EU-arbeidsmigranten misbruiken massaal WW-uitkeringen en veroorzaken overlast!

Volgens Nieuwsuur maken Poolse werklozen misbruik van Nederlandse WW-uitkeringen. Terwijl deze EU-arbeidsmigranten hun werk in Nederland afronden vragen zij uitkeringen aan om vervolgens het geld in de zak te steken. Het zou jaarlijks om duizenden gevallen gaan en een simpele rekensom laat zien dat het grapje al snel €7 miljoen per jaar kost! 

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees (D66), stelt dat hij deze situatie niet kan veranderen en dus zal Nederland nog lange tijd de WW-uitkeringen voor arbeidsmigranten uit EU-lidstaten moeten ophoesten. Want niet alleen Polen, maar ook tal van andere arbeidsmigranten kunnen gebruik maken van de ‘Europese regels’.

Regels die overduidelijk niet zijn ontworpen in het belang van arbeiders van de gastlanden. Één van de politieke partijen die al geruime tijd aandacht vragen voor de problematiek is de Socialistische Partij (SP). De partij ziet de impact van de goedkope Oost-Europese concurrenten op de Nederlandse samenleving.

Vooral Tweede Kamerlid Jasper van Dijk gaat er fel in en volgens de partij leidt de huidige situatie tot ‘overlast, verdringing van Nederlandse werknemers en uitbuiting’. Door de huidige opzet van de Europese regels worden werkgevers ontzien en is er sprake van oneerlijke concurrentie. Er is juridisch gezien geen ‘equal level playing field’. EU-arbeidsmigranten zijn namelijk spotgoedkoop.

Dat de EU-arbeidsmigranten werkzaamheden uitvoeren die Nederlanders niet willen doen is pertinente onzin. De werkloosheid is immers lager dan laag. Het gaat puur om economische groei en winst. De zucht naar ongebreidelde groei ten koste van de samenleving doet blijkbaar soms meer kwaad dan goed.

Zo klagen lokale gemeenschappen over de soms in grote getale aanwezige arbeidsmigranten. In verschillende dorpen wordt geklaagd over inbraken: ‘door Bulgaren’ hoor je dorpelingen in Zuid-Oost Drenthe zeggen. Zij zijn de arbeidsmigranten uit de kassenbouw meer dan zat en de inbraken evenzo. Men spreekt zelfs van een inbraakgolf.

Tegelijkertijd horen we de politieke kopstukken zoals Mark Rutte (VVD) altijd vol lof over de interne markt. Terwijl voor de inwoners van Zuid-Oost Drenthe de interne markt van de Europese Unie niets meer is dan het uitgeven van euromunten aan de Spaanse kust en ongewenste confrontaties met inbrekers.

Wat gaat de Nederlandse politiek hier aan doen? Voorlopig helemaal niets. Wat is de Europese Unie toch een succes! De SP komt in ieder geval met een actieplan om de uitwassen aan te pakken en dat verdient zeker lof.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. TD

  Kabinet Rutte is wèl constant en consequent,er zijn géén verrassingen!
  Elke besluit,wetsvoorstel of gebeurtenis kost de samenleving veel geld,of gaat geld kosten!

 2. Vit

  Bij die hele EU moet hoognodig de bezem doorheen, volgens mij heeft veruit het grootste deel van de Nederlandse bevolking tegen de EU grondwet gestemd, niet dat het wat heeft uitgemaakt met een inlegvelletje.

 3. ZiggyStardust

  Hier was ik in 2014 al van op de hoogte, ik werd er op gewezen door een Hongaar. Het werkt zo: na een half jaar werk werden contracten niet verlengd ivm vaste aanstelling waar bedrijven geen zin in hebben. Dit is door de overheid gecreëerde ww dmv de flexwet. Half jaar werken bij bedrijf A, 3 maanden recht op ww, half jaar werken bij bedrijf B (na ontslag mag je niet binnen 6 maanden weer aangenomen worden bij hetzelfde bedrijf), 3 maanden ww, en vervolgens weer gaan werken bij bedrijf A. Komen wij aan met onze 3 weken vakantie per jaar!

  1. Marija

   Juist

  2. m.van.rosmalen

   WOW wat knap
   Ik was hier al van op de hoogte vanaf dag 1
   Waarom komen deze klaplopers hier massaal naartoe?????
   Voor het goeie weer zeker.

 4. Marija

  Is dat een nieuwtje? Jaren geleden was dit al bekend.
  Een groot heel groot kleed, waar dit weer wordt onder geveegd.
  Tot wij als land ook aan de bedelstaf zijn, dan moet het wel stoppen.

 5. Gekko

  Ik hoor het Piet Hein Donner (CDA), toentertijd minister van Sociale Zaken nog zeggen: “ Er komen maximaal 10.000 Polen naar Nederland”.

  Inmiddels zijn het er al 150.000. En er komen er nog steeds bij. Aangelokt door de hoge salarissen, maar vooral door de uitkeringen. Want dankzij het Europese hof heeft een lid van welke EU-staat dan ook, na 1 uur werken al recht op ern uitkering.

  Het is niet alleen kabinet Rutte 3 dat ons aan alle kanten belazert. Dat deden de kabinetten Rutte 2 en 3, en Balkenende 3/4 ook al. Alleen van kabinet Balkenende 1/2 (de jaren 2002 – 2006) kreeg ik het gevoel dat het nog een beetje fatsoen in zijn donder had.

  1. PMG

   @Gekko – wist ik niet maar bewijst maar weer eens hoe we in de luren worden gelegd en uitgebuit!!!

   1. m.van.rosmalen

    Gek PMG
    Dat je dat toch niet wist
    Is al jaaaren bekend hoor
    Onder welke steen kom jij gekropen?
    Effe kijken ws heb je OF geen boerenverstand of ben je een TOKKIE.

   2. m.van.rosmalen

    Ochotekes PMG
    Wist je het niet???
    Misschien zit je bij de “verkeerde ” partij
    Je kunt weer beter bij de Tokkies komen die wisten het wel
    Meer wereld en mensenkennis weet u wel.
    Hahaha wat een stumper dat je in de leugens van de Linkse media trapt.
    Term tokkies is gewoon door hen verzonnen
    Uit alle lagen v/d bevolking stemt men PVV hoor van zorgmedewerker tot advocaat.
    Feit blijft dat als je dit niet wist je ws niet zo “hoogopgeleid” bent als je zelf denkt

 6. van Urk

  Ik vraag me af wat de regering eigenlijk wel kan..Ze kunnen de gezondheidszorg niet betaalbaar krijgen, Ze kunnen de grenzen niet sluiten voor massamigratie, Ze kunnen illegalen niet het land uit zetten, Ze kunnen de asielprocedures verkorten, Ze kunnen bijstand fraudeurs niet aanpakken, Ze kunnen Poolse WW profiteurs niet aanpakken, Ze kunnen de veiligheid niet garanderen, Ze kunnen buitenlandse financiering van moskeeen niet aanpakken, Ze vernachelen het onderwijs , Ze kunnen psychopaten niet vasthouden, Ze liegen over de werkloosheidcijfers, Ze dragen zorg over een groeiende armoede, Ze belasten de eerste levensbehoeften steeds meer, Ze doen helemaal niets aan de groeiende woningnood, Ze laten tienduizenden jongeren dakloos rondzwerven, Ze kunnen niets doen aan graaiers..en graaien zelf mee, Ze hebben de ouderenzorg kapot gemaakt, Ze kunnen geen ziekenhuizen open houden, Ze tasten de huidige en toekomstige pensioenen aan, Ze schaffen heel langzaam de scheiding van religie en staat af, Ze kunnen zware misdadigers niet zwaarder straffen etc. Ik weet wat ze wel kunnen..Dus stem ze weg.

  1. van Urk

   Regeltje zes moet zijn; asielprocedures NIET verkorten.

   1. ZiggyStardust

    Van Urk, dat was wel duidelijk hoor!

    1. PMG

     @van Urk – goed verhaal, klopt helemaal, dikke pluim 10+

  2. DeBruijn

   @ van Urk

   Dat lijstje moet je naar de Tweede Kamerleden sturen via de email, hun adres staan op Tweedekamer.nl.

   Kijken wie er reageeert.

  3. PMG

   @van Urk -de grootste klap komt nog:

   Energie transitie (die NIETS uithaalt):38 DUIZEND EURO PER INWONER!!! (dat zijn asielzoekers, bijstandmoeders, ouderen, minima, kinderen en de rest van het zooitje)

  4. TD

   +++++

  5. FJ

   Zet er ook vooral bij wat ze voor de Nederlander wel allemaal af kunnen schaffen.

   Dat wordt allemaal veroorzaakt, omdat het geld de verkeerde kant opgaat.

  6. Mart

   ”Ze kunnen niet”,veranderen in ”Ze WILLEN niet”

 7. FJ

  Ik hoor vanmorgen bij Nieman Rutte nog zeggen dat hij er zit om de Nederlandse belangen te dienen, maar ik vraag me af wat hij ziet als Nederlandse belangen.
  Ik zie het alsvolgt, Nederland is van de Nederlanders en belangen zijn gemeenschappelijk, dus iedereen profiteert.

  De praktijk is echter totaal anders.
  Onze regering heeft de kleine man nodig om zoveel mogelijk geld te laten schuiven richting de overheid die dan begint te verdelen.
  Het valt steeds meer op, dat dat verdelen door een straat van eenrichtingsverkeer loopt.

  Volgens de overheid moeten er meer migranten komen. Het gevolg:
  1. OM en rechtelijke macht komen handen tekort, want deze migranten veroorzaken zoveel criminaliteit, dat wij Nederlanders meer belasting moeten dokken, omdat de overheid steeds meer ambtenaren nodig is.
  2. Het zorgstelsel wordt onbetaalbaar, omdat er steeds vaker mensen meegenieten die nooit ingelegd hebben en ook niet inleggen.
  3. Het onderwijs staat onder hoogspanning, want de druk wordt steeds groter, maar wat wil je dan ook met al die asielkinderen die ook gratis onderwijs willen.
  4. Huisvesting voor Nederlanders is er niet, omdat onze overheid accoord gaat met het feit dat asielzoekers voorrang krijgen bij het toewijzen.
  5. Nu wil de EU een WW uitkering van 3 naar 6 maanden, terwijl wij al een nettobetaler zijn aan de EU. Draai het om, elke Europese maatregel die ons extra kosten breng, wordt onmiddelijk verrekend met de afdracht aan de EU.

  Maar als je de Nederlandse belangen alleen wil dienen om het bedrijfsleven te bedienen en de Nederlanders laten betalen wordt de onvrede steeds groter en de afkeer van de EU eveneens.

  1. FJ

   Rutte wil polderen, maar heeft niet in de gaten, dat dat een Nederlandse cultuur is, die binnen Nederland nog te hanteren is.
   In de EU is elk land ieder voor zich en God voor ons allen, zie Frankrijk met onze vissers, of Hongarije, Polen met het asielbeleid en zo zijn er legers voorbeelden.

   Zit niet te slapen daar in Den Haag en sla eens met de vuist op tafel en laat je niet constant door de hele EU de kaas van het brood eten.

  2. PMG

   @FJ 10+ en plaaje voor dit verhaal, midden in de roos, we worden uitgebuit!!!!!!!!!!

 8. PMG

  GeenStijl – Een fijne clusterfuck, prima opgetekend door Nieuwsuur. TLDR; zo’n 17 duizend Polen maken gebruik van het ‘export-ww’. Drie maanden lang krijgen ze een maandbedrag tussen de 1000 en 1200 euro mee als ze naar Polen vertrekken, waar het ze vervolgens 3 maanden lang nooit meer werken, omdat het minimumloon daar 400 euro per maand is. Na die drie maanden keren ze in veel gevallen weer terug naar dezelfde Nederlandse werkgever. ROVERHEID DOET NIETS!

  Kosten energietransitie: 38 duizend euro per INWONER in Nederland

  De simpele rekensom laat dus zien dat er 17 duizend x minimal duizend euro per maand = 17 miljoen euro en dat maal 2 want na 6 maanden komen ze terug = 34 miljoen per jaar naar Polen gaat. Laat deze mensen geen belasting betalen over het werk dat ze doen en geen uitkering krijgen, goedkoper voor de werkgever, de Pool verdient wat meer en wij hoesten geen 1000 euro per maand per Pool op!!! Vervolgens zetten we onze eigenste steuntrekkers aan het werk en besparen nog eens hetzelfde bedrag!

 9. lIN-T

  Kijk daar hoor je die Jetten niet over, een laffe Eurofiele sukkel is het.

 10. ZiggyStardust

  Zou het omgekeerd ook werken? Voor een week huisje huren in Polen, paar dagen werken en dan paar maanden Poolse ww bij je Nederlandse inkomen erbij?

 11. ZiggyStardust

  Zouden de trollen op dit moment een algemene ledenvergadering hebben of zo? Het is behoorlijk stil aan de andere kant. Ik wil natuurlijk geen slapende trollen wakker maken, maar het valt me gewoon op.

  1. Rien Noppen

   Waarop zou je graag commentaar van mij zien, Ziggy?

   1. Gekko

    Noppen voelt zich aangesproken.
    Veelzeggend!

  2. TD

   Op deze post is weinig reactie omdat het geen moslims betreft,vandaar de afwezigheid!
   Moslim,koran,boerka etc zijn de thema’s voor Rien!

 12. Rien Noppen

  Ik zag de uitzending. De structurele oorzaak zijn de grote verschillen in welvaartsniveau tussen Polen en Nederland waardoor het voor Polen niet aantrekkelijk is werk te accepteren in het thuisland bij een WW-uitkering.

  1. sjun

   Eens te meer falen opgelegde Europese wetten en verworden tot een cumulerende kostenpost voor Nederland. Het lijkt me zeer verstandig om een behoorlijke pas op de plaats te gaan maken en de soevereiniteit in eigen land na te streven.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Bestaat ook zoiets als eigen verantwoordelijkheid en eer. Ik heb ook wel eens werk gedaan wat onder mijn niveau was qua inkomen. Als je eer hebt, dan teer je niet op andermans zak als je gezond bent.

   1. Rien Noppen

    Helemaal eens, DeBruijn.

  3. Siemien

   Dat klopt je hebt letterlijk de uitzending verteld, applaus

  4. Siemien

   Het moet natuurlijk zo zijn Rientje, dat als men werk weigert, zoals dat in Nederland gebeurd, men gekort dient te worden of beter nog, uitkering stoppen…
   Maar ik zie je wat wauwelen over hetgeen zichtbaar is..

   1. Rien Noppen

    gebeurt

    1. Siemien

     Uiteraard..

 13. henk vintage

  Dat is precies de reden waarom Engeland uit de EU gaat.
  Die hebben meer dan 1 miljoen Polen.

 14. Toverkol

  Ach… wat maakt het uit ?
  Die domme arbeider kan weer een jaar langer werken !

  Stem verstandig, stem ze weg !

  1. m.van.rosmalen

   Stem ze weg = alleen een stem op de PVV
   = dus geen Stem op Forum voor Debielen

 15. m.van.rosmalen

  Rustig blijven mensen
  Met ons lulletje GEDVER DERRIE gaat het lukken.
  Hij gaat alles dus ook dit voor jullie oplossen
  FvD zusterpartij van de VVD
  Alleen opgericht om de PVV naar de Klote te helpen.

  1. PMG

   schreef onze tokkie, waarvan akte

   1. m.van.rosmalen

    Weinig boerenverstand heb je jammer genoeg dat je in die term Tokkies verzonnen door de media trapt.
    Triest dat je jezelf daarmee associeert.
    Vroeger natuurlijk altijd PVV gestemd zoals zovelen uit alle lagen van de bevolking en in 1 x het licht gezien.
    Nu huilie doen omdat je je in 1 x wat meer voelt door Bodet de messias
    En nu jezelf af gasn rukken van kijk mij eens intellectueel zijn en nu zijn anderen ineens Tokkies met een andere mening
    Hoe triest kun je zijn en erger nog hoe laag kun je zinken
    Arme Tokkie

    1. Rien Noppen

     Wilders is te laf om Baudet aan te pakken en verdient dus van hem te verliezen.

     1. PMG

      Rien is te laf om toe te geven dat hij, samen met het grootste deel van Nederland, er met beiden voeten ingetrapt is en blijft nu krampachtig vasthouden aan zijn verkeerde keuzes terwijl hij net als zijn helden de waarheid verdraait en alles bij elkaar liegt!

     2. m.van.rosmalen

      Strange Rien
      Wilders werd hier op dit forum door lui zoals jij een tijd geleden nog verweten dat hij de uitspraak
      Een stem op FvD is een stem op VVD niet mocht doen hoor.
      Mocht niet van jullie want hij moest onze lulhannes te vriend houden weet je nog?
      Ik zou zo zeggen denk zelf es na iov Wilders voor het karretje te spannen
      Deze sukkel veranderd nul komma nul NIKS NADA NOPPES
      Jullie zijn toch zo hoog opgeleid
      Zelfs een kind van 3 ziet nog wel dat lulletje nog geen deuk in een pakkie boter slaat

     3. Rien Noppen

      “Wilders werd hier op dit forum door lui zoals jij een tijd geleden nog verweten dat hij de uitspraak
      Een stem op FvD is een stem op VVD niet mocht doen hoor.”

      Ik heb nooit bezwaar gemaakt tegen deze uitspraak.

    2. PMG

     @m.v.r. – bij mijn weten zat Geert vroeger ook bij de VVD, vrij lang zelfs

     1. m.van.rosmalen

      So what
      Hij is er toch uitgestapt.
      Dadelijk blijkt dat jullie heilige paus Bodetje verrassend veel overeenkomsten blijkt te hebben met Trutte.
      Hij kruipt in het poepgaatje van Trutte en Trutte blijft gewoon de grootste dankzij jou

    3. Gekko

     Er komt maar weinig zinnigs uit m.van.rosmalen. Iedere onderwerp levert bij hem/haar dezelfde platgeslagen reactie op.

     Negeren dus.

     1. m.van.rosmalen

      Wat voor bras komt er uit jou dan?
      Platgeslagen reactie Gekko
      Eigen mening heet zoiets.
      Misschien nieuw voor jou
      Wird hoog tijd dat mensen jou eens gaan negeren
      Kleuter

 16. Arnoniemuss

  @ Teunis Dokter. Polen maken massaal misbruik van WW voorzieningen, stelt Teunis. Het gaat om duizenden. Laten we zeggen, 10.000. In april 2018 waren er een kwart miljoen Polen in Nederland. Dat betenkt dat 4 op de 100 polen een WW uitkering trekt in Polen. Dat noem ik geen massaal misbruik. Maar ja, met het woord ‘massaal’ kun je de Polen beter framen als crimineel en de regering als incompetent dan met de harde cijfers, 4 op de 100.

  1. PMG

   @ mus – 17.000 Polen maken misbruik, dat zijn er nogal wat, dat is vrij massaal weet je, als ik jou 17.000 keer op je bek sla dan krijg je misschien een indruk hoeveel dat is

  2. DeBruijn

   Arnoniemuss

   Als u met commentaar komt moet u wel goed rekenen. Er zijn 150.000 Polen in Nederland. Dus als er 10.000 de boel flessen, dat is dat 1 op de 15.

   Dat vind ik toch schokkend, maar misschien hebt u zo een riant salaris dat het voor u niet uitmaakt wat meer belasting betalen.

   Maar aub wel bij de feiten blijven!

 17. Original NL

  En weer een fijne regeling dankzij de eu….leuk om morgen weer te gaan werken voor 3/4 afrika en het oostblok…..en natuurlijk de hersenspinsels van jetten en klavertje.
  Fijn dat de roverheid uw in de toekomst te verdienen geld al heeft gereserveerd en zal claimen..niet van het gas af?? .dan dwangsom van uw gemeente.
  Uw eigen plannetjes voor later kunt u wel op uw buik schrijven…dankzij deze krankzinnige politici.
  #Stemzeweg
  #Nexitnu!!!

 18. Bes Tolen

  De lonen liggen in Nederland te laag en dat betekent al op zich dat er veel werk hier wordt verricht waar we niet aan verdienen als Nederland. Met andere woorden: er moet geld van anderen bij om die werknemers in leven te houden. Die kosten komen dus ten laste van de belastingbetalers en worden niet doorberekend aan de betreffende werkgevers. Het gaat niet alleen om individuele toeslagen en subsidies maar ook om algemene subsidies en uitgaven van de overheid.

 19. Pescador

  Aangezien die gasten niet uit holland komen hoef je ze ook geen uitkering te geven

 20. Heras

  Wat ze in den haag en brussel maar niet door willen hebben, is dat de rek eruit is bij de bevolking. Iedereen snakt naar verandering omdat steeds meer mensen het gevoel hebben dat ze werken om btw te betalen. Terwijl anderen het ervan nemen.

 21. Lugar

  Telegraaf 19-3-2019

  “Werknemers die in een ander EU-land na minstens een maand werken onvrijwillig werkloos worden, krijgen recht op een werkloosheidsuitkering in hun ’gastland’. De aanspraak op de uitkering wordt beoordeeld op basis van het ook elders opgebouwde arbeidsverleden. De buitenlandse werknemer kan de uitkering desgewenst mee naar zijn thuisland nemen.”

 22. Tante Sidonia

  TD

  Net op Radio I, Leo Lucassen: ( de Linkse pro-Moslim professor)
  “het mechanisme van uitsluiting moeten we tegen gaan!”
  En…………. wat bedoelt deze LL: Nederlanders moeten zich gaan gedragen als “nieuwkomers!” M.a.w. Een blonde dame uit b.v. Friesland moet met hoofddoek lopen en terug naar het aanrecht!
  Helaas,…ook dit is Nederland!
  PS
  Deze Leo Lucassen verkrijgt zijn inkomen via …….belastinggeld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.