Geert Wilders ontsnapt aan aanslag: 'verwarde man opgepakt bij PVV-flyeractie!'

Geen categoriemrt 09 2019, 18:00
Geert Wilders (PVV) is vandaag in het Limburgse Heerlen ontsnapt aan een mogelijke aanslag op zijn persoon! De PVV-voorman was onderweg naar Limburg om daar een PVV-flyeractie te ondersteunen, maar een paar minuten voor zijn aankomst kreeg hij te horen dat een 'verwarde man' hem 'iets zou willen aandoen'. De man is door de politie gearresteerd.
De mogelijke aanslag op Wilders komt natuurlijk niet als een verassing. De beste man leeft al jaren ondergedoken en wordt beveiligd vanwege dreigingen vanuit verschillende hoeken. Zelfs een democratisch feestje als een campagnebijeenkomst bezoeken is voor hem een riskante onderneming! Hij kan niet zoals Rob Jetten (D66) of Klaas Dijkhoff (VVD) zomaar de provincie betreden, maar is altijd beveiliging nodig.
Dat hij bij een campagne in zijn eigen provincie wordt bedreigd laat zien dat er iets mis is in Nederland.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1104379991951839232
De politie van Heerlen bevestigt dat er een man is aangehouden op basis van de verdenking dat hij Geert Wilders fysiek letsel wilde toebrengen. Zo zou de man hebben gezegd 'Wilders iets aan te willen doen' zo lezen we op de website van De Limburger. Wilders dankt op zijn Twitterprofiel het kordate ingrijpen van de politie. Ondanks het incident heeft de PVV-leider toch een succesvolle campagnedag achter de kiezen. Zo stroomt zijn profiel nu over van foto's ban enthousiaste PVV-kiezers:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1104368570421649408
Vlak voor zijn aankomst in Heerlen werd Wilders over het incident geïnformeerd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Limburg liep voor het bezoek van de PVV-voorman massaal uit. Op de beelden zien we tientallen en wellicht zelfs honderden enthousiaste PVV-kiezers, die allemaal een fotomomentje met de grote blonde leider willen pakken. En op de beelden zien we niet alleen ouderen, maar ook veel jongeren en gezinnen terug.
Het stereotype dat de PVV-stemmer vooral een 'boze blanke man' betreft verdient dan ook enige revisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten