Energie steeds duurder - Huishoudens dit jaar gemiddeld 334 euro duurder uit

Geen categoriefeb 16 2019, 8:00
Het CBS presenteerde vandaag haar cijfers over de energierekening. U kreeg al eerder signalen door maar dit is toch wel heel erg: gemiddeld 334 euro duurder uit, door gas en stroomkosten. Via de Telegraaf.
Bijna de helft van de kosten voor stroom en gas komt door belastingen. De andere helft is onderhevig aan schommelingen van marktprijzen voor olie en gas. Met name gas heeft een grote impact op uw rekening, want dat importeren we natuurlijk uit Rusland en moeten we ook nog eens omvormen voor ons gasnetwerk.
De NOS meldt dat er een recordaantal mensen is overgestapt van energieleverancier, waarvan een groot deel direct na Prinsjesdag. Daar werd toen al aangekondigd dat men meer zou gaan betalen voor stroom en gas, maar toen ging dat nog gepaard met 'lastenverlichtingen' waardoor Nederlanders er alsnog op vooruit zouden gaan. Totaal niks van waar dus.
Sterker nog, dikke kans dat de rekening nog verder omhoog gaat! Op 13 maart worden de doorrekeningen van het voorlopige klimaatakkoord gepresenteerd. Hierdoor krijgen we een béétje een beeld van wat de kosten verder zullen gaan zijn.
Dat beeld zal natuurlijk compleet verstoord gaan worden want het is een week voor de Provinciale Statenverkiezingen, dus reken maar op een bult vage plannen/constructies en niet waar te maken toezeggingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten