Rutte ‘baalt van verwarring’ – Huishoudens kunnen alsnog fluiten naar compensatie hoge energienota

Premier Rutte blijft stug vasthouden aan koopkrachtplaatjes waaruit blijkt dat mensen er dit jaar op vooruit gaan. Men hoeft dan ook niet te rekenen op compensatie voor de energienota. Rutte gaf wel aan dat hij betreurt hoe de communicatie is verlopen. Via De Telegraaf.

Er kwamen geen excuses tijdens de wekelijkse persconferentie van de minister-president. Rutte zei:

“Ik baal enorm van de verwarring.”

Ja Mark, wij allemaal.

“Maar ik geloof niet dat iemand in Nederland genoegen neemt met excuses, we moeten de verwarring wegnemen.”

Nou, nee. Die verwarring is inmiddels wel opgehelderd, het feit dat er niets aan wordt gedaan en Nederland wéér een loze belofte te verduren krijgt, is op z’n mínst een gegronde reden voor excuses!

De koopkrachtplaatjes en de fouten daarbij door het Planbureau voor de Leefomgeving, zouden geen gevolgen hebben voor de uiteindelijke cijfers. Die berekeningen wijzen uit dat de lagere inkomstenbelasting de duurdere boodschappen en de hogere zorg- en energiekosten zou compenseren. Daar is natuurlijk absoluut niets van waar!

Dikke pech voor Nederland dus! Geen excuses, geen beleidsmaatregelen maar gewoon fuck you. Het enige wat Rutte eigenlijk echt betreurt, is dat het jaartal van de cijfers van het Planbureau, niet sterker zijn benadrukt.

En misschien dat hij voor de middeninkomens nog een béétje gelijk zou kunnen hebben. Voor de lagere inkomens mag toch overduidelijk zijn dat enige lastenverlichting door lagere inkomensbelasting, bij lange na niet de hogere kosten gaan compenseren waar zij nu mee zitten opgescheept?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. santiago

  We kunnen allemaal Rutte de schuld geven, maar Rutte is gewoon een sprekende trekpop. Don’t shoot the pianoplayer. Rutte is binnenkort weg , maar dan krijgen we weer een andere trekpop die we de schuld kunnen gaan geven. Belangrijker is dat we de monarchie afschaffen en onze democratie weer terug krijgen. Persoonlijk heb ik niets tegen die gasten van van Amsberg, maar het kost alleen maar geld en je hebt er niets aan.

  1. Duke

   Wat heeft de monarchie als staatsvorm te maken met het wanbeleid van Rutte? Helemaal niets.

   1. santiago

    Duke. Je zou je ook af kunnen vragen wat Rutte met het wanbeleid van de monarchie te maken heeft. De monarchie blijft en Rutte wordt straks vervangen door een andere trekpop. Zo schiet het dus niet op.
    Rutte gaat, maar de monarchie blijft. Het nepotisme en de baantjescarrousel wordt door de monarchie in stand gehouden. Hoge ambtenaren , hoe corrupt ook, blijven gewoon zitten dus er zal niets veranderen. Een president kan je elke 4 jaar kiezen en dan kan, als het moet, de bezem er eens door en de rotte appels er uit gooien.

    1. Duke

     Doe je cursus staatsrecht maar eens over, want je slaat wartaal uit. Een republiek gaat he;emaal niets verbeteren, eerder verslechteren (denk aan maar een islamitische republiek).

     1. santiago

      Onbeschoft antwoord Duke en dom ook. Een republiek gaat niets verbeteren, eerder verslechteren. Zeg wat je bedoelt of hou anders je mond.

     2. Duke

      Jij weet niets van staatsrecht en jouw weerwoord is dat ik dom ben. Kleuter, drink je ranja op en ga naar bed!

     3. santiago

      Lekker niveautje duke.

  2. Vanduinen

   Veronderstel dat dit Baudet kan zijn indien men de peilingen mag geloven. Als hij dit meemaakt dan gaat het een LPF toestand worden. Geheid. Baudet is geen oplosser. Slechts een aandikker voor de problemen waarvoor wij staan. De monarchie speelt geen enkele rol hier.

   1. santiago

    Baudet is niets.

    1. Dik

     “Baudet is niets.”

     Dat zullen we op 21 maart wel ontdekken.

  3. Meriadoc Brandebok

   Dit ziet u verkeerd, santiago. Hoewel de bestuurlijke rol van de koning zeer groot is (hij is de directe chef van Rutte), is juist hij de trekpop van het kabinet. De koning kan niet afwijken van het kabinetsbeleid en is ook niet bevoegd een eigen mening te geven. Het huidige bestel is niet slechter voor de democratie.

  4. henkie

   Santiago,
   je hebt helemaal gelijk

 2. Rien Noppen

  Ik twijfel er niet aan dat dit gedoe berust op een bedrijfsfoutje bij het PBL waar je in redelijkheid het Kabinet niet op kunt aanspreken.
  Maar als Machiavelli onze premier was geweest had ik niet uitgesloten dat hij deze ophef bewust had veroorzaakt. Een geniale zet met het gewenste effect: iedereen praat over energie, de problemen met het klimaat en de noodzaak de uitstoot van CO2 te beperken. En iedereen denkt na over mogelijkheden tot beperking van het energieverbruik. Dit urgentiebesef is voorwaarde voor de transitie.

  1. Blikopener

   Er komt helemaal geen energietransitie Noppen. Ten eerste zullen de hoaxzwendelaars bijtijds worden ontmaskerd doordat de werkelijke feiten de realiteit inhalen. En ten tweede doordat de negatieve energie en weerstand tegen de klimaatplannen dermate groot is dat als puntje bij paaltje komt geen politieke partij of kabinet daar zijn vinders aan zal branden. De plannen gaan onderin een diepe lade en dat was het dan.

   Natuurlijk zal een rijke voorhoede die klimaatmaatregelen prive wel uitvoeren, maar vooral vanuit een snobistische deugmoraal en om mee te pronken.

   1. Rien Noppen

    Groeneveld gelooft vast en zeker dat het allemaal met een sisser zal aflopen.

    Toch zal hij ook moeten gaan bewegen als ook in Duitsland de houtkachels worden verboden, hij geen benzine of diesel meer kan tanken en de gaskraan wordt dichtgedraaid.

    Ik weet zeker dat hij in dat geval de intelligentie aan de dag gaat leggen waarmee hij als de wiedeweerga een warmtepomp, zonnepanelen en een elektrische auto gaat aanschaffen. Meneer Groeneveld is toch niet gek?

    1. Blikopener

     We zullen het zien Rien. Maar zolang 3/4 van de industrielanden en van de wereldbevolking niet mee doet (en niets wijst er op dat dit de komende decennia zal veranderen) waag ik te betwijfelen dat er een regeringscoalitie komt die dwars tegen deze overmacht in durft te gaan en de negatieve energie (ook al merkbaar in media die zich tegen deze hysterie keren) zal trotseren. Ze kijken wel uit, het kost hen hun hachje.

     En zoals gezegd: ik denk ook dat er een overtuigende wetenschappelijke tegenstroom op gang komt waardoor de fraude, manipulatie en bewust verkeerd opgezette modellen onbarmhartig aan de kaak gesteld zullen worden.

     1. Rien Noppen

      “zolang 3/4 van de industrielanden en van de wereldbevolking niet mee doet”

      Inderdaad, Groeneveld, dan komt er niets van terecht.

      Het is dus duidelijk dat de ganse wereld moet gaan beseffen dat het CO2-terugdringing is of dood en ellende.

      Ik doe wat ik kan.

     2. Roughwood

      Quisling kan zich dan waarschijnlijk ook wel vinden in het feit dat de kosten van de energietransitie de pan gaan uitrijzen en niet in verhouding tot het gewenste eindresultaat zullen staan. Het is dus vooral een verdienmodel. Maar we kunnen onze kop niet in het zand steken, we moeten zeker aan de bak. Alleen niet zonder burgerinspraak, zo geforceerd, overspannen en opportunistisch zoals nu het geval is. En beheersbaar qua kosten. In Den Haag wordt jarenlang gesteggeld over aanleg van wegen en aanschaf van straaljagers alvorens tot besluitvorming te komen, maar dit is er in no time doorgejast. En da’s niet OK.

    2. sjun

     Rien vergeet dat ook in Duitsland mensen zich al tegen de Eco-dictatuur van de Groene Khmer en de cumulerende kosten daarvan voor gewone burgers organiseren. Vanuit die organisaties gaat er al politiek bewustmakende voorlichting uit in verschillende Duitse Bundeslander. Het kan misschien nog even duren maar evenals de SPD zullen ook de Groenen politiek worden afgerekend zodra het electoraat in de gaten heeft wat hun politiek hen persoonlijk gaat kosten.

     1. Dik

      Waarom zou je een bewezen zuigtrol voeren?

  2. markw

   Het enige wat dit laat zien is dat de mensen thuis zoals elk jaar weer flink meer moeten betalen.

   En er wordt niet gepraat over mogelijkheden.. Want nucleaire energie de enige die de mensheid mogelijk daadwerkelijk kunnen redden is uitgesloten en nieteens op de tafel.

   Enige mogelijkheden links biedt en waar wij het moeten doen zijn zonnepanelen. Maar die zijn voor globaal gebruik te inefficiënt en veel te grondstof intensief. Je moet gigantische parken ervoor aanleggen en dat zal ten koste gaan van het natuur.

   Dus je wisselt de ene klagende natuur lobby groep om met de andere. Dus dat is niet is oplossing.

   Dan heb je wind, die is relatief efficiënt met een leuk briesje maar precies zoals ik zeg, er moet dan genoeg wind staan en dat staat er zeker niet altijd.. En daarnaast ze zijn behoorlijk vervuilend op het oog want niemand wil er liever dichtbij wonen en dieren hebben er hinder aan dieren. En ze zijn redelijk lawaaierig terwijl als je ze op zee zet je nogmaals andere activisten achter je aankrijgen want daar hebben ook dieren weer last van.

   Kom je bij aardwarmte en dat is praktisch onmogelijk in Nederland en alleen mogelijk in de huurt van gijzers . Dus rond Antarctica of Caribische eilanden mischien.

   Dan heb je biomassa en dat is hout verbranden en vooral dierlijke vetten. Dis waar heb je mee te maken? Ontbossing en akkerbouw beide ongelofelijk schadelijk op grote schaal dus ook dat is geen realistische oplossing..

   Idioten als jij en van groen links roepen heel veel maar hebben uiteindelijk geen idee waar je het over hebt..

   Als wou op jullie manier de energie probleem gaan aanpakken eindigen we over 150 jaar net als Japan de dag van vandaag. Compleet leeg gezogen van grondstoffen door inefficiënt gebruik tijdens de industrialisatie..

   Zoals altijd kan links niet verder kijken dan hun neus lang is. Want de enige die ons kan reden aka nucleaire energie is compleet taboo..

   Maar de aarde indirect vernietigen op die andere manieren die ik zojuist zei is wel mooi en zelfs toegejuicht..

   Het is eerder gezegd en ik zeg het weer, het zijn mensen als jij die de ondergang van de mensheid gaan worden. En door je arrogantheid heb je het nieteens door

  3. markw

   Je durft niet eens te reageren op wat ik zeg omdat je weet dat ik gelijk heb.. Er is geen “maatschappelijk debat” er is geen “urgentiebesef”..

   Dit is een typisch voorbeeld van de overheid die iets op zijn bevolking gooit wat ze niet willen, mensen hebben het besef dat het nodig is.. Maar velen zijn het oneens met hoe het plan eruit ziet.. En helemaal hoe het geforceerd wordt op iedereen.. Dit soort plannen gaan bepaalde industriëlen slopen.. Of ze gaan natuurlijk naar het buitenland zonder die regels waar ze nog 10x zoveel schade kunnen aanrichten door gebrek aan regels en corruptie.. Goeie voorbeelden zijn dan chemische of metaal fabrieken..

   En met die open markt zo toegejuigd door mensen als jij is er niemand die hun zal stoppen.. Want tarieven zijn dood eng.. Dus je komt op een positie dat je er niks tegen kan doen..

   Er gaan gigantische bedragen in die markt rond.. Maar wat mensen die dat roepen expres er niet bij zeggen is dat de marges daarnaast ook extreem laag zijn.. Dus een verhoging van een paar procent in de kosten van elektriciteit kan hun de kop kosten..

   De grote meerderheid van de mensen zijn niet het doel, ze zijn tegen de gebruikte middelen.. En jullie houden mensen gegijzeld door ze eigenlijk een mes op de keel te zetten door de wijzen naar de resultaat van niks doen.. Maar daarnaast alleen JOU oplossingen op tafel te leggen en niemand anders laat spreken..

   Dit is uiteindelijk niks anders dan een aanval op onze economie.. Eindeloos geld pompen in projecten die uiteindelijk niks tot weinig profijt gaan opleveren.. Met de huidige middelen kunnen we nauwelijks de groei in de vraag van elektriciteit bijhouden.. Laat staan een daadwerkelijke inhaal slag te maken.. En wat gebeurd er dan als er te weinig “groene” elektriciteit geproduceerd is? Dan vliegen de kolen centrales weer open of vloeit Russische olie en gassen deze kant weer op..

   Je hebt geen idee waar je het over hebt en toch wil jij iedereen gaan vertellen wat wel en niet moet gebeuren.. Diep triest dit want het zijn mensen als jij met dit soort idiote plannen die mensen als Blikopener hun argumenten geven.. Want ze hebben ook gelijk..

   Als het allemaal zo noodzakelijk was, waarom wordt er dan alleen gebruik gemaakt van deze extreem inefficiënte middelen en geld het alleen voor ons in het westen.. Want in landen als Afrika en Azië lijkt niemand hier om te geven..

   1. Satty

    Die bedrijven hebben meer last van loonkosten hier. Vaak is het probleem gewoon dat ze hier eigenlijk niet rendabel meer kunnen zijn. Zie jij daar op de langere termijn maar eens een oplossing voor te bedenken. Dat zul je met de kernenergie niet oplossen, overigens je weet wie dat mogen betalen en is nog steeds geen veilige techniek. Het zal inderdaad beter zijn om het geld dat men hier wil investeren uit te geven op de plekken waar sneeuw zwart en regen rood is, bv Siberië. Het is natuurlijk op zich een goede zaak dat men consumeren hoger wil belasten en inkomen minder, dat zal tot een bewustere consument leiden. Nou vind ik wel dat groente, fruit, vis en vlees wat gezond is lager belast zou moeten worden maar wie naar de markt gaat kan flink besparen.

    1. marco1

     Druk de loonkosten en huur een Bulgaar in.

    2. markw

     Dat is natuurlijk compleet idioot.. Lonen zijn vaak geen reden voor een bedrijf om weg te gaan.. Ze kunnen dan gaan automatiseren of bijvoorbeeld minder personeel in dienst gaan nemen.. Maar dat is voor 9 van de 10 bedrijven niet de reden om het land te verlaten..

     Want dan vergeet je 1 ding.. En dat is dat een heleboel industrieën zijn gebouwd op kennis.. Als je de Duitse economie bekijkt, die is zo sterk omdat je een heleboel kleine bedrijven hebt die de markt controleren.. Iedereen wijst erop dat Iphone zegt “made in China”..

     Maar uiteindelijk als je ze open trekt en de onderdelen bekijkt als de chippen die erin zitten worden die gemaakt in Duitsland.. De telefoons worden daar alleen in elkaar gezet.. En zo zijn er nog heel veel andere voorbeelden waaraan je zult zien dat kennis vaak belangerijker zijn dan loonkosten..

     Helemaal voor Chemische bedrijven als AkzoNobel bijvoorbeeld.. En voor hun zal de nummer 1 lastenpost altijd elektriciteit blijven.. Zelfde geld voor andere bedrijven die metalen bewerken.. Een paar procent verhoging in elektriciteitskosten kan hun honderden miljoenen kosten per jaar.. Vergeleken met dat zijn lonen natuurlijk een fooitje..

     Dan kom je wat je zegt over Nucleaire energie en dat is natuurlijk compleet idioot.. Het is een veilige techniek.. Vertel me, weet je überhaupt hoe een nucleaire reactor werkt? Hoe het precies zijn energie genereert en daarna omzet in bruikbare energie?

     Zo niet, zoek eens een paar vidoes op youtube van Thunderfoot op..
     Nuclear Reactors, Fantasy and Fact!
     Fukushima: BEYOND URGENT… BUSTED!
     The Dumbest thing ever said about Nuclear Power!

     En hoe bedoel je “Je weet niet wie dat moet betalen”.. Vertel me, wie gaan die gigantische zonnepanelen parken betalen? Wie gaan die parken vol met windmolens betalen op zee? Al die plannen hebben subsidies en dat weet je net zo goed als ik.. En net als nucleaire energie zal het altijd gesubsidieerd moeten blijven en die zal altijd door de belastingbetaler betaald moeten worden..

     Dus dan kom je terug op hoeveel krijg je terug in ruil voor je investering.. En dan kom je er snel achter dat het subsidiëren van 1 of 2 kern centrales veel meer zal opleveren dan eindeloos zonnepaneel en windmolen parken aan te leggen..

     Maar nee, Kern Energie mag niet.. Want mensen van Groen Links vinden het ongelofelijk eng.. In plaats zich erin te verdiepen en te onderzoeken hoe en wat het nu precies is en hoe het werkt begint iedereen maar te speculeren wat het is.. En vergelijkt iedereen een reactor met een atoombom.. En in plaats van dat NOS hun journalistieke taak vervult en iemand daadwerkelijk iemand uitnodigen met kennis en hem erover laat praten lopen ze een beetje idioot het GroenLinks verhaaltje te herhalen..

  4. BB

   Zucht…

 3. Pescador

  Wat mij betreft mogen ze hem wel afschieten , wat een verschrikkenlijke droplul is dat

 4. Politiek Profeet

  Rutte de droplul?
  Eerder de nsb,er,landverrader,volksverlakker,dief,leugenaar,bedrieger maar vooral staatsvijand nr.1
  Komt er een Volkstribunaal wil ik graag een der rechtsprekende zijn voor ons vergeten en verkracht volk en natie.

  1. Spaanse kok

   Quote : Komt er een Volkstribunaal wil ik graag een der rechtsprekende zijn voor ons vergeten en verkracht volk en natie.
   .
   Gelukkig worden profeten in eigen land geëerd.
   Een hele geruststelling.

   1. Rien Noppen

    Het Rampjaar 1627, waarin een dolle meute van barbaren de Gebroeders de Witt bij de Gevangenpoort vermoordden, is nog springlevend in het genenpakket van het gepeupel.

    1. BB

     Zucht…

    2. sjun

     Het was eentje van Oranje die het toen nog nauwelijks onderwezen volk opjutte om kundige rivalen om de macht zonder eerlijk proces uitgeschakeld te krijgen. Wat dit betreft komt zijn ‘nazaat’ Willem beschaafder over al is de rampspoed met wijdopen grenzen en meekomende ziektekiemen en geringe bagage voor zelfredzaamheid in een moderne maatschappij bepaald niet minder geworden.

     1. Rien Noppen

      Wat kan die sjun het toch parmantig zeggen!

      🙂

     2. Vit

      Een typisch WH woord Rien.

   2. Pescador

    Kunnen we hem ook ophangen, of gewoon zijn kop afhakken

    1. Rien Noppen

     Google even op de manier waarop het volk de Gebroeders de Witt in 1627 om het leven bracht. Daar zitten vast wel barbaarse moordtechnieken bij die helemaal naar uw zin zijn.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, die mentaliteit tiert nog welig.

 5. HendrikJan

  En zo stapelt deze leugenaar “Rutte”, zijn leugens maar op elkaar en hij wordt uit de wind gehouden, door de Linkse wegkijkclub.
  Waarvan een aantal hier aanwezig op DDS.
  Maar de afrekening komt in Maart en Mei.
  Zeker die 1,4 Miljoen kiezers, die jij bij het grofvuil plaatste, zijn jouw minachting naar hun toe niet vergeten.
  Deze kiezers gaan voor jouw totale afgang.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Spaanse kok

   Veel plezier morgen met uw voetreis naar Italië.

   1. marco1

    Met geel hesje aan en 15 miljoen mensen zingend. Mooi tochtje.

    1. Spaanse kok

     Inderdaad, HJ zou morgen voor de Gele Hesjes Wandeling eerst langs het graf van Pim Fortuyn gaan .
     Iedereen, herstel, vrijwel iedereen weet dat Pim in Italië begraven is.

     1. HendrikJan

      Niets erbij verzinnen KOK.
      Er staat in mijn stukje niet het GRAF van Fortuyn.

      Fortuyn heeft zijn eigen Pim Fortuynplaats in Rotterdam met zijn buste.

      LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS.

     2. Vanduinen

      Die plek nabij de Korte Hoogstraat en Erasmushuis is een tochtig geheel zonder een aansprekende uitstraling. Hier staat de beeltenis van Pim. Voorbijgangers gaan haastig hun weg.

    2. HendrikJan

     Inderdaad marco1.
     De eerste loop was op 8 December.
     Morgen 23 Februari de 12 keer.
     Inderdaad mooi loopje, soms wat koud.
     Maar weet je, Rutte gaat voor gaas, zoals dat heet.
     RUTTUP en NEXIT.

     1. marco1

      Idd we blijven lopen tot hij opstapt.

     2. toetssteen

      HendrikJan
      Mooi!

     3. Satty

      Zolang jij anderen maar flink kunt onderdrukken en uitbuiten of niet toets?

      Jij begrijpt in tegenstelling tot Hendrik Jan prima waar een nexit toe leidt. Zelfs baudet begrijpt dat, zijn onderbouwing tegen een douaneverdrag is ik heb er vaak over nagedacht. De man is een neoconservative dus een zelfverrijker.

 6. Arnoniemuss

  @Santiago

  Santiago stelt voor de monarchie af te schaffen. Maar ik dacht dat het koningshuis een heel erg belangrijk onderdeel van onze cultuur vormt. En DDS ontploft al als er gerommeld wordt aan kleinere cultuur elementen zoals bijvoorbeeld Zwarte Piet. Of het kerstfeest. Want die horen bij onze cultuur en iedere aantasting is verkrachting van onze eigenheid. Hoe kun je dan voorstellen, Santiago, de monarchie af te schaffen?

  Of vind je de Nederlandse cultuur niet zo belangrijk?

  1. santiago

   Arnoniemuss. Cultuur heeft niets met de monarchie te maken. Zwarte piet en kerstfeest is dis kleine cultuur en de familie van amsberg is grote cultuur. Ik vind het een beetje onduidelijk verhaal en snap niet wat het een met het andere te maken heeft, buiten het feit dat jij waarschijnlijk een vlaggetjeszwaaiende monarchist bent. Ik heb liever de democratie weer terug waar we als nederlands volk ook nog wat te zeggen hebben.

   1. Julian

    Het feit dat je waarschijnlijk…..
    Dat is helemaal geen feit….Verder slaat uw verhaal over de monarchie nergens op. Kijk even naar de VS als het gaat om vriendjespolitiek door een president.

  2. santiago

   Arnoniemuss. Ik vind de nederlandse cultuur heel belangrijk. Ik zou ook niet net als de familie van oranje, Nederlands erfgoed verkopen.

   1. Marija

    BINGO

 7. Politiek Profeet

  Monarchie is nooit geen cultuur, eerder een gedrocht uit de middeleeuwen waar de grootste bek met het scherpste zwaard de struikrover speelde en de bevolking leegroofde, net als nu met Rutte en zijn roversbende.

 8. Arnoniemuss

  @ Hendrik Jan

  Ik ben ook niet dol Rutte. En voor mij mag er een flinke afreking komen. Ik heb een droom voor 20 maart. De coalitiepartijen samen nog maar 5 zetels. En PVV en FvD ieder 1 zetel. En de overige 68 zetels verdeeld over de overige partijen. Dat is mijn droom en mijn hoop voor 20 maart. En dan een breed zakenkabinet, waarin expertise belangrijker is dan politieke achtergrond.

  1. santiago

   Arnonimuss. Rare dromen heb jij, maar je begint over een zakenkabinet. Noem eens wat namen die je daar in zou willen hebben. Ben ik erg benieuwd naar.

  2. Satty

   Een zakenkabinet. Zoals in China of Amerika? Zie ik niet zitten, voor de rest ben ik het met je zetelverdeling redelijk eens ook al mogen sp, denk en bij1 ook op 1 zetel blijven steken.

 9. Roughwood

  Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was…

  #stemzeweg

  stemrevolutie.nl

 10. Arie B

  Je moet het woord ‘verwarren’ niet verwarren met voorliegen.

 11. Piet Klein

  Rutte besloot eerder 1 miljard naar de bedrijven te brengen en haalt nu via de energietarieven bakken geld weg bij de gewone Nederlander. Dit is niet verwarrend. Dit is heel duidelijk met dank aan CDA, D66 en CU.

 12. Westerling

  @Noppen

  Het Rampjaar was 1672. Heb je liggen slapen bij de geschiedenislessen?

  1. Troelstra

   Of hij is gewoon onnozel en beschikt over dezelfde beperkte rekenvaardigheden zoals Jesse Klaver bijvoorbeeld.

 13. sjun

  Rutte baalt er vooral van dat het nog voor de verkiezingen uit kwam. Reken zulke politici af op wanbeleid. Stem ze weg voordat ze u en uw waarden vervangen nadat uw spaartegoeden door voortdurende afroming verdwenen zijn

 14. poldi

  Rutte verslijt het volk als idioten.
  Nu wordt toegegeven dat Rutte en consorten de bevolking op het verkeerde been hebben gezet.
  Het is niet mijn probleem dat er incompetente ambtenaren en er een planbureau met politieke agenda is. Dat is Rutte’s probleem.
  Tegelijkertijd wordt geroepen dat het wel goed zit met de koopkracht.
  Kortom weer een vlucht naar voren om de leugen over de verkiezingen te tillen.

  Ik mag hopen dat het volk inderdaad geen idioten zijn en Rutte III laat sneuvelen via de Eerste Kamer. Genoeg is genoeg.

  Al sinds de val van Rutte I worden we grijnslachend voorgelogen.

 15. biggeorge

  Er wordt gewoon weer een smerig spelletje gespeeld door de regering . Maar daar zijn we onderhand wel aan gewend. De politici zijn er niet om het leven voor burgers te verbeteren, maar om ze financieel helemaal kaal te plukken.

 16. Gekko

  Mark Rutte is compleet los geraakt van de realiteit waarin de samenleving mee te maken heeft. Hij is zwaar over de houdbaarheidsdatum heen. Hoe eerder hij opstapt hoe beter. Last hem maar naar Brussel gaan, desnoods.

  Bovendien blijft Rutte blunderende ministers maar de hand boven het hoofd houden. Zoals Eric Wiebes, die overal een bende achter laat. En Kasja Ollongren die overduidelijk niet geschikt is voor de functie van minister.

 17. poldi

  Rutte heeft weer eens iets nieuws bedacht. Hij zegt zegt nu dat het kabinet onvoldoende duidelijk is geweest. In zijn jargon is dat: het kabinet heeft gelogen over de cijfers om de koopkrachtcijfers gunstiger voor te stellen.
  Hij is voor het te beinvloeden volk een meester in het spelen met woorden.
  Maar de gemiddelde Nederlander heeft zijn met grijnsslachen gelardeerde leugens en bedrog nu al zo vaak moeten aanhoren, dat zij inmiddels door zijn rookgordijnen heenprikken.
  Maart mogen wij onze stem laten horen. Door het stemmen kunt u een motie van wantrouwen uitspreken richting deze coalitiepartijen door hen de grote verliezer te laten zijn.

 18. AAA

  Een paar woorden voor Rutte, schoft en leugenaar.Was hij maar in de eerste leugen gebarsten de oplichter…

  1. joker

   @ AAA.
   U bent wel héél erg grof AAA !
   Maar u hebt wél volkomen gelijk !!
   Deze figuur, Pinokkio, is de schaamte reeds lang voorbij en steeds opnieuw maakt hij duidelijk wat hij is : een notoire narcist, leugenaar en bedrieger.

 19. joker

  Wéér een grove leugen van deze kotsmisselijk makende Pinokkio Rutte !
  Hij “baalt van de verwarring” zegt de minkukel.
  Ik baal van Pinokkio, al jáááááren !!!!

 20. FJ

  Deze doet mij herinneren aan die € 1000,00 die ons door hem was toegezegd en die door zijn kabinet is omgezet in een lastenverzwaring van € 1000,00.
  De ambtelijke roversbende in Den Haag heeft de trukjes nog steeds niet verleerd en denkt nog steeds dat de Nederlanders achterlijk zijn.
  Onderwijzers, politieagenten, IND-ers, CBS-ers, allemaal klagen ze, dat er teveel werkdruk is, maar ik begin zo langzamerhand te twijfelen. Willen ze nog wel werken met hun 36 urige werkweek.
  Er moet langer gewerkt worden en dat geklaag van de ambtenarij word ik ook spuugzat.

  De afgelopen 8 jaar heeft laten zien, dat het geschuif met geld richting Den Haag nooit genoeg is, maar nog het ergste ook nooit genoeg wordt.
  Wij worden elke keer weer opnieuw gepiepeld door de politiek, dat het tijd wordt, dat wij deze arrogante witte wijn nippende kak even een lesje leren.

  STEM 20 Maart PVV of FvD, want de rest zijn of ex-ambtenaren (slager keurt zijn eigen vlees) of machtswellustelingen zoals Rutte.

 21. Rud56

  Rutte baalt! Hahahhahahaha!

  De zoveelste leugen richting het klootjesvolk dat weer braaf op hem en zijn gevolg zal gaan stemmen!

  1. Dik

   @Rud: +1

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.