Blinde paniek bij in het nauw gedreven D66! Jetten zegt 'hand uit te willen steken' maar dreigt ook kabinet 'op te blazen'

Geen categoriemrt 10 2019, 15:00
De paniek bij D66 is uitgebroken! Schizofrene Rob Jetten zei gisteren nog het kabinet 'op te willen blazen' als het 'Parijs' (klimaatdoelstellingen) mist. Nu reikt D66 ineens linkse partijen de hand!
Het is werkelijk haast niet te bevatten wat er bij D66 in de hoofden afspeelt. Op het D66-congres riep Rob Jetten de oppositiepartijen op om 'de loopgraven van het eigen gelijk te verlaten' en dat 'de tijd van smoesjespolitiek voorbij is'.
Hij reikte zelfs (vooral linkse) partijen de hand door 'zonder taboes van mijn kant' de strijd aan te willen gaan voor radicale kansengelijkheid en 'een humaan migratiebeleid'. Gisteren lanceerde hij een regelrecht dreigement richting de regeringspartijen dat D66 het kabinet op zou blazen als de klimaatdoelstellingen van Parijs niet zouden worden gehaald.
Het lijkt erop dat D66 de druk begint te voelen omdat hun relevantie afbrokkelt. Geen enkel standpunt levert nog enige winst op en een betrouwbare kabinetspartner zijn leidt ook tot verlies, kortom: ze worden in het nauw gedreven.
Ergens is de balans opgemaakt en kwam men tot de conclusie dat er weinig meer te verliezen is. Dat moet haast wel de reden zijn dat D66 nu samenwerkingsbereidheid signaleert richting de PvdA, SP en GroenLinks.
Het grappige (en ook direct hetgeen dat het zo paniekerig doet overkomen), is dat Jetten zowel over 'zonder taboe's van mijn kant' spreekt terwijl hij zichzelf vastbijt in 'een humaan migratiebeleid' en 'radicale kansengelijkheid'. Als klap op de vuurpijl kroont hij zijn eigen partij ook nog eens als 'de enige serieuze klimaatpartij van Nederland'. Potentiële samenwerking met FVD wuift hij ook nog eens direct van de hand want die zouden geen 'liefde voor samenwerking' bezitten.
Wat hier dus eigenlijk aan de hand is, is dat D66 met zo min mogelijk gezichtsverlies uit het kabinet wil stappen en zekerheid wil dat de oppositie ze met open armen ontvangt, maar daar wél eisen bij stelt en het wil doen laten lijken alsof ze dat juist níet doen.
D66 is net een labiele ex-vriendin
D66 is zeg maar het soort meisje dat je verlaat voor een typische 'foutje jongen' en jou een zwakkeling noemt, vlak voor ze de deur achter zich dicht trekt. Na enige tijd zoekt ze weer contact met je en geeft ze aan hoe slecht de nieuwe relatie eigenlijk is. Vervolgens zegt ze bij die foute jongen weg te willen gaan als hij niet verbeterd. Een paar dagen later zegt ze ineens nog gevoelens voor je te hebben.
Nu wil ze de relatie wel verbreken en bij je terugkomen, maar alleen als je een baan en eigen huisje hebt waar ze direct bij in kan trekken. Oh trouwens, je moet dan ook dat lelijke schilderij weggooien en ze is allergisch voor je kat dus die moet ook vertrekken. Dat ze deze voorwaarden stelt is volgens haar niet meer dan redelijk en moet je ook niet als eisen zien, want 'iedereen zou dat voor de relatie overhebben'. Ze heeft ook nog contact gezocht met een andere ex en die wil dat allemaal wél voor haar doen, it's your choice.
Ik mag toch hopen dat zo'n meid voor een dichte deur komt te staan! Succes met je 9 zetels Rob!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten