VIDEO! De Dam misbruikt door bedrieglijke antisemieten om Joodje te pesten: “Israël heeft een strafblad!”

Israël-activist Michael Jacobs ergert zich er al jaren groen en geel aan: iedere woensdag, zaterdag en zondag is het “Joodje pesten” op de Dam in Amsterdam. Demonstranten ijveren dan voor de Palestijnse zaak. Maar gezien hun antisemitische gedrag kunnen we beter van demonisaties dan demonstraties spreken, aldus Jacobs.

Het bijgevoegde filmpje van afgelopen zondag 3 februari geeft nog een indruk van de hetze tegen Israël en het Joodse volk –  zoals zij sinds jaren op de Dam en andere pleinen van Amsterdam door BDS-agitatoren gevoerd wordt. Deze kwaadaardige ‘demonstraties’ (demonisaties is een betere omschrijving) tegen de Joodse staat vinden wekelijks plaats op woensdag, zaterdag en zondag.

De lasterlijke tekst ‘Israel has no history – only a criminal record’ in de handen van Israël-hater Gustav Draijer berust op bedrog en een omkering van zaken. De naam ‘Israël’ verwijst immers ook naar het Joodse vólk. En het zijn niet de Joden maar juist de niet-Joodse (en anti-Joodse) Palestijnen die geen eigen geschiedenis hebben maar slechts door terreurdaden (zoals de vliegtuigkapingen van de jaren ’70 en de aanslag op de Olympische Spelen van München in 1972) wereldwijd bekendheid genieten. Het is klassiek en eeuwenoud antisemitisme om telkens weer te suggereren dat het Joodse volk of de staat Israël zich misdadig zou gedragen.

De foto bovenaan dit artikel is een andere moment-opname van dezelfde manifestatie waarvoor geen vergunning was afgegeven en waaraan minstens zes personen deelnamen, waaronder Hamas-leider Amin Abou Rashed. Het was dus duidelijk geen zgn. ‘eenmansdemonstratie’ waarvoor geen voorafgaande toestemming nodig is, maar toch maakten aanwezige stadswachten en agenten van politie geen einde aan het urenlange evenement.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Troelstra

  Ik heb het al eerder gezegd: Het gaat vuilbekkend links niet om kritiek op de politiek van Israël, maar om het niet kunnen verkroppen van het bestaan van Israël en de reeds milennia lange Joodse bewoning aldaar. En met links aan de macht is Verboden voor Joden weer geheel back in town.

  1. Meester Kong

   @troel
   vuilbekkend links 🙂

   Troelstra draait zich om in zijn graf..

   En met rechts aan de macht is verboden voor moslims weer geheel back in town.

   Jaja

   1. wheelboy

    Kong
    Het is altijd Links geweest wat niets met joden ophad . Dat begon in de 20s al met de NDSAP . Want ook Adolf Hitler en zijn partij waren ultra links . Dat hier discussies over zijn dat het een ultra rechtse partij zou zijn verwonderd me n National socialisme klinkt links .Komt bij dat A.H alles wilde nationaliseren en niets op had met kapitalisme . Dus rijst bij mij de vraag hoe komt men er bij dat de nazi rechts waren . Enige wat daar bij speelt is het nationalisme . Komt ook nog bij dat veel communisten en socialisten op de NDSAP stemde .
    Maar inderdaad zou je Hitler, nazisme of strasserisme zowel extreem links (vanwege het socialistische karakter) als extreem rechts (vanwege het extreem nationalistische karakter) kunnen beschouwen. Daarnaast waren ze tegen een bepaalde vorm van kapitalisme .

    1. IJsbrand Koudvuur

     Wheelboy heeft zijn feiten op een rijtje hoor, nou ja, het zijn eigenlijk de feiten van de PVV’er Bosma. Onzin dus.

    2. Satty

     Wie denk je dat nazi als eerste vijanden uit de weg hebben geruimd? Socialistische en communistische leiders.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Satty:

      “…Wie denk je dat nazi als eerste vijanden uit de weg hebben geruimd? Socialistische en communistische leiders…”

      Inderdaad, dat is juist.
      Maar ja, maak dat wheelboy maar eens wijs. Blijkbaar luistert hij alleen wat de PVV en diens aanhangers uit kramen.

   2. Siemien

    Kongetje is een islamknuffelaar dat is duidelijk

  2. Meester Kong

   Dat deze man (Jacobs) een podium krijgt op DDS zegt genoeg.

   Googlen opent de ogen…..

   1. Arie B

    Hij spreekt zeer ware worden. Vanaf nu ook op Google te lezen voor iedereen.

 2. IJsbrand Koudvuur

  Tip voor Michael Jacobs.

  Verhuis na dat Israël van je.

  Grote jankerd.

   1. Satty

    Waarom zou hij zijn mening niet mogen geven? Dat hij teveel jankt yep.

    1. IJsbrand Koudvuur

     @Satty,

     Tuurlijk mag deze clown van een Jacobs zijn mening geven. Maar dat mogen de Palestijnse clowns aan de overkant van de dam ook. Maar volgens Jacobs is het “joodje pesten”.

     Dus: gejank.

     1. Satty

      Yep, we zijn het eens.

  1. Gekko

   Noppen alert. IJsbrand Koudvuur is 1 van zijn aliassen.

   1. Rien Noppen

    Nee, Gekko, dat zuig je uit je duim.

    Dit soort trolgedrag is slechts irritant.

 3. Meester Kong

  Israël-activist Michael Jacobs, dan weet je het wel…

  1. Adriaan

   Leg eens uit Kong.

   1. Meester Kong

    Googlen

    1. Adriaan

     Ik kom jouw uitleg nergens tegen.

 4. Adriaan

  Er zijn mensen die Joden haten, er zijn mensen die Moslims haten, er zijn mensen die Christenen haten. En dan durven sommigen te beweren dat de mens beschaafd is. Weerzinwekkend.

 5. Rien Noppen

  Dat Israël een strafblad heeft in verband met hun misdadige onderdrukking van het Palestijnse volk lijkt me lastig te ontkennen.

  1. Siemien

   Dat Nopje van mening is dat Israël een strafblad heeft en Nopje van mening is dat dit in verband met misdadige onderdrukking van het Palestijnse volk zou zijn en dit graag neerplempt als zijnde een feit is natuurlijk zijn goed recht, blijft staan dat Nopje echt de grootste onzin uitkraamt die er maar bestaat en dat weet Nopje zelf ook wel natuurlijk, al zal Nopje dit natuurlijk ontkennen…

   1. Dik

    Reageren is niet alleen volstrekt kansloos, het is ook nog eens volslagen zinloos.

 6. Heras

  Israel heeft alle reden tot bestaansrecht mister noppen. Dat bleek wel in 1948 toen de staat Israel werd uitgeroepen door de Vn. Na de vreselijke Holocaust. Direct daarop werd het aangevallen door arabieren. Hamas onderdrukt de bevolking aldaar en weigert te onderhandelen. Mensen in nederland die alleen maar de palestijnen ondersteunen doen hetzelfde als hamas, : altijd weer een zondebok zoeken. Ik schaam mij ervoor dat dit hier kan.

 7. Heras

  En ik vind de reacties van noppen en aytas altijd wat kinderlijk overkomen. Een beetje zoals mijn puberale kinderen. Altijd grenzen zoeken en nooit volwassen inhoud ingaan.

  1. HendrikJan

   Inderdaad Heras, aan de reacties zijn vaak direct andere namen te koppelen.
   Maar persoonlijk vindt ik, dat het wel spannend moet blijven.
   Dus laat het maar over ons heen komen.
   Op dit moment breekt hier de bewolking en het watermolentje draait lekker, dus de wei wordt wat droger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.