Johan Derksen haalt uit: 'Sylvana Simons heeft professionele hulp nodig'

Johan Derksen haalt uit: 'Sylvana Simons heeft professionele hulp nodig'

In de aflevering van 15 februari werd bij Veronica Inside tóch even gereageerd op Sylvana Simons, die Johan Derksen een filmpje had gestuurd. Derksen haalt keihard uit en zegt: "Het is natuurlijk een vreselijke hysterica die aandachtsziek is, die iedere microfoon en ieder podium aangrijpt (...)."

In de fragmenten valt te zien hoe Johan Derksen even een paar opmerkingen kwijt wil over Sylvana Simons en haar hele rol in de Nederlandse politiek. We zouden haar volgens Derksen met z'n allen eigenlijk 'gewoon moeten laten lullen' want 'veel zinnigs komt er niet uit en invloed heeft ze toch niet.'

Derksen vat haar hele ideologie en werkwijze prima samen door te stellen dat Simons alles 'op zwart en wit betrekt'. En ja, geef hem eens ongelijk? Het meest recente voorbeeld is dat ze eigenlijk insinueerde dat de Nederlandse politie actief zwarte jongeren neer zou schieten en dat de politie dus een te vrezen overheidsorgaan is voor zwarte jongeren.

Dat hele argument komt natuurlijk overgewaaid uit Amerika, waar om de haverklap een zwarte jongen door agenten wordt neergeschoten. Dat de politie in dat land, of er nou een racistisch motief bij zit of niet, ook veel meer met vuurwapengeweld te maken heeft, laat ze voor het gemak maar even weg.

Derksen adviseert haar om professionele hulp te nemen: "Want ik denk dat ze niet helemaal spoort!" voegt hij eraan toe. Ook doet hij z'n beklag over het feit dat Nederlandse media haar toch steeds een podium blijft geven waardoor ze haar onzin kan blijven spuien.

'Ja maar DDS, dat doen jullie toch ook?!' hoor ik jullie al denken. De enige reden dat wij over haar berichten is om de idiote gedachtegang van haar te etaleren, in schril contrast met bijvoorbeeld een Eva Jinek, die haar best doet om Sylvana Simons en haar idee√ęn serieus te nemen. Johan Derksen geeft ook nog aan, na een voorstel van Wilfred Genee om 'iets van vrede te stichten', dat hij hier totaal geen behoefte aan heeft. En terecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financi√ęle zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks √≥f eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties