39% jonge Grieken werkloos, maar Europese Commissie druk met migrantenopvang!

In Griekenland is de economie nog steeds niet hersteld van de klappen. Een daling in de werkloosheid is weliswaar waarneembaar, maar nog steeds zit ruim 39% van de jongeren in Griekenland zonder werk. De Europese Commissie was deze week op bezoek in Athene en had de prioriteiten wederom niet op orde. De Commissie had kritiek op de toestanden in vluchtelingenopvanglocaties op de Griekse eilanden, maar was stil over de jeugdwerkloosheid. 

In plaats van het accentueren van de jeugdwerkloosheid in Griekenland hield de Europese Commissie zich politiek correct bezig met andere zaken. Volgens de Commissie is de opvang op de hellenistische eilanden dermate slecht dat ze het de ‘schande van Europa’ noemen, zo lezen we in de Duitse krant Welt.

Dat de jeugdige Grieken nu emigreren naar Duitsland op zoek naar werk is blijkbaar geen prioriteit voor de Europese Unie.Alsof Griekenland haar arbeidskrachten niet zelf kan gebruiken? Met een geboortecijfer van 1,33 kind per vrouw is het zeker dat elke emigrant een groot verlies is voor het land. Maar dat is blijkbaar geen schande.

Het land wordt vooralsnog gebruikt als winstgewest door de EU. Uitgekleed en berooid. Nu hebben de Grieken zelf ook een aandeel gehad in deze gang van zaken, maar het idee dat de EU de Grieken ‘heeft geholpen’ is absoluut onjuist. Voormalig minister van Financieren Yanis Varoufakis noemt de steunprogramma’s van het IMF en de EU zelfs een ‘ponzi austerity scheme’. Maar dat is blijkbaar geen schande.

Diverse infrastructuur is nu in handen van de Chinezen en Duitsland pakt via de interne markt de arbeidskrachten af. Logisch dat de Europese Commissie over de werkloosheid weinig te melden heeft. Duitsland profiteert immers flink van de instroom van Griekse migranten.

En migranten van buiten Europa zitten in erbarmelijke omstandigheden vast op de Griekse eilanden.

Zou het een weerspiegeling zijn van de staat waarin het land zich verkeert? Waarschijnlijk wel. Als de Europese Commissie de toestanden van de migranten als een ‘een schande’ duidt hoe moeten we dan de toestanden van het Griekse volk duiden? Maar dat is blijkbaar geen schande.

De afhandeling van de Griekse crisis wordt niet in dergelijke morele termen besproken door Juncker en de zijnen. Als de Europese Commissie de ‘schande van migrantenopvang’ had willen voorkomen had ze wellicht haar buitengrenzen iets beter moeten beschermen, maar daarvoor is het nu te laat.

En van compassie met de Griekse jeugd is evenmin sprake, maar met de migranten op de eilanden dan weer wel. De Jucnker-Commissie is de schande van Europa!

 

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DeBruijn

  En dan gek vinden dat mensen de EU zat worden? Hier ook enorme problemen en 263.000 huizen tekort, maar wel 235.000 mensen toelaten in 2017.

  En dan zegt Jetten dat er elk jaar 50.000 Polen hier naar toe moeten komen. Heel egoïstisch, ook gezien uit het feit dat je die landen leegtrekt van hun arbeidskrachten en jongeren.

 2. Satty

  ‘En van compassie met de Griekse jeugd evenmin, maar met de migranten op de eilanden dan weer wel. De Jucnker-Commissie is de schande van Europa!’

  Migranten als ik zijn natuurlijk ook erg minderwaardig en zijn alleen goed om rijkdommen van te stelen. Voor de welvaart van west Europa zijn mijn volk in Europa afgeslacht tijdens wo1 en 2. Bij thuiskomst massamoord op deze soldaten gepleegd omdat ze de beloofde vrijheid niet kregen en in opstand kwamen. De rijkdom van onze grondstoffen zit allemaal in het westen. Voor teunis moet er nog meer ellende over ons gestort worden en zijn de concentratie kampen in Griekenland nog niet genoeg, het kan erger er moeten Europeanen gepamperd worden. Tja voor rechts extremisten kunnen anderen niet genoeg lijden als zij maar niet echt hoeven te werken. Waardeloos volk die rechts extremisten.

  1. ZiggyStardust

   @satty, als je het toch over Afrika wil hebben, heb je ook voorbeelden van die uit elkaar gereten lichamen van slachtoffers van het westen? Ik heb hier een mooi voorbeeld van de dagelijkse werkelijkheid in Afrika voor je: De Fulani-moslims, die een grotere bedreiging voor Nigeriaanse christenen zijn geworden dan de islamistische Boko Haram, bestormden afgelopen maandag de dorpen Inkirimi, Dogonnoma en Ungwan Gora in het Kajuru provinciegebied, waarbij 143 huizen werden verwoest, 52 mensen werden gedood en tientallen anderen gewond raakten, schrijft Breitbart.

   De aanvallers verdeelden zich naar verluidt in drie groepen, waarvan de eerste de mensen in brand staken, de tweede de gebouwen, en de derde achtervolgde de mensen die de slachting wilden ontvluchten. Slachtoffers van de aanslag waren onder meer vrouwen en kinderen.

   Het bloedbad op maandag volgde op een aanval van de dag ervoor in het dorp Ungwan Barde in Kajuru, waar 17 christenen werden gedood en tientallen huizen werden verbrand.

   In de eerste week van maart hebben moslims in het dorp Karamar meer dan 30 christenen afgeslacht en verschillende huizen en een kerk in brand gestoken. De islamieten schoten naar verluidt op families die aan de brand probeerden te ontsnappen, waarbij 32 doden vielen.

   De golf van recente aanvallen op christelijke gemeenschappen heeft plaatsgevonden binnen het overwegend christelijke Adara gebied van Zuid-Kaduna.

   1. DeBruijn

    @ ZiggyStardust

    Dat was een berichtje van 5 seconden in het nieuws en wordt ten onrechte uitgelegd als strijd tussen water en landbouwgrond.

    Waar waren toen de moslimleiders die hun afkeer uitspraken? Die waren er niet, zoals altijd. Gebeurd het nu in een moskee, dan zijn ze er als de kippen bij.

    Aboutaleb hangt ook alleen de vlag half stok als het om moslims gaat, vind het wel erg opvallend. Of natuurlijk als het om homo’s gaat.

    De rest interesseren de linkse PVDA zich niet voor.

    1. Stanly2000

     Geen manifestatie/protest op de Dam of waar dan ook!

  2. Punt50

   @ Satty

   Vertel eens eerlijk, waar kom je vandaan? En.., als het hier zo slecht is.., waarom ga je niet terug??

   1. ZiggyStardust

    Als ze teruggaat wordt ze naar eigen zeggen gediscrimineerd door de Masai, omdat haar bloed gemengd is. Maar hier in het westen zijn we pas slecht en rascistisch en fascisten. Foei!

  3. DeBruijn

   @ Satty

   Ik ben nog nooit in Afrika geweest, heb geen grondstoffen en heb jou en je familie nooit iets aangedaan. Net zomin al mijn voorvaderen, die boeren en tuinders waren. Wij hebben nooit anderen benadeeld, vermoord of leeggeroofd. Wij werkten hard, wel 90 uur per week, om te kunnen eten.

   Het is toch raar dat we anderen moeten gaan helpen, terwijl onze eigen kinderen al genoeg problemen hebben. Ik weet niet of jij kinderen hebt, maar wie help je eerst als je honger hebt? De kinderen van 3 straten verder of jou eigen kinderen?

   Ik weet het antwoord al.

  4. biggeorge

   Afrika zal altijd een kansloze hoop armoede en ellende blijven dat is altijd al zo geweest. Altijd het excuus van de slavernij enz maar de meeste ellende doen ze zichzelf aan. Kijk maar waar er veel Afrikanen in Europese steden zitten daar zie je de criminaliteit en de verloedering van een wijk gelijk flink toenemen . Afrikanen is gewoon een hopeloos lui mislukt inteelt volk met veel ziekteverspreiding armoe, verkrachting en ellende (met alle respect maar ik kan het niet mooier maken) . Daarom zitten veel Europeanen er niet op te wachten je haalt de ellende in huis.

  5. DeBruijn

   @ Satty

   Je moet jezelf aan geen dingen aanpraten dat je te min zou zijn, dat staat er niet. Dus ook niet suggereren, praat je jezelf alleen maar de put in en word je alleen maar achterdochtig van.

 3. PMG

  Ja, en wij zijn druk met klimaat en de investering van 50 DUIZEND EURO die we straks verplicht worden te doen!!!!!!

 4. PMG

  Hoe komt die werkeloosheid zo hoog? Omdat grieken niet weten hoe ze geld moeten verdienen, alleen heel goed hoe ze de zaak moeten belazeren!!!

  Dit is wat je krijgt in een links land, kijk naar Venezuela, Argentinie en ga zo maar door, de munt devalueert en is goedkoper als pleepapier!
  Stemmen winnen met valse beloftes, zelfs Rutte deed het met heel goedkoop duizend euro te beloven en ze trapten erin. Sorry kreeg men te horen meer niet.

  Nederland is verworden tot komkommerrepubliek en laat zich nu weer om de tuin leiden met betrekking tot klimaat.

  Het gaat u straks echt MINIMAAL 50 DUIZEND EURO kosten als dit doorzet!

  Stem FVD of PVV

  1. ZiggyStardust

   Idd, kwam vroeger veel in Turkije, ben naar ephesus geweest, een oude Griekse stad/opgraving, en goed onderhouden en dagelijks duizenden toeristen. Afgelopen zomer naar Griekenland geweest, Lefkas, en daar was een oude Griekse stad, de grootste opgraving van Griekenland. Een paar jaar geleden voor 12 miljoen euro aan Europese subsidie opgeknapt, bordje met eu vlag en bedrag stond er bij. Nu totaal overwoekerd met onkruid en geen toerist te zien. Heb je een bron van inkomsten, doe je er niets mee. Achterlijk volk.

   1. bejaarde

    Ook ik was 7x in Turkije, 1x Egypte en 7x op diverse Griekse eilanden. Ik zal daar nooit meer vinden, waar ik toen zo blij mee was. Ik heb nu een reis naar moslim- landen afgezworen, ben nu een alleengaande oudere vrouw en zoek naar iets vervangends. Moeilijk, maar luxeprobleem.

    1. ZiggyStardust

     Lefkada, konaki hotel, Griekenland. Is het groenste eiland van Griekenland.
     Saint-tropez/ramatuelle cote d’azur ook zeer mooi.
     Marbella/Sevilla, binnenlanden van Spanje. Erg warm maar ook erg mooi. En China, super mooi land, en super veilig.

  2. ZiggyStardust

   Nog een mooi verhaal. Een Grieks klein haventje wordt op dit moment omgebouwd om ook grote jachten te kunnen ontvangen, gesubsidieerd met 20 miljoen euro Eu geld. Enkel dure auto’s, BMW x6 M en dat soort auto’s, met kentekens uit Roemenië, Bulgarije en andere Balkanlanden stonden er geparkeerd. Zij zijn de grond en vastgoedbezitters daar in die haven. Ze lachen zich de ballen uit hun broek met gratis eu geld waar ze nog rijker van worden. En de lokale Grieken kunnen daar vervolgens voor een paar euro in de bediening gaan werken terwijl de huizenprijzen de pan uit rijzen.

 5. DeBruijn

  Vergeet vooral niet van de zon te genieten beste mensen.

  1. ZiggyStardust

   Ik hoop dat ie snel weer gaat schijnen, heb weinig kunnen werken met het slechte weer van de afgelopen 2 weken.

  2. PMG

   Ja joh, flierefluit er maar overheen, jij hebt het geld schijnbaar in pakken op de plank liggen.

   Geniet van de zon en neem een pot bier, nu kan het nog ……

   1. ZiggyStardust

    Haha, geld ligt echt niet op de plank hoor, maar heb een bedrijf in dakwerk en zinkwerk. In de regen kun je nu eenmaal deze werkzaamheden niet uitvoeren.

    En net een lekkere Westmalle tripel ingeschonken, dat genieten komt helemaal goed!

    1. DeBruijn

     Proost!

     Hier regent het weer, maar net een paar uur zon gehad.

     Een Kasteelbier of Rochevort smaken ook goed met zulk weer overigens 🙂

     1. bejaarde

      Een chardonnay ook hoor. Proost

 6. TD

  “migranten van buiten Europa zitten in erbarmelijke omstandigheden vast op de Griekse eilanden”

  Binnen de EU zijn zulke grote problemen dat we het migranten/illegalen vraagstuk er niet bij kunnen hebben! We zullen de toestroom koste wat kost moeten stoppen anders gaat heel Europa naar de verdommenis,de buitengrenzen moeten potdicht!
  Kijk naar Brexit,Frankrijk,Italië,Portugal,Zweden,Denemarken,Hongarije,Griekenland overal problemen,klimaat,transitie,gele hesjes,islamisering,de anti EU geluiden zijn niet van de lucht,en met recht.
  De EU zal moeten hervormen en drastisch,anders komen erg vele exits!

  1. ZiggyStardust

   Precies! Het binnenhalen van al die gelukzoekers legt een grote druk op de woningmarkt, onderwijs en ons sociale zorgstelsel. Het is kennisvernietiging en kapitaalvernietiging.

 7. PMG

  En daar bovenop hebben we nog wat centen tegoed van deze klojo’s.

  Kan mooi door de regering gebruikt worden om mijn EV volledig te bekostigen, zal even het merk, de specificities en accesoires doormailen.

 8. PMG

  GeenStijl – Een fijne clusterfuck, prima opgetekend door Nieuwsuur. TLDR; zo’n 17 duizend Polen maken gebruik van het ‘export-ww’. Drie maanden lang krijgen ze een maandbedrag tussen de 1000 en 1200 euro mee als ze naar Polen vertrekken, waar het ze vervolgens 3 maanden lang nooit meer werken, omdat het minimumloon daar 400 euro per maand is. Na die drie maanden keren ze in veel gevallen weer terug naar dezelfde Nederlandse werkgever. ROVERHEID DOET NIETS!

  EN WIJ BEKOSTIGEN DIT OOK NOG EENS EN JETTEN WIL 50 DUIZEND ERBIJ!

  1. ZiggyStardust

   Hier was ik in 2014 al van op de hoogte, ik werd er op gewezen door een Hongaar. Het werkt zo: na een half jaar werk werden contracten niet verlengd ivm vaste aanstelling waar bedrijven geen zin in hebben. Dit is door de overheid gecreëerde ww dmv de flexwet. Half jaar werken bij bedrijf A, 3 maanden recht op ww, half jaar werken bij bedrijf B (na ontslag mag je niet binnen 6 maanden weer aangenomen worden bij hetzelfde bedrijf), 3 maanden ww, en vervolgens weer gaan werken bij bedrijf A. Komen wij aan met onze 3 weken vakantie per jaar!

  2. Marija

   Dat is al jaren bekend, wordt niets aan gedaan.

 9. Niet L niet R

  Triest voor de jeugd van Griekenland, de rijke reders hebben de boel besodemieterd.
  Junker heeft het te druk met de kansarmen moslims, wie had iets anders van hem verwacht?

 10. Veteraan

  De dag dat iemand bij Jucker en bilmaten een bom naar binnen gooit is de dag dat ik de vlag uithang.
  Is toch niet strafbaar om zo’n wens te hebben hé ?

 11. Vrijedenkert

  Drank, oeps foutje… Ischias maakt meer kapot dan je lief is!

 12. Bes Tolen

  De oplossing kan er alleen in worden gevonden als de EU Griekenland de macht terug geeft de eigen economie en financiën in te richten. Dat betekent een eigen munt en van veel EU regelgeving af. Griekenland kan dan wel zinnige hulp ontvangen. Dat het land Griekenland wordt leeggehaald en nog wel door buitenstaanders als China, is totaal voor heel Europa ongewenst.

 13. Pescador

  Gewoon stoppen met dat zooitje ongeregeld.
  In Spanje worden de sinnasappelen weggegooid maar in nederland hebben we lekker sinnasappelen uit palestina . Hoeze we moeten samen europa groot maken . Alleen hun eigen beurs moet groter worden eikels zijn het

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.