CDA-burgemeester Krimpen aan den IJssel op het matje geroepen: maakte vergelijking tussen nazi’s en Baudet

Martijn Vroom op Facebook. Via De Telegraaf.
Foto: Martijn Vroom op Facebook. Via De Telegraaf.

Je wordt hier toch kotsmisselijk van?

Ja, dit zijn dus drie artikelen achter elkaar over linkse gekken die vreselijke dingen roepen over Thierry Baudet, maar blijkbaar is er momenteel echt sprake van een overvloed van dit soort idioterie. De CDA-burgemeester van Krimpen aan den IJssel is nu op het matje geroepen door de fractievoorzitters van de gemeenteraad omdat hij op Facebook duidelijk maakte wat zijn mening is van Thierry Baudet en Forum voor Democratie.

Dat bericht De Telegraaf.

Zo schreef Vroom:

“Iemand zei tegen me dat de elite geen boeken leest. Ofzo. Dus heb ik wat boeken die ik voor m’n studie doornam maar weer op de leesstapel gelegd. Kijken of ik er nog weer wat van op kan steken.”

De boeken die hij vervolgens laat zien? Allemaal fascistische en nazistische werken.

Natuurlijk konden lang niet alle burgers die post waarderen. En dus reageerde meneer Vroom als volgt:

“Vervolgens heb ik daar wat boeken bij elkaar gezocht, want ik voel me aangesproken door de teksten die Baudet deze week in zijn overwinningsspeech liet horen. Daarin sprak hij badinerend over de elite en dat die geen boeken zou lezen. Nou ik heb er wat bijeen gepakt en daar een foto van gemaakt. Niets meer, niets minder.”

Met andere woorden, hij herhaalt voor de duidelijkheid nog maar eens dat Baudet in zijn ogen een nazi is — en dus levensgevaarlijk.

Dit is dus waarom de elite wil dat burgemeesters benoemd worden. Zo’n CDA-gek zou immers geen schijn van kans maken als er verkiezingen voor nodig waren.

Oh, Sybrand Buma, krijgen we nog een oproep om deze malloot uit de partij te gooien? Of vinden jullie het wel prima dat de partij bevolkt wordt door dit soort gevaarlijke onruststokers?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

73 reacties

 1.   

  De burgemeester liet zich in de val lokken die Baudet bewust heeft uitgezet: door te brallen over de boreale wereld waarin het blanke ras wordt ondermijnd door inferieure immigranten, kunstenaars, wetenschappers en linkse politici heeft hij bereikt dat mensen onwillekeurig aan het Derde Rijk en de nazi’s gaan denken.

  Ik begrijp dat je die evidente historische parallellen wel mag denken maar niet uitspreken want dan ben je een linkse fascist mitsgaders verwerpelijk deugmens.

  Ik word hier een beetje misselijk van.

  1.   

   Je bent ook echt knettergek he, maar kan ook niet anders verwachten van een extreemlinkse idioot als jij.

   En nog even ter verduidelijking, Nazisme en Facisme zijn direct afgeleid van het marxisme en zijn 100 % extreem linkse stromingen, jouw clubje dus Rien.

   Als je echt een vergelijking met die 2 stroming wilt maken kun je beter naar groen links en d66 kijken. Ze hebben zelfs als hun troepen door de straten lopen, nu genaamd antifa, gisteren al vrolijk door de straten marcherend op te roepen een politicus te vermoorden.

   1.   

    @Bart: Noppen dankt nog steeds God op zijn blote knietjes dat Pim Fortuyn is vermoord.

   2.   

    Bart
    Leg mij eens even uit wat er marxistisch aan de dictatuur door de elite is en aan nationalisme. Graag ook even de zuivering van een ander volk erbij uitleggen en wat daar marxistisch aan is.

    Dan nog steeds is het baudet die op dit moment het meest tegen het gedachtegoed van deze verwerpelijke ideologieën aanzit. Dan vind ik vanaf nu baudet extreem links met zijn rassen leer en het geneuzel met de extreem linkse Taylor en le Pen. Een mens dat zich met het links erkenbrand inlaat is gewoon niet goed in het koppie. Het is maar goed dat er in Nederland rechtse mensen zijn die iets voor vluchtelingen doen en rechtse mensen die tegen racisme zijn de skinheads met hun links gelul af en toe van repliek voorzien.

    1.   

     Satty,
     De drie grote socialisten, waarvan 2 marxistisch en 1 nationaal socialist behoren tot de categorie grootste despoten ooit voorgebracht.
     1. MAO
     2. STALIN
     3. HITLER
     Als je naar de geschiedenis kijkt, interesseerde geen van hen de mens, maar allen alleen hun idiologie en macht.
     Extreem links heeft volgens henzelf altijd gelijk, terwijl de geschiedenis het tegendeel bewijst.

     1.   

      Geen marxistisch denkers. Op geen enkele manier.

    2.   

     @Satty
     Volgens mij heb jij moeite met links en rechts. Ik zal het jou beknopt uitleggen: Links is daar waar de duim rechts zit. :)

     1.   

      Nee niet ik. De mensen hier die de overeenkomst tussen huidig rechts maar proberen te verdoezelen met het fascisme.

    3.   

     ok Satty, ik snap dat je de materie nog steeds een beetje lastig vindt en blijft hangen in de na 2e wereld oorlog definities die je hebt meegekregen.

     Maar Nazisme en facisme zijn uit het marxisme ontstaan rond de eerste wereld oorlog toen duidelijk werd dat voor de laagste klassen de eigen broeder uit het eigen land belangrijker waren dan de klasse genoot uit een ander land. Uit dat falen van het internationale karakter van marxisme zijn de nationalistische stromingen nazisme en facisme geboren.

     1.   

      @bart
      volgens de wijsheid van het gedrocht dat zichzelf Satty noemt, is zelfs Karl Marx geen marxist. gewoon in het sop gaar laten koken en gaat zij eens iets voor de kost doen. scheelt weer een beetje van de staatsruif.

  2.   

   Ik neem aan dat deze burgemeester op staande voet de zak krijgt zonder riante wachtgeld regeling. Echt een schande !! Massaal klachten indienen tegen dat tuig!

   1.   

    Ja kan via de gemeenten een klacht indienen online hahaha Al gedaan

    https://www.krimpenaandenijssel.nl/Klachten-en-bezwaar

  3.   

   net mijn klacht ingediend (online) bij de gemeente Krimpen. Klacht tegen het bestuur ja ja dat is het mooie tegenwoordig je kan heel makkelijk een klacht indienen kosten me 5 min . Dat het een haatzaaier is en een schande voor de gemeenten Krimpen!

   1.   

    Kan ik dan klacht tegen de 1e kamer indienen? Baudet heeft meerdere malen met Le Pen contact gehad en ook met Taylor. Daarnaast zijn contacten Tussen hem en erkenbrand bewezen. Dom jong, straks help je de vrijheid helemaal om zeep. Deze man heeft een mening gegeven net als die bruinhemd die de 1e kamer heeft gewonnen. Leg mij eens uit waarom dat bruinhemd mij om mijn huidskleur minder mag vinden en deze man het bruinhemd niet bruin mag noemen.

    1.   

     @Satya
     Ik lees ook op de Joop. ik heb er ook tweemaal een comment mogen leveren. Blijkbaar was dat te economisch onderbouwd en dus extreem (oid) en dat was het dan.
     Ik scheld nooit omdat ik zulks een zwaktebod vind, maar redelijk denken schijnt bij sommigen ver weg te zijn; laat staan zulks online te verwoorden.

     1.   

      Bruinhemd een scheldwoord? Of dom jong? Dat zijn heel normale termen op dit forum, domme jongen betekent exact hetzelfde alleen is abn. Ik heb het in deze ook zeer specifiek over baudet, ik kan er niet bij hoe een man als rpml of vit op deze engerd kan stemmen.

      Ik ben benieuwd wanneer je op dit forum eens een reactie plaatst die onderbouwing heeft. Het is vaak niet meer als iemand bevestiging of afkeuring geven, best jammer. Jij vindt Taylor een normaal gedachtengoed hebben en noemt het geen racist, ik ben benieuwd hoe je dat zou kunnen onderbouwen. Wedden dat ik nu binnenkort een ban heb?

    2.   

     Satty:
     Als je dan al het begrip “bruinhemden”gebruikt,prefereer ik toch het begrip “zwarthemden” dezen waren intelligenter,effectiever en hebben de eerder genoemden tenslotte vermoord omdat hun eigenzinnige gerichtheid niet breed genoeg en te eenzijdig was!

    3.   

     bullshit iemand die dit soort dingen online zet hoort niet op een burgemeesters stoel te zitten. Ik hoop dat die ontslagen wordt en de partij uit wordt geflikkerd

  4.   

   Hoe in de val gelokt. Die kerel is gewoon te stom om voor de duivel te dansen, ondanks dat hij van het CDA is.

  5.   

   Zijn wij al heel lang van jou, walgelijk mens en danrefereer ik weer aan jouw bericht aan toetsteen.

   1.   

    Gericht aan Nop hè.

 2.   

  Christen Demonisch Appèl

  Tegen je verlies kunnen valt niet mee. Voorbeelden graag, dan ben je stoer.

  1.   

   @Dik,

   Wat een fijn bedacht schimpwoord richting deze partij:)

   Christen Demonisch Appèl
   D666 aka Demagogen666
   Vereniging Van Dieven
   Partij van de Armoede /Allochtonen
   Groen(S)Links aka Groene Khmer

 3.   

  Door stelselmatig ook de PVV te schofferen en te belasteren heb ook jij (MvdG) bijgedragen aan dit soort klimaat, haatzaaien en vooral laster uioten naar DEMOCRATISCH gekozen volksvertegenwoordigers….schaam je oprecht MvdG.

  1.   

   @PP: Laat ze maar, zulke artikelen zijn goed voor de aanwas van FvD, de kiezers prikken er dwars doorheen.

   1.   

    Idd vrij dom en de linkse elite zit waarschijnlijk tandenknarsend toe te kijken hoe het linkse gepeupel de zaken aan het versnellen is en een verstandige Thierry laat deze storm lekker uitrazen want het geeft pesies weer wat er mis is met links en dat beeld gaat de kiezer steeds scherper zien

  2.   

   Michael wil alleen maar polarisatie. Hij is een verschrikkelijke haatzaaier die een blog moest kopen, ontbreekt de intelligentie zelf 1 op te zetten om nog een podium voor zijn walgelijke bijdrage aan de maatschappij te kunnen geven.

   1.   

    Satty, polarisatie is (o.a.) “het veroorzaken van een conflict of het versterken van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen”.

    Dit gebeurt omdat zo’n 20% van de Nederlandse kiesgerechtigden het volstrekt oneens is met de linkse dictatuur en indoctrinatie die door media, kartelpolitiek en het zittende pluche als ‘consensus’ en heersende deugmoraal wordt uitgevent.

    Die 20% rest niets anders dan polarisatie, omdat zij door het rode, linkse gepeupel (jij o.a.) worden weggezet als fascisten en racisten.

    Daarom: leve de polarisatie. Jij zult daar de komende jaren nog oneindig veel meer last van krijgen. Wellicht een goed moment om te onderzoeken of je argumenten en motieven nog wel geldig zijn.

 4.   

  De overwinning-speech van Baudet kwam direct uit de koker uit de jaren 30. Uitdrukkingen over boreaal en inferieure kunst etc etc. Deze CDAer slaat de spijker op de kop met zijn vergelijking

  1.   

   Hear, hear!

  2.   

   @Regina: Geef maar voorbeelden waaruit die vergelijking blijkt. Blaffen is niet moeilijk, het gekwijl komt vanzelf.

   1.   

    Regina bestaat niet @Dik dat is noppen zelf niet op reageren

  3.   

   Dat je al die onzin zelf geloofd laat zien dat er een groot probleem is in nederland, extreem links is al zo lang bezig met het framen van tegenstanders dat alles zonder probleem uit zijn verband word gerukt, en extreem links onder aanleiding van Rien kijken er juichend naar toe.

   1.   

    @Bart: Gewoon even een paar voorbeelden vragen en de trollenmeute is klaar met zuigen.

    1.   

     Nee hoor, jij zet mensen in je script als ze antwoord geven. Dit omdat je geen antwoord op kritische vragen kunt geven. Ik zou als fvd jou royeren. Naast fatsoenlijk mensen hier waar je van denkt misschien valt het mee bevestig jij keer op keer het bruin

   2.   

    Welk normaal mens noemt de holocaust een detail? Vindt Taylor die voor apartheid en mij minderwaardig een normale gesprekspartner?

    1.   

     Er zijn wel meer mensen die jou minderwaardig vinden Salty.
     Heeft niks van doen met je kleur maar vooral met je niet afkatende gemekker en je constante geschreeuw van fascisme, bruin en blablabla….

     “So many flavours and you choose to be salty”

  4.   

   26 zetels in de 2e kamer volgens de Hond!
   Het is de kift, van de linkse elite. Ik heb ze nog nooit zo geraakt gezien!
   Er gaat echt wat veranderen in Nederland. Democratie wint altijd, in plaats van !inkse dictaturen als Rusland, Cuba, Venezuela, Noord-Korea, etc.
   GL is trouwens ook van oudsher communistisch.

   1.   

    @Ressiva: Exact, als ze boos zijn gaan ze schieten of dreigen met schieten.

  5.   

   Regina ik ruik je hier.

 5.   

  Direct ontslaan deze burgemeester, het is toch een grof schandaal wat hier gebeurd.
  Een burgemeester hoe is het in godsnaam mogelijk het linkse tuig gaat wel erg ver tot op het onbeschofte af,

  1.   

   Maakt u zich niet zo dik @Nienke, de burgermeester zal gedacht hebben vanuit het oogpunt van vrije meningsuiting. Het zelfde wat hier op dit forum hartstochtelijk wordt gesteund. Mooi toch?

  2.   

   Heb altijd gedacht, dat het CDA een fatsoenlijke democratische partij was, met gelijkwaardige ambtsdragers!
   Ben benieuwd naar de reactie van de heer Buma!

   1.   

    @Niet L niet R: CDA is inderdaad een demonische partij.

 6.   

  Als Baudet deze hetze vanaf Links overleeft, gaat het FvD op weg naar 51% van de stemmen, in Mei.
  En daarna op weg naar de Functie van MP van Nederland.

  1.   

   Niet alleen hetze overleven, maar ook verder bouwen aan een stabiele betrouwbare partij!

  2.   

   @Jumping: In verwacht dat dit Kabinet valt in september. Kunnen we halverwege oktober naar de stembus, uiteraard wordt FvD dan opnieuw de grootste.

 7.   

  Als de waarheid gesproken wordt, dan brallen en schreeuwen de verliezers om het hardst.
  Hoe harder zij brallen en schreeuwen hoe scherper de waarheid.

  Stem ook in mei op FvD!

 8.   

  smerige slechte verliezer die via ons kent ons oude jongens krentenbrood burgemeester is geworden . We zouden massaal klachten in moeten dienen tegen die gemeenten . Schandalige smerige salonsocialist dat het is en wederom niet gekozen door de burgers maar opgedrongen via achterkamertjes politiek. Hoogste tijd voor een door het volk gekozen burgemeester!!

  1.   

   “Hoogste tijd voor een door het volk gekozen burgemeester!!”

   Komt eraan, FvD is de grootste en die gaan dat regelen.

 9.   

  Quote: Met andere woorden, hij herhaalt voor de duidelijkheid nog maar eens dat Baudet in zijn ogen een nazi is — en dus levensgevaarlijk.
  .
  Nee Michael, dat is hoe u het graag interpreteert.
  Deze man en vele anderen voelen zich beledigend door Baudet zijn woorden.
  Wie een bal kaatst, kan hem direct of indirect terug verwachten.

  1.   

   @umhnz
   wederom wordt u gevraagd: ‘waaruit blijkt of door welke uitspraken van de heer Baudet, zou duidelijk moeten zijn dat hij een nazi oftewel een nationale socialist zou zijn’? graag duidelijke voorbeelden en geen kreten zoals, die burgemeester zegt het ook. duidelijk aub anders uw mond houden.

   1.   

    Kijk even naar de eerste bijdrage in deze draad, onnozele ziel.

    1.   

     @nop
     u kunt alleen maar AD honimen reageren. bovendien was de vraag aan umhnz gesteld en u antwoord? is umhnz soms een nickname van u?

    2.   

     Doe’s lief!

 10.   

  Ben lang geleden zelf raadslid geweest van een plaatselijke lijst!
  Als dit mijn burgemeester zou zijn geweest, diende ik onmiddellijk een verzoek in tot ontslag van deze burgemeester, hij is het dragen van dit ambt niet waard!
  Ben benieuwd hoe de fractie van de CDA hierop reageert?

  1.   

   “Ben benieuwd hoe de fractie van de CDA hierop reageert?”

   Die zeggen foei, net als Judas.

 11.   

  Iedereen word op het matje geroepen.
  Goh beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
  Wilders is jaren gekleineerd , met de dood bedreigd.
  Waar was iedereen toen

  1.   

   Dat was en is afschuwelijk, van Rosmalen.

 12.   

  Over polariseren gesproken.
  Het zijn juist mensen als deze burgermeester die vastzitten in hun eigen gelijk, die bewust polarisatie creëeren.
  Dit wordt als in het algemeen rechts toegeschreven, maar juist veroorzaakt door links en met name extreem en anarchistisch links. Zij gaan zo op in hun gelijk dat ze juist willen polariseren, want dan houden ze iets om tegen aan te schoppen.

  Daarnaast functioneert onze 2.Kamer niet naar democratisch model, want een groot deel van onze zogenaamde vertegenwoordiger komt uit de randstad, is ambtenaar en/of bestuurder geweest en behoort tot de witte wijn nippende elite. Natuurlijk wel op kosten van de mensen, die die witte wijn niet kunnen betalen.

  Met name D66 heeft een oververtegenwoordiging uit deze groep en eigenlijk zou deze partij helemaal niet mogen bestaan, zie de fanatische afschaffing van het raadgevend referendum. Zij willen de macht als bestuurder/ambtenaar zelf in eigen hand houden.

 13.   

  Mensen , mensen, wat wordt het tijd voor een gekozen burgemeester. Er lopen wat van deze godsdienstwaanzinnige burgemeestertjes rond in ons mooie land. Enge gluiperige mannetjes, waar we echt vanaf moeten.

  1.   

   Klinkt gevaarlijk @Santiago ! Maar waar haal je de goeie candidaten vandaan.

 14.   

  Dit bedoelde Baudet nu met zijn uitspraak
  Was dit ook een Burgemeester die meeliep en formulieren klaar had tegen de uitspraak van Hr Wilders En deze man is nu nog een CDA wat een gevaarlijke partij is dat als zulke mensen daar lid van zijn Noemt Buma dit ook Democratie

 15.   

  Martijn Vroom is jarenlang medewerker geweest van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Deze non-valeur is burgemeester kunnen worden, als dank voor bewezen diensten, niet vanwege bestuurlijke kwaliteiten. Daar komt de gemeente Krimpen a/d IJssel nu tot eigen schade en schande achter.

  Benieuwd of ze hem zullen handhaven. De Commissaris van de Koning is ook van het CDA, die zal er veel aan gelegen liggen om zijn partijgenoot te laten zitten.

  1.   

   Als het bestuur en de fractie van het CDA niets doet en deze burgemeester handhaaft, gaan zij bij de eerst komende verkiezingen geheel onderuit!
   Zij plaatsen dan zich zelf, geheel in de linkse hoek!

 16.   

  De man heeft dat soort boeken in zijn kast staan en is daar gewoon trots op, om ook mijn Kampf erbij te houden ging hem net te ver, bovendien moest hij dan naar zijn nachtkastje lopen.

 17.   

  Ach hoe meer van dit soort uitspraken linkse mafklappers doen, goedkoop nazi brandmerken etc., hoe groter FvD zal worden. Immers, mensen hebben feilloos door dat FvD een bedreiging is voor de zittende macht van veelal links garnituur.

  1.   

   Altijd goed om ook de definities te publiceren zodat we weten of iets kant en wal slaat.

   “Het nationaalsocialisme, ook wel ingekort tot nazisme, is een aan het fascisme verwante ideologie die na de Eerste Wereldoorlog in Duitsland ontstond. Meestal wordt het woord gebruikt als omschrijving van de dictatuur die Duitsland beheerste van 1933 tot en met 1945.”

   Forum voor Democratie is hét democratische antwoord van deze tijd. De partij of de partijleider voor nazi of fascist uitmaken is niet alleen dom, het is ook achterlijk. Bovendien is het volstrekte onzin.

   Toch doen? Dan ben je ultralinkse fascist, dat klopt namelijk wel!

 18.   

  Neem dan contact op met Buma.

 19.   

  Kan je nagaan wat voor boeken dat vieze mannetje burgemeester vroom heeft gelezen het is volgen mij een voorstander van het nazi rijk en wil zich verontschuldigen van zijn af komst uit de oorlogs jaren waar de NSB talrijk aanwezig was onder linkse kringen.

 20.   

  CDA barst ook niet uit elkaar van intelligentie, buigen ,bukken ,en kruipen ,zo hebben ze nog een paar zeteltjes bij elkaar gesprokkeld ,alles wat uitsterft op de bijbelbelt is een verloren stem ,iets nieuws komt er niet meer bij ,met dit soort uitspraken gaan ze nog sneller als gedacht ten onder ,een burgemeester ?? meer een pauper ,met een zwaar fascistische linkse inslag ,zo kennen we die Jodenhaters weer .

 21.   

  Burgemeester Vroom heeft klaarblijkelijk te veel theologie en aanverwant gestudeerd om nog met beide voeten op de grond te staan. Laat het gezonde verstand bij de man terug keren. Ondertussen is zijn positie als burgemeester zwak geworden. Zijn uitlatingen, woorden deugen niet maar als hij spoedig daarop terug komt en in het openbaar zijn oprechte spijt betuigt en hij toont geleerd te hebben van het sombere, zijn voorval, zou hij m.i. nog wel gehandhaafd kunnen worden. Wel volwassen worden natuurlijk. Daar ontbreekt het geremde gelovigen nog al eens aan.

 22.   

  Waarom heeft hij op Facebook zijn keutel ingetrokken?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!