Blinde paniek bij in het nauw gedreven D66! Jetten zegt ‘hand uit te willen steken’ maar dreigt ook kabinet ‘op te blazen’

De paniek bij D66 is uitgebroken! Schizofrene Rob Jetten zei gisteren nog het kabinet ‘op te willen blazen’ als het ‘Parijs’ (klimaatdoelstellingen) mist. Nu reikt D66 ineens linkse partijen de hand!

Het is werkelijk haast niet te bevatten wat er bij D66 in de hoofden afspeelt. Op het D66-congres riep Rob Jetten de oppositiepartijen op om ‘de loopgraven van het eigen gelijk te verlaten’ en dat ‘de tijd van smoesjespolitiek voorbij is’.

Hij reikte zelfs (vooral linkse) partijen de hand door ‘zonder taboes van mijn kant’ de strijd aan te willen gaan voor radicale kansengelijkheid en ‘een humaan migratiebeleid’. Gisteren lanceerde hij een regelrecht dreigement richting de regeringspartijen dat D66 het kabinet op zou blazen als de klimaatdoelstellingen van Parijs niet zouden worden gehaald.

Het lijkt erop dat D66 de druk begint te voelen omdat hun relevantie afbrokkelt. Geen enkel standpunt levert nog enige winst op en een betrouwbare kabinetspartner zijn leidt ook tot verlies, kortom: ze worden in het nauw gedreven.

Ergens is de balans opgemaakt en kwam men tot de conclusie dat er weinig meer te verliezen is. Dat moet haast wel de reden zijn dat D66 nu samenwerkingsbereidheid signaleert richting de PvdA, SP en GroenLinks.

Het grappige (en ook direct hetgeen dat het zo paniekerig doet overkomen), is dat Jetten zowel over ‘zonder taboe’s van mijn kant’ spreekt terwijl hij zichzelf vastbijt in ‘een humaan migratiebeleid’ en ‘radicale kansengelijkheid’. Als klap op de vuurpijl kroont hij zijn eigen partij ook nog eens als ‘de enige serieuze klimaatpartij van Nederland’. Potentiële samenwerking met FVD wuift hij ook nog eens direct van de hand want die zouden geen ‘liefde voor samenwerking’ bezitten.

Wat hier dus eigenlijk aan de hand is, is dat D66 met zo min mogelijk gezichtsverlies uit het kabinet wil stappen en zekerheid wil dat de oppositie ze met open armen ontvangt, maar daar wél eisen bij stelt en het wil doen laten lijken alsof ze dat juist níet doen.

D66 is net een labiele ex-vriendin
D66 is zeg maar het soort meisje dat je verlaat voor een typische ‘foutje jongen’ en jou een zwakkeling noemt, vlak voor ze de deur achter zich dicht trekt. Na enige tijd zoekt ze weer contact met je en geeft ze aan hoe slecht de nieuwe relatie eigenlijk is. Vervolgens zegt ze  bij die foute jongen weg te willen gaan als hij niet verbeterd. Een paar dagen later zegt ze ineens nog gevoelens voor je te hebben.

Nu wil ze de relatie wel verbreken en bij je terugkomen, maar alleen als je een baan en eigen huisje hebt waar ze direct bij in kan trekken. Oh trouwens, je moet dan ook dat lelijke schilderij weggooien en ze is allergisch voor je kat dus die moet ook vertrekken. Dat ze deze voorwaarden stelt is volgens haar niet meer dan redelijk en moet je ook niet als eisen zien, want ‘iedereen zou dat voor de relatie overhebben’. Ze heeft ook nog contact gezocht met een andere ex en die wil dat allemaal wél voor haar doen, it’s your choice.

Ik mag toch hopen dat zo’n meid voor een dichte deur komt te staan! Succes met je 9 zetels Rob!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Gekko

  Leuk voor Rutte, Dijkhoff en de rest van de VVD. Tot voor kort was D66 een geduchte concurrent voor de liberalen. Maar de leiderschapswissel Pechtold – Jetten pakt dramatisch uit voor de Drammerspartij. Robot begint steeds harder te schreeuwen. De enige die deze ontwikkeling met genoegen aanziet, is Ollongren.

  1. Heinz

   Misschien, misschien, maar niet bewust hoewel wij hier te meken hebben met een zeer gehaaide, gedreven en deskundige politica. Een post als MP zou haar zeker niet misstaan.

 2. TD

  ‘hand uit te willen steken’
  Waarom zou iemand die man de hand reiken,heeft hij iets te bieden?

  1. Buzz68

   Die Jetten heeft poep aan zijn handen.

 3. PMG

  Duidelijke zaak dus, afmars voor het hele zooitje inclusief die 2 wijven!

  1. Fortiori

   Over welke twe ‘wijven’ mag het gaan, eerwaarde?

   1. Fortiori

    ‘twee’

 4. struisvogelpolitiek

  Geen probleem mee. Laat D66 het kabinet maar opblazen, doen zij eindelijk iets goeds.

 5. Koos sssss

  D66 is de partij die al haar bestaansredenen bij het grof vuil heeft gezet. Want meeregeren vond D66 belangrijker dan haar bestuurlijke vernieuwing.

  Opheffen van die partij is de enig logische optie die nog rest.

 6. Gekko

  25 jaar geleden was er een jonge, net aangetreden partijleider, bij het CDA. Die riep tegen het toenmalige kabinet (Lubbers 3) dat het speelkwartier voorbij was. Zijn naam Eelco Brinkman.

  De gevolgen waren dramatisch: het CDA halveerde bij de verkiezingen en het CDA ging voor vele jaren in de oppositie. En Brinkman moest aftreden als partijleider.

  Iets soortgelijks lijkt zich nu rond Rob Jetten af te spelen. Jong, net fractieleider, stoere praat (“geen smoesjespolitiek meer”), een dreigende verkiezingsnederlaag en het moeten plaatsmaken voor de volgende D66 hotemetoot (Kaag of Ollongren).

  Tja, wie niet van de geschiedenis wil leren, is gedoemd die te herhalen.

 7. ZiggyStardust

  Mooi omschreven Wout! Ik heb ze gek meegemaakt, maar gelukkig nog niet zo gek als in jouw verhaal. Ik hoop voor je dat je niet uit eigen ervaring spreekt.
  Die Jetten probeert op een wanhopige manier de partij nieuw leven in te blazen, wat hem niet gaat lukken omdat het roer totaal omgooien in een paar maanden niet werkt. Het is een totaal andere koers die D’66 vaart en heeft totaal niets meer te maken waar D’66 voor is opgericht. Je moet met de tijd meegroeien, maar D’66 heeft zijn ziel al sinds Pechtold verloren, en heeft van zichzelf een irrelevante partij gemaakt.

 8. Tante Sidonia

  Robje:

  “een humaan migratiebeleid”.
  Heeft die druiloor niet in de gaten dat er veel teveel naar Nederland komen?
  En waar wil hij ze laten? Alles moet volgegooid worden met windmolens; groen blijft so-wie-so niet meer over.
  Of gaan de Linkse “Gutmenschen” deze “verworpene der aarde” in huis nemen?
  Pechtholdje kan in zijn appartementje Scheveningen wel een stuk of tien opslaan!
  En pruillipje Halsema met haar 24 kamers kan er 240 kwijt 10 per kamer, zoals gewend “thuis” in Afrika.
  Kortom; hoe grotere linkse bek, hoe groter het huis: dus “Gutmenschen” niet alleen met de mond sociaal doen,…….. maar ook in de praktijk!

  1. Rien Noppen

   Het slechte nieuws is dat Tante Sidonia serieus denkt dat je met dit soort dom gezwatel een bijdrage aan de inhoudelijke discussie levert.

   1. Fortiori

    Tante Sidonia is nog te zeer met haar striptaal (stripverhaal) verweven. In die imaginaire wereld is het fictie wat de klok slaat.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen, actief lid van stichting Martijn. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

    1. Lugar

     #confabuleren

   3. Gekko

    Racistisch gebral.
    Infantiel gelul.
    Dom gezwatel.

    Zomaar 3 voorbeelden van vandaag, over de manier waarop Noppen over andere reageerders spreekt. En er zijn legio meer voorbeelden van zijn respectloos spreken over een ieder die een andere mening heeft dan de zijn.

    Weet je, Noppen, als jij nou gewoon eens oplazer van DDS, komt dat de discussie alleen maar ten goede.

    1. Stanly2000

     Dit is wat Ernst/Rien bedoelt met “een bijdrage aan de inhoudelijke discussie.”

    2. DeBruijn

     @Rien

     Je doet inderdaad precies hetzelfde als waar je anderen van beschuldigd, kleineren en schelden.

   4. Arie B

    “Rien blinkt zelf uit in het plaatsen van inhoudelijke bijdragen” cynisme off..

   5. Vliegenvanger

    Noppen is een alias van Rutte.

 9. Ries

  Wout heeft niet alleen D666 in de smiezen, maar ook fotoshootende zeurkousen van vrouwelijke m/v kunne. Inderdaad een fraai stelletje.

 10. Van der Scheur

  Rob Jetten is allang mislukt en D’66 zoekt al naar een opvolger, zou je zeggen.
  Het verlies in de aankomende verkiezing gaan ze volledig aan hem toeschrijven en hij zal dan moeten verdwijnen.
  Mochten ze hem toch aanhouden dan zijn ze helemaal mesjokke.

  Terugredenerend: ze zijn helemaal mesjokke->Jetten mag blijven

  1. ZiggyStardust

   Lol!! Het is waarschijnlijk wel zo.

  2. Arie B

   Jetten is een GL-trol. Ik zie geen verschillen meer tussen die 3 partijen. Bij D66 gaan ze iets verder met de klimaatdoelstellingen door hun dood-pakket maar dat is het enige nog.

 11. Ries

  Jetten is voor andere machtsgeile D666’ers een useful idiot. Het is veiliger om een dergelijke gast op te volgen dan de andere deuger Pechtold. Arme Rob.

 12. Raveltje

  Waar dit allemaal op uit moet lopen?
  Wat een zootje.

 13. Lugar

  Alex wilde al samen met Femke, Groen’66 zal het worden. Beide partijen verschillen niets van elkaar en zijn antidemocratisch.

  #stemzeweg

 14. Florissa

  Heeft even geduurd ,maar de radeloosheid slaat om zich heen ,gewoon weer terug naar af ,en dat is net goed,alleen maar knikken en niks toe voegen ,zo kennen we D66 weer .

 15. HEM

  Deze Jetten is zo vreselijk dom, dat hij het zelf niet in de gaten heeft.
  Laat D66 een zachte dood sterven.
  D66, na 53 jaar nog niets bereikt.
  De eigen idealen verkwanseld. Hans van Mierlo was een flierefluiter, maar DIT had hij echt nooit bedoeld.

 16. Pescador

  Wat een oetlul is die home zeg, weet niet of tie moet poepen of pissen. Gewoon weg sturen die snotneus samen met onze grote leugenaar, laat het regeren maar aan Baudet over.

 17. Vliegenvanger

  Dit is een duidelijk bewijs niet te stemmen op D666, het zijn gewoon klimaatdrammers. En al ze d’r zin niet krijgen dreigen ze met het kabinet op te blazen. Duidelijker kan het niet zijn, stem. niet op drammers, dat scheelt je in de toekomst een hoop ellende.
  Maar opblazen durft hij niet, daar heeft hij de ballen niet voor. Grote smoel maar klein hartje zeggen ze hier. Stem FvD of PVV
  Stem ze weg die drammers.

  1. Rien Noppen

   Jetten en zijn aanhang gebruiken de term klimaatdrammers nu als geuzennaam en baseren hun verkiezingscampagne er op.
   Slim, de klimaatdoelstellingen en de zorg voor het klimaat worden door een meerderheid van het volk gedeeld.

   Jetten is niet dom bezig.

   1. Barry330

    De term klimaatdrammers is echt gepikt. Jetten oogt en praat als een verongelijkt mannetje, die vervolgens andere politici de maat neemt en zelf wel uitspraken doet waar hij de andere politici op aanvalt. D66 voorman is echt een zwakke broeder met de uitstraling van een gekookt piepend ei.

   2. Niet L niet R

    Maar wel labiel!

 18. AAA

  Wat een smerige lullenzuiger is dat die Jetten schreeuwerige nicht. Met nul realiteits zin een gore hypocriet is het ook nog,hoop dat er niets over blijft van die nsb D66 verraders…

 19. Niet L niet R

  Jetten geeft zijn visitekaartje af, door die uiterst linkse Rosenmoller de mogelijkheid te geven om in de eerste kamer te komen!
  Bekijk de achtergrond eens van Rosenmoller, dan schrikken je!!!

 20. Florissa

  Geheime dienst van Nederland ,wat een lachertje ,ze zitten in een safehouse,waar criminelen ook een sleutel van hebben .
  Wat een bananen republiek ,en maar druk doen in het kabinet over “Nepnieuws” ,lekker belangrijk ,allemaal vriendjes die elkaar wat gunnen ,en elkaar vrachten facturen en geld toe schuiven .Wat dacht men er van om er niet een bezem ,maar een complete schoonmaak door te voeren .

 21. Niet L niet R

  Jette gedraagt zich als een labiel ex vriendje!
  Hij wil alleen met Rutte spelen.
  Veel succes samen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.