Vrouwelijke Syriëgangers met kinderen mogelijk toch terug naar Nederland!

Een andere Duitse-ISIS bruid. Bron: screenshot Deutsche Welle.
Foto: Een andere Duitse-ISIS bruid. Bron: screenshot Deutsche Welle.

Minister Grapperhaus van Justitie onderzoekt, alweer/nog steeds, of het mogelijk is om IS-moeders met koters terug te halen naar Nederland! Dit keer heeft het een reële kans, want Nederland hoeft alleen wat papierwerk in te vullen! Via de NOS.

Eerst was het allemaal onwenselijk om ze terug te halen. Toen was het iets minder onwenselijk maar vooral ‘heel lastig’ om het voor elkaar te krijgen. Daarna werd het minder lastig maar moesten de Syriëganger-vrouwen met kinderen zélf naar het consulaat zien te komen. En nu de Koerden ze zelf nog net niet voor de voordeur van het consulaat droppen, gaat Grapperhaus het allemaal nog eens ‘onderzoeken’.

De druk wordt ook behoorlijk opgevoerd om ze terug te halen. Niet vanuit de bevolking natuurlijk, ben jij gek?! Nee, vooral vanuit het Openbaar Ministerie, die met alles ‘de handen vol’ heeft, maar hier maar wat graag tijd voor wil maken! Zij hebben een rechterlijke uitspraak afgedwongen om arrestatiebevelen via de overheid aan de Koerden te overhandigen. Ook de kinderombudsman komt tranen tekort als ze aan die arme kindjes denkt en roept de overheid op tot actie. Dan heeft Grapperhaus ook nog de Franse regering op lijn 3, die het terughalen ook nog overwegen.

Het is er blijkbaar ook een behoorlijke in die Koerdische kampen, want Koerdische ‘minister van Buitenlandse Zaken’ Abdel Karim Omar geeft aan “bezorgd te zijn over de kinderen in die kampen, die namelijk worden opgevoed met radicale ideeën.” Hoewel dit waarschijnlijk bedoeld was als argument voor de Nederlandse overheid om ze terug te halen, lijkt het eerder op een argument om ze vooral wég te willen houden. Stel je voor wat er door het hoofd van zo’n getraumatiseerd kind gaat in zo’n kamp:

‘Papa onthoofdde wat heidenen en kreeg toen zelf een bom op z’n dak door die gemene Assad. Mama probeerde me te beschermen van al het leed waar we middenin zaten en werd samen met mij opgepakt. Wekenlang huilt ze in dat kamp en die Koerden laten ons maar niet gaan! Nu wil de Nederlandse overheid mama en mij terughalen om mama te straffen en mij te gaan vertellen dat papa een laffe hond was.’

Natuurlijk generaliseer ik hier maar je kunt mij niet vertellen dat zo’n kind, na wat sessies bij de psycholoog of een social worker, goed terecht gaat komen. Dikke kans dat er niets meer aan te redden valt en zo’n kind ook ‘verward’ eindigt. Of er is zo’n gigantische hoeveelheid zorg voor nodig om hem enigszins op het rechte pad te kunnen krijgen, waarvan je makkelijk kunt aannemen dat, zowel die zorg als het beoogde resultaat, niet gegarandeerd kan worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

54 reacties

 1.   

  Prachtig Nederland moet alles en er gebeurt van alles en de 16 Miljoen Nederlanders die een andere mening hebben, kunnen zelf bij het grof vuil gaan staan, waar de 1,4 miljoen PVV kiezers stonden, die Rutte er heeft neergekwakt.

 2.   

  Die Syriëganger-vrouwen met kinderen moeten gewoon daar blijven,dit is vragen om problemen!
  Ik begin langzaam het vermoeden te krijgen dat het hele kabinet Rutte in alle heimlijkheid is bekeerd tot de islam,zoveel betrokkenheid met dat volk is niet normaal!
  Waarschijnlijk gaf het idee van 72 maagden de doorslag,maar dat kan ook een straf betekenen,begin maar eens aan het afwerken,verder rijst wel de vraag welk voordeel de coalitiedames eraan hebben.Zijn misschien potten!

  1.   

   @ TD…Waarschijnlijk gaf het idee van 72 maagden de doorslag,
   Eunuch rutte denkt aan zijn toekomst!

 3.   

  Tuurlijk, als je problemen wilt hebben, moet je dit vooral doen. Achterlijker dan dit kan het niet worden.

 4.   

  Wie is er straks aansprakelijk indien het mis gaat De Nl politiek is gewoon volledig de weg kwijt Er zijn maar enkele partijen die opkomen voor dit land De PVV en FvD die maken zich hard de staten verkiezing komt er aan en denk daar aan Kijk maar wat een ellende er in Duitsland gebeurd

 5.   

  Niks terug halen ze zitten daar prima, eigen schuld dikke bult , eerder nadenken had hun heel veel ellende bespaart.

 6.   

  Hoeveelste leugen van Rutte? Hij zei dat de IS-bruiden onder geen beding naar Nederland terug zouden komen.

  Als ik voor iedere leugen van Rutte 10 euro kreeg was ik nu een rijk man.

 7.   

  Laat ze die vrouwen lekker daar laten.

  1.   

   “Laat ze die vrouwen lekker daar laten.”

   Nee die vrouwen moeten naar Afrika..

  2.   

   Kort en krachtig Aytas en meer hoeft daar niet over gezegt te worden. Ik ben het helemaal met je eens.

 8.   

  Tis toch echt niet te geloven om die IS broedmachines met alle geweld weer binnen te gaan halen…..de waanzin viert echt hoogtij in den haag!!
  De uitkeringen en woningen staan al klaar.
  #STEM ZE WEG!!

  1.   

   Maar de nederland haters zullen er uiteraard alles aan doen om ze zo snel mogelijk hier te krijgen.

   1.   

    En er zitten nog duizenden kinderen in kampen met ouders die niet kozen om ongelovigen de strot door te snijden…
    #stem ze weg

 9.   

  Het gaat hier primair om het belang van deze kinderen die de misstappen van hun ouders niet kan worden aangerekend.

  1.   

   Jij moet je achterlijk grafzerken kop even lekker dichthouden

   1.   

    Siemien is een zelfverklaard diepgelovig christen, dat merk je aan alles.

    1.   

     Kinderen die gehersenspoeld zijn Noppen !

     1.   

      Gehersenspoelde kinderen verdienen zeker onze hulp en steun.

     2.   

      Aan een hersenbeschadiging door indoctrinatie is niets meer te doen Rien.

     3.   

      We hebben in dit beschaafde land de merkwaardige gewoonte om kinderen met een hersenbeschadiging naar vermogen te helpen.

      Het is eigenlijk wel gek dat jij daar kennelijk een keuzemogelijkheid in ziet.

     4.   

      Laatst nog dat filmpje gezien van dat knulletje van 8 jaar oud die een gevangene doodschoot? Het ventje kon die clock nauwelijks vasthouden, wil je die hierheen halen hmm?

     5.   

      @riennoppentrol heeft gelijk we moeten @riennoppentrol ook helpen van zijn hersenbeschadiging, toe maar @riennoppentrol, hoe was jouw jeugd?
      Opgesloten in het kolenhok door de jongens in de buurt met katapult beschoten.
      Was je misdienaar en moest je af en toe op schoot bij de priester.
      Wat brengt jou hier met je warrige verhaaltjes altijd in de aanval.
      Je doet zo opstandig, maar toch zit er mijns inziens een hoop verdriet onder die stoere en stellige reacties van je.
      Toe maar vertel het maar aan @fockingworst

     6.   

      Rientje werkelijk in 1 reactie zien hoe achterlijk hij/zij in werkelijkheid is, Vit begint over “hersenbeschadiging”en Rientje neemt het klakkeloos over.
      Lach-wekkend gewoon

     7.   

      @Vit geloof mij dat wil Rientje, sterker nog, er zijn hier best veel mensen die dit héél graag willen..

    2.   

     “Gehersenspoelde kinderen verdienen zeker onze hulp en steun” JOU steun Wimpie, gauw een ticket boeken en vlug weg op de steunvlucht om die kindertjes te helpen, net als hun moedertje dat voor ze heeft gedaan.

    3.   

     “Gehersenspoelde kinderen verdienen zeker onze hulp en steun.”

     Ja laat dat maar aan Rientje over, Rientje vindt, om zijn voorliefde voor kindertjes kracht bij te zetten, ook dat pedofielesites bestaansrecht hebben

   2.   

    Schelden voegt weinig toe. Marco1 heeft een punt Siemien. Ik herinner me het filmpje van een 5-jarig kind dat zijn eigen teddybeer onthoofdde in opdracht van zijn achterlijke vader. Filmpje is helaas niet meer te vinden op Youtube. Mja, de waarheid is pijnlijk.

   3.   

    Nopjes is in z’n nopjes als het om kindjes gaat.
    Heeft z’n “speelkelder” al opgeruimd en zal de eerste zijn die die halal hummeltjes zal opvangen.

  2.   

   Het is vooral in het belang van de kinderen om ze in hun vertrouwde omgeving te laten. Emigreren naar een andere cultuur brengt verwarde en ongelukkige kinderen.

 10.   

  Na het kinderpardon, de ‘geworteldheid’ der kinderen in aanmerking nemend, lijkt het me beter moeders en vaders met hun kinderen in het land te laten blijven waar ze zelf voor gekozen hebben en intussen geweldig goed geworteld zijn.
  Lijkt me dat ‘onze’ regering er ook zo over denkt, gezien het kinderpardon gesteggel.

 11.   

  Je kan een kind wel uit de oorlog halen, maar de oorlog niet uit een kind. De ouders zijn verantwoordelijk in deze. Dus laten daar in hun zo geliefde beloofde land.

 12.   

  Uiteraard met aanhang dat is inherent aan het terughalen

 13.   

  Kortom: Deze regering bestaat uit maatschappelijke Mengeles. Deze regering voert een actief wervingsbeleid jihadistes kindjihadisten op onze samenleving los te gaan laten, een levensgevaarlijk maatschappelijk experiment.

  1.   

   Het is niet zozeer een experiment maar een berekenend beleid van degene die de uitvoerders ervan de opdrachten verstrekt. https://tinyurl.com/yaacnakc

 14.   

  Geen geld voor de pensioenen maar wel voor dit graf volk een schande. Laat ze lekker omkomen daar.

 15.   

  Buiten het bovenstaande dat zeker niet onvoorstelbaar is maar gewoon in de lijn der verwachtingen ligt, genereren de Syriëgangers en hun kroost cumulerende kostenposten in de Nederlandse samenleving. Niet alleen hebben zij of hun ouders willens en wetens de Nerderlandse solidariteit overvraagd en de Nederlandse manier van samenleven geloochend, ze komen er ook nooit meer aan samenlevingsopbouwend werk. Geen werkgever neemt gepamperde wandelende problemen in de slachtofferrol aan. Een bedrijf is immers geen sociale instelling. In tegendeel door middel van belastingbetaling koopt het ontzorging van zulke problemen. Dit betekent concreet dat zij levenslang de hand zullen ophouden voor huisvesting, zorg en levensonderhoud. Zaken die moeten worden opgebracht door de gemeenschap waar ze met hun hele manier van leven afstand van nemen.

  Zulke lieden terughalen berust slechts op het naieve geloof dat deze mensen automatische Nederlandse waarden, Nederlandse arbeidsmentaliteit, Nederlandse cultuur en Nederlandse aanspreekbaarheid zullen overnemen. Vergeet het, dit gebeurde nergens waar geen assimilerende integratie werd afgedwongen. De factor islam bemoeilijkt in- en aanpassing nog eens extra en wel dermate dat ook de samenhang en aanspreekbaarheid in geislamiseerde samenlevingen slechts met keiharde hand kan worden afgedwongen.

  1.   

   + 1

  2.   

   “Dit betekent concreet dat zij levenslang de hand zullen ophouden voor huisvesting, zorg en levensonderhoud. Zaken die moeten worden opgebracht door de gemeenschap waar ze met hun hele manier van leven afstand van nemen.”

   Hear, hear!

   En die Nederlandse waarden worden in megarap tempo overboord gezet, tot volkomen geluk van de gelijkheidsgelovigen.

 16.   

  Dit wordt de volgende splijtzwam in het kabinet !

 17.   

  Waarom zou je Syriegangers, die zo begeesterd waren om naar Syrie te gaan, terug halen naar een land dat zij verfoeien? Lekker laten zitten waar zij zijn, scheelt een hoop narigheid met minder kans op een geweldsuitbarsting want dat komt met dat volk gegarandeerd.

  1.   

   Braafste jongetje van de klas misschien?

 18.   

  Gegaan is gegaan dan moet je ook blijven als het wat minder gaat zoals een goed moslim behoord te doen.

 19.   

  Ja joh kom maar binnen……gezellig :-(

 20.   

  Je kunt er vanuit gaan dat die kinderen ‘verwarde’ mannen en vrouwen worden met diabetes, zoniet dan toch.

 21.   

  Weg met dit gajus. Lekker daar laten dat Islamitische tuig. Ze hebben de Nederlandse samenleving afgezworen en zullen nu op de blaren moeten zitten. Eerst je Nederlandse paspoort in de stront pleuren en dan janken dat je als kansloos Islamitisch wijf, geheel gekleed in boerka (zag het vanavond nog op het journaal), terug wilt naar Nederland waar je bent geboren. Weet je wat smerige jankers; jullie hebben in Syrië met je kansloze kalifaat duizenden onschuldige mensen de dood in gejaagd, hetzij onthoofd, verkracht, als slaaf verhandeld of gewoon levend verbrand in een kooi op het marktplein. Blijf lekker daar. En als je niet wist dat IS zich van dit soort barbaarse praktijken zou bedienen dan had je eerder op NPO (een Nederlandse zender) over moeten schakelen. Voordat jullie, doodseskaders, naar Syrië vertrokken waren deze barbaarse praktijken al bekend en toch gingen jullie. Blijf lekker daar, k*tvrouwen. :-(

 22.   

  Had niets anders verwacht van Nederland.
  Zelfs de grootste criminelen uit de moslim landen worden hier met open armen ontvangen en dood geknuffeld.
  Dat het een gevaar voor de Ned. bevolking zou kunnen zijn daar maken ze zich niet druk om een mogelijke aanslag op onschuldige Ned. burgers ook niet.
  Haal ze maar met open armen terug hun leven lang een uitkering gewoon de pensioenen van de hardwerkende Nederlanders die soms meer als 40 jaar gewerkt hebben korten,
  Bakken geld uitgeven voor de trauma’s die deze kinderen hebben opgelopen psychologen, psychiaters enz enz.
  Het kan allemaal in Nederland.

 23.   

  Hoho, even rustig. Eerst moeten de aivd-ers nog aangenomen worden om deze individuen intensief te kunnen volgen. Na die taakstraf van 20 uur gaan ze namelijk hun Molenbeekse wijken in Den Haag en Amsterdam weer in en gaan in ieder geval niet werken voor hun geld.

 24.   

  Nederland verliest steeds meer van zijn identiteit
  ——————————————————

  En weer slaat het linkse diversiteiten clubje in Rotterdam toe.
  Zo nadert Nederland haar einde.

  Negerzoen,zwart/wit mag je niet zeggen, zwarte piet, kerstmis, vragen om smartengeld geld vanwege de slavernij van 400 jaar geleden, de Efteling, straatnamen die hen niet bevallen. Wat volgt ??
  Dat D66 en ander links addergebroed ( ook in Rotterdam) vergiftigd zo langzamerhand alle cultuur en identiteit van de Nederlander, ons wordt opgelegd: euthanasie, verplicht donorschap, massa immigratie naar NL, verkoop van ons land aan het geldverslindende niks voorstellende Brussel ,afschaffing referendum.
  En wat doet die “liberale” Rutte, die staat er bij en kijkt er naar en doet niks ?
  Waarom is deze man zo bang voor dat nagemaakte zooitje van D66 ?

 25.   

  Het Openbaar Ministerie doet haar werk niet meer en is een linkse hobbyclub geworden.

 26.   

  Dat addergebroed daar is zo giftig dat elke behandeling hier zal falen!
  Temeer dat addergebroed hier zal worden ondergebracht bij hun geloofsgenoten c.q. familie waarvan bekend is hoe ‘loyaal en betrouwbaar’ die zijn als het gaat om onze westerse normen en waarden zoals bijvoorbeeld gelijkstelling van man en vrouw, onze cartoons! Met andere woorden: derecaliseren zal nimmer werken én zeker met de vooral door bezuinigingen falende gezondheids- en andere overheiddiensten in dit land.

  Kortom, degenen die dat addergebroed hierheen willen halen of alléén er al over denken zijn compleet gestoord, zullen in de toekomst verantwoordelijk worden gesteld voor de ellende die zij hier vrij spel hebben gegeven. Dat staat vast!

  1.   

   “Met andere woorden: derecaliseren zal nimmer werken ”

   Dat vrees ik ook.

   :)

 27.   

  Onder dank aan Noppen: deradicaliseren

  Maar waar de islam verschijnt is het de vrede, veiligheid én vrijheid die verdwijnt!
  Dat is een onwisbaar én onmiskenbaar feit! Voor de normaal denkende mens, althans!

 28.   

  Rien noppen.
  Een ranzige kleffe viesnek ben je

 29.   

  wij zijn schijnbaar niet het enige land dat door idioten geregeerd wordt . Frankrijk gaat ook syriegangers terug halen . Mijn idee als je zoiets doet dan nooit meer erin . En straks als die k@t wijven terug komen kunnen wij zorgen dat er een huisje voor ze is en een bijstands uitkering . Walchelijk . Vroeger werden landverraders afgeschoten . En terecht !!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!