Filmpje! “GroenLinks lijkt te radicaliseren” aldus CDA-herenboer Sybrand Buma

Vandaag tijdens WNL op zondag nam de leider van het CDA, Sybrand Buma, Jesse Klaver onder vuur. Volgens de CDA-leider behoort de partij vanwege haar klimaatdrammerij ondertussen tot de partijen die volgens hem ‘aan de zijlijn staan te schreeuwen’. Dat hij de partij op dit specifieke punt verwijten maakt is begrijpelijk, maar dat hij ook het Forum voor Democratie aan dat rijtje toevoegt is natuurlijk onzin. De laatste is wel kritisch, maar dient zelf ook opbouwende voorstellen in. 

Voor Buma was het natuurlijk makkelijk scoren bij WNL. Zo voor eigen publiek. Maar dat hij GroenLinks verwijt te radicaliseren op het punt van klimaatverandering en -beleid is wel correct. Tijdens de coalitieformatie bleek al dat de partijen het niet snel eens werden en liep Klaver weg van tafel. Ook kennen we de GroenLinks-leider van het bepleiten van welhaast suïcidale ideeën zoals het per direct sluiten van kolencentrales.

Dat Buma ook de SP en de PVV onder vuur neemt is tot daar aan toe, maar dat hij ook Forum voor Democratie schaart in het rijtje van partijen die volgens hem ‘enkel roepen wat er mis gaat’ is toch wel enigszins onterecht. De renaissancepartij is zeker kritisch en gaat er vaak met gestrekt been in, maar komt toch ook met constructieve voorstellen. Denk aan het idee van e-democratie, bindende referenda en nu dus ook duidelijkheid over het EU-standpunt voor de partij.

In tegenstelling tot de PVV, die voortdurend de NEXIT als hun enige EU-strategie hanteren, wil Forum wél samenwerking op Europees niveau en bouwen ze aan een eurosceptische fractie om de EU te hervormen. Op landelijk niveau hoort daar eventueel een referendum over het lidmaatschap bij. Dat zijn toch zeker constructieve punten. Maar voor Buma komt het natuurlijk goed uit. Hij verliest zetels aan Forum en zet de partij dan ook graag weg in het hoekje van Klaver.

Klaver lijkt dus inderdaad wel te radicaliseren als het gaat om klimaat. Volgens hem moet de CO-belasting er gewoon komen en moeten de kolencentrales dus ook snel dicht. Maar dat zijn geen constructieve voorstellen. Dat zijn enkel ondermijnende voorstellen. Want waar haalt Nederland dan haar energie vandaan? Voor die vraag moet je dus niet bij Klaver zijn. Maar wel bij Buma of Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ritter

  Hoe kan de PVV meedoen als ze door andere partijen worden uitgesloten?

  De PVV wil graag meeregeren maar als de andere partijen de PVV buitensluiten ligt het dus niet aan de PVV dat ze niet meedoen maar aan de partijen die de PVV uitsluiten.

  1. PMG

   Lees even topic hier elders op DDS over Nationale Bond tegen Overheidszaken:

   A6. Cordon Sanitaire: Vervolging van een bevolking, een zogenoemd Cordon Sanitaire bij zowel landelijke en lokale verkiezingen. Dit o.a. via discriminatie, bedrog, samenspanning en ontneming van een gelijkwaardig stemrecht vanwege politieke voorkeur. Door uitsluiting van toegang tot een democratische gekozen regeringsvorm is een misdaad tegen de menselijkheid wegens vervolging van een identificeerbare groep of collectiviteit op politieke gronden. Het onwettig veranderen van een regeringsvorm door de toegang exclusief te maken voor alleen het partijkartel is een pure vorm van een dictatuur en volgens Art. 94 SR staat daar 30 jaar tot levenslang gevangenisstraf op. Iedere Nederlander heeft 1 gelijk stemrecht, deze bepaald welke regering gevormd wordt en niet het corrupte partijenkartel!

   1,4 miljoen mensen die met uitsluiting van de regeringsvorm zijn gediscrimineerd. Deze 1,4 miljoen mensen die genegeerd worden, zijn vervolgens wel verplicht(=gegijzeld) deel te nemen aan het beleid van Rutte3.

   1. HendrikJan

    Rutte 3 staat al gepakt en gezakt klaar, om zelf die positie in te nemen bij het grof vuil.

    Prachtig RUTTUP.

  2. Rosasolis

   @Ritter. De PVV is geen partij. Het is alleen maar een prive societeit, o.l.v. G. Wilders.
   Die geen leden heeft, en alleen enkele medewerkers toelaat, die helemaal niets te vertellen hebben. De PVV heeft geen regelmatig nieuwsbrief, beantwoord geen brieven of mails, en heeft alleen een prive telefoon nummer. Daarom willen andere echte partijen die wel leden hebben, vergaderingen houden, en regelmatig een nieuwsbrief uitzenden
   niet samen werken met een stiekem, gesloten groep, onder leiding van Een man. Als ik wil kan ik dagelijks in contact komen met iemand die mijn partij vertegenwoordigd. Maar dat kunt u niet bij de PVV.

   1. toetssteen

    @Rosasolis
    Enig idee hoeveel leden andere partijen, tov de stemmers op die partij, hebben? Ik help u aan het correcte antwoord: 2 1/2%. Daarvan is 4% actief binnen de partij.
    Geneuzel dus.

   2. HendrikJan

    @Rosasolis.

    Is dat zo, dat de PVV voor niemand bereikbaar is.??

    Als ik Google op PVV contact, krijg diverse mogelijkheden te zien.

    Of lul je zo maar een eind in de ruimte, om ook een keer op DDS te komen.

  3. joker

   @ Ritter.
   Dát noemt bijv. de VVD : democratie.
   Een partij, “geleid” door een dictator c.q. leugenaar en/of bedrieger.

 2. Rien Noppen

  “Dat Buma ook de SP en de PVV onder vuur neemt is tot daar aan toe, maar dat hij ook Forum voor Democratie schaart in het rijtje van partijen die volgens hem ‘enkel roepen wat er mis gaat’ is toch wel enigszins onterecht. ”

  Zei Teunis heel objectief.

  🙂

  1. fockingworst

   @riennoppentrol de huistrol.
   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 3. Eugenie de la Fleur

  Wat Buma hier zegt over GroenLinks is onzin. GroenLinks is een partij met een open houding en altijd bereid tot samenwerking. De plan van Buma is opzichtelijk. Hij wil het liefst dat GL weer buitenspel staat

  1. fockingworst

   @eugeniedelafleurtrol tikt hier wat letters aan mekaar die woorden maken die onzin verklaren.

   @eugeniedelafleurtrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. ZiggyStardust

   De bereidheid van GroenLinks tot samenwerking is gebleken uit de afgelopen coalitie-onderhandelingen.

   1. Rien Noppen

    Dat is juist, Ziggy.

    1. fockingworst

     @riennoppentrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  3. Step one

   Er is tot teee maal toe bij GL gebedeld v om aan te schuiven in de regeringsvliegtuig. Tweemaal weigerde GL. Wellicht om hen motiverende redenen. Maar je kan dan in ieder geval niet zeggen dat er om GL heen een cordon sanitaire is gesloten. De PVV als tweede partij daarentegen werd systematisch buitengesloten. Een je reinste cordon sanitaire dus. Dus wat nou janken over GL buitenspel zetten? En GL deed in 2012 toch ook mee aan de Kunduz coalitie?

 4. HendrikJan

  Iedere partij die deelneemt, aan het rampenkabinet Rutte 3, gaat al weer wild mastrubuerend omzich heen slaan, het ligt niet aan de VVD / CDA / D’66 en de CU en de gedogers PvdA en GL, maar het ligt aan die andere.
  Voor de goede orde, het is in deze nieuwe eeuw, een groot rampenplan.
  Kommer en kwel voeren de boventoon.

  Dus RUTTUP en NEXIT.

 5. PMG

  Zie mijn verslagje van het uitje dat ik vanmorgen digitaal maakte op de website van GL

  DDS topic: Klimaatbeleid – GroenLinks-stemmers: ‘heel belangrijk’, maar nauwelijks bereid te betalen. Een derde FVD’ers bezorgd om klimaatverandering

 6. ZiggyStardust

  Dat partijen weerstand hebben geboden aan het partijkartel heeft zijn vruchten opgeleverd. De rollen zijn spoedig omgedraaid. Over enige tijd hebben de kiezers weer echt een keuze, de markt ligt weer volledig open en de traditionele partijen worden eindelijk weer eens gedwongen om zich te onderscheiden en hun best te doen. De kartelpolitici moeten het veld ruimen, partijen moeten kleur bekennen en hopelijk kunnen we spoedig weer eens gaan leven in een echte democratie.9

 7. Gekko

  Buma neemt de partijen onder vuur waar hij bang voor is. Want inderdaad, er zijn ook geradicaliseerde christenen die weglopen met GroenLinks. Er zijn sociale christenen die hun buik vol hebben van het neoliberalisme van het CDA. En er zijn conservatieve christenen die met toenemende zorg de islamisering van ons land gadeslaan.

  Tekenend is dan wel weer dat Buma de coalitiepartijen buiten schot laat. De VVD met haar leugens, D’66 met haar klimaatgedram (net als GroenLinks) en de ChristenUnie met haar liefde voor de moslims.

  1. Rien Noppen

   Buma vertegenwoordigt een middenpartij en wenst zich ook zo te profileren. Uiteraard richt hij zijn pijlen op de partijen op de flanken.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol vertegenwoordigd zichzelf als trol.

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 8. Tante Sidonia

  “Groen-Links lijkt te radicaliseren?”
  Is het allang al!
  Jeugd en jonge dames opzwepen, zoals vroeger bij Mussolini, Hitler, Stalin, Mao; heden Kim Groen-Links met steun van S66 e.v.a.
  GOEROE YASSER Klaver zal eindigen zoals genoemden als, uiteindelijk, uitkomt welke onzin hij verkoopt!

 9. Heras

  Rutte en consorten hebben 8 jaar de tijd gehad om er iets van te maken. En wat is het resultaat; meer geweld, meer migranten, hogere kosten en meer regels, opgesteld door Brussel. En het inconsequente gedrag van ministers zelf; constante openbaring van fraudes bij allerlei instanties.
  Nu ze de bui door de partijen fvd en pvv zien hangen (haha) schieten ze ineens om zich heen door elkaar te beschuldigen. Maar ze waren allemaal bij toen ze hun beleid doorvoerden.

 10. Veteraan

  Pure discriminatie van grote groepen Nederlanders alleen omdat het kan en niet in hun straatje past. Geduld nog, het verandert wel en dan niet het namen lijstje weggooien van die linkse criminelen die decennia lang de boel doelbewust hebben laten rotten.
  Walgelijke mensen zonder kloten.

 11. Gerlos

  Hendrik Jan met je Rutte fobie, net de kieswijzer ingevuld met de volgende uitkomst, schrik niet maar de VVD is de winnaar bij mij.

  1. PMG

   Haha, de kieswijzer, dan heb je zelf echt geen idee he?

 12. C.A.Barstow

  Liever dood dan rood!

  1. Rien Noppen

   Als je levensmoe bent dan kom je snel tot dit soort onbezonnen uitspraken.

   1. Job Jansen

    Nu ook al communist? Logisch uiteraard. Het communisme heeft 100 miljoen doden gerealiseerd. ‘Het is goed dat er een God bestaat’

 13. biggeorge

  Buma is er ook eentje die alles doet om aan de macht te blijven en zal er niet voor schromen zijn eigen stemvee te belazeren en financieel uit te knijpen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.