkelijke zaken worden onder tafel gehouden. Niet alleen in Nederland trouwens. Dat goed vinden, is doordat men niet nadenkt over wat er werkelijk gebeurt. Dat niet nadenken komt doordat de politiek en media stellen dat er juist veel goed gebeurt waar dat niet zo is. De politiek weet ook niet waar het geld, dat ze rondstrooit, blijft of anders wel of het efficiënt gebeurt. De politiek is de greep op de meest belangrijke gebeurtenissen kwijt maar wil dat niet toegeven, laat staan pogen de toestand te verbeteren. Valse ideologie voert de boventoon.
  Er is ook sprake van een opvallende spagaat in het oordeel van de Nederlanders. Zij achten de politici, de media en de hoe heet dat, dominees en geestelijken als meest onbetrouwbaar. Veruit zelfs.
  Zo, zo wordt heel veel kostbare tijd en moeite verspild tot hele werkzame levens toe.

 11. Ome Wim

  Een rotte vis stinkt het hardst bij de kop.

 12. Troelstra

  Nog iemand die hierover verbaasd is? Lectoren en korpsleiders worden geselecteerd op hun politiek correcte partijkaart. Wat verwacht je dan nog van integriteit bij de politie. Eerder verscheen dit op DDS:

  Islamsterdam is een feit: Politie kijkt toe hoe Mohamed ‘zionisten moet je verbranden’ Toujgani gezellig doet met imam die politie-iftars organiseert

  Door Wout Willemsen, 2 februari 2019

  Afbeelding
  Foto: Een imam gaat voor in gebed bij de politie-iftar in Amsterdam. Bron: Sara Iza / Twitter.

  Blogger Carel Brendel deed wat speurwerk en zag wat interessante feitjes! Mohamed Toujgani, die ooit opriep om zionisten te verbranden, was aanwezig bij de gezellige ‘islamavond’ georganiseerd vanuit het Amsterdamse instituut Dar el-Huda. De organisatie waarvan de leider ook politie-iftars bijwoont om lekker tolerant te doen met oom agent.

  Hier wordt helder blootgelegd hoe flinterdun de lijn is tussen de islamitische ‘jongeren- en welzijnswerkers’ met ‘sociaal-culturele activiteiten’ en regelrechte islamisering. Het politiekorps van Amsterdam en de lokale politiek trapt er keer op keer met open ogen in. Het ongemak op de foto’s reflecteert dit ook.

  Het meest idiote is nog wel dat de politie op zo’n iftar of vergelijkbare activiteit, moet toezien hoe zo’n discutabele imam in licht verhullende taal een eigen achterban aan het ronselen is en islamitische waarden preekt, met als doel deze in de samenleving uit te dragen.

  Nu zou dat nog niet eens zo’n probleem zijn als het overduidelijk om gematigde figuren ging die hun best doen om islam met Nederlandse waarden te verenigen (al kan dat volgens mij niet), maar dat is zo overduidelijk niet het geval met deze imams! Kwestie van tijd voor de pleuris daar finaal uitbreekt!

  Daar lijkt Amsterdam zich overigens wel van bewust, maar zoekt de oorzaak van de dreiging in de hoek van ‘extreemrechts’, want ‘antisemitisme is de afgelopen jaren toegenomen’. Inderdaad ja, extreemrechts is de reden dat synagogen beveiligd moeten worden terwijl politieagenten aan tafel zitten met iemand die contact heeft met een gast die zionisten wil verbranden. Welkom in Islamsterdam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.