‘Halsema is incompetente randdebiel!’ – Oprichter vermeende ‘jihad-school’ ontkent alles: ‘Kom maar met bewijzen!’

De oprichter van het islamitische Cornelius Haga Lyceum, Soner Atasoy, haalt hard uit naar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en burgemeester Femke Halsema. ‘Kom maar met bewijzen,’ zegt hij in een persbericht naar de Volkskrant.

Aanleiding voor de felle reactie is deze beschuldiging waar wordt beweerd dat de school een broednest voor salafistisch gedachtegoed is. Er zou ‘geen sprake zijn van een veilige en democratische vorming van de leerlingen’ en leerlingen zouden worden blootgesteld aan ‘radicale, terroristische en antidemocratische gedachten,’ aldus het NCTV. Dat zijn natuurlijk behóórlijke aantijgingen.

Halsema deed direct een poging om hard op te treden en wil dat de hele directie, aangeduid als ‘richtinggevende personen’, opstapt. Soner Atasoy zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en wil eerst bewijzen zien. Atasoy geeft aan dat de NCTV niets heeft laten zien en Halsema zei volgens hem, in een telefoongesprek, alleen iets over ‘ernstige signalen’, maar leverde geen bewijs.

En ja, voor wie voorstander is van de rechtsstaat is dat natuurlijk de omgekeerde wereld. Want zoals Atasoy het presenteert wordt hij nu van iets beschuldigd, moet hij aantonen dat dat niet klopt én eigenlijk maar direct z’n biezen pakken ‘want NCTV ontving signalen’. Volkomen absurd natuurlijk.

Ik ben geen fan van islamitisch onderwijs en heb ook zo mijn bedenkingen bij de praktijken van die school, maar met dit soort ongein ondermijnen zowel de NCTV als Halsema de geloofwaardigheid van het idee van een rechtsstaat. Maak dan éérst het bewijs openbaar, kijk of het degelijk is en doek de boel dan op, want nu is het maar afwachten en één en al onzekerheid.

Ik snap dat kinderen hier niet de dupe van mogen worden en men het zekere voor het onzekere willen nemen, maar een jihad-lesje meer of minder maakt op dit moment ook niet echt meer uit. De munitie die deze aantijgingen het schoolbestuur geeft, wanneer het bewijs niet degelijk is, wordt in zo’n gevaleen nog veel grotere klap in het gezicht van Nederland.

Even in de gaten houden dus!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. HendrikJan

  De Nederlandse overheid loopt zoals gewoonlijk, achter de feiten aan.

  De Nederlandse overheid is niet meer in staat, om de goedwillende Nederlandse bevolking te beschermen.

  Nederland is weggegeven aan vreemde culturen en er is geen weg meer terug.
  De omvolking gaat met rasse schreden en stopt pas als dat doel is berijkt.

  1. Satty

   ‘om de goedwillende Nederlandse bevolking te beschermen.’

   Lees je weleens wat je zelf schrijft? Jij bent niet goedwillend.

   Hij herhaald het antisemitisch complot maar weer even. Wat is omvolking volgens jou? Wat er in Australië is gebeurd?

   1. joker

    @ Spatty.
    Omvolking” is volgens mij wat nú in Nederland gebeurt.
    Dus, maar dat begrijp je vermoedelijk tóch niet , het Nederlandse volk inwisselen voor a.s. islam-terroristen, dát is wat er momenteel gebeurt. Ik vermoed dat u dit NIET kunt lezen door een véél te donkerrood gekleurde bril.
    “Slob dreigt de islamitische school te sluiten”. Jazeker, Slob is écht wel een doorbijtertje hoor, laat niet met zich sollen, gaat er keihard in !! Arme Slobje !
    Dicht zo’n broeinest voor a.s. islam-moordenaars c.q. terroristen !!!!
    Politie rondom dat opleidingscentrum, destijds het leger ! Geen buitenlander naar binnen, wat dat EU-zooitje er ook van zal vinden.
    Hoe lang duurt het nog voordat de Haagse Bende ziet wat er werkelijk gaande is in dit armzalig landje ?
    Hopelijk wordt die zooi na 20 maart a.s. een klein beetje wakker !!
    RUTTUP en NEXIT (vrij naar HendrikJan)

   2. sjun

    Omvolking is de langzame vervanging van de oorpronkelijke bevolking door massale instroom, propaganda tegen witte kinderen en het natuurlijke beloop van de zoontjesfabriek als deoor Ayaan Hirsi Ali geduid. Dat laatste zou je ook als de stretegie van de baarmoeder kunnen duiden. We zien het al gebeuren maar een politiekcorrect keurslijf verhindert nog dat steeds meer mensen zich hier onbevangen over uitspreken.

    Een remedie is er ook, die zien we al vorm krijgen in Hongarije en Polen. Bij ongewijizgd beleid zien we een omgekeerd ijzeren gordijn in Europa vorm krijgen. Oost-Europa behoudt het beste van de uropese cultuur, vrijheden, onderwijs en waarden en West-Europa wordt gemuilkorfd en politiekcorrect geknecht ge’divers’iviceerd. In de praktijk komt dat neer op langzame islamisering.

    1. Rien Noppen

     In de donkere complotwereld van sjun is ‘omvolking’ het planmatige resultaat van een bewuste politiek door duistere krachten zoals daar zijn: Links, de Islam en de Jood Soros.

     Griezelig hoor.

    2. Mariposa78

     Sjun weet je wat ik nou eng vind?
     De heer Soros oh nee sorry mijn excuses.
     Dat is het niet waar ik bang voor ben, wel voor de mensen die Soros expliciet DE JOOD noemen dat zijn de mensen waar je voor moet uit kijken.
     Er is dan ook geen excuus om dit recht te praten het zijn altijd de enge vieze oude mannetjes in het bijzonder.

     1. Rien Noppen

      Meent Mariposa dat de zieke hetze tegen Soros niets met antisemitisme te maken heeft?

    3. Siemien

     Houdt er ernstig rekening mee Sjun dat je hier te maken hebt met radicale Nederlanders die de islam een zéér warm hart toedragen en vooral ontkennen dat er geen islamisering plaatsvindt in Nederland..

  2. Lugar

   “De Nederlandse overheid loopt zoals gewoonlijk, achter de feiten aan.”

   Dat klopt, dat komt omdat de Nederlandse regering heel stoer en flink was toen Femke Halsema stond te oreren over het niet tegengaan van de islamisering van ons land.

   Zie hier de schokkende resultaten!

   Nederland islamvrij!

   #stemzeweg

 2. Satty

  ‘Ik ben geen fan van islamitisch onderwijs ‘

  Zullen we gewoon stoppen met al het religieus geïnspireerd onderwijs?

  Onschuldig tot het tegendeel bewezen is is van groot belang, terecht dat je dit aankaart.

  1. ZiggyStardust

   Gelijk onderwijs voor iedereen, iig tot je middelbare schooldiploma. Daarna mag iedereen het van mij zelf uitzoeken. Maar de basis moet voor iedereen hetzelfde zijn vind ik. Dus alleen nog maar openbare scholen. Internationale scholen vind ik een ander geval vanwege de vaak tijdelijke aard van de leerlingen, maar ook daar zou religie niet het karakter van de opleiding moeten vormen.

   1. Satty

    Eens.

    1. DeBruijn

     Oneens, we leven in een vrij land.

     Ik betaal net zo goed belasting als iedereen, dus ik wil zelf bepalen waar mijn kinderen naar school gaan.

     1. Original NL

      O jé…de bruin gelooft.

     2. DeBruijn

      Nee, ik wil zelf bepalen waar mijn kinderen naar school gaan. Ik wil geen Noord-Korea achtig zooi waar de staat bepaald.

      Dat doe ik en ik alleen.

      Kennelijk zijn jullie meer communisten.

   2. toetssteen

    @Ziggy
    Liever vandaag nog dan morgen.

  2. Adriaan

   @Satty, inderdaad. Alles wat met ‘geloof’ te maken heeft, moet achter de huiselijke voordeur blijven.

 3. Rien Noppen

  Ik zie dat Wout het opneemt voor deze islamitische school en Halsema die de school wil aanpakken voor ‘incompetente randdebiel’ uitmaakt.

  Opmerkelijk.

  1. Gekko

   Dat Halsema niet competent is als burgemeester mag je na 3/4 jaar gerust concluderen. De stad holt achteruit, criminaliteit neemt weer toe.

   Halsema kan geen fatsoenlijke vergadering voorzitten. Telkens wil ze haar eigen mening opdringen en daar is de Raad niet van gediend.

   O ja, en heeft Halsema mevrouw Simons al aangepakt? Die woont na bijna 1 jaar raadslid te zijn nog steeds niet in Amsterdam. Nee, zelfs zo’n simpele actie is te veel gevraagd voor dit incompetente GroenLinks burgemeestertje.

   1. Siemien

    Nou hier even een bewijs dat mevrouw Halsema absoluut niet het beste voor heeft met Nederland

    “Op 27 oktober 2010 hebben de Kamerleden Femke Halsema (GL), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) een motie ingediend van de volgende strekking:

    “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

 4. ZiggyStardust

  Tsja, en dan heb je ook nog van die Elatik figuren van wc-eend in je organisatie. What could possiably go wrong?

 5. FJ

  Wout, als een onderwijsinstelling een onverwachte inspectie door ambtenaren onmogelijk maakt, moet dit directe consequenties hebben, dus moet direct de deur op slot, dit “moet” bij wet geregeld zijn.
  Die voorzitter kan van alles beweren, maar hij heeft ambtenaren niet de ruimte gegeven om een inspectie uit te voeren c.q. bewijzen te verzamelen, dus tijd en ruimte gezocht de boel te verbergen.
  Gewoon alle financiële overheidsbemoeienissen intrekken.

  1. Rien Noppen

   Eens.

   1. PMG

    Wat? Gaat het wel goed met je? Je bent het met een opmerking van een rageerder eens?

 6. Seneca

  wie van GL is geen randdebiel? o ja, ik weet er een, die denkt dat zij/hij/het de wijsheid in pacht heeft en de naam is aytas of satty…

  1. Satty

   Ik groen links? Werkelijk, tot die conclusie kom jij?

  2. Veteraan

   Nee hoor Seneca, moslims en negers uit verre landen hebben niets met groen of milieu en/of links en doen er ook geen moeite voor.
   Zeker niet als deze stammen gemixt worden, zeg maar een mosneger.

   Je moet ze niet van iets beschuldigen waar ze niet aan meedoen Seneca.
   Grote bek, slachtofferrol, lui tot op het bot wel. En altijd klaar om wat te stelen van je.
   En zeer agressief omdat dit in de genen zit, ze zitten daar nog dicht bij de roots hé.

 7. DeBruijn

  Mij ontgaat totaal waarom je zo grof moet zijn met de kop

  ‘Halsema is incompetente randdebiel!’

  Tenzij jezelf het ook prima om zo aangesproken te worden, zo niet, dan bij anderen ook niet doen.

  1. marco1

   +1

  2. Wout Willemsen

   Het was de oprichter van de school die haar zo noemde, niet ik.

   1. Rien Noppen

    Je citeerde het met kennelijke instemming, Wout.

    Probeer eens een normale toon, dit is demagogisch gebral.

    1. Blikopener

     Het is logisch dat een journalist of redacteur een spraakmakende kop plaatst en zeker als het een letterlijk citaat is dat is uitgesproken door een hoofdpersoon in het artikel.

     Maar van communicatie begrijp jij -als autist- nu eenmaal niets, Noppen.

   2. Original NL

    Hij heeft wel mensenkennis die oprichter….dat dan weer wel!

   3. Original NL

    En wel even luisteren naar noppen Wout…het orakel-en oprichter van DDS!

   4. DeBruijn

    Nee, ik wil zelf bepalen waar mijn kinderen naar school gaan. Ik wil geen Noord-Korea achtig zooi waar de staat bepaald.

    Dat doe ik en ik alleen.

    Kennelijk zijn jullie meer communisten.

   5. DeBruijn

    @ Wout Willemsen,

    Sorry, dan had ik dat verkeerd begrepen. Excuses voor mij reactie dan.

  3. FJ

   Hij bedoelde eigenlijk RANDSTADDEBIEL

 8. Tante Sidonia

  Geen zorgen:
  de haatschool mag blijven!
  Halsema gaat met allerlei lulkoek ( sorry kutkoek) zich verdedigen met:
  “het kan niet volgens de wet, vrijheid van religie, moet maar bewezen worden!” en verdere kutkoek van de zeer gevaarlijke pruillipje Halalsema!

 9. poldi

  Het aantal salafisten groeit als kool, ze hebben de afgelopen vier jaar al meer dan de helft van de moskeeën in Amsterdam overgenomen.
  Dit is OVERAL in het land gaande!

  Onlangs was er nog een alarmerende uitzending bij Nieuwsuur, maar Nederland slaapt weer door.
  En zoals altijd, kijkt de politiek weg.
  Dan doen ze verbaasd dat het Cornelis Haga Lyceum een broeinest is van het Salafistische gedachtengoed, iedereen kon dit voorspellen. Ook de onnozele opmerking dat ouders nu gewaarschuwd zijn en hun kinderen van school kunnen halen…
  Beelden van een andere school op het NOS-journaal (van gewoon geklede kinderen) maar er zijn genoeg foto’s bekend van de échte leerlingen: zwaar gesluierde meisjes met lange donkere kleren. Hun ouders willen niet anders…
  Er is een volledig paralelle samenleving in Nederland aan het ontstaan, het is twee voor twaalf voor de overheid om in te grijpen!!

  En maar denken dat het goed blijft gaan door Salafisten te tolereren die de democratie volledig afwijzen…
  Hun aantallen groeien en er moeten grenzen worden getrokken!
  Niet alleen het ‘Cornelis Haga’ dicht maar ook de bezem door een aantal moskeeën!

  En nog gaan er geen bellen rinkelen dat de islam als een zwerend gezwel onze samanleving over een breed front bedreigd.
  En toch maar Geert Wilders die hier al jaren voor waarschuwd, demoniseren !

  1. Rien Noppen

   “Het aantal salafisten groeit als kool, ze hebben de afgelopen vier jaar al meer dan de helft van de moskeeën in Amsterdam overgenomen.”

   Sterk verhaal.

   Heeft poldi een bron?

 10. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Slapende politieke sufkoppen in Den Haag, stop nu eindelijk eens met de totaal doorgeslagen politieke correctheid t.o.v. deze salafistische onderwijs instellingen.
  Deze salafistische broeinesten maken dankbaar gebruik van deze doorgeslagen en gehanteerde politieke correctheid en democratie. Deze waarden worden door salafisten zelf verworpen, maar hier worden zij door hen dankbaar misbruikt, om jongeren te hersenspoelen voor het salafistische gedachtegoed.
  Als de gehanteerde politieke correctheid en de democratie niet kan voorkomen dat het zeer gevaarlijke salafisme zich hier in Nederland uitbreidt, dan mag de bevolking toch verwachten dat de zowel de regering als de overheden gaan ingrijpen.
  Het gevaarlijke en angstige uitbreidende salafisme en de rest van de voortwoekerende islamisering moet in ons land worden gestopt!.
  Democratische waarden zijn een groot goed, maar niet om laten misbruiken door groepen die zelf ver afstaan van democratie.

 11. Tante Sidonia

  Mijn advies;
  waarschuw/vertel, familie, kennissen, wat het betekent dat de Nederlander als een “warme deken” overdondert wordt door Moslims!
  Laat u aanspreken in supermarkten, winkelstraten, mensen willen graag een praatje maken; laat ze hun ogen gebruiken om te zien dat de hoofddoeken in de meerderheid gaan, en zijn, komen!
  Heeft u kinderen in voortgezet onderwijs, niet schrikken, de meerderheid is anti-Nederland. Worden thuis opgevoed om Nederland te haten!
  Wie zegt dat het niet zo is : Liegt en komt nooit in het onderwijs!

 12. Vit

  Waar rook is daar is vuur, in dit geval een uitslaande brand.

 13. Vit

  “DEN HAAG – Premier Rutte raadt ouders af hun kinderen naar het islamitische Cornelius Haga Lyceum te sturen. „Wij hebben grote zorgen over die school. Ik zou mijn kinderen er niet heen sturen.”

  “Anti-Nederlands opvoeden is het grote probleem van de school, zegt Rutte. „Als er reden is om in te grijpen, doen we dat.” Bovendien mag de omstreden school de inspectie niet meer belemmeren, zoals eerder gebeurde. „Dan stopt de financiering”, zegt de premier.”

  Bijna 20 maart!!!

  1. Vit

   Ps, daarna heeft hij een andere mening.

   1. Lugar

    “Bijna 20 maart!!!”

    #stemzeweg

 14. Heras

  Iedereen heeft dit aan zien komen, wilders heeft er jaren geleden voor gewaarschuwd en onze regering kan nu niet meer optreden tegen deze onbeschofte leiders van die school. Gewetenloos heeft halsema alles opgeofferd voor de islam, waar vele mensen nu de dupe van zijn. Om het tij toch nog een beetje te keren, moeten wij rechts kiezen

  1. Tante Sidonia

   Heras
   En nog erger,……….ze is van Groen-links!
   Dus nog meer Islam, “vluchtelingen” en Nederland-haters naar Amsterdam laten komen.

 15. AAA

  Van Halsema klopt volledig randdebiel wijf en moslim lover.En wat die jihad school betreft financiel de stekker er uit, sowieso debiel om islam scholen te steunen. Ga maar onderwijs halen in jullie geliefde moordadige landen…probleem opgelost.

 16. Lugar

  “Ik hou mijn hart vast voor de toekomst van 174 leerlingen die nu op het Cornelius Haga zitten. Zij vormen een soort scholierenschild, waarmee Söner Atasoy en zijn trawanten Nederland klem zetten.

  Het doel van het schoolbestuur is niet om de kinderen die les krijgen voor te bereiden op een leven waarin ze optimaal kunnen functioneren in de Nederlandse maatschappij. Integendeel. In alles draagt de school uit dat je Nederland in de maling moet nemen. Dat vrijheden misbruikt mogen worden en dat je vooral met je rug naar de Hollandse samenleving moet gaan staan. En als iemand daar iets van zegt, dan steek je gewoon je middelvinger op.

  Straks moeten die scholieren hun CV inleveren bij een sollicitatiegesprek. Dan leest een potentiële werkgever dat ze op een salafistenschool hebben gezeten en neemt ze niet aan. En daar is het Atasoy allemaal te doen. Uiteindelijk is zijn opgestoken middelvinger bestemd voor zijn eigen leerlingen.”

  Bron: Wouter Laumans, Telegraaf 14-3-2019

 17. Lugar

  Islam is nóóit een verrijking!

 18. Lugar

  Ziedaar de harde, onverdraagzame islamitische zuil die nooit gaat integreren. Die altijd zal roepen dat de samenleving moslims uitsluit, terwijl islamisten zelf de samenleving de rug toekeren en kwatten op de uitgestoken hand van het gemeentebestuur. De parallelle samenleving in volle, vreeswekkende glorie.

  1. Lugar

   Hoe het zover kwam, weten we: jarenlange ontkenning en bagatellisering van integratieproblemen en verdachtmaking van degenen die wél alarm sloegen. Pas toen de nationale veiligheid in gevaar kwam, is de politiek serieus gaan nadenken over radicalisering. Maar de gereedschapskist van de overheid is halfleeg en de instrumenten zijn uit het stenen tijdperk. We zijn bar slecht voorbereid op de islamitische radicalisering via onderwijsinstituten die gebruikmaken van de mazen van de wet.

   O ja, nog een belangrijke datum: woensdag 27 oktober 2010, toen heeft Halsema de weg vrij gemaakt voor de islammars die Nederland steeds verder zal overlopen.

   #stemzeweg

   1. Lugar

    Minister Grapperhaus noemt het ’een ernstige zaak van nationale veiligheid,’ maar zegt tegelijk dat hij niet kan ingrijpen. Precies waar het Haga-schoolbestuur op rekent. De terreurvrienden lachen in hun vuistje terwijl Grapperhaus zijn mitsen en maren etaleert. Ze willen al uitbreiden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en dreigen de bepalingen te omzeilen. Omdat het kan. Omdat onze ’we kunnen er niets aan doen’-cultuur ze precies geeft wat ze willen: niemand kan ze wat maken.

    #stemzeweg

 19. Pirlo

  Halsema praat uit dr hart en niet uit de onderbuik. Dit eerste kennen FVD ers niet. Het is aleen Mar onderbuik.
  Gelukkig zijn er nog goeie Mensem aan de mach in Holland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.