Nederlandse politiek heeft geen toekomstvisie en jaagt incidenten na

Geen categoriefeb 23 2019, 8:00
De directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, Kim Putters, komt met een voorzichtig verpakt verwijt jegens de politici in Den Haag: "De politiek moet zich minder laten leiden door incidenten en meer nadenken over een toekomstvisie voor Nederland." Dat meldt NU.nl.
Putters meent namelijk dat de politiek eigenlijk alles laat verzanden in deelonderwerpen. Niemand heeft echt een visie waardoor ieder vraagstuk slechts apart wordt behandeld. Om die reden stelt hij voor dat het kabinet in het vervolg slechts vier ministers aanstelt voor 'de grote problemen' in ons land. Zo laat hij weten in zijn boek Veenbrand.
Dat gebrek aan visie is misschien ook wel het grote overkoepelende probleem wat men hier ervaart in dit land. Het regeerakkoord wordt tot op de letter uitgevoerd maar ieder incident wat niet in dat akkoord staat, heeft direct een heel eigen aanpak nodig. Dan is iedereen in de war, moet alles eerst worden onderzocht en moet er een heel nieuwe commissie voor komen en weet niemand wat het uiteindelijke besluit zal worden.
Niet omdat de liberaal niet liberale oplossingen wil of de sociaaldemocraat niet het liefst iets wil dat past in z'n eigen straatje, maar omdat volstrekt onduidelijk is wie de leiding heeft. Wie weet wat hij heeft moeten toezeggen voor steun en welke andere belanghebbenden gaandeweg een rol hebben gehad in de beleid- en besluitvorming. Er is geen peil meer op te trekken, nou ja, behalve dan dat 'foutjes' altijd in het nadeel van de burger uitpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten