Geert Wilders neemt het op voor Opa Henk en Oma Ingrid: "Rutte 3 maakt ouderen financieel kapot!"

Geen categoriemrt 07 2019, 12:00
"Ik moet nu leven van een boterham met stroop."
Triest. Anders kan ik het eigenlijk niet verwoorden. De Telegraaf bericht dat ouderen het door het wanbeleid van het kabinet-Rutte III zo ontzettend zwaar hebben dat ze letterlijk moeten leven van een boterham met stroop. Zo zijn ze erop achteruit gegaan de afgelopen jaren. En ja, de hogere energierekening is daar óók debat aan. Seniorenorganisatie KBO-PCOB legt uit:

"Bij veel ouderen zijn de inkomsten afgelopen jaren gelijk gebleven of gedaald. Daar staat tegenover dat de lasten zijn toegenomen: de zorgpremie, de huur, de btw. Verder zijn de pensioenen niet geïndexeerd. Daar komt bij dat ouderen vaker thuis zijn en meer stoken. Zij voelen dat in hun portemonnee en hebben grote moeite rond te komen."

Daar komt bij:

"Bovendien wonen veel senioren in slecht geïsoleerde huizen en hebben zij het door medische oorzaken, zoals een hoge bloeddruk of langzamere bloedcirculatie, vaker koud."

Met andere woorden, hogere energielasten hebben een enorme impact op ouderen. Let wel, we hebben het dus over onze vaders en moeders (of, voor jongere lezers: onze opa's en oma's). Die hebben nu moeite om rond te komen. En dat allemaal dankzij het wanbeleid van Mark Rutte en zijn walgelijke vriendjes.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat Geert Wilders even helemaal losgaat op het nachtmerriekabinet:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1103557536010113025
Het is inderdaad totaal onacceptabel, maar helaas laat dat Rutte en zijn vrienden koud. Die verdienen immers wél bakken met geld als minister, staatssecretaris en Kamerlid, dus zal het hen een zorg wezen wat er met gewone (oudere) Nederlanders gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten