Duizenden lichamen gevonden in massagraven in Raqqa

Geen categoriefeb 22 2019, 21:00
Een beter argument om ze niet terug te halen is er niet: duizenden lichamen gevonden in massagraven in en rondom voormalig IS-bolwerk Raqqa in Syrië. Een massagraf dat vorige maand gevonden werd, bevatte alleen al zo'n 3000 lichamen! Dat meldt de NOS.
Dit graf lag onder een akker iets buiten Raqqa, op zo'n 60 centimeter diepte. De 3000 lichamen werden in verschillende staat gevonden. Sommige hadden brandwonden, anderen een geweerschot. Dit wordt het grootste massagraf sinds de komst van IS naar Raqqa (2014) genoemd. De verwachting is dat er nog veel meer van dit soort graven zullen worden gevonden in de jaren na IS.
Naast dit graf zijn er nog acht andere massagraven aangetroffen. Eentje bevatte zo'n 900 lichamen. Van omwonenden kregen de onderzoekers te horen dat er regelmatig mensen werden verzameld en in een oranje overall werden gehesen voor ze werden geëxecuteerd.
Dit is wat er nu wordt ontdekt. Dit is wat er alleen al rond Raqqa gevonden is. Je kunt dus wel nagaan dat op diverse andere locaties die onder het bewind van IS vielen, gelijksoortige massagraven zullen worden ontdekt. Bedenk goed dat wanneer er weer zo'n zielig Syrië-gangertje op televisie komt die spijt heeft en 'een fout heeft gemaakt', hier steun aan heeft verleend.
En of je nou voor het terughalen bent of niet, vraag jezelf goed af of zulke mensen gere-integreerd kunnen worden. Dat geldt ook voor vrouwen die hun kinderen daar naartoe namen of in zo'n situatie zijn bevallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten