39% jonge Grieken werkloos, maar Europese Commissie druk met migrantenopvang!

Geen categoriemrt 17 2019, 13:00
In Griekenland is de economie nog steeds niet hersteld van de klappen. Een daling in de werkloosheid is weliswaar waarneembaar, maar nog steeds zit ruim 39% van de jongeren in Griekenland zonder werk. De Europese Commissie was deze week op bezoek in Athene en had de prioriteiten wederom niet op orde. De Commissie had kritiek op de toestanden in vluchtelingenopvanglocaties op de Griekse eilanden, maar was stil over de jeugdwerkloosheid.
In plaats van het accentueren van de jeugdwerkloosheid in Griekenland hield de Europese Commissie zich politiek correct bezig met andere zaken. Volgens de Commissie is de opvang op de hellenistische eilanden dermate slecht dat ze het de 'schande van Europa' noemen, zo lezen we in de Duitse krant Welt.
Dat de jeugdige Grieken nu emigreren naar Duitsland op zoek naar werk is blijkbaar geen prioriteit voor de Europese Unie.Alsof Griekenland haar arbeidskrachten niet zelf kan gebruiken? Met een geboortecijfer van 1,33 kind per vrouw is het zeker dat elke emigrant een groot verlies is voor het land. Maar dat is blijkbaar geen schande.
Het land wordt vooralsnog gebruikt als winstgewest door de EU. Uitgekleed en berooid. Nu hebben de Grieken zelf ook een aandeel gehad in deze gang van zaken, maar het idee dat de EU de Grieken 'heeft geholpen' is absoluut onjuist. Voormalig minister van Financieren Yanis Varoufakis noemt de steunprogramma's van het IMF en de EU zelfs een 'ponzi austerity scheme'. Maar dat is blijkbaar geen schande.
Diverse infrastructuur is nu in handen van de Chinezen en Duitsland pakt via de interne markt de arbeidskrachten af. Logisch dat de Europese Commissie over de werkloosheid weinig te melden heeft. Duitsland profiteert immers flink van de instroom van Griekse migranten.
En migranten van buiten Europa zitten in erbarmelijke omstandigheden vast op de Griekse eilanden.
Zou het een weerspiegeling zijn van de staat waarin het land zich verkeert? Waarschijnlijk wel. Als de Europese Commissie de toestanden van de migranten als een 'een schande' duidt hoe moeten we dan de toestanden van het Griekse volk duiden? Maar dat is blijkbaar geen schande.
De afhandeling van de Griekse crisis wordt niet in dergelijke morele termen besproken door Juncker en de zijnen. Als de Europese Commissie de 'schande van migrantenopvang' had willen voorkomen had ze wellicht haar buitengrenzen iets beter moeten beschermen, maar daarvoor is het nu te laat.
En van compassie met de Griekse jeugd is evenmin sprake, maar met de migranten op de eilanden dan weer wel. De Jucnker-Commissie is de schande van Europa!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten