Disneypoliticus Jesse Klaver ziet zich als evenknie Thierry Baudet: ‘Verkiezingsstrijd gaat om mij en Baudet!’

IJdeltuit Jesse Klaver ziet zich als de evenknie van Thierry Baudet! En daar is hij blijkbaar trots op. Begrijpelijk. Baudet, die hem tijdens het WNL-debat nog verweet ‘Disneypolitiek’ te bedrijven, zou volgens Klaver zijn primaire tegenstander zijn tijdens de verkiezingen, zo valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad

Maar daarmee overschat Jesse Klaver zichzelf behoorlijk. Ja, hij is getalenteerd en is zeker geen foute politicus. Hij doet het goed bij zijn achterban en onder zijn leiderschap is GroenLinks uitgegroeid tot een partij van coalitiestatus. Klaver heeft echter nog nooit aan de macht mogen ruiken en moet dan nog even wachten. Maar volgens hem gaan de verkiezingen in ieder geval tussen hem en Baudet.

Om zijn paniekerige klimaatverhaal extra kracht bij te zetten komt hij dan ook met een valse tegenstelling aanzetten:

“Winnen de klimaatontkenners of de klimaataanpakkers?”

Nou, daar gaan de verkiezingen niet over. Die gaan om veel meer, maar voor Klaver en zijn groene achterban klinkt het vast aantrekkelijk. Klimaatontkenners? Die bestaan niet en klimaataanpakkers? Ook niet. Klimaatvandalen echter wel. En Klaver is daar één van. Net als de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, Paul Rosenmöller, die niet vies is om verschillen tussen hem en politieke tegenstanders scherper te stellen, is ook Klaver daar niet vies van.

Gelukkig geeft Klaver zijn ‘tegenstander’ Baudet ook nog wat complimenten. Zo vindt hij dat de FvD-voorman ‘flair’ heeft. Inderdaad, maar dat is slechts een karaktertrek. Qua inhoud is hij een stuk minder te spreken over de partij. Zo noemt hij de houding van de partij om de klimaatwet van tafel te krijgen ‘onzinnig’ en ‘flauwekul’. Dat terwijl het instemmen met een klimaatwet  juist de grootste flauwekul is in de recente geschiedenis van de parlementaire democratie.

De retoriek van Klaver om de tegenstellingen tussen hem en Baudet scherp te stellen zijn niets meer dan expres polariseren om de achterban weg te houden bij alternatieve gedachten over het klimaat. Want Klaver weet heel goed: als de klimaatattitudes gaan swingen dan blijft er van de partij niet veel meer over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. HendrikJan

  Het gaat nu over.

  #STEMZEWEG op 20 Maart.

  RUTTUP en NEXIT.

 2. TD

  Jesse Klaver ziet in Thierry Baudet zijn gelijke?
  Haha wat een lachertje,tiener en tieneridool Jesse Klaver wilt zich meten aan een echte man haha!

 3. Siemien

  Helemaal niet, Baudet veegt de vloer met iedereen

 4. henk vintage

  Klaver mag qua intellect nog niet de schoenen poetsen van Baudet.

 5. FJ

  Laat hij maar eerst ervoor zorgen, dat zijn Marokkaanse mensen echt integreren in Nederland, voordat hij de Nederlander iets voor wil schrijven.

 6. C.A.Barstow

  Jassar Klaver?

  Nep Nederlander!

  STEM FVD!!!

 7. DeBruijn

  Wat een arrogantie, het gaat echt niet om hem.

  Vond het altijd al een zelfingenomen type.

 8. PMG

  Dit is zo zielig dat het eigenlijk geen commentaar behoeft. Dit Guus Flater figuur heeft geen zelfvertouwen maar ook total geen respect.

  De grootste eikel met een nep paspoort in NL negeert gewoon de grootste partijen en kijkt uitsluitend naar zichzelf.

  En wederom, hij doet het allemaal zelf!

 9. Karel de Grote

  Ok geen greintje zelfkennis en behoorlijk veel HoogMoedsVerPestPokkePlettering zou mijn oom zeggen. Oprotten naar Marokko dus.

 10. ZiggyStardust

  Ik dacht het om provinciale verkiezingen en waterschapsverkiezingen ging, maar Groen links maakt hier dus een landelijke verkiezing van. Nou ja, eigenlijk doen alle partijen dit en zijn de belangen erg groot en hebben de uitslagen van de verkiezingen grote gevolgen voor dd tweede kamer. Mooi dat Klaver dit nu even bevestigt en dat mensen die stellen dat FvD de verkiezingen kaapt nu monddood gemaakt kunnen worden.
  Kers op de taart is de uitspraak:’winnen de klimaarontkenners of de klimaataanpakkers’. Baudet is geen klimaatontkenner. Maar gelukkig verkeert hij ook niet in een klimaatpsychose zoals Klaver of Nepnieuws Rob Jetten. Een klimaatrealist zou ik Baudet eerder noemen. Je kunt je geld immers maar 1 keer uitgeven. De klimaatpsychotischi maken vooral gebruik van rekenmodellen en verwachtte temperatuurstijgingen, terwijl het realistischer zou zijn om de bulk aan big data die beschikbaar is te gebruiken en vast te stellen wat de temperatuurstijging nu echt geweest is.
  Ook zou het verstandig zijn te bekijken wat de gevolgen en de resultaten van de energie wende in Duitsland aan cijfers hebben opgeleverd, hier van te leren, conclusies te trekken en hier op beleid af te stemmen. Het is immers ons buurland, bezit vergelijkbare technologie en de wind waait zowel naar het oosten als baar het westen. Maar als een kip zonder kop Klaver, Jetten c.s. achterna lopen, is een vorm van ongefundeerde zelfmoord.

 11. Farao

  Klaver heeft wel degelijk aan de macht mogen ruiken. Tijdens de onderhandelingen. Hij koos er alleen voor om buiten het kabinet te blijven, schone handen te houden en nog groter te groeien. En het lukt hem nog ook!

 12. plakband

  Jesse Klaver is een marketingproduct.
  Hopelijk blijkt het een wegwerpartikel.
  #stemzeweg, ruttup en Nexit
  Stem PVV of FvD.

 13. jorisxl

  Ik vind het een raadsel dat het kereltje klavertje zo vrij kan rondlopen met zijn extreme ideeen.

 14. sjun

  Hij heeft wel degelijk aan de macht mogen ruiken maar op dat moment overvroeg hij en kon zijn partij in de oppositie plaatsnemen.

 15. Tante Sidonia

  Jensen nu: Wilders aanwezig en is onvoorstelbaar geweldig!

 16. Tante Sidonia

  20 maart nadert.
  Hoe staat het met de belofte van de coalitie om 13 maart woensdag 2019, kosten bekend te maken inzake klimaat-waanzin? Oók Groen-Links heeft dit beloofd!
  Van genoemden komt niets terecht: “herberekening, rapporten nader bekijken, nader onderzoek, etc,.”
  Dit worden de smoezen en niet anders!
  Na 20 maart zijn de kosten plotseling wel bekend! En deze zullen schrikbarend zijn!
  Waarvan de gepensioneerden keihard worden aangepakt: 10 á 15 % KORTING!
  AUB, denk na op 20 maart!!!

 17. timmey

  Hoongelach viel Jesse achteraf ten deel toen hij Baudet ff de maat wou nemen over rekensommen. De gewone media (althans ik heb het nergens gezien)heeft hier geen aandacht aan besteed maar op reddit en andere bronnen was dit gelukkig wel te zien. Klavertje verrekende zich nogal.

 18. Vrijedenkert

  Jesse Klaver staat voor gebakken lucht en als hij spreekt ontsnapt deze en is het voornamelijk ‘valse lucht’!

  1. Karel de Grote

   Die ook nog eens behoorlijk stinkt en onder milieuvervuiling valt.

 19. Niet L niet R

  Voor mij is hij slechts een ijdele half Marokaan, die het moet hebben van kinderen te indoctrineren!

 20. Ome Wim

  Eèn ding moet ik toegeven, die Jakkes Klaver weet wel hoe hij de lachers op zijn hand kan krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.