De leegte van het CDA: vooral in de weer met 'goede morgen' en man-vrouwverhouding op lijst

Geen categoriefeb 16 2019, 9:00
Het CDA lijkt de totale ideologische leegte van hun partij volledig te hebben omarmt. Eerder presenteerden ze met trots dat domme filmpje over het wensen van een goede morgen, nu houden ze zich vooral bezig met de man-vrouwverhoudingen binnen de partij.
Ze hebben zichzelf ten doel gesteld dat vrouwen een grotere rol moeten krijgen binnen de partij. Dat al een derde van de Provinciale Statenverkiezingslijsten uit vrouwen bestaat, is niet genoeg! En waarom willen ze dat perse? Schrijfster van het 20 pagina lange epistel, Gelders Statenlid Daisy Vliegenthart (41), zegt er dit over:

"Een jonge vrouw van 25 kijkt toch heel anders tegen de wereld aan dan een man van 50. Door op verschillende manieren naar onderwerpen te kijken, wordt je besluitvorming beter."

Ja precies ja, als ik een brug wil bouwen haal ik naast een ingenieur ook een bioloog en een astroloog op voor een betere besluitvorming. Wat een onzin. En natuurlijk komen alle andere onzinargumenten ook weer voorbij. Zo moet er in de partij meer rekening worden gehouden met vrouwen met kinderen op de woensdagmiddag. Echt een probleem, want het is natuurlijk héél vreemd dat een bolwerk van 50-jarige mannen geen rekening houdt met die enkele politiek actieve vrouw met kinderen op de woensdagmiddag.
Afdeling Zuid-Holland staat voor het CDA vol in de schijnwerpers want zij zijn de grote uitzondering. Daar is namelijk een meerderheid vrouw, want jawel, daar komt 'ie: "het is 2019." En ook hier leeft het idee dat als de helft van de bevolking vrouw is, de helft van de vertegenwoordiging ook vrouw moet zijn. Want man vertegenwoordigt man en vrouw vertegenwoordigt vrouw, maar bieden samen wel verschillende manieren van inzicht, of zo.
Vliegenthart wil zelfs nog wel een stapje verder gaan door te zeggen dat dit actieplan de weg vrij baant voor diversiteit op álle terreinen. Want met dezelfde logica van net worden zwarten, homo's, transgenders en gehandicapten natuurlijk haast niet vertegenwoordigd. Ook bieden die categorieën weer een totaal ander perspectief op het leven waar ik als blanke hetero man natuurlijk met m'n kop niet bij kan!
Wat een intellectuele en ideologische leegte binnen die partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten