Rutte 'baalt van verwarring' - Huishoudens kunnen alsnog fluiten naar compensatie hoge energienota

Geen categoriefeb 22 2019, 20:00
Premier Rutte blijft stug vasthouden aan koopkrachtplaatjes waaruit blijkt dat mensen er dit jaar op vooruit gaan. Men hoeft dan ook niet te rekenen op compensatie voor de energienota. Rutte gaf wel aan dat hij betreurt hoe de communicatie is verlopen. Via De Telegraaf.
Er kwamen geen excuses tijdens de wekelijkse persconferentie van de minister-president. Rutte zei:

"Ik baal enorm van de verwarring."

Ja Mark, wij allemaal.

"Maar ik geloof niet dat iemand in Nederland genoegen neemt met excuses, we moeten de verwarring wegnemen.”

Nou, nee. Die verwarring is inmiddels wel opgehelderd, het feit dat er niets aan wordt gedaan en Nederland wéér een loze belofte te verduren krijgt, is op z'n mínst een gegronde reden voor excuses!
De koopkrachtplaatjes en de fouten daarbij door het Planbureau voor de Leefomgeving, zouden geen gevolgen hebben voor de uiteindelijke cijfers. Die berekeningen wijzen uit dat de lagere inkomstenbelasting de duurdere boodschappen en de hogere zorg- en energiekosten zou compenseren. Daar is natuurlijk absoluut niets van waar!
Dikke pech voor Nederland dus! Geen excuses, geen beleidsmaatregelen maar gewoon fuck you. Het enige wat Rutte eigenlijk echt betreurt, is dat het jaartal van de cijfers van het Planbureau, niet sterker zijn benadrukt.
En misschien dat hij voor de middeninkomens nog een béétje gelijk zou kunnen hebben. Voor de lagere inkomens mag toch overduidelijk zijn dat enige lastenverlichting door lagere inkomensbelasting, bij lange na niet de hogere kosten gaan compenseren waar zij nu mee zitten opgescheept?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten