snapshot3

Disneypoliticus Jesse Klaver ziet zich als evenknie Thierry Baudet: 'Verkiezingsstrijd gaat om mij en Baudet!'

Geen categoriemrt 12 2019, 16:05
IJdeltuit Jesse Klaver ziet zich als de evenknie van Thierry Baudet! En daar is hij blijkbaar trots op. Begrijpelijk. Baudet, die hem tijdens het WNL-debat nog verweet 'Disneypolitiek' te bedrijven, zou volgens Klaver zijn primaire tegenstander zijn tijdens de verkiezingen, zo valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad.
Maar daarmee overschat Jesse Klaver zichzelf behoorlijk. Ja, hij is getalenteerd en is zeker geen foute politicus. Hij doet het goed bij zijn achterban en onder zijn leiderschap is GroenLinks uitgegroeid tot een partij van coalitiestatus. Klaver heeft echter nog nooit aan de macht mogen ruiken en moet dan nog even wachten. Maar volgens hem gaan de verkiezingen in ieder geval tussen hem en Baudet.
Om zijn paniekerige klimaatverhaal extra kracht bij te zetten komt hij dan ook met een valse tegenstelling aanzetten:

"Winnen de klimaatontkenners of de klimaataanpakkers?"

Nou, daar gaan de verkiezingen niet over. Die gaan om veel meer, maar voor Klaver en zijn groene achterban klinkt het vast aantrekkelijk. Klimaatontkenners? Die bestaan niet en klimaataanpakkers? Ook niet. Klimaatvandalen echter wel. En Klaver is daar één van. Net als de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, Paul Rosenmöller, die niet vies is om verschillen tussen hem en politieke tegenstanders scherper te stellen, is ook Klaver daar niet vies van.
Gelukkig geeft Klaver zijn 'tegenstander' Baudet ook nog wat complimenten. Zo vindt hij dat de FvD-voorman 'flair' heeft. Inderdaad, maar dat is slechts een karaktertrek. Qua inhoud is hij een stuk minder te spreken over de partij. Zo noemt hij de houding van de partij om de klimaatwet van tafel te krijgen 'onzinnig' en 'flauwekul'. Dat terwijl het instemmen met een klimaatwet juist de grootste flauwekul is in de recente geschiedenis van de parlementaire democratie.
De retoriek van Klaver om de tegenstellingen tussen hem en Baudet scherp te stellen zijn niets meer dan expres polariseren om de achterban weg te houden bij alternatieve gedachten over het klimaat. Want Klaver weet heel goed: als de klimaatattitudes gaan swingen dan blijft er van de partij niet veel meer over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten