Rutte 'baalt van verwarring' - Huishoudens kunnen alsnog fluiten naar compensatie hoge energienota

Rutte 'baalt van verwarring' - Huishoudens kunnen alsnog fluiten naar compensatie hoge energienota

Premier Rutte blijft stug vasthouden aan koopkrachtplaatjes waaruit blijkt dat mensen er dit jaar op vooruit gaan. Men hoeft dan ook niet te rekenen op compensatie voor de energienota. Rutte gaf wel aan dat hij betreurt hoe de communicatie is verlopen. Via De Telegraaf.

Er kwamen geen excuses tijdens de wekelijkse persconferentie van de minister-president. Rutte zei:

"Ik baal enorm van de verwarring."

Ja Mark, wij allemaal.

"Maar ik geloof niet dat iemand in Nederland genoegen neemt met excuses, we moeten de verwarring wegnemen.”

Nou, nee. Die verwarring is inmiddels wel opgehelderd, het feit dat er niets aan wordt gedaan en Nederland wéér een loze belofte te verduren krijgt, is op z'n mínst een gegronde reden voor excuses!

De koopkrachtplaatjes en de fouten daarbij door het Planbureau voor de Leefomgeving, zouden geen gevolgen hebben voor de uiteindelijke cijfers. Die berekeningen wijzen uit dat de lagere inkomstenbelasting de duurdere boodschappen en de hogere zorg- en energiekosten zou compenseren. Daar is natuurlijk absoluut niets van waar!

Dikke pech voor Nederland dus! Geen excuses, geen beleidsmaatregelen maar gewoon fuck you. Het enige wat Rutte eigenlijk echt betreurt, is dat het jaartal van de cijfers van het Planbureau, niet sterker zijn benadrukt.

En misschien dat hij voor de middeninkomens nog een béétje gelijk zou kunnen hebben. Voor de lagere inkomens mag toch overduidelijk zijn dat enige lastenverlichting door lagere inkomensbelasting, bij lange na niet de hogere kosten gaan compenseren waar zij nu mee zitten opgescheept?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties