Vlak voor de verkiezingen kan het ineens wel! Kabinet verkort verblijfsvergunningen van 5 naar 3 jaar

Geen categoriefeb 15 2019, 21:00
Is dat even een teken van politieke daadkracht en helder beleid! Het kabinet heeft de tijdelijke verblijfsvergunningen voor asielzoekers verkort van 5 naar 3 jaar. Dat er 20 maart verkiezingen zijn is natuurlijk gewoon toevallig! Via TPO.
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet nu na drie jaar al kijken of een asielzoeker mag blijven of niet. Nu is dat nog vijf jaar, maar daar komt dus verandering in.
Staatssecretaris Asielzaken Mark Harbers (VVD, niet vergeten bij het stemhokje!!1), wil Nederland 'niet langer uit de pas laten lopen' vergeleken met andere Europese landen. Op deze manier zou ook duidelijk worden dat bescherming 'in principe iets tijdelijks is', licht Harbers toe.
Feitelijk maakt het natuurlijk geen reet uit, want of asielzoekers nou na vijf of al na drie jaar te horen krijgen dat ze niet mogen blijven, hun land van herkomst wil ze toch niet terugnemen. Zowel het CDA als de VVD zijn dus vooral heel erg stoer aan het doen vanwege de aankomende Provinciale Statenverkiezingen, maar het effect is gewoonweg nul.
Vergeet dus vooral niet dat deze twee partijen u een goedkope maatregel voor hebben geschoteld, terwijl dit dus 1. niks uithaalt en 2. ook al in de eerste dag van het regeerakkoord had gekund, maar dan was u het nu al weer vergeten.
Wat een slappe stunt, ze voelen de bui al hangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten