Nederlandse Syriëgangers zijn landverraders, gedroegen zich als beesten en verdienen straf voor beesten

In dit artikel van de Volkskrant worden twee scenario’s verkend als mogelijke oplossing voor het ‘dilemma’ van de Nederlandse Syriëgangers. Ze slaan de plank natuurlijk volledig mis en pleiten het liefst voor dure terugkeer en berechting, met geloof in de re-integratiemogelijkheden van deze jihadisten! Totaal absurd.

Alleen al de manier waarop de opties worden geschetst doet mij twijfelen aan de oprechtheid van de Volkskrant omtrent dit onderwerp.

“Scenario 1: We laten ze in Syrië of Irak en hopen dat ze daar hun verdiende loon krijgen.”

Het ‘hopen dat’, alsof er de kans bestaat dat dergelijke figuren door Irak of Syrië vrijgesproken worden. Iedereen weet dat IS-strijders in die landen, met zelfs maar de schijn van degelijk bewijs, gewoon worden opgehangen of een kogel krijgen. Daar valt weinig aan ‘te hopen’.

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok meent dat berechting in die landen pas een optie kan zijn als de doodstraf daar is afgeschaft. Het volgende probleem is dan dat de rechtbanken overbezet zijn en er iets van een VN-tribunaal moet worden opgetogen of anders kunnen Europese landen weer gaan lappen om daar een degelijk juridisch systeem op te gaan bouwen.

Al snel komt de aap uit de mouw. Dat is namelijk allemaal inefficiënt, IS-strijders ‘ontlopen nu hun straf’ volgens de Volkskrant, want ze worden maar niet berecht en dan kan het allemaal beter en sneller in Nederland plaatsvinden. Want zo’n Koerdisch kamp is geen straf, of zo…

“Scenario 2: Syriëgangers mogen hun straf niet ontlopen. Daarom: repatriëren, met alle mogelijke veiligheidsrisico’s en financiële kosten van dien.”

Hoewel het hier gaat om ‘algemeen overtuigde aanhangers van IS’, meent gerenommeerd Noorse terrorismedeskundige Thomas Hegghammer dat er geen hard bewijs is voor een verhoogd veiligheidsrisico. Hij wijst ook nog even op de hoge kosten die het repatriëren, vervolgen, interneren én re-integreren zal gaan kosten, maar dat moeten we maar gewoon doen!

Komt allemaal goed hoor! Want Nederland heeft de ‘persoonsgerichte aanpak’ waarmee die jihadisten allemaal gezellig Nederlander kunnen worden, een eigen documentaire krijgen, bij DWDD mogen aanschuiven om sorry te zeggen en aan mogen geven dat ze weer met school zijn begonnen. Breng je dit in contrast met de klopjacht die in no time wordt opgetogen als men ergens weer een (gere-integreerd) 96-jarige SS’er onder een steen vandaan tovert, dan zie je de hypocrisie direct.

Het gaat hier namelijk gewoon om landverraders die bij een terreurorganisatie in een ander land de boel op stelten hebben gezet. Ik hoef ze niet in Nederland berecht te zien worden. Ik wil niet meebetalen aan hun tijd in de cel en al helemaal niet aan hun re-integratietraject. Ze hebben Nederland de rug toegekeerd en zich als beesten gedragen. Dan laat ze ook maar een straf voor beesten toebedeeld krijgen door de mensen waar ze hun wapens op hebben gericht. Optiefen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. plakband

  Syriëgangers: NL staatsburgerschap afnemen en geen woord meer aan vuil maken. Geen talkshows aan wijden, geen advocaten spekken, geen hulpverlening optuigen en geen huicheldebatten in de 2e Kamer. Allmaal zonde van het geld.

 2. tomygun

  Moslim recht KOP er AF.

  1. joker

   @ tomygun.
   Uw voorstel is prima.
   Eventueel zou je ze kunnen leren vliegen zoals die smeerpijpen deden met homoseksuele mannen, flikker ze van het dak van een torenflat af, zónder parachute uiteraard.
   Oog om oog tand om tand; zoals de NL-regering deed met de treinkapers in Wijster.

   1. Rien Noppen

    Soms geloof je hier je ogen niet en al helemaal niet dat de redactie dit soort moordlustige barbarentaal doorlaat.

    1. marco1

     Ach het is misschien niet erg smaakvol maar je moet het ook niet groter maken dan het is.

    2. Roughwood

     Dat gevoel had Quisling natuurlijk helemaal niet bij het aanschouwen van al die mensonterende executievideos van dat islamofascistische schoftentuig. Vandaar dat hij nu geheel misplaatst empathisch extremistisch reliterreurgedrag in bescherming loopt te nemen door hier misselijkmakend manipulerend geheel begrijpelijke reacties als zijnde ‘moordlustige barbarentaal’ af te doen. Quislings’ masker valt weer eens voor de zoveelste maal af en de DDS oppertrol laat weer eens duidelijk blijken welke zieke sympathieën hij aanhangt.

     1. Rien Noppen

      Als je bepleit gruwelijke moordenaars niet op een gruwelijke manier om het leven te brengen volgt daar niet uit dat is sympathiseer met gruwelijke moordenaar.

      U praat derhalve poep.

     2. Roughwood

      U bent een polariserend, stemming makend sujet en put uit uw eigen ziekelijk repertoire. U heeft er namelijk zelf uw deprimerende dagbesteding van gemaakt en doet hier niets anders. Soms een gevoelige snaar geraakt?

    3. joker

     @ Rien N.
     Ga nu maar snel je pilletje innemen en probeer eens gewoon Nederlands te schrijven.
     Als je het doden van een aantal treinkapers i.o.v. de NL-regering, goedkeurt maar het doden van monsters afkeurt, dan ben je pas goed ziek, Rieneke !

    4. FJ

     @Rien Noppen,
     Je verdedigt deze oorlogsmisdadigers op een manier, dat ik me begin af te vragen of jij misschien hetzelfde islamitische licht hebt gezien als hij en weer terug ben gekomen uit IRAK of SYRIË.

     Voor deze oorlogsmisdadigers is er maar een remedie.
     Vuurpeloton en jou mogen ze erbij zetten.

  2. Rud56

   Inderdaad Wout, optiefen met die lui, ook die wijven met hun addergebroed!
   Zij allen zijn verantwoordelijk voor het op verschrikkelijke wijze doden van onschuldigen: het van hoge gebouwen naar beneden gooien, indien dan nog niet dood stenigen.
   Gekooide mensen levend in brand steken of in zwembaden laten zakken tot de verstikkingsdood erop volgt.
   Mensen hangend boven een vuur tot de dood levend roosteren.
   Mensen levend verpulveren onder rupsbanden.
   Mensen levend de keel doorsnijden en vervolgens onthoofden.
   Mensen levend kruisigen tot de dood erop.
   Volwassenen door kinderen van vier jaar laten ombrengen door middel van onthoofding of hoofd-of nekschot.
   Het uitvoeren van grootschalige aanslagen.
   Het onderdrukken en verwerpen van vrije gedachten.

   En dan durft gestoord deugland nog te pleiten voor het laten terugkeren van dit gajes, man, vrouw of kind omdat wij plichten jegens hun hebben?

   Ronduit te schofterig voor woorden, dat gajes hoort in de woestijn weg te rotten achter tralies!

 3. TD

  “Stef Blok meent dat berechting in die landen pas een optie kan zijn als de doodstraf daar is afgeschaft”
  Blok bedoelt dus dat deze mensen niet gefusilleerd mogen worden ter plekke,waarom niet? Het zijn notabene sadistische moordenaars die mensen onder rupsbanden geplet hebben,onthoofd hebben,levend met benzine overgoten en aangestoken!
  Waarop berust die overtuiging van Blok,uit de bijbel? Slaat iemand op je linker wang,keer hem de rechter toe?
  Sorry ik snap hier niets van!

  1. Satty

   Ik ook niet. Ze hebben deze keuze zelf gemaakt.

 4. Toverkol

  Uhmmmm, nergens om….. maar het zijn GEEN nederlanders, maar import tuig…

  1. Raveltje

   Inderdaad , Toverkol wat moet Nederland met tuig dat
   de vreselijkste en bewuste moorden doet?
   Dat volk heeft geen gevoel zijn en blijven moordenaars

 5. Tante Sidonia

  Alle wrede moordenaars komen terug naar Nederland!
  De Linkse-Moslimknuffel Asielindustrie heeft door de jaren heen een gigantische macht verkregen dank zij; “de alles verwoestende correcte laffe politici!”
  Deze macht is niet meer terug te draaien dank zij “onze” Links-Moslimknuffelende Ministeries die de regels hebben vastgesteld!
  Wat een land; angst/lafheid voor de Moslims!
  Waarschijnlijk gaan de schijnheiligen ( welzijn werkers Asiel-industrie) praten met deze wrede moordenaars om ze “tot inkeer” te brengen!
  …….en uitkeringen/toeslagen/vrijstellingen, huis, inrichting, enzovoort, voor deze “getraumatiseerde” hals-afsnijders………..!

 6. HendrikJan

  HendrikJan, heeft er geen hoogdravend verhaal voor nodig en is ook niet geinteresseerd, in een of ander LINKS lulverhaal.
  Nederland is gewoon een keiverrot land geworden.
  De Nederlandse overheid maakt zich druk om (moordenaars), of is dat een verkeerde naamgeving, terwijl de echte Nederlandse bevolking, die het aandurft om op de PVV te stemmen bij het grof vuil is gezet.
  Bedankt Rutte.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP en NEXIT.

 7. Marija

  Blok moet zich vooral niet bemoeien met hoe die ISIS gasten berecht gaan worden. Daar hun straf laten ondergaan op de manier die dat land verkiest, ook de doodstraf.
  Wie appelen vaart die appelen eet zal ik maar zeggen.
  Opruimen dat tuig dat andermans leven zo gemakkelijk heeft beëindigd.

 8. Michael M

  Al die mensen welke op een afschuwelijke manier zijn afgeslacht zomaar voor de lol door deze kalifaat extremistische is strijders en dat die strijders verschrikkelijke wreedheden hebben begaan tegen de menselijkheid daar lijkt soms door anderen nog te zacht worden samengevat. De doden kunnen niet meer spreken wat voor afschuwelijke dingen met ze zijn gedaan. Anderen welke vinden dat Is strijders die deze verschrikkelijke wreedheden hebben begaan een eerlijk proces krijgen missen eigenlijk de beelden, de angst de moorden. Als het voor 1000% zeker is dat een is strijder een ander heeft afgeslacht kan deze maar beter in landen als Irak of Syrië worden berecht. Europa’s houding is daarintegen een slappe was, een wasse neus.

 9. Gerlos

  Deze geloofsvanaten zijn niet meer te redden, enige optie op.sluiten in de zandbak of retour tussen zes plankjes.

 10. Veteraan

  Ik hoop dat ze snel geëxecuteerd worden.
  Als ik daar in kan helpen hoor ik het wel al lijkt het me wel iets waar je niet lekker van slaapt.
  En ze lopen ook hier rond dus ik hoop dat die ook snel een kogel krijgen.
  Maar ja, Nederland is een laf land dus ik hou mijn hart vast.

  1. marco1

   Ik weet niet of daar ook huurlegers actief zijn. Maar anders zou u eens kunnen informeren om u daar bij aan te sluiten. Ik denk dat uw hulp zeker gewaardeerd gaat worden.

   1. Veteraan

    Eerlijk gezegd heb ik me 5 jaar geleden al willen aansluiten bij diegene die tegen IS vochten. Uiteindelijk is dat niets geworden helaas. Mijn gebrek aan gevechtservaring van de laatste 25 jaar was daar in wel een dingetje, al heb ik mijn vuurwapentraining wel bijgehouden. Dus het heeft niet zo mogen zijn.
    Dat snap ik wel, je moet ze kunnen steunen en ze niet tot last zijn, ze zitten daar niet te wachten op buitenlanders die weer getraind moeten worden.
    Een aantal jongens van de oudcommando’s en mariniers is het wel gelukt en 1 daarvan spreek ik nog wel eens.
    Respect.

    1. wietordok

     Meneer Veteraan is dus in de 50, met gevechtservaring zo’n 30 jaar geleden. Naar mijn mening heeft een beul géén gevechtservaring nodig.
     Indien U bang bent voor naare dromen, raad ik U aan postzegels te verzamelen, zeker geen hobby als beul. Dat is Veteraan onwaardig.

     1. marco1

      U moet het wel een beetje volgen hier hoor. Meneer Veteraan is in de oorlog geboren dus lijkt me geen 50.

     2. wietordok

      Welke oorlog dan. Indien U het zo goed weet om te reageren vertel het eens marco1

     3. marco1

      Als ik me niet vergis was hij na eigen zeggen in 1943 in Amsterdam geboren.Welke oorlog dat was weet ik niet ik was er toen niet.

     4. wietordok

      Amsterdam 1943 dat is de tweede wereldoorlog met o.a. Nazi Duitsland als vijand. Dat maakt hem nog géén Veteraan. Gelukkig is hij niet op zijn 71ste vertrokken om Daesh te doden.

     5. marco1

      Hij heeft in ieder geval de oorlog bewust meegemaakt al heb ik daar ook wel wat vraagteken s bij hoe bewust je als 2 jarige iets meemaakt. Maar goed h et blijft een oorlogskindje.

     6. wietordok

      De Duitsers die Stalingrad overleefde hebben deze stad moeten wederopbouwen. Daarna vertrokken ze naar Seberie.

     7. Veteraan

      1e stukje klopt van leeftijd, mijn uitzendingen en tijd in het leger gaat je niets aan. De rest riekt naar cynisme en bevalt me niet.
      Een beul ‘willen’ zijn met tegenzin omdat dit niet fijn is heeft niets te maken met het gevecht aangaan op het strijdveld, zegt alleen iets over hoe zat ik die lui ben.
      Ik denk aan een Trol alert maar misschien heb ik het mis. Ben je voor heropname en ‘behandeling’ van dat tuig zodat ze de rest van hun leven hier NL kunnen verzieken door agressie, terrorisme, misbruik enz ?
      Ik gun je nog even de twijfel voordat ik een naam toevoeg aan mijn trollen lijstje want die reacties zijn saai en voegen niets toe.

    2. wietordok

     Het beste zou zijn indien Nederland het bericht kreeg dat alle gevangen
     een vluchtpoging verrichte en deze daarbij zijn doodgeschoten. Allemaal.

     Iedereen weet dat het onzin is, echter,

     Het zal niet de eerste keer zijn dat Nederland een bericht ontvangt over een
     Nederlander, doodgeschoten bij vluchtpoging in den vreemde…..

     De Nederlandse overheid zal zich daarmee genoegen stellen en zal verder
     géén stappen ondernemen om uittezoeken indien deze vluchtpoging daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

     De Nederlandse overheid heeft in het verleden deze routine al gehandhaafd.

     Lastig probleem opgelost.

     Nu wordt er echter politiek met twee maten gemeten met de vraag of deze gekken terug mogen naar Nederland,
     Belgie, Duitsland, Frankrijk en/of elders.
     Waar ze in de watten worden gelegt en na 5 jaar waarschijnlijk weer op straat staan.

     De Russen lieten de Duitse krijgs-gevangenen, Stalingrad herbouwen.
     Dat Daesh in de zandbak blijft en het lot van de Duitsers overnemen. Siberie is ook een oplossing.
     Krijgt Putin zijn investering ook terug om ze in de mijnen te werken voor 21 jaar..

     Meneer Veteraan, U bent nog jong, indien de overheid, Europa, zo doorgaat worden Uw
     natste dromen waarschijnlijk werkelijkheid in zo’n 10 jaar, hier binnen Europa, in Nederland.

     Ik blijf van mening dat beul niet Veteraan waardig is.
     U bent niet all
     Het beste zou zijn indien Nederland het bericht kreeg dat alle gevangen
     een vluchtpoging verrichte en deze daarbij zijn doodgeschoten. Allemaal.

     Iedereen weet dat het onzin is, echter,

     Het zal niet de eerste keer zijn dat Nederland een bericht ontvangt over een
     Nederlander, doodgeschoten bij vluchtpoging in den vreemde…..

     De Nederlandse overheid zal zich daarmee genoegen stellen en zal verder
     géén stappen ondernemen om uittezoeken indien deze vluchtpoging daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

     De Nederlandse overheid heeft in het verleden deze routine al gehandhaafd.

     Lastig probleem opgelost.

     Nu wordt er echter politiek met twee maten gemeten met de vraag of deze gekken terug mogen naar Nederland,
     Belgie, Duitsland, Frankrijk en/of elders.
     Waar ze in de watten worden gelegt en na 5 jaar waarschijnlijk weer op straat staan.

     De Russen lieten de Duitse krijgs-gevangenen, Stalingrad herbouwen.
     Dat Daesh in de zandbak blijft en het lot van de Duitsers overnemen. Siberie is ook een oplossing.
     Krijgt Putin zijn investering ook terug om ze in de mijnen te werken voor 21 jaar..

     Meneer Veteraan, U bent nog jong, indien de overheid, Europa, zo doorgaat worden Uw
     natste dromen waarschijnlijk werkelijkheid in zo’n 10 jaar, hier binnen Europa, in Nederland.

     Ik blijf van mening dat beul niet Veteraan waardig is.
     U bent niet alleen. Wij zijn Veteraan, en wij vechten elke dag onze demonen.

     Als de tijd komt, en ze vallen openlijk Nederland aan, schiet ze allemaal dood ter verdedeging en
     bescherming van Uw naasten, Uw geloof en Uw tradities.

     En wij zien elkaar waarschijnlijk in Walhalla.een. Wij zijn Veteraan, en wij vechten elke dag onze demonen.

     Als de tijd komt, en ze vallen openlijk Nederland aan, schiet ze allemaal dood ter verdedeging en
     bescherming van Uw naasten, Uw geloof en Uw tradities.

     En wij zien elkaar waarschijnlijk in Walhalla.

   2. Veteraan

    @Marco
    Ik ben inderdaad in de 50 hoor Marco en zie er zelfs jonger uit gelukkig en in goede conditie, denk dat je iemand verwart met mij.
    2e wereldoorlog gelukkig niet meegemaakt maar alle verhalen van familie waren genoeg, zeker over de behandeling van joden, vandaar dat ik daar zo fel op ben.
    Anders had ik ook niet geïnformeerd naar het meevechten in Syrie e.o. want daar had ik dan te oud voor geweest.
    En de reactie van wietordok moet ik nog even afwachten, weet nog niet of dat een Trol is of dat hij gewoon een mening had. Klonk vreemd in ieder geval.

    1. marco1

     Dan is het aan mij om beter te lezen hier. Mijn excuses er is er ook 1 die in 1943 geboren is maar ik lees vaak met wat behoorlijk wat wijn achter de kiezen.dus excuses aan de trol met de moeilijke naam en aan u, ik had mij er niet mee moeten bemoeien.

     1. wietordok

      Stop met de wijn marco1.
      Je neemt dingen klakkeloos over. nu het woord “trol” Je excuses is alleen om de kont van Veteraan te likken.

     2. Veteraan

      No problem Marco1, geen excuses nodig.
      En dingetje met zijn Wiet [tja, whats in a name] staat vanaf nu op mijn lijst van niet te lezen want reageert niet.
      Ruimt heerlijk op kan ik je zeggen en scheelt in irritaties.
      Zo mooi weer en naar buiten.

 11. Politiek Profeet

  Wout….chapeau…….

  1. toetssteen

   @Politiek Profeet
   Ik sluit me bij u aan.

 12. Onzin456

  Feitellijk zijn het mensen van het leger. (Soort van) en horen ze net als het tribunaal van de nazi’s opgehangen te worden.

 13. nienke

  Deze sadisten NOOIT naar Ned. laten komen laat ze maar daar hun straf uit zitten en als ze dood geschoten worden jammer dan hun verdiende loon.
  Hoeveel mensen hebben zij op een afschuwelijke manier vermoord.
  Hier in Ned. niet berechten dat wordt taakstrafje en dan weer op vrije voeten.

  1. Lelygattet

   De Rijkswet op het Nederlanderschap regelt wie Nederlander is. Gelijkwaardige termen zijn Nederlands staatsburger, Nederlands onderdaan (maar zie ook onder), en iemand met de Nederlandse nationaliteit.

   In de meeste andere landen (bijvoorbeeld België of Spanje) wordt het woord nationaliteit, of een vertaling van dat woord, meer gebruikt voor een begrip dat dichter bij etniciteit ligt. In Nederland wordt het staatsburgerschap in de regel verkregen door geboorte. Hoofdregel van de Rijkswet op het Nederlanderschap is een beperkte toepassing van jus sanguinis: iemand is Nederlander, als op het moment van geboorte een van de ouders Nederlander is. Daarnaast kan het staatsburgerschap ook door naturalisatie worden verkregen. Men kan het Nederlands staatsburgerschap verliezen wanneer men vrijwillig het staatsburgerschap van een ander land aanneemt. Dienst nemen in een vreemde krijgsmacht kan eveneens tot verlies van de Nederlandse nationaliteit leiden, indien daarbij tevens krijgshandelingen tegen het Nederlandse belang zijn gericht. Dat men bij een veroordeling tot een gevangenisstraf het staatsburgerschap zou kunnen verliezen was een misverstand, dat berustte op verwarring met de straf van ontzetting uit het kiesrecht, waartoe men wél veroordeeld kan worden. Door veranderde wetgeving kan in het geval van zware misdrijven (of zelfs bij verdenking daarvan) het staatsburgerschap wel worden ontnomen; dit geldt in de praktijk voor Nederlanders die bij de strijd in Irak/Syrië aan de kant van Islamitische Staat meevechten.

 14. Pescador

  Terug halen en binnen 24 uur ophangen

 15. Christina

  Nekschot allemaal!!
  Kost een paar kogels maar je bent wel van het vullis af!!

  1. Rien Noppen

   Daar hebben we de volgende barbaar.

   Vergis je niet, mensen als Christina kunnen gewoon bij je in de straat wonen. Dit soort idioten wonen onder ons.

   1. Bosche draak

    Sodemieter toch op met uw misplaatste verontwaardiging jakhals!

   2. Arie B

    Vergis je niet… De moordenaar van Pim schreef het niet maar deed het wel. Die mensen kunnen ook met huursubsidie achter je wonen in Den Haag.

  2. Peter Loosduinen

   Christina,
   Je maakt het wel erg bont !!
   Deze methode bestaat helaas voor jou niet meer in ons strafrecht.
   Ik weet geen land dat deze methode meer toepast.
   Wellicht moet je verhuizen naar China want daar wordt dit nog gedaan.

 16. Benny

  Als ik een misdaad pleeg in bijvoorbeeld Amerika, in een staat waar de doodstraf geld is het ook gedaan met me….. Dus ik vind het geen argument om dat soort gasten hier te laten berechten…..ze hebben daar immers hun misdaad begaan en niet hier… En daarbij is het vanuit Nederland onmogelijk om de feitelijke misdaden te onderzoeken. beter ter plaatse waar genoeg getuigen zijn die kunnen verklaren tegen deze misdadigers…..

 17. victus

  Soms zag je in de media deze Laat maar lekker zitten daar tezamen met hun wijven. Goed verwoord over die vergelijking met een hoogbejaarde ex SS er. Inderdaad dan tuimelt iedereen over elkaar heen, terwijl die kerel misschien gewoon 50 jaar bij de hoogovens in de ploegendienst heeft gewerkt!

 18. victus

  Albaniers die zware misdaden hebben gepleegd mogen van Holland niet uitgewezen worden. Iets met mensenrechten ofzo. Echter worden eigen onderdanen met mach2 opgepakt en uitgeleverd aan het buitenland bij de meest vage beschuldigingen. Hollanders die vast zitten voor smokkel of witwassen in het buitenland worden ook totaal niet ondersteund of geholpen. En nu moeten voor die mislukkelingen alle zeilen worden bijgezet?

 19. victus

  Deze “strijders” die zich veelvuldig bezighielden met de meest ondenkbare wreedheden buiten alle conventies om moeten nu plotseling keurig berecht worden door softe Hollandse grachtengordel rechters? Noem ze geen “strijders” want dat zijn ze niet! Beestachtige sadisten tegen hulpeloze mensen komt beter in de buurt. Met een kopvod op en priemend met je vingertje dreigende taal uitslaan maakt je nog geen strijder. Zeker niet als ze bij de minste of geringste serieuze tegenstand huilend om hun God op de vlucht slaan. En die Hollandse jochies die daar gevangen zijn met hun dunne vlasbaardje; laat maar lekker zitten!

 20. sjun

  Soera 5:33 schrijft voor wat er dient te gebeuren met mensen die naar het zaaien van verderf op aarde streven. Ik verwacht dat men in het geïslamiseerde Syrië wel met deze voorschriften uit de koran bekend is.

 21. HEM

  In zijn boek “Volg het spoor terug” schrijft J.B. Charles (verzetsman W. Nagel):

  (pag. 94}
  “……dat militairen die aanvallend een grens hebben overschreden nooit terug behoren te komen.”

  en

  “……dat soldaten die aanvallend een landsgrens schenden, behoren te sneuvelen en dat zij onverdiend geluk hebben als ze gezond weer terugkomen.”

  En hij heeft nog steeds gelijk!

 22. Arie B

  Volgens mij moeten ze in Syrië onder het oorlogsrecht berecht worden. Of noemen ze dat geen oorlog maar een conflict?

 23. Peter Loosduinen

  Optiefen ????
  Het juiste woord in dit geval !!!

 24. nienke

  Vergelijk deze MONSTERS niet met beesten die doen zulke dingen niet.

 25. Anders55

  Laat ze daar maar lekker blijven?
  laat men ze daar maar berechten?
  zij wilden daar toch zelf naar toe?
  in Nederland hebben ze niks meer te zoeken;
  zij vonden het Kalifaat toch zo zaligmakend??
  maar ze missen de luxe die hadden in Nederland?
  hypocrieten zijn het; ze zoeken het ware geloof maar dan wel met de westerse luxe!!!

 26. Troelstra

  73 % van de Moslims in Nederland ziet Syriëgangers als helden. Laat dit even tot u doordringen.

 27. worstcase

  Inderdaad. Ze verdienen uitsluitend de straf die het land ze geeft, waar ze de meest gruwelijke misdaden hebben begaan. Dat dit onzorgvuldig gebeurt. So what? Zijn we de beelden vergeten van de martelingen en executies door IS? Ze verdienen hetzelfde. En iedereen die tot die groep behoorde is even schuldig. Ook de vierhonderd “koks en verzorgers” die zich pas hebben overgegeven. Je moet toch wel in IQ van nul hebben om nog te geloven dat die mannen geen bloed aan hun vingers hebben. Of wordt met kok slager bedoeld? Die geboerkade vrouwen zijn net zo slecht. De kindertjes, tja. Maar die kunnen in Syrië gewoon in vormingskampen worden opgeleid om als ze wat groter zijn mee te helpen om de puinzooi van hun ouders te herstellen. Maar never naar NL halen!! Een politicus die daar voor pleit is mede schuldig aan oorlogsmisdaden.

  1. joker

   @ worstcase.
   “Je moet toch wel een IQ van nul hebben om nog te geloven enz. enz.”
   Ik moet u zeggen : u schat de Haagse Bende qua IQ wel hoog aan !
   Of schat u hen hoger aan dan een IQ van nul ?

 28. AAA

  Daar!! allemaal laten berechten en! onthoofden hun eigen favoriete bezigheid.En die wijven en hun jongen ook allemaal geen enkel pardon met dat tuig….

 29. Abdullah de vliegende hollander

  precies …

  Ik persoonlijk ben van mening indien een isis hond gepakt wordt im Syrië of Irak dan dient deze naar het recht veroordeeld te worden…

  En wanneer dit een doodstraf oplevert kan het niet zo zijn dat een isis hond gaat zitten piepen en huilen… ohh ooh sorry en aub veroordeel mij niet tot de dood…

  ze beweren toch dat ze naar de hemel gaan met hun daden en streven naar de martelaarschap?

  precies dan moet Minister Blok juist die isis tuig daar te landen tot de dood laten veroordelen…..

  met betrekking tot de Fair Trial een eerlijke proces ben ik het met Minister Blok wel eens, tot op zekere hoogte…

  En ja het is een feit dat in bijna alle islamitische landen geen sprake is van een eerlijk proces tijdens een straf rechtsgang….

  En dit is een grote schade voor de gehele islamitische wereld….

  want moslims zeggen dat de islam een rechtvaardige islam inhoudt naar alle mensen…

  Echter tegenwoordig is de Europese democratie beter dan de islam die wordt uitgevoerd….. in bijna alle islamitische landen…..

  Zelf ben ik ook moslim en ik weet dat het een harde feit is wat ik voormeld zei….

  maar goed…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.