Duizenden lichamen gevonden in massagraven in Raqqa

Duizenden lichamen gevonden in massagraven in Raqqa

Een beter argument om ze niet terug te halen is er niet: duizenden lichamen gevonden in massagraven in en rondom voormalig IS-bolwerk Raqqa in Syrië. Een massagraf dat vorige maand gevonden werd, bevatte alleen al zo'n 3000 lichamen! Dat meldt de NOS.

Dit graf lag onder een akker iets buiten Raqqa, op zo'n 60 centimeter diepte. De 3000 lichamen werden in verschillende staat gevonden. Sommige hadden brandwonden, anderen een geweerschot. Dit wordt het grootste massagraf sinds de komst van IS naar Raqqa (2014) genoemd. De verwachting is dat er nog veel meer van dit soort graven zullen worden gevonden in de jaren na IS.

Naast dit graf zijn er nog acht andere massagraven aangetroffen. Eentje bevatte zo'n 900 lichamen. Van omwonenden kregen de onderzoekers te horen dat er regelmatig mensen werden verzameld en in een oranje overall werden gehesen voor ze werden geëxecuteerd.

Dit is wat er nu wordt ontdekt. Dit is wat er alleen al rond Raqqa gevonden is. Je kunt dus wel nagaan dat op diverse andere locaties die onder het bewind van IS vielen, gelijksoortige massagraven zullen worden ontdekt. Bedenk goed dat wanneer er weer zo'n zielig Syrië-gangertje op televisie komt die spijt heeft en 'een fout heeft gemaakt', hier steun aan heeft verleend.

En of je nou voor het terughalen bent of niet, vraag jezelf goed af of zulke mensen gere-integreerd kunnen worden. Dat geldt ook voor vrouwen die hun kinderen daar naartoe namen of in zo'n situatie zijn bevallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties