Gert-Jan Segers steunt Israël: "Israël is voor Joden de laatste hoop op een veilige plek"

Geen categoriemrt 26 2019, 12:00
Zo is het precies.
Het gebeurt niet zo heel vaak hier op DDS, maar zo heel af en toe moeten we ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers toch echt even prijzen. Zo ook nu. Segers neemt het namelijk op voor Israël, dat zich weer verdedigt tegen aanvallen van Hamas, en zegt daarbij volkomen terecht dat voor veel joden Israël helaas het enige veilige land ter wereld is. Dat moeten ze beschermen:
Veel mensen vragen zich af waarom het opeens losgaat tussen Israël en de Palestijnen. Hamas vuurt opeens weer raketaanvallen uit... is er iets gebeurd? Nou ja én nee. De aanvallen zijn vrijwel zeker namelijk niets meer dan een publiciteitsstunt van Hamas, een poging om de aandacht af te leiden van de problemen in Gaza, waar het onrustig is omdat Palestijnen het helemaal gehad hebben met Hamas.
Hoewel Israël meteen terugsloeg -- onder meer door het geheime kantoor van Hamas' leider kapot te bombarderen -- lijkt het erop dat Benjamin Netanyahu er voor kiest om het redelijk rustig aan te doen. De reden daarvoor laat zich raden: hij beseft beter dan wie ook dat een felle, grootschalige reactie van Israël precies is waar Hamas op hoopt. Dat zou voor eensgezindheid zorgen onder Palestijnen, die dan even zouden vergeten dat Hamas hun echte grote onderdrukker is.
En dus houdt Israël de tegenaanvallen beperkt in de hoop dat Palestijnen er zélf voor zorgen dat het Gaza-regime van Hamas binnenkort valt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten