EU-arbeidsmigranten misbruiken massaal WW-uitkeringen en veroorzaken overlast!

Geen categoriemrt 17 2019, 14:00
Volgens Nieuwsuur maken Poolse werklozen misbruik van Nederlandse WW-uitkeringen. Terwijl deze EU-arbeidsmigranten hun werk in Nederland afronden vragen zij uitkeringen aan om vervolgens het geld in de zak te steken. Het zou jaarlijks om duizenden gevallen gaan en een simpele rekensom laat zien dat het grapje al snel €7 miljoen per jaar kost!
De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees (D66), stelt dat hij deze situatie niet kan veranderen en dus zal Nederland nog lange tijd de WW-uitkeringen voor arbeidsmigranten uit EU-lidstaten moeten ophoesten. Want niet alleen Polen, maar ook tal van andere arbeidsmigranten kunnen gebruik maken van de 'Europese regels'.
Regels die overduidelijk niet zijn ontworpen in het belang van arbeiders van de gastlanden. Één van de politieke partijen die al geruime tijd aandacht vragen voor de problematiek is de Socialistische Partij (SP). De partij ziet de impact van de goedkope Oost-Europese concurrenten op de Nederlandse samenleving.
Vooral Tweede Kamerlid Jasper van Dijk gaat er fel in en volgens de partij leidt de huidige situatie tot 'overlast, verdringing van Nederlandse werknemers en uitbuiting'. Door de huidige opzet van de Europese regels worden werkgevers ontzien en is er sprake van oneerlijke concurrentie. Er is juridisch gezien geen 'equal level playing field'. EU-arbeidsmigranten zijn namelijk spotgoedkoop.
Dat de EU-arbeidsmigranten werkzaamheden uitvoeren die Nederlanders niet willen doen is pertinente onzin. De werkloosheid is immers lager dan laag. Het gaat puur om economische groei en winst. De zucht naar ongebreidelde groei ten koste van de samenleving doet blijkbaar soms meer kwaad dan goed.
Zo klagen lokale gemeenschappen over de soms in grote getale aanwezige arbeidsmigranten. In verschillende dorpen wordt geklaagd over inbraken: 'door Bulgaren' hoor je dorpelingen in Zuid-Oost Drenthe zeggen. Zij zijn de arbeidsmigranten uit de kassenbouw meer dan zat en de inbraken evenzo. Men spreekt zelfs van een inbraakgolf.
Tegelijkertijd horen we de politieke kopstukken zoals Mark Rutte (VVD) altijd vol lof over de interne markt. Terwijl voor de inwoners van Zuid-Oost Drenthe de interne markt van de Europese Unie niets meer is dan het uitgeven van euromunten aan de Spaanse kust en ongewenste confrontaties met inbrekers.
Wat gaat de Nederlandse politiek hier aan doen? Voorlopig helemaal niets. Wat is de Europese Unie toch een succes! De SP komt in ieder geval met een actieplan om de uitwassen aan te pakken en dat verdient zeker lof.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten