Filmpje! Koning pakt mediamomentje om aanslag Utrecht: ‘we hebben intens meegeleefd!’

Koning Willem-Alexander reageerde voor de camera van RTL Nieuws op de aanslag in Utrecht. De Koning stelt dat zijn gezin ‘intens heeft meegeleefd met de slachtoffers’. Dat zal natuurlijk wel: achter een dikke muur in een paleis, scherp beveiligd en ver van de toestanden waar de gewone Nederlander mee te maken heeft. 

Zelf nooit slachtoffer van enig maatschappelijk probleem maakt de koning zichzelf ongeloofwaardig. Terwijl hij in zijn kersttoespraken voortdurend de linkse politieke koers van Europa verdedigt, durft hij niet eens te benoemen dat terreur in Europa steeds vaker voor komt. Laat staan te benoemen waarom. Maar zwijgen omwille van ‘politieke neutraliteit’ is ook een politieke keuze…

Het enige dat koning Willem-Alexander ons momenteel biedt is een rijke geschiedenis, politiek correct gewauwel en ‘intens medeleven’. Maar hij lijkt zich niet druk te maken om de omstandigheden waaraan het Nederlandse volk wordt blootgesteld. Sterker nog, zijn vrouw koningin Maxima, ontkend het bestaan van ‘de Nederlandse identiteit‘.

Waar de loyaliteit van het Koninklijk Huis ligt is moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk alleen bij haar dynastie en verder niet. Tegelijkertijd houdt de koning voor de camera vol dat hij ‘intens meeleeft met het volk’. Bijzonder! De identiteit van het volk ontkennen, maar wel met het volk meeleven. De half onderdrukte grijns maakt het verhaal niet sterker. Jammer.

Ondanks dat de koning ‘politiek neutraal’ is, zou het fijn zijn als hij vaker spreekt over situaties in de samenleving. En dan niet  politiek correct gewauwel, maar gewoon echt even een koninklijke uitspraak. Koningen mogen alles zeggen toch?

Dat deed hij in het geval van de aanslag in Utrecht, maar verder dan ‘intens meeleven’ komt hij niet. Daarmee staat hij op hetzelfde niveau als koningin Wilhelmina die  ‘intens meeleefde’ met de oorlogsomstandigheden van het volk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat was intens meeleven op 200 kilometer afstand in een bunker met bediening.

En dat is een patroon natuurlijk. Zo vluchtte Willem V van Oranje-Nassau ook halsoverkop naar het Verenigd Koninkrijk toen Napoleon zijn Franse grenadiers liet marcheren. En ook nu hebben we weer zo’n koning. Die er wel is, maar eigenlijk zo kan worden vervangen door iemand anders. Een koning die nietszeggende woorden uit zijn mond laat komen.

Jammer, de koning mag best wat meer durf tonen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. koeiepoep

  Leef eens intens wat minder duur mee, uitvreter.

 2. Rien Noppen

  Triest insinuerend verhaaltje.

  DDS is niet meer wat het geweest is.

  1. Top

   Zit je met een spiegel voor je snufferd? Blaaskaak!

 3. santiago

  Mijn hart juicht als ik deze vader des vaderlands zo oprecht zie en hoor meeleven met de gewone mensen. Wat een fantastische leider. Leve de monarchie en leve de koning. Trots op.

  1. santiago

   Wat zou Nederland zijn zonder de oranjes.

  2. Meriadoc Brandebok

   Zo hoor ik het graag, santiago.

 4. Meriadoc Brandebok

  Wat had u dan gewild dat de koning had gezegd, Teunis? “Die stomme VVD en CDA hebben de moslims binnengelaten en nu zitten we in de penairie.” Het is al erg genoeg dat politici er een slaatje uit gingen slaan. De koning is een koning van verbinding die zich behoort te beperken tot neutraal en gemeend taalgebruik.

  1. santiago

   En dat doet hij dus niet. Een oppervlakkig kletsverhaaltje.

   1. santiago

    Met gevaar voor eigen leven.

   2. Meriadoc Brandebok

    Jij noemt het een kletsverhaaltje. Ik een blijk van medeleven.

    1. santiago

     Haha. Ik moest het 2 keer kijken, want ik dacht eerst dat het willy van lucky tv was.

    2. Top

     Nu is er aan jouw ‘bevattend vermogen’ al wat jaren mis, Guusje. Maar duidelijk, je bent een Oranjefucker. Weten de ouderlingen, die jij bedient, hier van?

     1. Rien Noppen

      Top heeft evident seksuele problemen en projecteert deze problematiek op anderen.

      Hij zou beter een therapeut kunnen zoeken.

  2. Stanly2000

   penarie

 5. Gekko

  Doe maar niet, een staatshoofd met een eigen mening. Laat Willem-Alexander lekker maar neutraal (lees: saai) blijven met zijn uitspraken.

  Zijn moeder Beatrix was wel zogenaamd maatschappelijk geëngageerd. Dat hebben we gemerkt. Aan de ene kant puissant rijk (met dank aan Shell) en aan de andere kant zo links als de neten. Wat een hypocriet wijf was dat (nou ja, ‘is dat’ want ze leeft nog, maar tegenwoordig gelukkig buiten de schijnwerpers).

  1. Top

   Ik hoopte, dat toen deze ‘waterige prins’ geboren werd, dat hij in ieder geval ”de family Braincel’ zou mee krijgen, om dat Oranje gedoe op te doeken. Maar nee hoor, het lijkt wel een statushouder, hij staat nog meer met zijn klauwen op, dan als zijn voorvaderen en zijn opa. Leve de republiek!

  2. Stanly2000

   Gekko, wie weet wat er achter de schermen gebeurd. Mabel (Soros), Ollongren en Brinkhorst zijn kind aan huis.

 6. Stanly2000

  Waar de loyaliteit van het Koninklijk Huis ligt is moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk alleen bij haar dynastie en verder niet. En niet te vergeten de immense bankrekening!

 7. santiago

  Ik heb het filmpje nog eens een aantal malen gekeken. Het is toch Lucky TV. Wat zijn die gasten goed zeg, het is net echt.

  1. santiago

   Als het wel WA is vind ik hem beter dan Lucky TV. Deze opmerking is ook mede namens mijn vrouw.

 8. Jumping

  Deze WA vertelde in 2013, dat Nederland een participatie maatschappij moest worden.
  De oudere Nederlanders? zijn overgeleverd aan hun familie en of buren.
  Zijn Moeder baadt nog steeds in weelde.
  Op Sicilië had hij ook een mening, over het gelukszoekers beleid, ik heb nooit begrepen, dat hij groter is gaan wonen, om een tien tal van deze gelukszoekers te huisvesten.

 9. Sprookjesfiguur

  Er was eens kindje die werd geboren met de naam Oranje, en kreeg alles wat zijn hartje begeerde. Zijn naam was Willem Alexander, prins plofkopje. Het plofkopje groeide op in weelde en geluk, met het geld van zijn zogenaamde onderdanen, waar hij uiteraard recht op had gezien zijn ‘verdienste’ voor het land. Tegenwoordig mag het plofkopje zich Koning noemen, koning klaploper.

  -Het Huis Oranje, houders van de titel ‘Prins van Oranje’, stierf uit, toen koning-stadhouder Willem III van Oranje in 1702 kinderloos overleed. Johan Willem Friso van Nassau-Dietz, die toen de titel ‘Prins van Oranje’ erfde, was een achterneef van Willem III. Hij was dus wel rechtstreeks familie van Willem van Oranje maar dan via de vrouwelijke lijn. Friso voegde de huizen Oranje en Nassau samen. Sindsdien ging de dynastie verder als Oranje-Nassau.

  Leve de koning!

  1. bejaarde

   En in welk land liggen Diets en Nassau, Nederland? Echt niet.
   D N A is nooit onderzocht, hoeveel % Nederlands? Dus de Nederlander bestaat niet?
   Wat een gevoel voor humor had M. toentertijd al.

 10. Abraham50

  Bemoedigend om dit te horen

  1. santiago

   Toch wel belangrijk hoor Bram.

 11. DeBruijn

  Beetje minderwaardig dit stuk. Ik ben geen aanhanger van het koningshuis, maar een beetje meer respect mag best.

  Toont hij medeleven is het weer niet goed en worden even zijn voorouders er leuk bijgehaald, net of hij daar ook maar iets aan kan doen dat Willem V vluchtte voor Napoleon?!

  Ik adviseer om zelf anders ook even de stamboom door te lichten, zal best wel een fout familielid ergens te vinden zijn. Moeten we dat ook jou aanrekenen? Nee toch?!

 12. Henk Albarda

  Jammer dat noch het artikel, noch de reacties enige rekening houd met de feiten. We hebben in Nederland ministeriele verantwoordelijkheid. Dwz dat onze koning voor 99 % van zijn uitspraken tenminste rekening moet houden met de mening van onze mp en onze minister van Binnenlandse Zaken. Jullie weten allen wie dat op dit moment zijn, Officieuze D66’er Rutte en officiele D66’er Ollongren. Al voor massa-immigratie merkel waren de duitsers jaloers op ons koningshuis, met een koningshuis heb je nu eenmaal (incl. voor mini- en klein MKB) een veel betere toegang tot buitenlandse markten. Allen hier die werken, hebben tenminste 20 % van hun inkomen te danken aan de export. Met de politieke mening van ons koningshuis ben ik het vrijwel nooit eens, ons koningshuis zit deels op de lijn van de heer Noppen……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.