Turks-Duits-Nederlandse docent hekelt steeds weer oplaaiende diversiteitsdiscussie: ‘Individu moet centraal staan, niet de groep’

Hüsnü Yegenoglu, docent aan de Technische Universiteit in Eindhoven, werd geboren in Turkije en groeide op in Duitsland. Hij is al 21 jaar docent in Nederland en hekelt die steeds weer oplaaiende diversiteitsdiscussie die op hogescholen en universiteiten heerst. Via de Telegraaf.

Voor hem is er helemaal geen gebrek aan diversiteit. Hij is zelf ‘zo divers als wat’, gezien zijn achtergrond en hij haalt voorbeelden aan van internationale opleidingen in Nederland waar studenten uit alle hoeken van de wereld door worden aangetrokken. Ondanks dit feit laait volgens hem die discussie omtrent diversiteit steeds maar weer op, dus wat is er aan de hand?

Hij raakt het oppervlak van het werkelijke probleem door in ieder geval vast te stellen dat hogescholen en universiteiten kennelijk op basis van sociaaleconomische kenmerken hun diversiteitsbeleid baseren. In de praktijk betekent dit dat internationale opleidingen buiten beschouwing worden gelaten als het op diversiteitsbeleid aan komt. Het gaat namelijk om de autochtone bevolking.

Al zou een universiteit voor de helft uit internationale studenten bestaan, als die andere helft uit blanke Nederlanders bestaat, is er al een gebrek aan diversiteit! Dit zou dan natuurlijk direct een teken kunnen zijn van racisme, discriminatie, islamofobie of een vergelijkbaar onbewezen ‘probleem’ dat aangepakt zou moeten worden. Gebrek aan bewijs wordt ingedekt met theorieën en onderzoekjes die duiden op ‘institutioneel, onbewust of systematisch [-isme]’, waardoor ‘de groep’ alsnog collectief schuldig kan worden bevonden, ook al doet ieder individu normaal.

Dit kun je ook op diverse terreinen terug zien:

98% Mannen in de ICT? Kan gewoon omdat vrouwen doorgaans niet van programmeren houden of dat de aangenomen mannen nu eenmaal beter waren, maar wat krijg je te horen vanuit een universiteit of ministerie van Emancipatie?

‘Mannen nemen het liefst mensen aan die op hun lijken en er heerst een cultuur van seksuele intimidatie.’

Geen homo’s bij de voetbalvereniging? Misschien zijn die er gewoon niet in het dorp, hebben ze andere interesses of hechten ze geen waarde aan hun seksualiteit. Wat hoor je op de universiteit?

‘Institutionele homofobie en angstcultuur.’

Geen moslim bij de lokale carnavalsvereniging? Misschien houden ze niet zo van carnaval, maar wat zou zo’n universiteit of een minister als Van Engelshoven zeggen?

‘Sociale uitsluiting! Tijd voor een gebedsruimte en een alcoholvrije carnavalszone met halal-bitterballen.’

Meneer Yegenoglu toont zich dan ook meer Nederlander en voorstander van Westerse waarden, door te onderstrepen dat het tegemoet treden van het individu centraal zou moeten staan en niet zijn vermeende lidmaatschap van een groep. Hij sluit af met:

“Door zo op die identiteit te hameren, zorg je ervoor dat mensen blijven hangen binnen de eigen groep. Helaas is die manier van kijken in Nederland heel hardnekkig, maar universiteiten zouden er niet aan mee moeten doen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. NoDoubt

  Moslims zijn superieur aan ongelovigen. Hun kinderen zijn brandhout voor het hellevuur. Migreer naar landen van ongelovigen en beroof hen van hun eigendommen. Geniet ervan. Allah belooft jullie een grote buit en beschermt jullie op dit rechte pad:
  Koran 22:78, 3:110, 3:10, 8:69, 8:74/75, 9:28, 33:27, 48:20
  Haat, veracht, verneder, vernietig, verwond, vermoord, vermink, verbrand, verraad, martel, mishandel, bevecht, bestraf, bestrijd, onthoofd, terroriseer, chanteer en bekeer de ongelovigen tot de wereld geïslamiseerd is.
  Koran 2:191, 2:193, 2:216, 3:32, 3:112, 3:157, 4:56, 4:74, 4:76, 4:89, 4:171, 5:33, 7:138, 8:12, 8:39, 8:60, 8:65, 9:14/15, 9:29, 9:41, 9:111, 17:18, 22:22, 25:25, 47:4, 48:25, 48:29, 96:13

  1. Siemien

   Onze islamlovers Spaans kokje, occult fantasietje, Aytas/Sattya/Satty zullen niet lang op zich laten wachten om je van repliek te voorzien

   1. Sprookjesfiguur

    Kwaad dient met kwaad te worden vergolden. Islam is haat. Doe er je voordeel mee.

    1. Troelstra

     islam = racisme & de hel op aarde voor mens en dier
     koran = racistisch & handboek voor criminelen
     moslimlanden bewijzen dagelijks: meer islam = meer verkrachte mensenrechten

 2. sjun

  Een pleidooi voor *diversiteit van meningen* lijkt me anders nog steeds nodig. Verder lijkt het me verstandig met het oog op de kwaliteit van het onderwijs en de afgeleverde studenten om veel kritischer te worden aan de poort. In landen als Zweden zie je bijvoorbeeld al dat al te goed buurmans gek blijkt te zijn, dat de kwaliteit van de publieke nieuwsvoorziening, het onderwijs in in sommige stukken van Zweden ook de kwaliteit van leven al lijden onder het gebrek aan handhaving van grenzen. Iets soortgelijks zien we ook in het onderwijs plaatsvinden war zo onderhand huidkleur en politieke mening belangrijker zijn geworden dan meningsonderbouwing en verifieerbaarheid van onderzoeksresultaten. Mij lijkt het sterk dat zo’n afkalvend onderwijsklimaat geen diepe sporen door de onderwijsproducten trekt. Daar helpt geen bezwerend gezwatel over diversiteit tegen.

 3. Siemien

  We moeten eens ophouden met die flauwekul

 4. Lugar

  Ja het gelijkheidsevangelie wordt overal gepredikt, het zou verboden moeten worden.

  1. Scarletti

   Beste Lugar, ik vrees dat de waanzin niet meer te stoppen is. Het onderwijs is verworden tot een links extremistisch bolwerk. Mijn zoon is gisteren ook weer blootgesteld aan een paar uurtjes linkse doctrine. Kids die er tegen in gingen werden eruit gezet. Geen ruimte voor vrije mening. Mijn zoon houd zich tegenwoordig maar gedeisd om gezeur te voorkomen. Het is net als de oude DDR waar je bang en voorzichtig met je mening om moet gaan.

   1. TheresaGeissler

    Er uit gezet, dus…
    Of U het gelooft of niet, er zijn zelfs wel wèbsites, waar dat het geval is. En die je daarnaast nog trappen nageven ook, èn pogingen doen om te beletten, dat je dat ergens anders kenbaar maakt!
    Geloof me, ik weet er van mee te praten!

    1. Seneca

     @TeresaGeisler
     uw reactie is mij uit het hart gegrepen. DDS bijvoorbeeld heeft een redactie waar een geluid tegen de heersende mores niet wordt gewaardeerd. de redactie van DDS hanteert de voorwaarden van het huishoudelijk reglement, maar als het in hun politieke straatje past, worden de regels genegeerd. verloedering ten top!

   2. Siemien

    “Mijn zoon houd zich tegenwoordig maar gedeisd”

    Moet hij helemaal niet doen, het kan niet zo zijn dat jou kind zijn/haar mening niet mag vormen

 5. TD

  “helemaal geen gebrek aan diversiteit”
  Inderdaad,niet in Duitsland en Nederland,niettemin laten de meeste inwoners met een immigratieachtergrond geen enkele kans voorbij gaan,om te roepen, racisme, discriminatie, islamofobie terwijl elke geïntegreerde en aangepaste immigrant álle kansen krijgt en geen strobreed in de weg word gelegd.Ze hebben gemeenschapshuizen,moskeën
  ,landgenoten in de gemeenteraden/regering.
  Dat gaat nóóit gebeuren of lukken in bijvoorbeeld Ankara of Marrakesh,en toch altijd maar klagen,het is kutvolk!

 6. Westerling

  Nooit en te nimmer toegeven aan die linkse idioten, je mening niet onder stoelen en banken steken. Als je mening de leraar of lerares niet aanstaat is dat jammer voor die leraar of lerares. Dan maar gezeur.

 7. Westerling

  Die linkse gedrochten denken zeker dat ze de wijsheid in pacht hebben.

 8. Paul

  en hij haalt voorbeelden aan van internationale opleidingen in Nederland waar studenten uit alle hoeken van de wereld door worden aangetrokken.

  ____

  En dan vinden we het gek dat we door, vooral verre oosten landen zoals China, maar ook India economisch steeds sterker overruled gaan worden.

 9. Veteraan

  Tja, goed stuk van Hüsnü Yegenoglu.
  Zeldzaam zo’n geïntegreerde en neutrale moslim maar die wordt door zijn mede moslims en linkse etterbakken toch gezien als een soort nazi, want afwijkende mening

  Afshin Ellian schrijft hier veel over, lees maar eens wat stukken in Elseviers Magazine.
  Goede allochtonen zijn helaas in de minderheid en worden daarom vaak bedreigd door al het tuig.

 10. Heras

  Een goed geschreven stuk. Nederlanders moeten gewoon besluitvaardiger worden. Ja studenten uit het buitenland zijn van harte welkom. Maar waarom kiest de leiding van universiteiten er voor om de identiteit van
  Ons land naar de knoppen te helpen. Zou het te maken kunnen hebben met geld…? En dan een mooi verhaal ophangen over discriminerend nederland.

 11. Gerlos

  Kut geloof dat islamitische gedoe van eeuwen geleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.